Dodaj do ulubionych

Do normalnych.Prosba o rade.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:07
------------------------------------------------------------------------------
--
Mam problem.Od jakiegoś czasu podczas jazdy kiedy puszcze kierownice samochod
znosi mi na prawą strone.Jezdze tez innymi samochodami i po puszczeniu
kierownicy na prostej drodze(i rownej oczywiscie) samochody (seicento,opel
vectra, honda accord)przejezdzają 100-200 metrow bez koniecznosci korygowania
kierunku jazdy. Bylem w ASO skody.Sprawdzono :-cisnienie w oponach - ok, -
zbierzność -ok,-zalozono nowe koła od innej fabii-to samo,cala geometria
pojazdy jest ok.hamulce odbijają dobrze.Jezdzilem inną fabią i tam nie bylo
tego problemu a żeby bylo troche smieszniej to testowa minimalnie tez znosila
tylko ze w lewo.(ale to bylo minimalne. ja nawet nie przejade 60 metrow zeby
nie korygowac kierunku jazdy).Najlepsza byla w koncu odpowiedz kierownika
serwisu skody"... bo rece to sie trzyma w trakcie jazdy na
kierownicy..."curva amerykę odkrył.Prosze o jakies MĄDRE!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:15
      A probowales kopać w oponę - podobno to działa na śkode...
      • Gość: wqrviony Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:02
        Prosilem tylko normalnych od odpowiedz.Sprawni inaczej umyslowo niech sie
        bujają.Ps.Sprobuj pierdolnąc sie mlotkiem w leb-podobno to dziala na debili.
        • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:08
          Ja chodze rowno (no chyba ze po paru piweczkach). Pierdolnij lepiej tym
          mlotkiem w maskę swojej fabki - może pomoże....
    • skodziara Re: Do normalnych.Prosba o rade. 13.08.04, 11:30
      Miałam to samo, ale mi powiedziano że tak są wyprofilowane drogi i że jest to
      normalne.
      I faktycznie czasami na niektórych odcinkach samochód jedzie prosto.
      • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:05
        Buhhhhhhhhhhhacha!!! A to niezły serwisik macie w tej śkodzie.
        Skoro w twierdza tam ze to normalne to w ramach naprawy gwarancyjnej powinni
        wyprofilowac polskie drogi. Wtedy dopiero śkoda bedzie w pelni sprawna.
        • skodziara Re: Do normalnych.Prosba o rade. 13.08.04, 12:07
          Gość portalu: Genek napisał(a):

> Buhhhhhhhhhhhacha!!! A to niezły serwisik macie w tej śkodzie.
          > Skoro w twierdza tam ze to normalne to w ramach naprawy gwarancyjnej powinni
          > wyprofilowac polskie drogi. Wtedy dopiero śkoda bedzie w pelni sprawna.

Ty i...to jeździłam też innymi samochodami na tym odcinku drogi i miałam
          identyczne wrażenia z jazdy

Lanos
          Renault
          Polonez
          Fiat
          • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:10
            To ja juz nie kumam nic. Najpierw pisalas ze śkoda jezdzi prosto tylko na
            niektorych drogach, a teraz piszesz ze jezdzi krzywo konkretnie na jednym
            odcinku drogi. To chyba spora roznnica, nie?
            • xeonon Re: Do normalnych.Prosba o rade. 13.08.04, 13:33
              Gienius nie szkoda ci czasu na te bzdurne rozmowy o skodzie? Weź narzeczonego
              pod rękę, koc, koszyk ze smakołykami i idźcie na piknik do lasu albo na łąkę.
              Ciekawiej spędzisz czas.
              • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:51
                xeonon napisała:
                > Weź narzeczonego pod rękę, koc, koszyk ze smakołykami i idźcie na piknik do
                >lasu albo na łąkę. Ciekawiej spędzisz czas.

To twoj ulubiony rodzaj rozrywki? Mam nadzieje ze nie calujesz swego chłopaka
                na masce waszej skody, bo podobno blachy miekkie...
                • xeonon Re: Do normalnych.Prosba o rade. 13.08.04, 14:03
                  nie ja wole dziewczyny, ale ty nie wstydź się tego, a po twoim tonie
                  domniemywam, że jesteś xenonem albo debilkilerem.
                  • Gość: Genek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:17
                    Mozesz se "domniemywac" co ci sie zywnie podoba, ale sam sie przyznales ze dla
                    ciebie ciekawy sposob spedzania czasu to piknik z facetem. Nieglupio kumasz -
                    oprocz sexu, ktory preferujesz - latwiej jest wam pchac wasza skode jak sie
                    popsuje.
              • andre_234 Re: Do normalnych.Prosba o rade. 13.08.04, 18:50
                xeonon napisała:

> Gienius nie szkoda ci czasu na te bzdurne rozmowy o skodzie? Weź narzeczonego
                > pod rękę, koc, koszyk ze smakołykami i idźcie na piknik do lasu albo na łąkę.
                > Ciekawiej spędzisz czas.
                A Ty xseononfobie (czy jak Ci tam) nie możesz się powstrzymać aby nie puszczać
                bąków na cudzym terenie. Skąd czas na to bierzesz ? Narzeczona Cię olała i się
                tu wyżywasz ?
                pzdr
    • Gość: Wedymin Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: 213.17.228.* 13.08.04, 15:48
      Powiem Ci, że też tak cholera mam... Tyle, że jak ostatnio na przeglądzie byłem
      to mieli tzw. ścieżkę diagnostyczną nieczynną i nie mogli geometrii zawieszenia
      sprawdzić... Ale jak będę miał bardziej świeże dane to dam znać.
      • Gość: at Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:07
        O cholera...zaraz sie wyda ze najlepsze samochody na swiecie tzn. skody sciaga
        na jedna strone, a ja tak bardzo marze by kupic chociaz stara 105 na raty... :(
    • Gość: Tomek Re: Do normalnych.Prosba o rade. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 19:04
      też mam skode i tez mi troche sciąga ale tylko czuć w trasie jak jest boczny
      wiatr ehehehhehehe a teraz poważenie u mnie pomogła zamiana kół przednich a tez
      sciągało auto przy idealnej geometrii, sprawdź jeszcze czy masz jednakowe
      ciśnienie w przednich i tylnich oponach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka