Dodaj do ulubionych

Srogie kary i nowy gatunek.

17.08.16, 20:14
www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wiadomosci/mswia-zapowiada-nowy-taryfikator-mandat%C3%B3w-nadchodz%C4%85-ci%C4%99%C5%BCkie-czasy-dla-pirat%C3%B3w-drogowych/ar-BBvJ1ya?li=AA8ewV
O karach przeczytacie sobie w artykule.
Mnie najbardziej podoba sie nowy gatunek uzytkownika drogi - pt. motorzysta :-) A motorzysta bez kasku to juz wogole bedzie mial przechlapane :-)
Obserwuj wątek
    • tbernard Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 00:41
      > Mnie najbardziej podoba sie nowy gatunek uzytkownika drogi - pt. motorzysta :-)
      > A motorzysta bez kasku to juz wogole bedzie mial przechlapane :-)

Bez błotnika, to będzie miał jeszcze bardziej przechlapane :)
      • galtomone Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 09:01
        Hmmm.... tak wogole to moze mozna wiecej nazw tak na nowo stworzyc, w g zasady....

traktor - traktorzysta
        rower - rowerzysta (dla jasnosci :-)
        auto - autorzysta
        samochod - samorzysta czy samochorzysta cy samachodorzysta ?
        autobus - autobusorzysta by nie mylic z autorzysta
        bus - busorzysta
        quad - quarzysta
      • waga170 kawal kolegi/telepie 18.08.16, 11:28
        Jedzie motocyklista i odkrecila mu sie jakas srubka i mu sie blotnik telepie.
        Dogania mu drugi i krzyczy: Blotnik panu sie telepie
        Co?
        Blotnik ci sie telepie, a on na to
        Mow glosniej bo nie slysze bo mi sie blotnik telepie.
        • galtomone Re: kawal kolegi/telepie 18.08.16, 11:48
          Ja tam zawsze wolałem ostrzegać dzieci na rowerze, ze im się koło kręci :-)
    • szymi_mispanda Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 08:58
      > Zdecydowanie więcej punktów karnych dostaną również kierowcy, którzy nie zapną pasów
      > bezpieczeństwa lub nie będą poruszali się w kasku na głowie

Zawsze wiedzialem ze to potrzebne. Nigdy nie zapominam kasku jak jade samochodem na miasto. Czasem zapominam go zdjac i po miescie tez chodze w kasku.
      • galtomone Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 09:02
        Zapewne orientujesz sie, ze cos jest nie tak, gdy drink rozlewa sie na owiwce kasku? :-)
        • samspade Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 09:48
          Może ma orzeszka?
        • waga170 Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 09:51
          Jaja jajami, ale gdybys wiedzial/pamietal jaki byl jeden wzor kasku w PRL taki sam dla wszystkich, MO i gawiedzi, tylko ten dla MO tez byl bialy ale mial na nim napisane MO. Dolna warstwa tej konstrukcji, zrobiona z imitacji skory zaczynala sie gdzies w okolicach szyi i brody ale szla wyzej, zakrywala uszy i potem piela sie tak wysoko do gory ze dopiero powyzej czubka glowy przechodzila w "kask" wewnatrz ktorego nie bylo zadnej glowy.Popatrz w google:)
          Tworca tego wynalazku powinien byl pojsc na calosc i wynalezsc kask ktory sie przypina do dupy.
          • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:01
            Jaka glowa taki kask.
      • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 09:43
        I robisz calkiem rozumnie.

W niektorych dzielnicach Warszawy i innych miast, zwlaszcza po zmroku powinno to byc obowiazkowe.
        • waga170 Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:23
          Ooooo, to zalezy. Ja na przyklad chodze bez zadnej obstawy po Brzeskiej i okolicach (Warszawska Praga, nocny targ warzywny) o drugiej w nocy i na przyklad pytam sie kto ku... dzisiaj sprzedaje brzoskwinie. Nigdy ale to przenigdy nie przyszlo mi do glowy zeby zakladac kask. Podejrzewam ze ci co Ci w Warszawie dojebali, poznali Cie nie po obcym akcencie tylko po dziwnym stroju, chodzie i fryzurce....
          • szymi_mispanda Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:28
            ja sie na pradze urodilem i wychowalem. Poza dorabianiem sie w arabskich krajach i gospodarstwie pod Grojcem nie wyobrazam sobie zycia gdzie indziej.
            Tylko Grochow Fantastyczny.
            • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:34
              A teraz, powolny z nadwaga 170 pudow, poszukaj googlem: "pobity, pobicie, napad na Pradze",
              i nie wysilaj za bardzo swojego resztkowego intelektu na riposty, ktore pozbawione sa
              juz na wejsciu polotu.
              • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:36
                To bylo do wagi170, oczywiscie.
                Poszlo nie z tego okna, szymi, sorry.
                • szymi_mispanda Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:39
                  ostatnio wogle na forum okna jakos inaczej dzialaja - ja nie moge np. wpisac w odpowiedzi tytulu postu hehe
                  cos pozmieniali ....i jest gorzej
                  • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:44
                    Wejdz w link "Edytor zaawansowany" tuz pod okienkiem edycyjnym
                    pod jego lewym dolnym rogiem.
              • waga170 Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 11:12
                Czy przyszlo Ci kiedys do Twojej madrej inaczej glowki, ze te pobicia i napady na Pradze to bylo z czystych nudow i je robil waga 170 na widok slunzakow? Do dzis gramy na organkach o Tobie.
                • galtomone Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 11:31
                  A co Ci w Slunzokach niepasuje giździe pieroński?
                  • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 11:34
                    Waga170 i tak narobilby w gacie na Zalezu przy pierwszej okazji.
                • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 11:32
                  buhaha - pojde twoim "sladem" goscinnosci...

Jasne - przemawia przez ciebie lumpowate "warsiawiactwo", ktore z prawdziwymi Warszawiakami zapewne nie ma nic wspolnego, ale, niezaleznie od twojej
                  lumpowatosci dam ci dobra rade - nie pokazuj sie w Katowicach na Załężu.

Od razu kup sobie pampersy, gdybys chcial zawitac do Gliwic, dzielnice:
                  Zatorze, Szobiszowice, Sośnica. Rozpoznaja cie natychmiast po akcencie
                  i moga ci niezle natluc.

• galtomone Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 11:51
                    A ty na Zalezu to często bywasz?
                    Na Boguciach tez bywa ciekawie (w okolicach Wajdy), Zawodzie tez ma swój urok.
                    A Koszutka podobno tez niebezpieczna -co mnie lekko zaskoczylo jak się dowiedziałem.
            • waga170 Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:51
              Szymi, dales tu kiedys watek o okolicach swojej mlodosci i o tym jak to wyglada teraz. Gdzies tak w latach 70-tych Jaroslaw Iwaszkiewicz napisal super felieton w Zyciu Warszawy jak to upadl jego dworek Stawisko, jak kiedys tam sie dzialo, byly psy a teraz nie ma nawet psich kup. Tylko ze watek forumowicza Szymiego powiedzial dokladnie to samo a nie dostanie zadnej Nagrody Literackiej:)
              Twoj watek poniekad dotknal mojej Zoliborskiej duszy bardziej niz ten Iwaszkiewicza.
              Gospodarstwo pod Grojcem? Jednak bym nie radzil, wroble beda sie za wszelka cene staraly zadziobac kanarka. Najprostszy i prawdopodobnie jedyny znany im sposob: przebijac opony, dopie...c na remizie, a jak dalej niee kapuje to podpalic h...a:))))
              Ale, ale ale, wzen sie
          • nazimno Re: Srogie kary i nowy gatunek. 18.08.16, 10:31
            Twoja wyobraznia pracuuuuujeee !!!!
            Ale tematyka pozostaje zamknieta (w pewnym kregu) ze wzgledu na twoje osobiste ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka