Dodaj do ulubionych

Samochód do 20 tys.

04.09.16, 19:26
Jaki polecacie samochód do 20 tys? Potrzebuje żonie kupić coś sensownego do 20 tys. Musi być 4-5 drzwiowy, ale nie za duży, oczywiście ekonomiczny, głównie do miasta. Wiem, że wybór jest, ale nie wiem w co warto się ładować.
Obserwuj wątek
    • bambo.pl Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 19:37
      Peugeot 207
      Renault Clio
    • yasiaq Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 20:07
      Miało być sensowne więc francuskie parasamochody nie powinny wchodzić w grę. Zważywszy,że 20 klocków to w dzisiejszych czasach kawał pieniądza dołożyłbym jeszcze grosik i wyposażył kobietę w takie cudo na dodatek z automatem ..www.ebay.de/itm/Honda-CR-V-Automatik-erst-122-000-Kilometer-/282160561790?hash=item41b2147e7e:g:eOAAAOSwawpXve1U
      • kolpik124 Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 20:31
        co to są "francuskie parasomochody" i czym się różnią od japońskich pseudosamchodów?
        • yasiaq Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 21:15
          francuskie wyroby samochodopodobne charakteryzują się tym,że wymagają specjalnej troski i są do tego jednorazowe. Żeby długo nie tłumaczyć napiszę tylko ,że auta francuskie z lat 90tych typu clio 1 czy safrane czy słynny citroen XM zostały już w 99 proc poddane recyklingowi a przez byłych właścicieli zapamiętane co najwyzej jako koszmar usterek i kosztów podczas gdy choćby toyoty z tych samych lat są w ciągłej eksploatacji tyle ,że w Afryce i 3mają cenę z powodu swoich wartości użytkowych
          • kolpik124 Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 21:51
            opowieści z mchu i paproci snute przez golfiarzy ujeżdzających swoje rumaki upolowane u Mustafy pod Gelsenkirchen

mk. 3 czy 4?
            • bambo.pl Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 23:01
              Za 20k pln. Można kupić 207 lub clio z 2012 roku , czyli 5 lat.
              W miare młode auto.
              A ta crv dość stara....
              • tdf-888 Re: Samochód do 20 tys. 04.09.16, 23:07
                do tego auto miało być nie za duze i ekonomiczne
                • yasiaq Re: Samochód do 20 tys. 05.09.16, 00:11
                  Poszukując najlepszej relacji rocznika do ceny jednocześnie godząc się na francuski fajans pod maską daćka będzie i tak nie do pobicia..więc po co przepłacaćza jakieś clio skoro technika w daćce jest jednakowo świetna?
                  • kanna13 Re: Samochód do 20 tys. 05.09.16, 07:53
                    Tak z ciekawości to miałeś kiedyś nowy francuski samochód? A jak miałeś to normalnie dbałes o niego? Ja miałem dwa :megane kupione w 2000 roku i Clio z 2001. Megane przyjechała ponad 150 tys. a Clio ponad 80 w ciągu 6 lat bezproblemowo. Poszły do ludzi i megane jeździ dalej a Clio już nie ale nie z winy usterek mechanicznych. Tylko były i są serwisowane tak jak producent przekazał przez prawdziwego mechanika a nie łatane drutem, sznurkiem czy zalewane olejem po 5 PLN i do tego co 30 tys.
                • galtomone Re: Samochód do 20 tys. 05.09.16, 07:10
                  No CRV to przeca compact - tylko wyzej sie siedzi. Do miasta idealne :-)
      • ari Re: Samochód do 20 tys. 05.09.16, 09:44
        yasiaq
        nie siej fermentu. poczytaj sobie najpierw na spokojnie jak dobrą opinią cieszą się ostatnie generacje choćby Renault Clio/Megane/Laguna.
        • yasiaq Re: Samochód do 20 tys. 05.09.16, 21:09
          No cóż nowego francuskiego nie miałem. Miałem stary francuski espace za to serwisowany tylko i wyłącznie w dwóch ASO w Berlinie. Dostałem wraz z książką serwisową wszystkie rachunki za naprawy od nowości. Było tego od metra/ przeglądy + usterki. Dałoby się za to kupić dom z ogródkiem ..może bez ogródka ale kwoty i za naprawy budziły podziw . Za to espace z przebiegiem 160 tys km zapłaciłem całe 130 eur na ebay oczywiście jako motorschaden , jednak zostało usprawnione za parę groszy przez lokalnego machera no i..postanowiłem odbyć jazdę próbną. Przy pierwszej próbie na prawdę nie drugiej czy dziesiątej tylko pierwszej wyrwał się zespół napędowy z poduszek co wynikało pewnie z faktu,że na co dzień użytkowałem stary japoński samochód który jak mawiali moi znajomi mylił mi się z wyścigówką. Po tym doświadczeniu mój kontakt z francuską myślą techniczną się urwał jednak po paru latach wziąłem z wypożyczalni prawie nowy francuski wyrób w którym po paru chwilach eksploatacji także usamodzielnił się zespół napędowy. Dodam ,że na co dzień podówczas prywatnie użytkowałem japońskiego weterana starszego od węgla w którym wszelkie poduszki i zawieszenie wytrzymały bez remontu do przebiegu 380 tys km kiedy to blacharka praktycznie spadła na ziemię. Stąd się wziął mój sceptycyzm co do być może już aktualnie świetnych francuskich wozów..Nie wykluczam też ,że kierowcy o spokojnym usposobieniu mogą być bardzo usatysfakcjonowani z francuskiej myśli technicznej..
          • kanna13 Re: Samochód do 20 tys. 06.09.16, 08:23
            Urzekła mnie Twoja historia
          • thea19 Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 20:07
            kup sobie passata b6
            • misiaczek1281 Re: Samochód do 20 tys. 11.09.16, 15:15
              thea19 napisała:

> kup sobie passata b6

TFUUUUUUU...oplułem monitor...oj babo...gość pyta o nieduże autko do miasta a ty tu wyskakujesz z Passatem...prędzej Polo , Corsa , Clio w gazie a nie Passat...Passat to na trasę....w mieście trudniej nim zaparkować...a ekonomiczny też nie jest...nawet 7-8 litrów spali w mieście :)
    • wicehrabia.julian Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 10:13
      Jakikolwiek segmentu B z silnikiem benzynowym, przy tej cenie właściwie nie ma znaczenia marka, liczy się stan i historia pojazdu
    • bolo2002 Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 10:16
      Kia Carens 2,0 CRDi VGT 140 KM do miasta i w trasę. Super oszczędny silnik, dynamiczny i niezawodny. sam klasy MPV i cała rodzine zabierze i przeprowadzke zrobi.
      Moje spalanie to 6,5 l waga 1550 kg-trzyma sie drogi zupełnie niezle, najwazniejsze-niczego nie naprawiam od 2 lat a on ma 10 latek i smiga jak rakieta! Najwazniejsze-żonie nie wolno kupowac samochodu o wadze 900-1200 kg, bo ja wiatr zmiecie. to ma byc stabilny cięzki wózek-jak Kia Carens.
      • pies_w_studni Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 22:25
        Kia Carens, trzyma sie drogi, jak rakieta? Że ciężkie to się zgadza, ale było to wyjątkowo źle jeżdżące g.ówno.
    • dominick0 Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 20:39
      Szczerze mówiąc najbardziej sensowna jest Toyota avensis II d4d diesel.
      Coś takiego malito.pl/motoryzacja/samochody-osobowe/toyota-avensis-2-0-d4d-diesel-super-stan-okazja-ID21334
      To bezawaryjny samochód
      • ari Re: Samochód do 20 tys. 07.09.16, 22:08
        Nie za duży, do miasta, ekonomiczny. 12-letni Avensis w dieslu. Czujesz zgrzyt?
      • nom73 Re: Samochód do 20 tys. 09.09.16, 20:26
        dominick0 napisał(a):

> Szczerze mówiąc najbardziej sensowna jest Toyota avensis II d4d diesel.
        > To bezawaryjny samochód

www.auto-swiat.pl/uzywane/toyota-avensis-2-0-d-4d-skaza-na-honorze/gm215
        • yasiaq Re: Samochód do 20 tys. 09.09.16, 23:13
          avensis 2 to knot a nie samochód. Diesel 2.0 to kolejny knot zamontowany do knota co daje knota do kwadratu. Miejsce zakupu czyli okolice Łodzi to podobnie jak Radom i okolice miejsce gdzie pod żadnym pozorem nie kupuje się samochodów..więc już mamy knota do sześcianu..
          • misiaczek1281 Re: Samochód do 20 tys. 11.09.16, 15:19
            Polo spali 7 litrów gazu w trasie i 8 w mieście...:) oszczędne , małe zwinne...:) takie sobie kup :)
        • papawulon1 Re: Samochód do 20 tys. 12.09.16, 10:45
          A ja radzę zrobić to co wszędzie robią na wsiach, kupić Łałdi w tedeiku.
          • kabalowa Re: Samochód do 20 tys. 30.09.16, 11:45
            podjedz sobie do Bawaria Motors BMW, mają też samochody używane ale zawsze to z pewnej ręki, ja mam do nich zaufanie bmw-uzywane.com.pl/
            • loyezoo Re: Samochód do 20 tys. 30.09.16, 17:06
              NIE POLECAM www.bmw-uzywane.com.pl muszą zatrudniać idiotów spamerów,żeby sprzedać zajeżdżone złomy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka