Dodaj do ulubionych

Kup Corvette

IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 06.04.02, 05:12
www.vettefinders.com
Obserwuj wątek
    • juan44 Re: Kup Corvette 06.04.02, 12:47
      Nie wiem, co niektórzy widzą w tym aucie. Dla mnie jest nieładne. Tylko bez
      odpisów, żebym kupił fabię plus kapelusz w promocji albo stuningowanego
      wartburga :-) Po prostu corvette mi się nie podoba.
      • Gość: seba5700 Re: Kup Corvette IP: 195.205.239.* 06.04.02, 13:32
        Hehe ja to swietnie rozumiem, bo dla mnie np. strasznie ale to strasznie
        pokraczne jest Porshe 911, nie mowiac juz o takim EVO, a wiekszosc za nimi
        szaleje :-)
      • Gość: Marek Profanacja i prowokacja IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 06.04.02, 15:00
        juan44 napisał(a):

> Nie wiem, co niektórzy widzą w tym aucie. Dla mnie jest nieładne. Tylko bez
        > odpisów, żebym kupił fabię plus kapelusz w promocji albo stuningowanego
        > wartburga :-) Po prostu corvette mi się nie podoba.

To co piszesz to profanacja i prowokacja jednoczesnie :) Corvette musi sie
        podobac. Chyba ze wsiadziesz do srodka i zobaczysz te badziewiaste plastiki
        jakosci takiej ze Fiat by sie je wstydzil zalozyc.
        • Gość: robert Re: Profanacja i prowokacja IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 18:01
          Na tym właśnie polega problem tego auta (i zresztą wszystkich aut
          amerykańskich). Jak się trafi ładna linia i przyzwoita widlasta ósemka, to czar
          pryska jak się wsiądzie do środka - tandeta do kwadratu. Kokpit korwety jest po
          prostu naganny!
          A co do Porsche - nie kazdemu może sie podobać, ale polecam obejrzenie
          samochodu w naturze (zdjęcia nie oddaja tego nawet w 30%). Ciężko znaleźć tak
          seksowny tyłek jak w Carrerze 993. Ostatnio Porsche sie poprawiło i ostatnia
          wersja 996 4S wygląda rzeczywiście tak jak dawna 993. Porsche to naprawdę
          cacko - a w środku to już absolutnie najwyższa klasa! Takich materiałów i
          takiej jakości wykonania w samochodach sie nie spotyka. A cóż - co do wrażeń to
          polecam przejechać się Turbo - to są wrażenia, których się juz nie zapomina -
          seks motoryzacyjny w najczystszej postaci.
          • Gość: seba5700 Re: Profanacja i prowokacja IP: 195.205.239.* 06.04.02, 20:33
            Gość portalu: robert napisał(a):

> Na tym właśnie polega problem tego auta (i zresztą wszystkich aut
            > amerykańskich). Jak się trafi ładna linia i przyzwoita widlasta ósemka, to czar
            >
            > pryska jak się wsiądzie do środka - tandeta do kwadratu. Kokpit korwety jest po
            >
            > prostu naganny!

Jak dla mnie jest naprawde ladny, choc nie tak jak digital w ZR-1 :-)

> A co do Porsche - nie kazdemu może sie podobać, ale polecam obejrzenie
            > samochodu w naturze (zdjęcia nie oddaja tego nawet w 30%). Ciężko znaleźć tak
            > seksowny tyłek jak w Carrerze 993.

Tu niestety jakies za bardzo to dla mnie wychuchane, wygladzone, brak mu jakos
            drapieznosci, IMHO seksowna to ma byc taka MX-5 dla zony na zakupy :-)

> Ostatnio Porsche sie poprawiło i ostatnia
            > wersja 996 4S wygląda rzeczywiście tak jak dawna 993. Porsche to naprawdę
            > cacko - a w środku to już absolutnie najwyższa klasa! Takich materiałów i
            > takiej jakości wykonania w samochodach sie nie spotyka.

Co do materialow i jakosci to sie zgodze , ale na cholere mi za to placic tyle
            forsy ??? Ja tam wole placic za moment obrotowy i adrenaline. A kokpit w posche
            jak dla mnie taki jakis babski :-(

>A cóż - co do wrażeń to
            >
            > polecam przejechać się Turbo - to są wrażenia, których się juz nie zapomina -
            > seks motoryzacyjny w najczystszej postaci.

Tu sie w pelni zgodze bardzo dobre osiagi, doskonale prowadzenia, ale za wiadoma
            cene, niestety absolutnie nie na moja kieszen :-( Dlatego jakos blizej w sercu mi
            do amerykancow, chociaz cierpia na przerost mocy nad trescia, naszczescie i to
            mozna polubic ;-)
            • Gość: robert Re: Profanacja i prowokacja IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 20:44
              Kiedyś też się dziwiłem jak można taką kupę forsy płacić za tak małe auto.
              Jednak zmieniłem zdanie kiedy sobie pojeździłem. Ciągle mam nadzieję, że
              Porsche Turbo kiedyś będzie w moich rękach (dzięki ostatnim zagrywkom celnym
              nadzieja trochę zblakła. Na razie muszę się zadowolić BMW M3, choć jak mówią to
              takie "Porsche dla biedniejszych". W zeszłym tygodniu przyglądałem się z bliska
              GT2 i mówiąc szczerze - ściska w dołku.
              Niestety amerykany nie są w moim guście.
              PS. Dla tych, którzy są zwolennikami używanych aut - dobra wiadomość - będą
              mogli już kupić nowe Porsche. Ten samochód najmniej traci na wartości i
              uwzględniając ten parametr, koszty eksploatacji (w RFN) są na poziomie
              średniego 3 litrowego BMW.
    • Gość: Mirek Re: Kup Corvette IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 20:59
      Kokpit w Porsche jest brzydki (jak na takie auto). Banalny niczym w zwykłym
      kompakcie sprzed 5 lat. Chodzi mi o stylistykę bez polotu, nie materiały i
      wykonanie.
      Korwetę można polubić za sam gang.
      • Gość: robert Re: Kup Corvette IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 21:45
        Chętnie się dowiem, w którym kompakcie sprzed paru lat widziałeś podobny kokpit?
        • Gość: Mirek Re: Kup Corvette IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 21:59
          Tymi "opuchliznami" przypomina mi deski Bravy, Megana itp. Chodzi mi o to że
          tak jak karoseria jest absolutnie charakterystyczna (dla mnie także b.ładna)
          tak kokpit po prostu zwyczajny. W innych autach tej klasy widać jakąś myśl:
          Maserati, Ferrari, Lamborghini, Jaguar.
          • Gość: robert Re: Kup Corvette IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 22:10
            Oj, Kolega chyba nie siedział w Lambo. Tam to jest kokpit, który wygląda jakby
            był wykonany przez rzemieślnika od sąsiadów. Producent chyba uznał, że zegary w
            tym samochodzie nie są do niczego potrzebne. Co do Jaguara - tam jest tablica
            luksusowa a nie sportowa. Ferrari jest klasą samą w sobie, Maserati też ładne
            (ale tylko 3200, bo 4porte to już nie). Natomiast stwierdzenie, że kokpit
            Porsche wygląda jak w Megane to chyba żart (chociaż wszyscy uzytkownicy Megane
            chyba pękli z dumy). Przecież w Megane zegary leżą....... a w ogóle są zupełnie
            inne.
            • Gość: seba5700 Re: Kup Corvette IP: 195.205.239.* 07.04.02, 02:52
              Gość portalu: robert napisał(a):

> Oj, Kolega chyba nie siedział w Lambo. Tam to jest kokpit, który wygląda jakby
              > był wykonany przez rzemieślnika od sąsiadów. Producent chyba uznał, że zegary w
              > tym samochodzie nie są do niczego potrzebne.

Hehe w sumie Lambo to jedyne naprawde drogie auto w ktorym siedzialem (niestety
              jedynie kilkanascie sekund :-( ) , ale mi np sie taki kokpit cholernie podoba, ja
              strasznie lubie te kanciaste ksztalty, i cala stylizacje rodem z lat 80-tych,
              lacznie z badzienymi plastikami jesli takowe wystepuja, no coz co czlowiek to
              odmienne gusta, w sumie to pewno obciazenie z dziecinstwa bo rocznik jestem
              1977 :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka