Dodaj do ulubionych

Tęczowy lakier

18.04.02, 14:13
2 dni temu widziałam samochód mieniący się wszystkimi kolorami tęczy. Miał
śliczny lakier, którego nazwy handlowej nie znam - kolega podpowiada "mucha
plujka". Czy w Polce można już kupić takie samochody ? Widziałam Peugeota 206
(też takim jeżdżę) ale ten lakier pięknie na nim wyglądał. Dealer Peugeota
powiedział, że w Europiew nie ma i mi nie sprowadzi. Czy słyszeliście coś o
takich lakierach ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Darius Re: Tęczowy lakier IP: 212.160.211.* 18.04.02, 14:23
      Chodzi Ci o kamaleona, taki co to zmienia barwy w zależności od padania
      światła, ktoś gdzieś coś przebąkiwał, można zakupić i samemu pomalować.
    • Gość: Mikolaj Re: Tęczowy lakier IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 18.04.02, 15:21
      Mój ojciec miał dwa lata temu Primerę w takim właśnie ubarwieniu. Nazywało się
      to Chroma-flair. W zależności od światła i konta patrzenia auto było zielone,
      złote, fioletowe, granatowe itp. Do Polski sprowadzono tylko dwa egzemplarze w
      tym kolorze.
      Wady - wszyscy się gapią na ten samochód, w razie potrzeby polakierowania
      jakiejś części (obcierki parkingowe) kosztuje to i trwa dwa razy tyle co zwykle.
      pzdr
      Mikolaj
      • zlotyrybek Re: Tęczowy lakier 18.04.02, 15:44
        Serdeczne dzięki za naprowadzenie. Wiem, że przy otarciach wygląda strasznie
        (załamanie kąta padania światła) szczególnie, że widziałam to na wspomnianym
        egzemplarzu. Ale co zrobić jak on mi się tak podoba? Będę walczyć dalej.
        Dzięki.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Robo Re: Tęczowy lakier IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 15:59
          Ten lakier ma wiele składowych powłok i myślę że jest do sprowadzenia w firmach
          specjlizujących się w lakierach samochodowych.Widziałem w kraju kilka takich
          samochodów.Efekt jest naprawdę fajny.

Pozdro
          Robo
        • Gość: Mikolaj Re: Tęczowy lakier IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 18.04.02, 16:19
          W Nissanie o którym pisałem w poscie powyżej lakier był dziełem firmy Dupont. Z
          tego co się orientuje technologia polega na nakładaniu wielu półprzezroczystych
          warstw w różnych kolorach.
          Jak pisałem zdarzyła się w tym samochodzie tzw. obcierka. Naprawy tj.
          lakierowania (zderzak+błotnik) dokonał serwis Niscar w Łomiankach k/Wawy.
          Wyszło im to bardzo dobrze. Więc jak bardzo Ci zależy, to może oni Ci pomalują
          auto - mają to już raz przećwiczone:-)
          pzdr
          Mikołaj
    • Gość: Mar Sikkens IP: 213.25.197.* 18.04.02, 17:10
      Lakiery tego rodzaju (tęczowe, "kameleony", któe zmieniają kolor w zależności
      od kąta padania światła) na pewno produkuje Sikkens.
      • Gość: Michal Re: Sikkens---dress IP: *.telia.com 18.04.02, 19:43
        U nas tez sa takie.Koszt polakierowania idacy w dziesiatki tysiecy koron.Naogol
        wlasciciele duzych lakierni maluja swoje sluzbowe auto dla reklamy..Normalnych
        aut sie nie widzi.Zalezy od gustu,ale pachnie lepszym dressem.Pzdr.Michal
        • Gość: szatan Re: Sikkens---dress IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 18.04.02, 19:55
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Zalezy od gustu,ale pachnie lepszym dressem.

dobre :) nieźle się uśmiałem...widac szybko skumałeś z tym dresiarstwem :>>

pozdrawiam
          P.S. mnie też się ten lakier podobał na Alfetce 156...

• Gość: Michal Re: Sikkens---odpust IP: *.telia.com 18.04.02, 20:07
            Szatan
            Nie bede odrazu wyjezdzal odpustem,buractwem to juz niewypada.Pzdr.Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka