Gość: acalk IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.04, 08:36 Tylko pozazdroscic takiego auta... Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 26.08.04, 09:25 Fabka dyzel ma lepszą elasyczność. Link Zgłoś
Gość: supramaniak Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 213.17.165.* 26.08.04, 13:43 wystarczy zredukować i wyprzedzisz szybciej aniżeli Porsche GT2. Albo rybki albo akwarium, Jak chce się mieć wyścigowy silnik z 1000 koniami to zapomnieć trzeba o elastyczności. Skrzynia biegów jest do tego!!! Link Zgłoś
Gość: Woj Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.04, 18:09 Na majowym Modlinie ta Supra dostala lanie od wlasnie GT2 :-) Link Zgłoś
Gość: Supra-team Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:05 Cóż, nic dodać, nic ująć-poprostu Supra!!!!! Zainteresowanych tymi samochodami , zapraszam na naszą klubową stronę www.supra-team.pl Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.nas4.gainesville1.fl.us.da.qwest.net 29.08.04, 05:53 I po co to wszystko? Ja swoim Lanosem latwo osigam 100 km/h w ciagu 4 sek. < < zaczynajac od 95km/h Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.nas4.gainesville1.fl.us.da.qwest.net 29.08.04, 05:56 I po co to wszystko? Ja swoim Lanosem latwo osiagam 100 km/h w ciagu 4 sek. < < zaczynajac od 95km/h Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 195.205.45.* 26.08.04, 13:00 A gdzie nagranie dźwięku silnika tego Potwora !?!?! Link Zgłoś
wysokieobroty Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 26.08.04, 15:09 Gość portalu: Rafi napisał(a): > A gdzie nagranie dźwięku silnika tego Potwora !?!?! Juz jest. Link Zgłoś
Gość: sss Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 158.75.216.* 26.08.04, 20:40 TRAGEDIA!!! Co w tym gównie jest do podziwiania! Niech powie ile razy coś wysiadło.Takie wiejskie kombinacje były modne 15 lat temu.Lepiej to auto wyglada bez tych dodatków. Jak zrobił 4,1 do setki to pewnie rok musiał go naprawiać. Link Zgłoś
Gość: Woj Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 62.29.254.* 26.08.04, 23:18 > TRAGEDIA!!! Co w tym gównie jest do podziwiania! Niech powie ile razy coś > wysiadło.Takie wiejskie kombinacje były modne 15 lat temu.Lepiej to auto > wyglada bez tych dodatków. Jak zrobił 4,1 do setki to pewnie rok musiał go > naprawiać. Wiesz co bylo robione w tym aucie? Wiesz kto to robil? Wiesz jakie materialy zostaly uzyte? Twoja ignorancja powala. To jest chyba jak na razie jeden z niewielu przypadkow profesjonalnie przeprowadzonego tuningu w Polsce (lacznie ze sprowadzeniem do Polski jednego z lepszych fachowcow od Supr ze Stanow) Link Zgłoś
Gość: --- Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.petrus.com.pl 26.08.04, 20:44 Ten gość od tego auta na sete ma coś z garem!!!! Link Zgłoś
Gość: jos Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.petrus.com.pl 26.08.04, 20:46 MEGA GÓWNO Link Zgłoś
Gość: taaa Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.internet.radom.pl 27.08.04, 01:38 bullshit, do lansu sie nadaje. 950 koni t ona hamowni, i co z tego jak to nie jezdzi jak powinno. Link Zgłoś
Gość: MarGrabkarz Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 80.51.254.* 27.08.04, 13:24 Nie wiem... Nie chcę krytykować autka bo faktycznie jest nieprawdopodobne, te przeróbki i ta moc(szczególnie jak na polskie warunki) ale faktycznie muszę się zgodzić z kimś tam, że nie jeździ tak jak powinien na taką moc. Chodzi mi tu o osiągi w "dolnym" zakresie obrotów. A tutaj dolny zakres obrotów końćzy się na wartości jakiej inne autka nawet nie osiągają ;)) Ale miałem o czym innym pisać. Chodzi mi o dźwięki wydawane przez Suprę. Chyba coś z jakością zapisu jest nie tak bo niestety brzmi jak 10 letni poldek z wydechem "Remulusa" ;) A nie wierzę, że brzmi aż tak tragicznie, szczególnie po tym co napisał autor artykułu. Uważam, że zapis nie oddaje w pełni tego co Supra potrafi z siebie wydobyć. Link Zgłoś
Gość: L. Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.stacje.agora.pl 27.08.04, 15:55 Dzwiek nie jest taki zly. Pod warunkiem, ze sie nie slucha na komputerowych pierdzidelkach... Pozdr. L. Link Zgłoś
Gość: DO WSZYSTKICH Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 217.97.128.* 27.08.04, 17:20 hahahha powalacie mnie wszyscy swoja niewiedza i glupota pokazcie mi auto z napedem a tyl, ktore zrobi mniej niz 4.1s do 100 ?? hehe nie ma takiej mozliwosci w drogowych warunkach..... smiech na sali ludzie zanim cos napiszecie moze byscie sie doksztalcili pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: RacerX Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.gazeta.pl 27.08.04, 23:50 > hahahha powalacie mnie wszyscy swoja niewiedza i glupota pokazcie mi auto z > napedem a tyl, ktore zrobi mniej niz 4.1s do 100 ?? hehe nie ma takiej > mozliwosci w drogowych warunkach..... smiech na sali ludzie zanim cos > napiszecie moze byscie sie doksztalcili > pozdrawiam Mozna nawet szybciej. To tylko kwestia mocy i ciezaru auta, rozmiaru i rodzaju opon oraz nawierzchni (suchy i rowny asfalt). Vide - dragstery. RX Link Zgłoś
Gość: Kremobiusz Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 08:37 imho przerost formy nad trescia, obejrzyjcie wyniki na www.sss.org.pl..o ile 950 koni w tym przypadku to wspomniana juz Gt2 jest na jej poczatku i w rekach artecha, ktory notabene ja dlubnal, jeszcze troche moze. Klopot z supra nie lezy w mocy tylko w przeniesieniu napedu, byc moze byloby lepiej na profesjonalnym dragstripie, ale to tylko gdybanie. Wiec ladny demo car zrobiony, bez watpienie porzadnie, ale na razie niejezdzi tak jak sie tego oczekuje.Ot i tyle. Link Zgłoś
Gość: Z Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.mia.bellsouth.net 27.08.04, 19:24 te dane to mocno wyssane z brudnego palca ! cos w sam raz dla glupiego drecha Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.acn.pl 27.08.04, 20:48 A "wspaniały" kierowca tego 900 konnego samochodu przegrał na osttatnim Modlinie z Porsche GT2 550 KM i nie przekrczył nawet magicznej bariery 11 sek na 400m. Żenada Panie Driver!!! Link Zgłoś
Gość: doktor Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: 213.158.197.* 28.08.04, 00:33 Z tego co wiem dzisiaj zrobił 9 sekund, pomiar robiony na fotokomórkach. Widać, że jesteś przedstawicielem typowego polaczka. Zawiść Ciebie zjada. Zresztą chyba wszyscy co krytykuja takie auto muszą mieć wielka zadrę w dupsku, że ich nie stać na takie cudo. Oj panowie... polska małomiasteczkowa zazdrość!!! Wstyd Link Zgłoś
Gość: d Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 21:06 www.prnews.pl/950KM/ Tu są dodatkowe zdjęcia tego auta które zrobiłem w tym rogu na zawodach w Modlinie. Link Zgłoś
ignatz Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 27.08.04, 22:57 900 stopni Celsjusza, dobre :-) Link Zgłoś
Gość: Pixi A Ja wolę MK3T ponad 300zxT IP: *.dc1.56k.execulink.com 28.08.04, 08:20 Odcinek Toronto Miami w 27 Godziny non stop bez nadmiernego zmęczenia . Super wygodny i szbki GT Polecam Wszystkim Sportowym Kierowcom. Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 14:27 bardzo ladny wiesniakowoz auto typowo odpustowe. w sam raz pod wiejska dyskoteke malolaty wyrywac. nie mowie tu o technice bo moze jest imponujaca ale o wygladzie. Link Zgłoś
Gość: Szymi Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:58 hmmm mam mieszane uczucia - jak na takie przerobki 4.1s do 100km/h i ogromna turodziura to kiesko nie wiem ile wyszedl calkowity koszt ale 4.2s do 100 ma seryjny Mercedes S65 w ktorym sie siada i jedzie nic nie pierdzi nie dudni i wali, nie ma zadnej trurbodziury i nie trzeba lac zadnego paliwa 115 oktanowego do tego tam jedzie sie w pieknej kabinie w absolutnym komforcie a nie tak jak tutaj jak w jakiejs lokomotywie parowej jezlei ten sprzet ma ponad 900KM to osiagi ma bardzo kiepskie nawet nie wszedl do ligi supercars gdzie sa 600 konne samochody typu enzo, carrera gt czy mclaren f1 ktore robia 100 w okolo 3.7 s - sadze ze jesli chodzi o wlasciwosci jezdne to wogle nie ma czego prownywac - ta supra wypadla by na pierwszym zakrecie na ktorym f1, enzo i gt by nawet sie nie pochylily Link Zgłoś
art_0 Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 11.09.04, 20:15 Ale ta Supra nie jest modyfikowana w celu poprawienia komfortu. Naczelnym celem Piotrka jest osiagniecie najlepszego wyniku na 400m. I nic wiecej sie nie liczy. Czas na 100 km/h jest niemarodajny w odniesieniu do wyscigow na 400m. Supra mogłaby przyspieszac do 100 km/h znacznie szybciej, ale.....nie ma takiej konkurencji:) Rekordowy czas 11.48s.... www.sss.org.pl/topten.php?o=et ....pozwala jednak na zaliczenie tej Supry do grona supercars www.totalmotorcycle.com/downloads/carmotorcycleperformancecharts-index.htm McLaren jest raptem o 0,4s szybszy. Podobnie Enzo www.exoticcarsite.com/pages/ferrari_enzo.htm Co do Carrery GT to wyniki są od 11,2 do 12,4 www.caranddriver.com/article.asp?section_id=3&article_id=8101&page_number=3 www.2sportscars.com/pcarreragt.shtml A chyba nie trzeba mowic ze suma wszystkich wydatkow ktore wlasciciel poniosl jest zdecydowanie nizsza niz zakup np Enzo? pozdrawiam Art Link Zgłoś
Gość: end Wieś tańczy i śpiewa IP: *.chello.pl 28.08.04, 16:03 tylko tak to można skomentować Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.08.04, 16:35 eee tam, lepszym autem jezdze po pyry na rynek :) Link Zgłoś
Gość: Gordy Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 23:05 Opelowska kopia lotusa Elise nie ma 900 koni a i tak ma 4 sec to 100. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek po co takie samochody produkować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 00:53 chyba żeby jakieś głąby albo muzycy rozbijali się nimi Link Zgłoś
Gość: Realny IDIOTYZM POLSKI IP: *.15.55.139.ip.alltel.net 29.08.04, 02:04 Powodzenai Idioci w znalezieniu drog w pOlsce gdzie mozna jechac jakimkolwiek autem na poziomie dobrym, nawet nei luksusowym! Zajmijmy sie rzeczami realnymi a nie balamacic glowy biednym POlaka jakimis super samochodami ...my potrzebujemy "maluchow" na ktorzy wieksozsc moze sobie poolic i AUTOSTRADY z OBWODNBICAMI ...jak w innych CYWILIZOWANYCH krajach gdzie 100Km pokonuje sie w godzine na autostradzie w milej atmosferze a nie 4 godziny wlecac sie za kombajnem, rowerzysta, itd itp - Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 13:40 Ta elastycznosc od 80 do 120 na piatce to chyba jakas pomylka!!! Link Zgłoś
mess220 Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 05.09.04, 19:57 A spodziewales sie elastycznosci jak w Fabii RS?? Niestety Fabia to sportowe auto z krwi i kosci a ta supra to tylko namiastka auta sportowego. Link Zgłoś
wernes Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja 07.09.04, 22:52 Dziwne ze Wasze pomiary wykazaly przyspieszenie do 100km/h w 5,1 - czyli dokladnie w tyle w ile przyspiesza seryjna Supra -3 razy slabsza... -Poza tym - z calym szacunkiem dla pracy wlasciciela auta - jakos ten samochod mnie nie ujal. Duzo bardziej wole seryjna Supre ktora mialem przyjemnosc pojezdzic przez jakis czas. -Dzwiek silnika rzeczywiscie jak w Polonezie... -Auto niepraktyczne(chyba tylko na 1/4 mili...), prawdopodobnie niezgodne z prawem (halas i spaliny). Slowem- nie podoba mi sie. Link Zgłoś
Gość: prezesiak Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 21:17 Wszyscy mowia o osiagach do 100 a przeciez predkosciomierz nie konczy sie na 100 km/h i w tescie bylo zreszta wspomniane,ze ten samochod pokazuje swoja moc przy wiekszej predkosci Link Zgłoś
Gość: radar Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 11.09.04, 10:40 powiem krotko-takiej zabawki jeszcze nie widzialem.Laska nie potrafi na mnie zrobic na mnie takiego wrazenia jak ten samochód.Dziekuje Link Zgłoś
Gość: pszczelarz Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.acn.pl 11.09.04, 11:31 To może do Top Gear to wyslac? Ale mnie powalil opis tej wycieczki suprom. Motopoemat. Cytuje: Tymczasem Dobrowolski mówi coś, co odmienia świat na lepsze. Tylko dwa słowa: "Chcesz prowadzić?". Wślizguję się po raz kolejny do ciasnego fotela. Wslizguje się po raz kolejny do ciasnego fotela! Tylko dwa słowa: Zboczeniec jeden! :) pzdr pszczelarz Link Zgłoś
Gość: stinger Supra badziew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 21:06 Szczerze mówiąc - nie podoba mi sie ten samochód. Minusy -ma te 950KM, po co jednak skoro ma osiągi niewiele lepsze od seryjnej supry? -nie wierzę że to coś osiągnie 380 km/h - ma za tępy kształt żeby osiągnąć tą prędkość, żeby tyle jechać musiało to by wyglądać jak bugatti veyron -cienkie przenoszenie mocy na asfalt pomimo slicków itd. -ogroooooooomna turbodziura -ten samochód brzmi jak polonez lub gorzej / testowałem na altusach300 więc to napewno nie wina mojego sprzętu dzwiękowego -elastyczność gorsza niż w jakimkolwiek dieslu -przyspieszenie do 100/h nie robi na mnie wrażenia -pomimo tyle włożonej kasy - samochód przeciętny -nie nadaje się do jazdy innej niż na 400metrów -gościu spi...olił seryjną suprę - spaprał fajny wóz na takie dziwadło +ciekawa stylizacja +zaawansowane podzespoły (ale osiągi słabe) +wzbudza podziw +dobre osiągi po przekroczeniu 5000rpm +sportowo zaprojektowane wnętrze +fakt że jest to supra :) Podsumowanie: Nie myślcie że tak sądze z zazdrości - nie zazdroszczę właścicielowi tego wozu, nie chciał bym mieć takiego samochodu. Wymaga 115 oktanowej benzyny, pali jak smok, i ma osiągi jak seryjne samochody a la Porsche GT2 czy coś takiego. Ogólnie mówiąc, dla mnie jest to taki samochód na pokaz dla szpanu - nie zapewnia szokujących osiągów, i właściciel nie udowodni że rozpędza się toto do 380kph - bo gdzie niby to mógłby sprawdzić? Niepraktyczny wóz - wolałbym Porsche GT2... Link Zgłoś
mess220 Re: Supra badziew 11.09.04, 22:08 A jak dla mnie to mile autko. >>ma te 950KM, po co jednak skoro ma osiągi niewiele lepsze od seryjnej supry? Na codzien cos kolo 600KM tylko, a osiagi ma "troche" lepsze od serii, fakt ze przyspieszenie 0-100 nie jest oszalamiajace (turbodziurka i trakcja), ale to co sie dzieje pozniej to bajka. >>nie wierzę że to coś osiągnie 380 km/h 380 wyszlo na hamowni czyli bez oporow powietrza. tu chyba jest jasne ze tyle nie pojdzie, zreszta nawet nie byloby gdzie. >> -ogroooooooomna turbodziura Cos za cos. Nie ma mocy za darmo. >> ten samochód brzmi jak polonez lub gorzej 1. A jak ma brzmiec?? ma byc "aksamitny pomruk 6 cyl. lekko wytlumiony sprezarka??" 2. Slyszales na zywo?? mi sie tam podoba. >> -elastyczność gorsza niż w jakimkolwiek dieslu I znowu cos za cos. jak auto ma byc ekstremalnie mocne to nie moze byc jednoczesnie elastyczne. To sie wyklucza >> -pomimo tyle włożonej kasy - samochód przeciętny 1.Democar i niezla reklama 2.1/4 mili >> -nie nadaje się do jazdy innej niż na 400metrów Podobno koles jezdzi nia na codzien do pracy :-> Trzeba przyznac ze to bardzo specyficzne auto, nie do wszystkiego sie nadaje. Ale taki to juz ekstremalny tuning. Link Zgłoś
Gość: stinger Spoko, spoko :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:45 > A jak dla mnie to mile autko. Może i miłe ale osiągami nie imponuje > Na codzien cos kolo 600KM tylko, a osiagi ma "troche" lepsze od serii, fakt ze > przyspieszenie 0-100 nie jest oszalamiajace (turbodziurka i trakcja), ale to co > > sie dzieje pozniej to bajka. W pełni się zgodze - turbodziura olbrzymia, a po tych 5000rpm jest spox, ale takie same osiągi oferują niektóre seryjne samochody i nie mają takich wymagań.. > 380 wyszlo na hamowni czyli bez oporow powietrza. tu chyba jest jasne ze tyle > nie pojdzie, zreszta nawet nie byloby gdzie. prawda, ten wózek góra 330 pójdzie tylko ciekawe gdzie... > Cos za cos. Nie ma mocy za darmo W przypadku supry - tak, w przypadku seryjnego gt2 - nie > 1. A jak ma brzmiec?? ma byc "aksamitny pomruk 6 cyl. lekko wytlumiony > sprezarka??" > 2. Slyszales na zywo?? mi sie tam podoba. jeśli ten wóz brzmi tak jak w nagraniu to uważam że ma silnik poldolota, brzmieć jakoś powinien a nie tak jakby miał układ wydechowy poloneza, nie jest to aksamitny pomruk tylko metaliczne pierdzenie, na żywo nie słyszałem - może jest lepiej choć wątpie > I znowu cos za cos. jak auto ma byc ekstremalnie mocne to nie moze byc > jednoczesnie elastyczne. To sie wyklucza i znów - porównaj supre do GT2 - to drugie jest mocne i elastyczne > 1.Democar i niezla reklama > 2.1/4 mili 1. zgadzam się 2. tylko i wyłącznie > Podobno koles jezdzi nia na codzien do pracy :-> ciekawe kto uwierzy temu gościowi, wygląda na to że jego praca jest na torze 400m.. :) > Trzeba przyznac ze to bardzo specyficzne auto, nie do wszystkiego sie nadaje. > Ale taki to juz ekstremalny tuning. tak - jest to specyficzny wóz, ale jak widać tylko do racingu na 400m Link Zgłoś
Gość: MIRAS Re: Supra badziew IP: *.plk.vectranet.pl / *.plk.vectranet.pl 31.10.04, 20:08 TY PAŁO JAK TO AUTO JEST CIENKIE I DLA SZPANU, TO POWIEDZ FUJARO, DLACZEGO GOŚĆ NIE KUPIŁ SOBIE PORSCHE ALBO CORWETTY. MYŚLE ,ŻE STAĆ GO NA TO. A TY PAŁO WĄTPIE ,ŻE MASZ FAJNEGO GÓRALA, BO O AUCIE JAKIMKOLWIEK TO NAPEWNO NIEMA MOWY, BO PRZYTACZASZ KU.. POLONEZA. A WIĘC PODSUMUJMY. TO JEŻDZISZ NA CODZIEŃ ROWEREM, A OD SWIĘTA STARY DAJE CI KARNIAKA ZA POSPRZĄTANIE POLDZIEM NA GAZ I STĄD TEN PROBLEM. POZA TYM ,ŻE JESTEŚ TYLKO TROSZKE OCZYTANY NA TEMAT AUTEK, TO KU.. NIEMASZ ZIELONEGO POJĘCIA O NICH SMIECIU JE..Y. Link Zgłoś
Gość: TROJANOWSKI MIROSŁ Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.plk.vectranet.pl / *.plk.vectranet.pl 31.10.04, 19:59 JESTEM W WIELKIM SZOKU. NIE MOGE JESZCZE DOJŚĆ DO SIEBIE. JESTEM PEŁEN PODZIWU DLA TEGO CZŁOWIEKA. JEST NR 1. Link Zgłoś
Gość: MAGNEZ Re: MegaTEST: Toyota Supra Inter Cars: supramacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 13:37 sUPER POCISK Link Zgłoś