Gość: Marek IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 06.04.02, 05:12 www.vettefinders.com Link Zgłoś Obserwuj wątek
juan44 Re: Kup Corvette 06.04.02, 12:47 Nie wiem, co niektórzy widzą w tym aucie. Dla mnie jest nieładne. Tylko bez odpisów, żebym kupił fabię plus kapelusz w promocji albo stuningowanego wartburga :-) Po prostu corvette mi się nie podoba. Link Zgłoś
Gość: seba5700 Re: Kup Corvette IP: 195.205.239.* 06.04.02, 13:32 Hehe ja to swietnie rozumiem, bo dla mnie np. strasznie ale to strasznie pokraczne jest Porshe 911, nie mowiac juz o takim EVO, a wiekszosc za nimi szaleje :-) Link Zgłoś
Gość: Marek Profanacja i prowokacja IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 06.04.02, 15:00 juan44 napisał(a): > Nie wiem, co niektórzy widzą w tym aucie. Dla mnie jest nieładne. Tylko bez > odpisów, żebym kupił fabię plus kapelusz w promocji albo stuningowanego > wartburga :-) Po prostu corvette mi się nie podoba. To co piszesz to profanacja i prowokacja jednoczesnie :) Corvette musi sie podobac. Chyba ze wsiadziesz do srodka i zobaczysz te badziewiaste plastiki jakosci takiej ze Fiat by sie je wstydzil zalozyc. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Profanacja i prowokacja IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 18:01 Na tym właśnie polega problem tego auta (i zresztą wszystkich aut amerykańskich). Jak się trafi ładna linia i przyzwoita widlasta ósemka, to czar pryska jak się wsiądzie do środka - tandeta do kwadratu. Kokpit korwety jest po prostu naganny! A co do Porsche - nie kazdemu może sie podobać, ale polecam obejrzenie samochodu w naturze (zdjęcia nie oddaja tego nawet w 30%). Ciężko znaleźć tak seksowny tyłek jak w Carrerze 993. Ostatnio Porsche sie poprawiło i ostatnia wersja 996 4S wygląda rzeczywiście tak jak dawna 993. Porsche to naprawdę cacko - a w środku to już absolutnie najwyższa klasa! Takich materiałów i takiej jakości wykonania w samochodach sie nie spotyka. A cóż - co do wrażeń to polecam przejechać się Turbo - to są wrażenia, których się juz nie zapomina - seks motoryzacyjny w najczystszej postaci. Link Zgłoś
Gość: seba5700 Re: Profanacja i prowokacja IP: 195.205.239.* 06.04.02, 20:33 Gość portalu: robert napisał(a): > Na tym właśnie polega problem tego auta (i zresztą wszystkich aut > amerykańskich). Jak się trafi ładna linia i przyzwoita widlasta ósemka, to czar > > pryska jak się wsiądzie do środka - tandeta do kwadratu. Kokpit korwety jest po > > prostu naganny! Jak dla mnie jest naprawde ladny, choc nie tak jak digital w ZR-1 :-) > A co do Porsche - nie kazdemu może sie podobać, ale polecam obejrzenie > samochodu w naturze (zdjęcia nie oddaja tego nawet w 30%). Ciężko znaleźć tak > seksowny tyłek jak w Carrerze 993. Tu niestety jakies za bardzo to dla mnie wychuchane, wygladzone, brak mu jakos drapieznosci, IMHO seksowna to ma byc taka MX-5 dla zony na zakupy :-) > Ostatnio Porsche sie poprawiło i ostatnia > wersja 996 4S wygląda rzeczywiście tak jak dawna 993. Porsche to naprawdę > cacko - a w środku to już absolutnie najwyższa klasa! Takich materiałów i > takiej jakości wykonania w samochodach sie nie spotyka. Co do materialow i jakosci to sie zgodze , ale na cholere mi za to placic tyle forsy ??? Ja tam wole placic za moment obrotowy i adrenaline. A kokpit w posche jak dla mnie taki jakis babski :-( >A cóż - co do wrażeń to > > polecam przejechać się Turbo - to są wrażenia, których się juz nie zapomina - > seks motoryzacyjny w najczystszej postaci. Tu sie w pelni zgodze bardzo dobre osiagi, doskonale prowadzenia, ale za wiadoma cene, niestety absolutnie nie na moja kieszen :-( Dlatego jakos blizej w sercu mi do amerykancow, chociaz cierpia na przerost mocy nad trescia, naszczescie i to mozna polubic ;-) Link Zgłoś
Gość: robert Re: Profanacja i prowokacja IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 20:44 Kiedyś też się dziwiłem jak można taką kupę forsy płacić za tak małe auto. Jednak zmieniłem zdanie kiedy sobie pojeździłem. Ciągle mam nadzieję, że Porsche Turbo kiedyś będzie w moich rękach (dzięki ostatnim zagrywkom celnym nadzieja trochę zblakła. Na razie muszę się zadowolić BMW M3, choć jak mówią to takie "Porsche dla biedniejszych". W zeszłym tygodniu przyglądałem się z bliska GT2 i mówiąc szczerze - ściska w dołku. Niestety amerykany nie są w moim guście. PS. Dla tych, którzy są zwolennikami używanych aut - dobra wiadomość - będą mogli już kupić nowe Porsche. Ten samochód najmniej traci na wartości i uwzględniając ten parametr, koszty eksploatacji (w RFN) są na poziomie średniego 3 litrowego BMW. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kup Corvette IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 20:59 Kokpit w Porsche jest brzydki (jak na takie auto). Banalny niczym w zwykłym kompakcie sprzed 5 lat. Chodzi mi o stylistykę bez polotu, nie materiały i wykonanie. Korwetę można polubić za sam gang. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Kup Corvette IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 21:45 Chętnie się dowiem, w którym kompakcie sprzed paru lat widziałeś podobny kokpit? Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Kup Corvette IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 06.04.02, 21:59 Tymi "opuchliznami" przypomina mi deski Bravy, Megana itp. Chodzi mi o to że tak jak karoseria jest absolutnie charakterystyczna (dla mnie także b.ładna) tak kokpit po prostu zwyczajny. W innych autach tej klasy widać jakąś myśl: Maserati, Ferrari, Lamborghini, Jaguar. Link Zgłoś
Gość: robert Re: Kup Corvette IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.04.02, 22:10 Oj, Kolega chyba nie siedział w Lambo. Tam to jest kokpit, który wygląda jakby był wykonany przez rzemieślnika od sąsiadów. Producent chyba uznał, że zegary w tym samochodzie nie są do niczego potrzebne. Co do Jaguara - tam jest tablica luksusowa a nie sportowa. Ferrari jest klasą samą w sobie, Maserati też ładne (ale tylko 3200, bo 4porte to już nie). Natomiast stwierdzenie, że kokpit Porsche wygląda jak w Megane to chyba żart (chociaż wszyscy uzytkownicy Megane chyba pękli z dumy). Przecież w Megane zegary leżą....... a w ogóle są zupełnie inne. Link Zgłoś
Gość: seba5700 Re: Kup Corvette IP: 195.205.239.* 07.04.02, 02:52 Gość portalu: robert napisał(a): > Oj, Kolega chyba nie siedział w Lambo. Tam to jest kokpit, który wygląda jakby > był wykonany przez rzemieślnika od sąsiadów. Producent chyba uznał, że zegary w > tym samochodzie nie są do niczego potrzebne. Hehe w sumie Lambo to jedyne naprawde drogie auto w ktorym siedzialem (niestety jedynie kilkanascie sekund :-( ) , ale mi np sie taki kokpit cholernie podoba, ja strasznie lubie te kanciaste ksztalty, i cala stylizacje rodem z lat 80-tych, lacznie z badzienymi plastikami jesli takowe wystepuja, no coz co czlowiek to odmienne gusta, w sumie to pewno obciazenie z dziecinstwa bo rocznik jestem 1977 :-) Link Zgłoś