Dodaj do ulubionych

Opel Omega 2.0 16V sedan 95r

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:57
proszę o opinnie na temat tego samochodu ale głównie użytkowników tego auta,
chodzi o koszty eksploatacji, komfort itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Opel Omega 2.0 16V sedan 95r IP: *.local.pl / 62.233.187.* 11.08.04, 17:09
      mam 2,5 v6 super bryka ponoć 2,0 to zasłaby slnik i niezbyt dopracowany mam go
      przeszło rok i narazie nic poważnego.zobacz www.opelklub.pl
      • Gość: OGI Re: Opel Omega 2.0 16V sedan 95r IP: 62.233.164.* 12.08.04, 11:49
        Dokładnie. Jak chcesz więcej info to popytaj w OKP
        WWW.OPELKLUB.PL
    • niknejm Re: Opel Omega 2.0 16V sedan 95r 11.08.04, 17:48
      Miałem okazje okresowo tym jeździć.
      Słaby silnik (jak na masę samochodu) - dynamika była subiektywnie słabsza niż w
      Astrze I 1.4 16V 90KM. Poza tym sporo usterek.
      Za to, jak na tę klasę auta, kupisz samochód niedrogo.

Poza tym jest to IMHO jeden z najładniejszych samochodów ostatnich lat.

Pzdr
      Niknejm
    • trug Re: Opel Omega 2.0 16V sedan 95r 11.08.04, 22:07
      Z tego co pamiętam, to dopiero od modeli 96 była omega cynkowana. Twój jest 95,
      czyli "dziurawka". Upewnij się, czy tak rzeczywiście jest, bo mogło mi się
      pomylić. Wogóle u opla ten ocynk jakoś szwankuje. Nie potrafią, czy co?
      • Gość: Jan Re: Opel Omega 2.0 16V sedan 95r IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 14:08
        Mialem limuzyne B 16V CD 6 lat.Popsula sie pompa wody,zamek u drzwi,sruba z kolektora sie urwala i glosno chodzil,po ktorejs zmianie oleju komputer pokazywal zawsze za niski stan oleju,lusterko w klapie przeciwslonecznej sie urwalo(to male do szminkowania sie),pod przykryciem w bagazniku totalnie zardzewiala powierzchnia.Pradnica sie przepalila i to w Polsce.Kosztowalo mnie to 600 DM,a wrzucili mi cos z 20 letniej Audicy i mowili,ze lepsza niz w Omedze.Zreszta pradnica byla Made in France.W mojej koparze w robocie popsul sie rozrusznik,tez Made in France.Czyli juz wiem...Po 6 latch eksploatacji rura wydechowa byla dziurawa,to normalne,ale szpilki sie oberwaly przy wykrecaniu.Mialem kiedys Passata to i w starej ruinie bylo to inaczej rozwiazane,chyba byly sruby przelotowe.W Omedze tez przewiercilem szpilki na wylot i zrobilem przelotowe.Idioci z GM nie kapuja,sobie mysle.A mieli dlugo reklame"mysmy zrozumieli"Wir haben verstanden"Nic nie zrozumieli.8 letne auto z 120 tys.sprzedalem w zeszlym roku za 2800 euro.Taniej niz tak samo stary Golf bez klimy...
        • Gość: Jan Zapomnialem dopisac IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 14:10
          ze lakier wtedy w Oplu byl nowy,woda rozcienczalny i byl bardzo mieki.Slnil sie jak psu jajca ale same rysy i rysiki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka