Dodaj do ulubionych

Autozłomowanie-ceny.

17.06.17, 12:44

Cóż, przyznaję jestem "dziadem".Jak dawno już temu w RFN (auto z nowym 'tuevem' na dwa lata) tak i dziś kupuje auta na długość przeglądu (dojazdówki do ew. pracy, na zakupy itp.) potem złomuję.I ostatnio niespodzianka-złomiarz melduje że owszem grata skupić musi i wydać zaświadczenie ale ni grosza nie zapłaci-inny wyjaśnił że już dopłat unijnych do recyklingu nie mają. No ale to nadal kilkaset kilo złomu, w większości użytkowego. Ico?I nic? A oni potem też za darmo oddają do huty?
Obserwuj wątek
    • koza_oddam Re: Autozłomowanie-ceny. 17.06.17, 15:14
      Rozbierają na części którymi handlują, reszta na utylizację. Znajdź inny szrot który płaci, są takie
    • loyezoo Re: Autozłomowanie-ceny. 18.06.17, 09:07
      To bardzo dziwne.W moim mieście płacą od 400zł na "zwykłym"skupie do x zł na auto szrocie (zazwyczaj 600-700 ale zależy to od marki auta i silnika,bo te skupują na Afrykę)
    • marekwrona77 Re: Autozłomowanie-ceny. 29.06.17, 23:33
      O kurcze to z czymś takim się nie spotkałem. Znajomy ostatnio złomował auto i dostał te 600zł, a było to może 3 miesiące temu. To niezła polityka, oddajesz za darmo, rozbiorą i może jeszcze sprzedadzą na części, a reszta do huty a Ty nie masz nic, chyba otwieram złomowisko ;)
      • koza_oddam Re: Autozłomowanie-ceny. 30.06.17, 20:30
        Z innej bańki to jak sąsiadowi spalił się samochód to miał bardzo duży problem. Żaden szrot z uprawnieniami do kasacji nie chciał go przyjąć - jak słyszeli że spalony to a to nie, nie przyjedziemy. Otarło się o WK gdzie poprosił o wskazanie miejsca gdzie może auto zezłomować i wiem że i oni mieli zagwozdkę. Ostatecznie się udało, ale bardzo problematycznie. Wiem też że są szroty nie płacące za auta a dla Ciebie korzyścią ma być to że kasują i można wyrejestrować i nie płacić OC. Na razie to wyjątki, ale...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka