Dodaj do ulubionych

Twoj pierwszy samochod

IP: *.bchsia.telus.net 27.07.04, 21:46
Moim pierwszym samochodem byl 1978 VW o ktorym pisalem juz wczesniej w innym
poscie.Stephen King gdyby potrzebowal scenariusza do nowej ksiazki powinien
sie ze mna skontaktowac.
VW kupilem pod koniec lat 1980`s,mialem chyba wtedy 19 lat.Kosztowal mnie z
tego co pamietam 500 dolarow.Nie moglem go ubezpieczyc bo dopiero co
przyjechalem do kanady i nie mialem jeszcze prawka (W Polsce tez nie mialem)
Bylem mlody gowniarz,samochod stal na garazu a ja nie moglem nawet dupy
ruszyc. 15 lat temu w Kanadzie na jazde testowa na prawo jazdy czekalo sie
ok.3-4 miesiecy.
Wpadlem wiec na szatanski pomysl.Zglosilem na policji,ze ukradli mi w knajpie
caly portfel wlacznie z moim polskim prawo jazdy(aha...w kanadzie nie trzeba
miec prawka zeby ubezpieczyc samochod,wystarczy tylko zaswiadczenie z urzedu
drogowego,ze zdalem kurs komputerowy z przepisow drogowych)

Policja zlitowala sie nademna i na kartce napisali mi,ze zglosilem kradziez
zagranicznego prawa jazdy i ,ze obecnie czekam na kanadyjskie - Gdybym zostal
zatrzymany kazali mi pokazac ta kartke - byl tam tez numer zgloszenia.

Byl obciach po paru miesiacach bo oblalem jazde.Krew mnie zalala.
Musialem czekac znowu 3 miesiace - w sumie chyba z 5 lub 6 miesiecy - i przez
caly ten okres jezdzilem na 'kartce zgloszenia polskiego prawo jazdy'
Obserwuj wątek
    • Gość: Gienio Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.speed.planet.nl 27.07.04, 21:59
      Mialem racje Misiu masz mocno nasrane...

PS. Moim pierwszym byla Lada Sputnik, z normalych VW Golf rocznik 1983 (super
      auto zreszta,nigdy nie mialem z nim problemow)
    • Gość: TO JA Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.honeywell.com 27.07.04, 22:03
      Po doswiadczeniach z samochodem, kup sobie teraz samolot.
      P.S. Moj byl Mercedes.
      • Gość: mis Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.bchsia.telus.net 27.07.04, 22:23
        Gość portalu: TO JA napisał(a):

> Po doswiadczeniach z samochodem, kup sobie teraz samolot.
        > P.S. Moj byl Mercedes.
        ---------------------------
        ah to zes sie wyzarl
    • Gość: Molson Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.sympatico.ca 27.07.04, 22:22
      Ja dostalem moj pierwszy woz za daromo od znajomego , inaczej by trafil na
      zlom, byl to 1978 Plymouth Caravelle .Podreperowanie go w 1989 roku kosztowalo
      mnie 500 stow , ale jeszcze potrzebowal nastepne 500 zeby byl w porzadku ,moj
      znajomy nie dbal o to auto ani troche .Tez uczylem sie jezdzic na nim ,nawet
      zachaczylem tylnymi drzwiami o slup i skasowalem go po 5 miesiacach .Lubialem
      ta fure ,mial tylny naped i 6 cylindrow ,ale palil jak 8 bo gaznik byl
      rozregulowany i mial dziurawy bak .Policja jezdzila takimi swojego czasu ,tylko
      z 8 cylindrami .Wymienilem go na Suzuki Swift (puszka na konserwy), ale nie
      palila benzyny prawie wcale .
      • Gość: mis Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.bchsia.telus.net 27.07.04, 22:41
        Gość portalu: Molson napisał(a):

> Ja dostalem moj pierwszy woz za daromo od znajomego , inaczej by trafil na
        > zlom, byl to 1978 Plymouth Caravelle .Podreperowanie go w 1989 roku
        kosztowalo
        > mnie 500 stow , ale jeszcze potrzebowal nastepne 500 zeby byl w porzadku ,moj
        > znajomy nie dbal o to auto ani troche .Tez uczylem sie jezdzic na nim ,nawet
        > zachaczylem tylnymi drzwiami o slup i skasowalem go po 5 miesiacach .Lubialem
        > ta fure ,mial tylny naped i 6 cylindrow ,ale palil jak 8 bo gaznik byl
        > rozregulowany i mial dziurawy bak .Policja jezdzila takimi swojego
        czasu ,tylko
        >
        > z 8 cylindrami .Wymienilem go na Suzuki Swift (puszka na konserwy), ale nie
        > palila benzyny prawie wcale .
        ------------------
        nigdy nie mialem swifta ani sprinta ale wiem,ze te samochody sasuwaja juz na
        ulicach od 15 lat.
        czy ten twoj suzuki byl 3 cylindrowy ?
        • Gość: Molson Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.sympatico.ca 28.07.04, 00:24
          Tak mial 3 cylindry i nazywal sie wlasciwie Pontiac Firefly .Mial tylko
          automat ,palil 7 litrow w miescie i 5 na trasie .To bylo dobre auto ale
          cholernie puszkowate.
    • Gość: Scarlet Spider Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.client.comcast.net 27.07.04, 22:59
      nauczylem sie jezdzic na ojcowym Subaru Legacy (kombi z 1991) jak bylem malym
      gowniarzem. Ale moje pierwsze auto co sam sobie kupilem i na ktorym sie
      nauczylem jezdzic to byl Ford Focus SE z 2001r. Forda probe nie licze bo go
      dostalem od rodzicow i rozbilem po kilku miesiacach (brak wyobrazni +jak nie
      zarobisz to nie dbasz :(
    • 01boryna Re: Twoj pierwszy samochod 27.07.04, 23:09
      Gość portalu: mis napisał(a):

> Moim pierwszym samochodem byl 1978 VW o ktorym pisalem juz wczesniej w innym
      > poscie.Stephen King gdyby potrzebowal scenariusza do nowej ksiazki powinien
      > sie ze mna skontaktowac.
      > VW kupilem pod koniec lat 1980`s,mialem chyba wtedy 19 lat.Kosztowal mnie z
      > tego co pamietam 500 dolarow.Nie moglem go ubezpieczyc bo dopiero co
      > przyjechalem do kanady i nie mialem jeszcze prawka (W Polsce tez nie mialem)
      > Bylem mlody gowniarz,samochod stal na garazu a ja nie moglem nawet dupy
      > ruszyc. 15 lat temu w Kanadzie na jazde testowa na prawo jazdy czekalo sie
      > ok.3-4 miesiecy.
      > Wpadlem wiec na szatanski pomysl.Zglosilem na policji,ze ukradli mi w knajpie
      > caly portfel wlacznie z moim polskim prawo jazdy(aha...w kanadzie nie trzeba
      > miec prawka zeby ubezpieczyc samochod,wystarczy tylko zaswiadczenie z urzedu
      > drogowego,ze zdalem kurs komputerowy z przepisow drogowych)
      > Policja zlitowala sie nademna i na kartce napisali mi,ze zglosilem kradziez
      > zagranicznego prawa jazdy i ,ze obecnie czekam na kanadyjskie - Gdybym zostal
      > zatrzymany kazali mi pokazac ta kartke - byl tam tez numer zgloszenia.
      > Byl obciach po paru miesiacach bo oblalem jazde.Krew mnie zalala.
      > Musialem czekac znowu 3 miesiace - w sumie chyba z 5 lub 6 miesiecy - i przez
      > caly ten okres jezdzilem na 'kartce zgloszenia polskiego prawo jazdy'

Ladna historia... naprawde. Mieszkasz jeszcze w Kanadzie?
    • Gość: heh Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:11
      mając 20 lat kupiłem BMW 320i(E30)...i potem miałem 3 prawie takie same :)
    • Gość: Kompressor Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.07.04, 23:17
      hahaha Polak potrafi ;)
      • Gość: mis Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.bchsia.telus.net 27.07.04, 23:36
        Gość portalu: Kompressor napisał(a):

> hahaha Polak potrafi ;)
        ----------------------------
        Tutaj ludzie w urzedach maja inne podejcie do klienta niz w Polsce.
        Jak ubezpieczalem po raz pierwszy golfa na przyklad ,babka pyta sie mnie czy
        jezdzilem wczesniej w Polsce samochodem.
        Nie wiedzialem dlaczego zadala mi takie pytanie wiec pytam sie : "o co chodzi"
        Ona odpowiedziala,ze jesli bym przedstawil zaswiadczenie od polskiego urzedu
        motoryjacyjnego (lub PZU - juz nie pamietam),ze jezdzilem w Polsce bezwypadkoo
        przez iles tam lat to wtedy dostane znizke na moim ubezpieczeniu w kanadzie.
        (10% za kazdy rok jazdy bezwypadkowej - ale do 40% maximum)

W Polsce kuzyn poszedl do urzedu po takie pismo na swoje nazwisko,przyslal do
        mnie a ja bialym tuszem wymazalem jego nazwisko,wpisalem swoje - przedrukowalem
        na laserowej drukarce i zanioslem do swojego ubezpieczenia.

Za dwa tygodnie dostalem list,ze moja znizke zatwierdzono pozytwynie i
        przyslali mi czeka na nadplacona sume.

• Gość: dziadzia Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:53
      Mój pierwszy nabytek to Renault 10 Major.
      (koniec lat 60-tych)
      • Gość: hłehłehłee Re: Twoj pierwszy samochod IP: *.class146.petrotel.pl 28.07.04, 00:18
        Trabant P600, kupiony od rasowego debila za 2 opakowania po RFNowskich lizakach
        i naklejkę Bburago. Po kilku miesiącach skończył żywot na drzewie, a ja
        wyleciałem przez okno i wpadłem w stóg siana. Ale to i tak był dobry wóz!
    • jameson1 Re: Twoj pierwszy samochod 28.07.04, 00:02
      To ja obniże waszą średnią moim pierwszym był Fiat 125p 1978r od dziadka, a
      było to ok. 9 lat temu.pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka