Dodaj do ulubionych

kupuje skode fabie

07.06.13, 14:07
czy kombi a hatback to jest róznica w spalaniu (lpg)?
Dużo jeżdzę i zalezy mi na tej informacji.
Obserwuj wątek
    • wszedlem Re: kupuje skode fabie 07.06.13, 14:42
      samochodem miejskim sie duzo nie jezdzi, chyba ze lubisz bol kregoslupa.
      • moje.m Re: kupuje skode fabie 07.06.13, 16:54
        O sprawy zdrowotne zapytam na forum zdrowie
    • dark13 Re: kupuje skode fabie 07.06.13, 16:59
      Roznica bedzie nieistotna, moze 0.2l/100km
    • qqbek Hatback 07.06.13, 22:38
      moje.m napisała:

> czy kombi a hatback to jest róznica w spalaniu (lpg)?
      > Dużo jeżdzę i zalezy mi na tej informacji.

Hat-back to taka wersja Śkody, gdzie kapelusz jest na tylnej półce a nie na czajniku kierowcy?

Bo Śkoda prowadzona w kapeluszu pali generalnie rzecz biorąc mniej, niż taka prowadzona w bejsbolówce "adasia" czy "najki".

Co do różnic w zużyciu paliwa pomiędzy samochodami z nadwoziem hatchback i kombi, konstruktywnie wypowiedział się już dark13.

Ja drążyć zamierzam temat istnienia wersji "kapelusz z tyłu" :)
      • mark234 Re: Hatback 08.06.13, 05:46
        Następny z problemami psychicznymi z krótkie leczenie, a może mama puściła do komputera
        • qqbek Re: Hatback 08.06.13, 21:05
          mark234 napisał:

> Następny z problemami psychicznymi z krótkie leczenie, a może mama puściła do k
          > omputera

Następny z problemem ze spaniem w nocy (moczymy łóżeczko?).
          Do tego też z językiem ojczystym na bakier (w gimbazie nie nauczyli pisać po polsku?).

Czy już nie mogę się ponabijać z oczywistej śmieszności pomyłki p.t. "hat back", która to pomyłka w odniesieniu do Śkody nabiera zupełnie wesołego wymiaru?

Przecież napisałem, że piszę o wersji "hat back" a o różnicy w spalaniu pomiędzy hatchbackiem a kombi wypowiedział się już dark. Niektórym kijek do prostowania postury za głęboko w zadek wszedł najwyraźniej i oczywisty żart użytkownika, który na tym forum już trochę siedzi, traktują jak atak na pana bozię i wszystkie inne świętości (nic od siebie, przy okazji, do tematu nie wnosząc - ot taki troll zajrzy sobie, wyśle zwykłego usera do psychiatryka, dowartościuje się, a potem salowa mu kolejną porcję leków poda i się już uspokaja).
    • makova_panenka Re: kupuje skode fabie 08.06.13, 22:36
      Kupujesz Skodę?
      Głupiś...
    • jeepwdyzlu kombi spali więcej 09.06.13, 09:04
      ale przychylam się do opinii, że niewiele - góra pół litra
      Na spalanie o wiele większy wpływ będzie mieć styl jazdy kierowcy - głównie płynność...
      jeep
      • misiaczek1281 do Fabii kup słomkowy kapelusz ;-) 09.06.13, 12:32
        Fabia to dobry samochód....prawie tak dobry jak Polo ;-)
      • wujaszek_joe Re: kombi spali więcej 09.06.13, 20:22
        ja bym brał sedan. Może spali troszeczkę więcej ale za to się prezentuje.
        :)
        A tak trochę poważniej to ten lżejszy spali mniej. Z reguły kombi jest cięższe.
    • qqbek Konstruktywniej: 09.06.13, 21:12
      Sąsiad ma dwie Fabiedy na stanie, to mi coś powiedział.
      Ma służbową 5J (1,2 Hovno To Povede) i prywatną 6Y kombi (1,9 SDI w limitowanej wersji "Sport Line" -jak to widzę, a "Sport Line" ma wielkimi literami wypisane na progach, do tego śmieszy również pod oznaczeniem typu silnika, to trudno mi ukryć uśmiech na twarzy:)

1,2 HTP pali do 8-9l w mieście (pewnie lpg spaliłaby i 10), 1,9 SDI nawet 5 czasami nie spali, na trasie regularnie schodząc poniżej 4l ON/100km.
    • toreon Re: kupuje skode fabie 10.06.13, 09:25
      >>kupuje skode fabie<<

Czym tu się chwalić heh

Gdzies czytałem, że fabieda kombi mimo swej totalnej niezgrabności i wrodzonego paskudztwa, ma nieco korzystniejszy współczynnik oporu powietrza. Na logikę więc w połączeniu z nieco wyższą masą własną wyjdzie pewnie na jedno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka