moje.m 07.06.13, 14:07 czy kombi a hatback to jest róznica w spalaniu (lpg)? Dużo jeżdzę i zalezy mi na tej informacji. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wszedlem Re: kupuje skode fabie 07.06.13, 14:42 samochodem miejskim sie duzo nie jezdzi, chyba ze lubisz bol kregoslupa. Link Zgłoś
qqbek Hatback 07.06.13, 22:38 moje.m napisała: > czy kombi a hatback to jest róznica w spalaniu (lpg)? > Dużo jeżdzę i zalezy mi na tej informacji. Hat-back to taka wersja Śkody, gdzie kapelusz jest na tylnej półce a nie na czajniku kierowcy? Bo Śkoda prowadzona w kapeluszu pali generalnie rzecz biorąc mniej, niż taka prowadzona w bejsbolówce "adasia" czy "najki". Co do różnic w zużyciu paliwa pomiędzy samochodami z nadwoziem hatchback i kombi, konstruktywnie wypowiedział się już dark13. Ja drążyć zamierzam temat istnienia wersji "kapelusz z tyłu" :) Link Zgłoś
mark234 Re: Hatback 08.06.13, 05:46 Następny z problemami psychicznymi z krótkie leczenie, a może mama puściła do komputera Link Zgłoś
qqbek Re: Hatback 08.06.13, 21:05 mark234 napisał: > Następny z problemami psychicznymi z krótkie leczenie, a może mama puściła do k > omputera Następny z problemem ze spaniem w nocy (moczymy łóżeczko?). Do tego też z językiem ojczystym na bakier (w gimbazie nie nauczyli pisać po polsku?). Czy już nie mogę się ponabijać z oczywistej śmieszności pomyłki p.t. "hat back", która to pomyłka w odniesieniu do Śkody nabiera zupełnie wesołego wymiaru? Przecież napisałem, że piszę o wersji "hat back" a o różnicy w spalaniu pomiędzy hatchbackiem a kombi wypowiedział się już dark. Niektórym kijek do prostowania postury za głęboko w zadek wszedł najwyraźniej i oczywisty żart użytkownika, który na tym forum już trochę siedzi, traktują jak atak na pana bozię i wszystkie inne świętości (nic od siebie, przy okazji, do tematu nie wnosząc - ot taki troll zajrzy sobie, wyśle zwykłego usera do psychiatryka, dowartościuje się, a potem salowa mu kolejną porcję leków poda i się już uspokaja). Link Zgłoś
jeepwdyzlu kombi spali więcej 09.06.13, 09:04 ale przychylam się do opinii, że niewiele - góra pół litra Na spalanie o wiele większy wpływ będzie mieć styl jazdy kierowcy - głównie płynność... jeep Link Zgłoś
misiaczek1281 do Fabii kup słomkowy kapelusz ;-) 09.06.13, 12:32 Fabia to dobry samochód....prawie tak dobry jak Polo ;-) Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: kombi spali więcej 09.06.13, 20:22 ja bym brał sedan. Może spali troszeczkę więcej ale za to się prezentuje. :) A tak trochę poważniej to ten lżejszy spali mniej. Z reguły kombi jest cięższe. Link Zgłoś
qqbek Konstruktywniej: 09.06.13, 21:12 Sąsiad ma dwie Fabiedy na stanie, to mi coś powiedział. Ma służbową 5J (1,2 Hovno To Povede) i prywatną 6Y kombi (1,9 SDI w limitowanej wersji "Sport Line" -jak to widzę, a "Sport Line" ma wielkimi literami wypisane na progach, do tego śmieszy również pod oznaczeniem typu silnika, to trudno mi ukryć uśmiech na twarzy:) 1,2 HTP pali do 8-9l w mieście (pewnie lpg spaliłaby i 10), 1,9 SDI nawet 5 czasami nie spali, na trasie regularnie schodząc poniżej 4l ON/100km. Link Zgłoś
toreon Re: kupuje skode fabie 10.06.13, 09:25 >>kupuje skode fabie<< Czym tu się chwalić heh Gdzies czytałem, że fabieda kombi mimo swej totalnej niezgrabności i wrodzonego paskudztwa, ma nieco korzystniejszy współczynnik oporu powietrza. Na logikę więc w połączeniu z nieco wyższą masą własną wyjdzie pewnie na jedno. Link Zgłoś