Dodaj do ulubionych

Opłaty OC, AC ?

27.07.04, 09:44
Czy istnieje możliwość sprawdzenia, wyliczenia on-line opłaty z tytułu oc i
AC w różnych firmach?
Obecnie mam polisę w PZU.
Obserwuj wątek
    • Gość: kocio Re: Opłaty OC, AC ? IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 13:41
      Kiedys mocno sie uszukalem i nic z tego. Na pewno na stronach ubezpieczycieli
      nie ma. Jedyne wyjscie to, ze jakis pasjonat poszuka i zamiesci. Jednak i tak
      nie byloby to zbyt miarodajne poniewaz istnieja ceny umowne i czasem mozna cos
      wytargowac.
    • stankiee Ile więc płacicie? 27.07.04, 16:41
      Staram się ustalić, ile zapłacę:
      rocznik '97-'99
      pojemność 1.7
      wartość ok.22tys.
      Od trzech lat mam OC, bez szkód.
      Znalazłam jedną stronę z wyliczeniem i wyszło mi prawie 1.6tys. ze zniżkami:(((
      • Gość: Moto Re: Ile więc płacicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:05
        Wyliczenia on-line ma allianze. Ale taniej jest w Link4 - tyle że jest to
        wyliczenie on-telephone-line, ale ceny są atrakcyjne.
      • Gość: helulka Re: Ile więc płacicie? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.07.04, 21:34
        najlepiej wpisz w wyszukiwarke: broker ubezpieczeniowy
        zadzwoń pod któryś z wyswietlonych numerów, odpytają Cie o samochód, Ciebie
        (zależy w jakim miescie jest auto zarejestrowane, ile masz lat, kto uzytkuje
        oprócz ciebie samochód) i mase podobnych z pozoru upierdliwych pytań, ale bez
        tego żadna z uzyskanych informacji nie będzie pełna.

Przez brokera możesz później zawrzeć to ubezpieczenie w wybranym przez siebie
        towarzystwie ubezpieczeniowym, a co najważniejsze w żadnym przypadku czyli jak
        skorzystasz z ich rady i ubezpieczysz za ich pośrednictwem albo tylko dowiesz
        sie co i za ile - nie bedziesz musiał(a) nic za to płacić - bo usługi te są
        bezpłatne (oprócz ewentualnych impulsów telefonicznych :)

dla przykadu we Wrocku za pojemność 1,6 w Generali płace 330 zł za rok w pzu te
        samo obowiązkowe ubezpieczenie jest o 200 zł droższe (oczywiście nie jest to
        reguła)
        pozdrawiam
        jak chcesz sie czegoś wiecej dowiedzieć gg 1036524
    • hippolin Re: Opłaty OC, AC ? 27.07.04, 17:28
      www.e-insurance.pl/komunik/index.htm
      Tam sobie popatrz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka