Dodaj do ulubionych

Honda Jazz - opinie

26.09.04, 10:18
Co myslicie o tym autku, rozwazam je jako auto dla 2+1, czy mieliscie jakas
stycznosc z nim? Z full wypasem cena to 52kzl i niedaleko do kompakta ale
cena jest krytyczna bo i tak to kredyt bedzie.
Doradzcie cus jesli uwazacie inaczej.
A swoja droga to zarabiscie przestronne auto jak na klase, miejsca zwlaszcza
z tylu i w bagazniku tyle, ze mogloby to zawsydzic niejednego kompakta.

pozdrawiam
rafus
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Honda Jazz - opinie IP: *.c.net.pl 26.09.04, 19:07
      Odbyłem niedawno dość długą jazdę próbną Jazzem 1,2. Oto moje wrażenia:
      1.Przestronne, bardzo dobrze rozplanowane wnętrze
      2 Duży i funkcjonalny jak na tę klasę samochodów bagażnik
      3.Cichy silnik, jeden z najcichszych w tej klasie aut oraz lekko pracująca i
      precyzyjna skrzynia biegów
      4.Bardzo dobre wyposażenie standardowe
      5.Dość słaba elastyczność auta (no, ale to tylko 78 koni z pojemnosci 1,2)

Wydaje mi się, że Jazz z powodzeniem może być samochodem dla małej rodziny, ale
      z 3 osobami i bagażem ( i włączoną klimatyzacją) nie ma co oczekiwać dobrej
      dynamiki silnika (chodzi mi głównie o elastyczność). Spalania nie mierzyłem,
      ale wg danych producenta i dilera powinno to być średnio ok. 6-6,5 litra.
      Największym minusem tego auta jest cena - 52 tyś. Za te lub niewiele większe
      pieniądze można już kupić niezły i większy samochód klasy kompaktowej, który za
      kilka lat przy odsprzedaży prawdopodobnie straci na wartości mniej niz mała
      honda, która przy tej cenie, choć dobrze wyposażona, pozostanie zapewne w
      Polsce autem niszowym.
      • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 19:23
        "Spalania nie mierzyłem,
        > ale wg danych producenta i dilera powinno to być średnio ok. 6-6,5 litra."
        Co do spalania do srednie jest 5.5 litra, czyli niezle.
        Zgadzam sie, cena nie jest zachecajaca, z tym ze wiesz, jak bedziesz chcial
        kupic kompakta, to z tym wyposazeniem bedzie on kosztowal ponad 60 kzl, nie
        mowie to o Laccetim/Lianie bo jakos nie mam zaufania:( I cena niestety idzie w
        gore. Z kolei przy przestronnosci Jazza to te kompakciki nie zaoferuja
        zasadniczej roznicy, tylko ta dynamika. Chociaz, nie jezdzilem jeszcze, na
        nieduza mase samochodu (986-1040) to 78 KM nie czyni go bardzo wolnym, popatrz
        na Fabke z silnikem 64 KM lub inne toczydla kompaktowe z silnikami 75 KM.
        Napisz prosze co rozumiesz przez kiepska dynamike tudziez elastycznosc i czy
        sie zdecydowales, moze polecisz cos innego:)
        pozdrawiam
        rafus
        • trug Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 19:52
          Ileż można pisać? Człowieku, kompakt w skodzie to octavia, fabia to małe tak
          jak i jazz.
        • Gość: Gamoń Re: Honda Jazz - opinie IP: 195.47.201.* 27.09.04, 16:09
          > Zgadzam sie, cena nie jest zachecajaca, z tym ze wiesz, jak bedziesz chcial
          > kupic kompakta, to z tym wyposazeniem bedzie on kosztowal ponad 60 kzl, nie
          > mowie to o Laccetim/Lianie bo jakos nie mam zaufania:( I cena niestety idzie
          w
          > gore.

Nieźle wyposażony kompakt nie musi kosztować aż tak dużo.

Nissan Almera 1.5 Visia+ - 5d, 4 abg, ABS, klima, CD, elektryka - 53.800,00 PLN
          Wersja 3d - 51.800,00 PLN.

Można też ubożej ale znacznie taniej:
          Nissan Almera 1.5 Base (taki "golas") - 5d, 2 abg, abs - 47.900,00 PLN
          Wersja 3d - 45.900,00 PLN

Troszkę więcej niż "wypasiony" Jazz (mówię o wersji Visia+), ale to jednak auto
          innej klasy. Silnik 98KM - niezbyt dynamiczny, ale "daje radę".

Ford Focus FX 5d 1.6 100KM (2 abg, ABS, klima) kosztuje niecałe 54.000,00 PLN.

Jakby dobrze poszukać, to i u innych producentów dałoby się znaleźć przyzwoicie
          wyposażony samochód z segmentu "C" za cenę zbliżona do bogatego Jazz'a.
          • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 16:46
            > Nieźle wyposażony kompakt nie musi kosztować aż tak dużo.
            >
            > Nissan Almera 1.5 Visia+ - 5d, 4 abg, ABS, klima, CD, elektryka - 53.800,00
            PLN
            Otoz dolicz jeszcze za lakier 1850 to sie juz robi 55650.
            Ponadto wersja taka nie posiada elektrycznie sterowanych lusterek, ktore
            posiada Jazz i jest drozsza o ok. 4000 zl:(
            Jasne jednak, ze jest to samochod innej klasy, ale np. pojemnosc bagaznika ma
            mniejsza (wersja 5D).
            pozdr.
            rafus
            • Gość: wkurzony Re: Honda Jazz - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:53
              stary po co ci lakier metalic w takim aucie
              przylozysz na parkingu i bedziesz marudzil ile ten lakier kosztuje
              pieprzysz bez sensu zupelnie
              z pierwszych postow wynikalo ze jestes rozsadny
              ale teraz widze ze straszny maruder z ciebie
              nie chcialbym takiego klienta gdybym byl dilerem

jesli tylko jazz spelnia twoje oczekiwania to po co piszesz o tym na forum
              idz kupuj i nie marudz ze ten za maly a ten za drogi
              kup pande z max wypasem szklanym dachem i nawigacja moze bedziesz zadowolony
              • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 17:13
                1) Kupujac samochod za grube pieniadze warto wziasc metalik, zwlaszcza ze
                metaliki sa mniej podatne na korozje.
                2) Nie ma to jak madra rada:) "Po co ci metalik w takim aucie". Jakie wg ciebie
                auto zasluguje na metalik, haha.
                3) Nie musisz wypisywac durnych odpowiedzi w tym watku, poszukaj jakiegos watka
                o wyzszosci dizla nad benzyna lub nizszosci Skody nad innymi lub LPG. Tam
                pouzywaj sobie do woli, jak nie masz nic konstruktywnego do napisania.
                nie pozdrawiam
                rafus

• Gość: Stary Góral Re: Honda Jazz - opinie IP: *.mtvk.pl 27.09.04, 17:55
                  koles ma racje po cholere wywalac prawie 2 lub wiecej tys na lakier z efektem
                  doplacic mozna za klime skore itp ale nie za lakier to przeciez jest smieszne

doplata za lakier to jakis chory pomysl

a po drugie lakier nie metaliczny niczym w trwalosci nie rozni sie od metalika
                  a sporo aut wyglada nawet lepiej niz z metalikiem
                  • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 20:38
                    Niektore samochody dostepne sa tylko z metalikiem - Honda Jazz - a za lakier
                    kaza placic
                    rafus
    • Gość: Stary Góral Re: Honda Jazz - opinie IP: *.mtvk.pl 26.09.04, 19:30
      polecam hyundai getz
      za ok 43 tys masz autko o porownywalnej wielkosci i funkcjonalnosci jak honda
      silnik nie gorszy gaz zalozysz jeskli bedziesz chcial bez utraty gwarancji
      klima na wyposazeniu ogolnie niezly wypas za male pieniadze
      3 lata gwarancji i oszczedzasz 10 tys zl
      wiec oferta warta rozwazenia
      ew kupoisz za te pienidze hyundaia accenta ato juz naprawde duze i wygodne autko
      fajne szczegolnie w zoltym kolorze
      ew mozesz sie rozejrzec za suzuki ignis albo citroen c3 podobnej klasy autka

pozdrawiam
      • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 19:52
        Ogladalem Getza, niestety duzo mniej przestrzeni niz w Hondzie.
        Co do Accenta, to ten stary model ktorego duzo jezdzi czy jakos odnowiony
        niedawno. Nie wiem jak tam z jakoscia Hundayow, ale kiedys slyszalem na
        przykladzie Accenta ze nie szczegolnie.
        C3 i awaryjnosc to chyba jedno:( A suzuki to raczej odstajaca japonska marka od
        czolowki typu Toya, Honda, Mazda.
        rafus
        • Gość: Stary Góral Re: Honda Jazz - opinie IP: *.mtvk.pl 26.09.04, 20:05
          czy az tak bardzo mniejszy jest getz to watpie
          ale widze ze jednak bardzo zalezy ci na przestrzeni
          choc przy ukladzie 2+1 nie sadze zeby w getzu bylo ciasno
          ale ty wiesz lepeij co spelni twoje potrzeby
          czy suzuki odstaje to zalezy
          ma dobra oferte terenowek i mniejszych aut wlasnie takich o jakie ci chodzi
          awarynosc na niskim poziomie juz od lat
          i ryzyko kradziezy zadne podobnie jak w hyundaiu
          accent jest calkiem przyjemnym autem i dosyc sporym w srodku to przeciez kompakt
          ja jestem zdania ze jesli inne auto oferuje podobne parametry osiagow i
          przestronnosci to po co przeplacac
          nie mowie o egzotycznych markach typu kia
          mozesz obejrzec najnowsze mitsubishi colt ew renault modus
          choc modus najladniejszy nie jest a cena tez wysoka
          najlepiej umow sie na jazdy probne wybranymi modelami
          wtedy bedziesz mial skale porownawcza

pozdrawiam
          • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 21:00
            Wlasnie ogladalem i Getza i Colta w salonie Mitsu/Hundaya.
            Zarowno Colt jak Getz maja identyczne wymiary. Pisalem ze Jazz jest wiekszy od
            Getza, takze Colta:)
            Wynika to z faktu ze Honda ma bak pod podwoziem, charakterystyczny krotki przod
            oraz obnizona podloge tylniej kanapy. Efekt: duzy jak na ta klase bagaznik (380
            l) oraz duzo miejsca na tylniej kanapie, przy wzroscie 191 cm mialem kilka cm
            nad glowa (czego nie mozna powiedziec o czesci kompaktow) i duzo miesca na
            nogi. Niesety jest dosc wasko, ale wiadomo segment B+.
            Co do Accenta, to zobacze, z koreancow to jest jescze Lacetti ale boje sie
            krzyzowki DAT/GM:)
            pozdrawiam
            rafus
        • Gość: Paweł Re: Honda Jazz - opinie IP: *.c.net.pl 26.09.04, 20:36
          Jazz jest fajnym autkiem, lecz za 52 tyś., nie zdecydowałbym się na niego.
          Pisząc o słabej dynamice małej hondy, miałem na myśli przyspieszanie tego
          samochodu na 4 biegu od 60 km/h i na 5 od 80/h. Jechaliśmy nim w 3 osoby, ja,
          moja żona i pracownik salonu. Wprawdzie nie mierzyłem czasu przyspieszeń, lecz
          miałem wrażenie, że wciskając pedal gazu do oporu przy wyżej podanych
          prędkościach auto bardzo słabo się zbierało, a klima była niewłączona i
          bagażnik był pusty (wcześniej pojazd oglądaliśmy). Poza tym samochody mało
          popularne nie najlepiej się sprzedają na rynku wtórnym, a Jazzowi przy jego
          wysokiej cenie nie wróżę w Polsce dużej popularności. Nie wiem, na czym ci
          najbardziej zależy w aucie (bezawaryjnosć, ekonomiczność, wyposażenie,
          przestronność, oryginalność pojazdu?), bo mając ograniczone możliwości
          finansowe raczej nie kupisz ideału, więc coś za coś.
          Mając trochę ponad 50 tyś. zł,. rozważyłbym: Nissana Almerę 1,5 3d obecnie jest
          promocja i ten samochód kosztuje ok. 52 tyś. (z 4 poduszkami, abeesem, klimą
          ręczną i elektryką + 3-letnia gwarancja), Corollę 1,4 3d po liftingu - 56 tyś.
          (4 poduszki, abs, elektryka, radio z odtwarzaczem CD + 3-letnia gwarancja i
          możliwość - w obecnej promocji - zakupienia za 1 tyś. zł klimatyzacji ręcznej),
          Astrę II 1,7 dizel, auto nie najnowsze i dość słabo wyposażone, ale
          przestronne, łatwe za kilka lat w odsprzedaży, popularne (łatwy dostęp do
          części, w tym tańszych niż oryginalne zamienników) no i z bardzo ekonomicznym
          silnikiem spalającym średnio ok. 5 litrów oleju napędowego, a więc koszty
          eksploatacji rozłożone na kilka lat nie bedą duże. Poza tym chyba w Polsce
          będzie stopniowo rósł popyt na dizle, tak jak od kilku lat wzrasta na zachodzie
          Europy, a więc łatwiej po latach sprzedaż dizla niż benzyniaka. I jeszcze jedna
          możliwość - honda civik z silnikiem 1,4 i wyposażeniem podobnym do Jazza
          kosztuje chyba ok 56 tyś. zł.
          • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 20:53
            Co do elastycznosci, czytalem opinie uzytkownikow na autocentrum i nikt nie
            narzekal na zbytnia mulowatosc, choc wiadomo ze bardzo dynamiczny to ten
            samochod nie jest.
            Niestety dla 3-ki pasazerow 3D jest bardzo niepraktyczne o czym sie przekonuje,
            a wersje 5D przez ciebie podanych samochodow to juz podchodza pod 60 kzl.

Faktycznie odsprzedaz Jazza moze byc klopotliwaz uwagi na jego oryginalosc w
            Polsce, z kolei to jest plus jesli chodzi o kradzieze, brak rynku czesci
            zamiennych:)
            pozdrawiam
            rafus
          • greenblack Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 20:58
            Jakim trzeba być bucem, żeby pałować litrowy silniczek na piątym biegu przy 80
            km/h?

I ile stron tekstu można spłodzić o litrowym wozidle do wożenia zakupów z
            marketu?
            • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 21:03
              Bardzo rzeczowa uwaga na temat.
              Widze ze o samochodach gorszych od SLK to juz nie uwazasz za stosowne wspominac.
              No, ale grunt to sie udzielac na forum:)
              rafus
              • greenblack Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 21:03
                Masz rację.
        • Gość: Kokeeno Re: Honda Jazz - opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 21:01
          Ostatnio Toyota zaczęła odstawać ze swoimi europejskimi produktami pseudosamochodowymi (szczególnie na polski rynek). Podobnie Honda - u znajomego czteroletni civic jest regularnie żarty przez rdzę (oczywiście ASO stwierdziło, że to jest problem lakieru, a nie karoserii)...

Zdecydowałem się na Lianę, bo ma rozsądną cenę (Corollka z tym wyposażeniem kosztuje około 11 tysięcy PLN więcej - cena Liany w Niemczech jest raczej sporawa, ale tam jeszcze mogą sobie wybrać automatyczną skrzynię biegów i napęd na cztery koła)... Jakość montażu Liany jest bardzo dobra - jechałem Corollą z Turcji i nie byłem zachwycony dźwiękami plastików. W Lianie nie skrzypi nic. Wadą Liany jest głośny silnik na wysokich obrotach i dosyć głośne odgłosy opływającego powietrza przy szybkości powyżej 130 km/h. No, jeszcze w wersji na Polskę nie ma podgrzewanych siedzeń ;o) A to się przydaje, jak ktoś chce w zimie jechać z otwartymi szybami (raz tak jechałem w peżociku, jak pękła szyba od strony kierowcy i cholernie parowała, na dworze mróz -20 stopni Celsjusza) ;o)

Na razie nie mam zastrzeżeń do Liany - w końcu (w przeciwieństwie do Toyoty, czy Hondy) to japońska produkcja... Jakość wykończenia dobra, wnętrze bardzo obszerne (biorąc pod uwagę ten segment). Jedynie h/b ma dosyć mały bagażnik (280l), ale mieści się tam całkiem sporo. I jeszcze jedno: samochody Suzuki, mimo iż niezbyt piękne, to jednak są niezawodne (szczególnie silniki).
          • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 26.09.04, 21:06
            A wiesz, pofatyguje sie do salonu Suzuki. Nawet chcialem to zrobic w sobote,
            ale mi z Gdanska go przesuneli so Sopotu:(
            A propo Liany, jedyna uwaga jaka slyszalem to paliwozernosc, chociaz w testach
            pisza ze jest OK na tle takiego wozidelka jak Lacetti 1.6.
            pozdrawiam
            rafus
            • Gość: Kokeeno Re: Honda Jazz - opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.04, 21:14
              Zobaczę jak z tą paliwożernością po pierwszym tysiącu km. Cóż, w mieście niezbyt oszczędnie jeżdżę, ostatnio jeszcze z włączoną klimą. Za tydzień sprawdzę Lianę na dłuższej trasie. Jak się pytałem ludzi o spalanie, to potwierdzają, to co jest podane oficjalnie. Jeśli chodzi o przyspieszenie, to nie odczuwam żadnego "wciskania w fotel" a i tak przy ruszaniu ze świateł nie mam problemu, żeby się wysunąć przed pojazd z boku (i to niekoniecznie kaszlaka ;o) W sumie do spokojnej jazdy jest OK, a dodatki są pożyteczne (w sumie brakuje tylko komputerka pokładowego - w Ignisie było przynajmniej chwilowe spalanie...) i alufelg (na wiosnę zamierzam sobie sprawić 15" aluski). Przy czym wersja h/b jest chyba jednak atrakcyjniejsza cenowo (w Polsce, w DE kosztuje więcej niż sedan, a w UK tyle samo)... Niedoróbek przy tapicerce, czy spasowaniu plastików nie zauważyłem (a w koreańskich autach się często zdarzają...)
          • niknejm Re: Honda Jazz - opinie 05.10.04, 17:45
            Gość portalu: Kokeeno napisał(a):

> Na razie nie mam zastrzeżeń do Liany - w końcu (w przeciwieństwie do Toyoty,
            > czy Hondy) to japońska produkcja...

Jazz też jest Made in Japan. Jednym ze składników ceny jest cło, stąd m.inn.
            wysoki koszt.

Pzdr
            Niknejm
      • Gość: real Re: Renault IP: 213.184.10.* 29.09.04, 14:35
        a moze Renault Clio 1.6 16V za 44000 z pelnym wyposazeniem?
    • Gość: Albercik Re: Honda Jazz - opinie IP: *.sownet.gliwice.pl / *.pl 26.09.04, 21:09
      polecam forda Fusiona , wiem wiem zadna rewelacja ale do codziennej jazdy po miescie wystarczy . a i do wypadow za miasto tez jest oki
    • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 27.09.04, 09:11
      A ja polecam C3. Nie zgadzam sie ze citroen to awaryjnosc. Denerwuje mnie taki
      podzial ze niemieckie to wspaniale wykonanie, wspaniale materialy i brak awarii,
      a francuskie i włoskie to że psują się już na plakatach reklamowych. Był zresztą
      o tym kiedyś dobry artykuł. W dzisiejssych czasach czesto samochody niemieckie
      francuskie wloskie i jeszcze inne maja te same podzespoly albo miejsce wykonania
      w innym kraju. Np silniki HDi w fordzie i citroen/peugeot. Toyota powstaje we
      francji itp. Minely czasy ze mozna było stosować takie podziały, teraz poziom
      jest dużo bardziej wyrównany. Ja mam C3 już od jakiegoś czasu i jestem bardzo
      zadowolony. Jazz także mi się podoba ale kiedy kupowałem C3 to cena jazza była
      kosmiczna. Teraz także podoba mi się colt i chociaż na żywo go jeszcze nie
      widziałem to z tego co czytałęm jest przynajmniej tak pojemny jak jazz a ma
      ciekawszą cenę, jest nowszy i bardziej funkcjonalny (przesuwana kanapa,
      kładziony przedni fotel itp). Ja też brałem pod uwagę inne samochody niż
      francuskie i nie żałuję wyboru. Pszestronność też spora + atrakcyjny wygląd,
      dobre wykonanie (nic nie skrzypi) a za 52 tys to można też mieć rewelacyjnie
      wyposażonego (lepiej niż jazz).
      • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 10:26
        Niestety, ale i C3 i Colt chowaja sie jesli chodzi o przestronnosc Jazza.
        Bylem w sobote w salonie Colta, kiedys ogladalem C3 wystawianego w gdanskim
        Auchanie.
        Co do przestronnosci to rozwiazania Hondy (bak pod podwoziem przedniego rzedu,
        opuszczona tylna kanapa i 380) stawiaja wysoka poprzeczke producentom aut z
        seg. B. Prosty przyklad, na tylnej kanapie Colta po przesunieciu przedniej
        maksymalnie do tylu 191 cm czlowiek dotyka juz sufitu i ma malo miejsca na nogi.
        W Jazzie jest jeszcze kilka cm zapasu a nogi maja sporo przestrzeni:)

pozdrawiam
        rafus
        • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 27.09.04, 11:44
          Jeżeli tak zależy Ci na tych paru centymetrach to nie rozumiem dlaczego nie
          szukasz samochodu z segmentu C. Takieto 307 kupiłbyś w podobnej cenie a przy
          promocjach byłby lepiej wyposażony. Moja rodzina to 2 + 2 (malutki) i wyprawy
          gdzieś dalej w komplecie + bagaż i wózek nie stanowią problemu w C3. A ilość
          miejsca z tyłu? No cóż ja mam 182 cm i nie narzekam, jak na tą klasę ok. A i tak
          z tyłu siadałem tylko aby sprawdzić ilość miejsca bo jeżdżę z porzodu i domyślam
          się że ty także tak będziesz jeździł. Ja poprostu mając 52 tys zł kupiłbym
          ponownie C3 z super wyposażeniem, albo colta albo wogóle coś z segmentu C.
        • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 27.09.04, 11:46
          A no i ja nie mówię że jazz jest zły ale widzę że Ty już i tak zdecydowałeś.
          • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 13:10
            Tak do konca nie zdecydowalem:)
            Widzisz, mowisz o kupieniu auta z seg. C a tez bys kupil C3 ponownie:)
            Co do 307, czy innego auta z seg. C to jak doposazysz go do poziom oczekiwanego
            przeze mnie (klima) to bedzie juz ponad 60 kzl + lakier czyli 62 kzl.
            I w ten sposob to cena leci w gore, ponadto ja na razie mam roczne dziecko
            takze czy C3 czy Jazz bedzie wystarczajaco funkcjonalny. C3 mi sie podoba, ale
            bardziej mnie ciagnie ku skosnookiemu, gusta sa rozne.
            pozdrawiam
            rafus
            • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 27.09.04, 13:18
              Oczywiście że gusta są różne. Ja tylko uważam że te parę centymetrów nie zawsze
              jest warte dużej kasy albo że zamiast 2-3 centymetry więcej na nogi można mieć
              np. automatyczną klimę nie ręczną itp. Mnie jazz też się podoba ale jak już
              wspominałem gdy ja kupowałem c3 był tylko 1.4 za grubo ponad 50 tys. Za to
              mogłem kupić super wyposażone c3 z dieslem. Co do jakości uważam że bardzo
              dużych różnic nie ma. Honda napewno będzie trochę lepiej zrobiona ale kupując
              nowe autko i mając nadzieję że za parę lat się je zmieni nie ma to tak dużego
              znaczenia wg mnie. Jest gwarancja. Daj znać jak zdecydowałeś. Aha teraz 307 z
              klimą wyszedłby koło 56 tys zł ale zakładam że jeszcze byś urwał ze 2 tys zł
              więc tylko 2 tys zł więcej niż jazz.
              • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 27.09.04, 13:30
                Wiesz co, wybiore sie do salonu Lwa.
                A czy ty wybrales C3 z silnikiem HDI? Bo jesli tak to tylko pozazdroscic:)
                rafus
                • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 27.09.04, 13:51
                  No niestety mam benzynke (no może nie takie duże niestety bo też jest dobrze),
                  ale dlaczego piszesz że pozazdrościć. Za 52 tys zł też możesz mieć c3 z hdi i
                  klimą. Ogólnie można się też targować solidnie w salonach francuzów. Ja
                  utargowałem sporo na c3. Znajomy na 307 hdi 4 tys i alufelgi a jeszcze jeden
                  znajomy na megane z dieslem jeszcze dużo więcej tak więc myślę że na 307 to
                  spokojnie ze 2 tys i jakieś doposażenie. Daj znać co wybrałeś i jak poszło.
                  Targować się nie można praktycznie tylko u japońców (tzn można ale uda Ci się
                  najwyżej wytargować alarm i dywaniki)
                • Gość: matimat1 Re: Honda Jazz - opinie IP: *.srkch.pl 28.09.04, 08:34
                  Zmobilizowało mnie to wczoraj i byłem w salonie mitsubishi i hondy. Mnie
                  bardziej przypadł do gustu colt. Wg mnie jest ciekawszy. Miejsca podobnie +
                  przesuwana kanapa. Ładniejszy z zewnątrz i wewnątrz.
                  • rafus123 Re: Honda Jazz - opinie 28.09.04, 10:10
                    Gusta sa rozne, my zaczelismy ogladac od Jazza i nam bardziej przypadl
                    Porownianie dla obu w tej samej cenie:
                    Jazz bagaznik 380 l - Colt 215 l
                    Jazz 1.2 78 KM - Colt 1.1 75 KM
                    Jazz duzo wiecej przestrzeni nad glowa na tylnej kanapie.
                    Jazz 2 pp - Colt 4pp
                    Tylko te poduchy przemawiaja za Coltem, ale nam glownie chodzilo o
                    przestronnosc i pakownosc.
                    rafus
                    • Gość: Yanek Re: Honda Jazz - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:29
                      no to teraz

Hyundai Accent 5d
                      1,5 90KM
                      bagaznik 321 l sedan 375l

cena z klima wersja 5d 43600zl
                      3 lata gwarancji
                      do tego ubezp lub opony zimowe gratis

czego chciec wiecej ?
                      zostaje w porownaniu z jazzem prawie 10 tys
                      zaden jazz nie ma z tym szans wiec po co dalej szukac i produkowac nowe posty
                      bez sensu
                      zadna oferta nie jest lepsza i nie oferuje wiecej w tej cenie
    • Gość: obudzony Re: Honda Jazz - opinie IP: *.localnet / 81.15.226.* 01.12.04, 14:20
      Jeżeli będziesz w kredycie to może warto wziąc 3 tyś. więcej i kupić mitsubishi
      space stara. Wypasiony na full i duzo większy niż hondzinka:-))
    • perla Suzuki Liana 01.12.04, 15:25
      52 tys PLN, full opcja (z klimą), większe (kompakt), 1600 cm3, ponad 100 KM, 3
      lata gwarancji lub 100 tys. km.
    • Gość: Pitttt Re: Honda Jazz - opinie IP: 62.148.84.* 01.12.04, 15:32
      JA Też mam 2+1 i zdecydowanie wybiorę Jazza za przestronność bagażnik silnik i
      pochodzenie autko kapitalne pojemne mało pali i orginalny japończyk a nie przez
      jakiegoś turka składany ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka