Dodaj do ulubionych

Rozczarowanie

05.02.16, 14:44
Z pewnością wielu na tym forum napisze że to oczywiste, że 'wieśwagen' itd, ale chcę sie podzielić taką sprawą:
auta by VW, oba 4 letnie:
1/ auto (benzyna) na liczniku 37 kkm, ok pol roku temu awaria układu chłodzenia - do wymiany pompa i wentylatory.
2/ auto (diesel) na liczniku ok 90 kkm, przed tygodniem pęknięta sprężyna przy amortyzatorze.
Awarie jak awarie ale rozczarowanie bierze się stąd ze w przypadku pierwszym oczekiwanie na części ponad miesiąc, a drugim pewnie i więcej (sprawa w toku), bo centrala w Poznaniu takowych nie ma i ma je dopiero sprowadzić.
Obserwuj wątek
    • kura_wuja Re: Rozczarowanie 05.02.16, 19:59
      Na allegro czesci do obydwoch pewnie od reki.
    • zwn51 Re: Rozczarowanie 07.02.16, 16:02
      Pewnie na Allegro czesc sa, ale przwedmiotem postu jest rozczarowanie ze nie ma ich od wytworcy.
    • bunkum Re: Rozczarowanie 07.02.16, 17:31
      > Z pewnością wielu na tym forum napisze że to oczywiste, że 'wieśwagen' itd,....

To nie jest wieswagen tylko wiesmiasto, w ktorym mieszkasz, wiespoznan, w ktorym jest niby wiescentrala z czesciami, i wiespolska, bo jak piszesz jest to wszystko oczywiste dla uczestnikow tego forum.

• misiaczek1281 Re: Rozczarowanie 08.02.16, 09:58
        do mojego 13 letniego Polo części w brud...do wyboru do koloru na miejscu w sklepie....:)
        Awaryjność średnia... dwa razy w roku trzeba coś wymienić....łożysko, sprzęgło, klocki....przez rok tylko tyle...ludzie kupupują nówke i myślą że nówki się nie psują a potem "rozczarowanie"....psują się:)
        • nazimno Re: Rozczarowanie 08.02.16, 10:03
          Dales ciala z tym "w brud".
        • trypel Re: Rozczarowanie 08.02.16, 10:04
          no moje sie nie psują.
          jakoś tak mam.
          pierwsze 150-180 tys km bezawaryjnie.
          • zwn51 Re: Rozczarowanie 08.02.16, 15:43
            Totez nie o 'awaryjnosci' jest ten post tylko ze producent nie zapewnia czesci.
            Mysle ze to zrozumiale.
            • trypel Re: Rozczarowanie 09.02.16, 08:16
              ale co jest zrozumiałe?
              odpowiadałem Misiaczkowi.

PS na czesci nigdy nie miałem okazji czekać bo sie nic nie psuło :)
        • gzesiolek Re: Rozczarowanie 08.02.16, 16:03
          W Polo? Cos trzeba wymienic? Niemozliwe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka