Dodaj do ulubionych

A2 - będzie śledztwo

11.02.18, 18:13
Będzie śledztwo w sprawie autostrady A2: www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ziobro-prokuratura-zajmie-sie-budowa-autostrady-a2,nId,2521008
Kibicujecie? Bo ja tak :)
Obserwuj wątek
    • samspade Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 18:52
      Ale kibicujemy komu? Czy może jakiej sprawie?
      • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:10
        No ministerstwu sprawiedliwości, żeby znalazło coś i winnych, na podstawie czego moznaby unieważnić umowę, wykupić A2 od spadkobierców Kulczyka, zlikwidować winiety i wprowadzić stawkę maksymalna 10 gr za km lub za darmo.
        • wtop.ek Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:37
          za darmo, józiu? a ja bym jeszcze chciał dostać za darmo willę na Karaibach
        • samspade Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:37
          Jestem głęboko przekonany ze ms nie znajdzie nic. Nie przeszkodzi im to we wskazaniu winnych i skierowaniu spraw do sądów. Do sądów gdzie sprawami zajma sie odpowiedni ludzie. Wszystko będzie relacjonowane przez tvpis. I będzie doskonale zgrane z kalendarzem wyborczym.
        • vogon.jeltz Re: A2 - będzie śledztwo 12.02.18, 10:09
          > wykupić A2 od spadkobierców Kulczyka

Spółka Autostrada Wielkopolska SA nie należy do wyłącznie spadkobierców Kulczyka. Ma wielu akcjonariuszy, w tym duże zagraniczne spółki. Będą chcieli zabrać koncesję i wywłaszczyć, to wylądują w arbitrażu międzynarodowym i tak się skończy. A na to Zero jest za cienki w uszach. Zresztą, na co on nie jest za cienki...
          • tbernard Re: A2 - będzie śledztwo 12.02.18, 18:21
            > Spółka Autostrada Wielkopolska SA nie należy do wyłącznie spadkobierców Kulczyk
            > a. Ma wielu akcjonariuszy, w tym duże zagraniczne spółki. Będą chcieli zabrać k
            > oncesję i wywłaszczyć, to wylądują w arbitrażu międzynarodowym i tak się skończy.

No to było by super. Bo by przynajmniej wyjaśniło się, dlaczego te nasze autostrady są najdroższe.
            • vogon.jeltz Re: A2 - będzie śledztwo 12.02.18, 18:24
              A są?
              • tbernard Re: A2 - będzie śledztwo 12.02.18, 18:44
                Ponoć są drogie, ale przyznaję się, że po innych płatnych autostradach jako kierowca nie jeździłem, więc być może te nasze mają całkiem umiarkowaną cenę.
                • agios_pneumatos Re: A2 - będzie śledztwo 12.02.18, 19:04
                  tbernard napisał:

> Ponoć są drogie, ale przyznaję się, że po innych płatnych autostradach jako kie
                  > rowca nie jeździłem, więc być może te nasze mają całkiem umiarkowaną cenę.

Grecja, Francja, Włochy, USA . Porównaj z cenami tam. Winiety w małych krajach to tylko działają na wyobraźnię suwerena.
                  • jestklawo Re: A2 - będzie śledztwo 14.02.18, 11:21
                    :))) poszukałem i porównałem.
                    W USA większość autostrad jest bezpłatna, w niektórych stanach nawet do 6 gr/km (sa tez takie za 4 gr/km).
                    W UE od 25 gr/km do 37 gr/km. W Szwajcarii 40 CHF rocznie (dodatkowo płatne niektóre tunele).
                    W Polsce (w Interkulpol) nawet 40 gr/km.
                    • nazimno Re: A2 - będzie śledztwo 14.02.18, 11:26
                      W Polsce mamy autostrade droga, bo mamy - uwaga -
                      "bagna, skalne urwiska, wycinke lasow, tunele, mosty,...inne" i "budowa autostrady jest zwiazana z kosztami".

I dlatego jest 40 groszy za km.

• jestklawo Re: A2 - będzie śledztwo 14.02.18, 11:43
                        > W Polsce mamy autostrade droga, bo mamy - uwaga -
                        > "bagna, skalne urwiska, wycinke lasow, tunele, mosty,...inne"

..., doktora Jana
                        • nazimno Re: A2 - będzie śledztwo 15.02.18, 11:17
                          o ile do mnie dotarlo - juz jest RiP
                        • nazimno na marginesie - o terenach bagnistych 15.02.18, 13:39

szczecin.onet.pl/niemcy-powiekszyly-sie-zniszczenia-na-autostradzie-a20/ww1jb37?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne
                    • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 14.02.18, 12:43
                      jestklawo napisała:
                      > W Polsce (w Interkulpol) nawet 40 gr/km.
                      Jest nawet drożej, gdyż za odcinek 37 km Poznań Krzesiny - Września kosztuje 20 zł. To 54 grosze za km!
                • vogon.jeltz Re: A2 - będzie śledztwo 13.02.18, 09:24
                  No więc właśnie okazałoby się się, że opłaty za autostrady (rozumiem, że to miałeś na myśli mówiąc "najdroższe", a nie koszt budowy) są w Polsce podobne jak w innych krajach podobnej wielkości, jeśli nie niższe. We Włoszech to jest jakieś 8-10 centów za km. Na kulczykstradzie zdaje się podobnie?
    • tbernard Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:02
      Obawiam się, że od strony prawnej zadbano o każdy szczegół, aby tego ruszyć się nie dało, bo by już dawno ruszono.
      Teraz zalatuje mi to działaniem pod publiczkę.
      • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:12
        Myśle, ze raczej zamiatano pod dywan. Przez ostatnie 20 lat rządzili raczej kumple dr Jana, nie?
        • wtop.ek Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:37
          jacy kumple, józiu?
          • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:50
            np. kwaśny Olo ? :)
            • wtop.ek Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:55
              i zimny Lech...
              • nazimno Re: A2 - będzie śledztwo 13.02.18, 07:23
                ...
                a teraz CIECH...
        • galtomone Re: A2 - będzie śledztwo 11.02.18, 19:51
          bywalec.hoteli napisał:

> Myśle, ze raczej zamiatano pod dywan. Przez ostatnie 20 lat rządzili raczej kum
          > ple dr Jana, nie?

I co... teraz jego rodzinie kumple krzywde zrobia?

Wiesz.... rodzina spolek ma duzo... a politykiem sie bywa...
    • galtomone A4 nie bedzie? 11.02.18, 20:40
      Ciekawe dlaczego?
      Do wyborow sie nie przyda?
    • galtomone Sprawę SKOK-ow 11.02.18, 20:46
      Tez by wypadalo wyjasnic...
      • qqbek Re: Sprawę SKOK-ow 11.02.18, 22:05
        Sprawę SKOK-u na kasę to się wyjaśni, jak się już obecną ekipę odspawa od koryta.
        Niestety przyspawali się do niego mocniej niż pozostali.

A babcia z mózgiem wypranym przez ojca Muchomorka, czy Janusz PiS-iorek nie mający bladego pojęcia o mechanizmach demokracji i trójpodziału władz mają takie samo prawo głosu, jak prof. Mirosław Granat, u którego lata temu miałem zaszczyt zdawać przedmiot "Prawo Konstytucyjne" na UMCS (i to aż dwa razy, bo oblał mnie w pierwszym terminie). Dlatego przed skokiem na państwo musieli zrobić SKOK na kasę, żeby było jak kupić pazernego klechę i jego "żelazny elektorat".
        • bywalec.hoteli Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 09:20
          Defetyści z Ciebie Galtom i QQBek. Może dlatego, że S17 masz darmową? :)
          • galtomone Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:10
            Ja koło siebie A4 tez, a do Krakowa jezdze przez Olkusz.
            Roznica w czasie praktycznie zadna a 10 Eur w kieszeni zostaje.
            • vogon.jeltz Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:17
              > Ja koło siebie A4 tez, a do Krakowa jezdze przez Olkusz.

Na DK 94 jest ruch i radary. DK 79 podobnie. Zależy skąd w Kato jedziesz dokąd w Krk i jak bardzo się spieszysz, ale polecam przy jakiejś wypróbowanie DW 780. Jest spokojnie i malowniczo.
              • galtomone Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 20:48
                Spoko.
                Wole przez Olkusz. Po dwupasmowce mozna dosc szybko jechac. Fotoradry tam sa ale tylko kilka... Reszte sobie spokojnie jade 50 km/h na tempomacie i mam luz...
        • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 09:31
          Ale Kuba trzeba uczciwie powiedzieć że nikt poprzednikom nie bronił robić takiego skoku jak ci. Tamci zrobili skok na ofe.
          A tutaj miały załamać się finanse i ogólnie druga grecja. Zamiast tego mieliśmy zieloną wyspę, wysyp śmieciówek. Ci to wykorzystali.
          • agios_pneumatos Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 09:57
            samspade napisał:

> Ale Kuba trzeba uczciwie powiedzieć że nikt poprzednikom nie bronił robić takie
            > go skoku jak ci. Tamci zrobili skok na ofe.
            > A tutaj miały załamać się finanse i ogólnie druga grecja. Zamiast tego mieliśmy
            > zieloną wyspę, wysyp śmieciówek. Ci to wykorzystali.

Gwoli ścisłości pisiorstwo zakończyło OFE definitywnie. 2:1. Wstrzywywanie vatu, odwrotne obciążenie faktur. 3:1. Misiewicze, skoki na spółki skarbu państwa. 4:1. Itd. Obecnie gospodarka światowa przeżywa rozkwit. Poczekaj jak waadza poradzi sobie z pierwszą zadyszka.
            • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:03
              I co w związku z tym? Nikt nie bronił poprzednikom zrobić tego samego. Myśleli że wystarczy ciepła woda w kranie wystarczy. Przeliczyli się.
              • qqbek Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:48
                Działania PiS po tym co wyczyniała w tym kraju koalicja PO i gumofilcowych to gaszenie niewielkiego pożaru benzyną.
                • agios_pneumatos Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 11:31
                  qqbek napisał:

> Działania PiS po tym co wyczyniała w tym kraju koalicja PO i gumofilcowych to g
                  > aszenie niewielkiego pożaru benzyną.
                  >

W punkt.
                • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 11:56
                  Być może. Tyle że "suweren" tego nie widzi. Dodajmy do tego opozycje co chwila strzelającą sobie w kolano ( czy w udo to wersja dla Rysia swetru). Efekt jest widoczny
                  • nazimno Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 12:00
                    temu to raczej strzal pomiedzy udami
                  • vogon.jeltz Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 12:20
                    Właśnie "w kolano" to wersja dla Rysiów Swetrów. Poprawnie jest "w stopę" - co wzięło się od postrzelenia się przy nieudolnym wyciąganiu rewolweru z kabury. Raczej ciężko jest rozwalić sobie w ten sposób kolano. W kolano to strzela mafia łebkom, od których chce wyciągnąć jakieś informacje, albo którzy czymś jej się narazili.
                    • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 12:54
                      Strzał w kolano jest adekwatnym stwierdzeniem biorąc pod uwagę współpracę partii.
                      • vogon.jeltz Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 13:23
                        Tyż prawda.
              • agios_pneumatos Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 11:30
                samspade napisał:

> I co w związku z tym? Nikt nie bronił poprzednikom zrobić tego samego. Myśleli
                > że wystarczy ciepła woda w kranie wystarczy. Przeliczyli się.

To w związku z tym że suwerenowi osmiorniczki przeszkadzaly. To teraz mają pletwala.
                • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 11:47
                  Teraz mają 500. To dla bardzo wielu zasłania płetwala.
            • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 12.02.18, 12:26
              :)))
              agios_pneumatos napisał:

> Gwoli ścisłości pisiorstwo zakończyło OFE definitywnie.

OFE definitywnie zakończył Słońce Peru. Potem juz nie miało to sensu. Od razu z tego wyszedłem, jak większość

> 2:1. Wstrzywywanie vatu

z tego co wiem, US-y co miesiąc dostają kasę, żeby nie było żadnych opóźnień w zwrotach VAT. VAT wstrzymywany jest tylko w przypadkach oczywistych kantów, średnio ok 100 mln rocznie na województwo

> , odwrotne obciążenie faktur.

to źle, że Polska nie może już "eksportować" więcej komórek, niż wynosi światowa produkcja?

> 3:1. Misiewicze,skoki na spółki skarbu państwa. 4:1. Itd.

były, są i będą. Na tym to polega. Myślałeś że wybory są dla zwykłych ludzi?

> Obecnie gospodarka światowa przeżywa rozkwit. Poczekaj jak waadza por
              > adzi sobie z pierwszą zadyszka.

kiedy gospodarka światowa leżała i kwiczała, byliśmy zieloną wyspą mimo profesjonalizmu PO i PSL.
              Sądzisz że Morawiecki jest mniej profesjonalny niz Schetyna czy Petru? :)
              • agios_pneumatos Re: Nie za dużo tefałenu? 12.02.18, 16:10
                Wiesz na czym polega odwrotne obciążenie?

A co do profesjonalizmu gospodarczego geniuszy przypomnij sobie lata 2005-2007 i historię z A1. To podrecznikowy przykład ich rozumku.
                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 09:10
                  > Wiesz na czym polega odwrotne obciążenie?

coś tam słyszałem.
                  Nie na tym, żeby uzbierać sobie podatek w karuzeli, a potem, przy "eksporcie" lub "WDT" dostać jego zwrot?

> przypomnij sobie lata 2005-2007

coś tam pamietam.
                  Pamietam np., że wskaźniki gospodarcze chciały wtedy wyskoczyc z wykresów. Choć podejrzewam, że to z powodu ignorancji ekonomicznej tamtej ekipy. Nie znali sie na tym, więc się do gospodarki nie wtrącali :)
                  • agios_pneumatos Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 16:46
                    jestklawo napisała:

> > Wiesz na czym polega odwrotne obciążenie?
                    >
                    > coś tam słyszałem.
                    > Nie na tym, żeby uzbierać sobie podatek w karuzeli,

Otóż to. I potem ten grymas na twarzy oznajmia ile to vatu uzbierano dzięki niestrudzonym działaniom rzondu.

> > przypomnij sobie lata 2005-2007
                    >
                    > coś tam pamietam.
                    > Pamietam np., że wskaźniki gospodarcze chciały wtedy wyskoczyc z wykresów. Choć
                    > podejrzewam, że to z powodu ignorancji ekonomicznej tamtej ekipy. Nie znali si
                    > e na tym, więc się do gospodarki nie wtrącali :)

Nie zmieniaj tematu. Opisz nam jak to rzond zerwał umowę na A1 i co z tego wynikło. Możesz rozwinąć temat o powody zerwania.
              • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 07:37
                jestklawo napisała:

> > 2:1. Wstrzywywanie vatu
                >
                > z tego co wiem, US-y co miesiąc dostają kasę, żeby nie było żadnych opóźnień w
                > zwrotach VAT. VAT wstrzymywany jest tylko w przypadkach oczywistych kantów, śre
                > dnio ok 100 mln rocznie na województwo

To zle wiesz.
                Mam znajoma, ktora ma znajomego, ktory a mame, ktra zna ciocie z US i nie jest to Pani z okienka - a pan z takiego nielubinanego dzialu....

I nie dosc, ze mowi, ze za zadnej wladzy ich tak nie cisneli - to troche jak w sprzedazy tylko w druga strone. Kazdy ma wynalezc bledy, jak wchodzisz do firmy to siedzisz tak dlugo az cos znajdziesz, i pod zadnym pozorem nie ma zwrotow. Kto robi zwroty nie ma premii.

Podobno jest sajgon - a ze lepiej i prosciej udupic Kowalskiego na przecinku niz scigac korporacje no to jest jak jest.

Ps. Wiekszosc "przedsiebiorstw" rozliczajacaych VAT w PL to duze korporacje czy male - jedno/kilkuosobowe spolki?

> > Obecnie gospodarka światowa przeżywa rozkwit. Poczekaj jak waadza por
                > > adzi sobie z pierwszą zadyszka.
                >
                > kiedy gospodarka światowa leżała i kwiczała, byliśmy zieloną wyspą mimo
                > profesjonalizmu PO i PSL.

> Sądzisz że Morawiecki jest mniej profesjonalny niz Schetyna czy Petru? :)

Wszystko na to wskazuje. Nie tylko marnie mu idzie z gospodarka ale jako historyk nawet faktow historycznych nie zna... torche wstyd czytac glupoty bezreflksji....
                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 09:22
                  > To zle wiesz.
                  > Mam znajoma, ktora ma znajomego, ktory a mame, ktra zna ciocie z US i nie jest to Pani z okienka - a pan z takiego > nielubinanego dzialu....

hmmm, ja mam bardzo konkretne, publicznie dostępne dane. Ale pewnie te wstrętne pisiory znowu kłamią:)

> jak wchodzisz do firmy to siedzisz tak dlugo az cos znajdziesz, i pod zadnym pozorem nie ma zwrotow. Kto robi >zwroty nie ma premii.

to jakaś bzdura, ustawa o swobodzie działalności gospodarczej precyzyjnie wylicza czas trwania kontroli (zdaje się 12 dni maksimum).
                  A o premiach za brak zwrotów to chyba nawet w tefałenie nie mówią. Taka to bzdura. Premii (jeśli jest cos takiego) nie ma, ale za zaległości w zwrotach. Powtórzę, US-y dostają na to specjalną kasę, bo nie zawsze mają z czego zwrócić

> >Sądzisz że Morawiecki jest mniej profesjonalny niz Schetyna czy Petru? :)

> Wszystko na to wskazuje

:)))
                  wybacz, ale szkoda mojego czasu
                  • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 09:28
                    > Ale pewnie te wstrętne pisiory znowu kłamią:)

Nie zdziwiłbym się. Pisiory mniej więcej tyle mają wspólnego z prawdą, co gazeta o tym tytule wychodząca w Moskwie.
                    • tbernard Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 09:57
                      Ja już od dawna mówię, że sama nazwa tej partii to ten sam mechanizm co nazwa przytoczonej gazety.
                      • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 10:00
                        To tak jak GW.

• vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 10:30
                          Mógłbyś rozwinąć?
                          • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 12:55
                            Co ma wspolnego z czymkolwiek, ta nazwa, "Wyborcza"?
                            Mógłbyś rozwinąć?
                            • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 13:54
                              Jak nie wiesz, skąd się wzięła nazwa "Wyborcza", to idź, dowiedz się i wtedy wróć.
                              • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 14:23
                                Nie musze wracac.
                                Doskonale wiem, skad wzieli tego nicka.
                                Doskonale wiem, ze mialo to byc potem zamkniete.
                                Wiec do dzis nie wiem, dlaczego nie zamknieto.
                                I dlaczego to tak zostawiono.
                                • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 14:28
                                  /oczywiscie udaje, ze nie wiem/
                                • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 14:34
                                  A dlaczego nie, skoro odniosło sukces rynkowy? W przeciwieństwie, na ten przykład, do gazet zajumanych przez kaczystów.
                                  • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 15:09
                                    Bo tak bylo w umowach o finansowaniu, ktorych nie dotrzymano.
                                    Lista tych "niedotrzyman" jest dluga i zawiera powazne niejasnosci.
                                    Nie mam zamiaru sie chlastac tym calym syfem.
                                  • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 15:16
                                    ...a chocby tu:

wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/87132,jak-uwlaszczali-sie-ludzie-wyborczej.html
                                  • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 16:39
                                    Nazimno w przeciwienstwie do nas nigdy nie zmienia zdania w zadnej srawie - nie zauwazyles?
                                    Wiec jak powiedzieli ze zamkna, to chocby sie walio, palilo i miliony przynosilo zamknac trzeba :-)
                                    • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 10:52
                                      Ty sie sam zamknij, tym bardziej, ze nie masz o tym, co komentujesz, pojecia.
                                      To optymalny wariant dla otoczenia i ciebie tez.

Tym razem nie kpie, to bylo podane otwartym tekstem dla zmanipulowanego leminga,
                                      chorego na lemingoze.
                    • tbernard Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 10:01
                      Aha przypomniało mi się, jak to naukowcy "zaprzyjaźnieni" po obejrzeniu "Poszukiwany, poszukiwana" postanowili zrobić badania o zawartości prawdy w "Prawdzie" ;)
                      • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 10:06
                        Wynikiem tych badan bedzie jeszcze wiecej prawdy, niz bylo.
                  • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 10:43
                    jestklawo napisała:

> to jakaś bzdura, ustawa o swobodzie działalności gospodarczej precyzyjnie wylic
                    > za czas trwania kontroli (zdaje się 12 dni maksimum).

Powinieneś się dowiedzieć kiedy nie stosuje się ograniczeń czasowych.
                    Oraz jakie jest ograniczenie czasowe przy postępowaniu kontrolnym.
                    Obecna władza niewiele różni się od poprzedniej. Naiwni sądzą że jest inaczej.
                    • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 11:33
                      przecież wiem, galtom napisał, że "jak wchodzisz do firmy to siedzisz tak dlugo az cos znajdziesz" :)))

BTW, skąd masz nowe dane o ograniczeniach czasowych kontroli? Gdzie można sie o nich dowiedzieć?
                      Czyżby w tajemnicy, zmieniono limity czasu kontroli wymienione w art. 83 ust. 1 u.s.d.g ? Czas trwania kontroli u mikroprzedsiębiorców (czyli 95% podmiotów we właściwości miejscowej US, wszystkie duże podmioty należą od 1996 r. do wyspecjalizowanych US w miastach wojewódzkich) nie wynosi już 12 dni?
                      • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 15:01
                        Żadne nowe dane.
                        Przy maksymalnym czasie kontroli są wpisane wyłączenia kiedy ten czas nie obowiązuje. Oraz zawsze można wszcząć postępowanie kontrolne.
                        • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 08:31
                          naprawdę tak chciałeś napisać? ;) Czym różni sie kontrola od postępowania kontrolnego?
                          • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 09:05
                            Poszukaj w sieci.
                            • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 11:04
                              :))) w sieci piszo, że to to samo
                              • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 11:31
                                ksiegowosc.infor.pl/podatki/urzad-skarbowy/kontrola-skarbowa/744014,Ile-moze-trwac-kontrola-prowadzona-przez-Urzad-Kontroli-Skarbowej.html
                                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 12:56
                                  mylisz kontrolę podatkowa z kontrolą skarbową.
                                  Odnosiłem sie do twojej oczywistej bredni, że "przy maksymalnym czasie kontroli są wpisane wyłączenia kiedy ten czas nie obowiązuje. Oraz zawsze można wszcząć postępowanie kontrolne."

Ustawa o kontroli skarbowej wyróżnia dwie formy kontroli skarbowej, tj. postępowanie kontrolne i wywiad skarbowy. Kontrola skarbowa jest pojęciem szerszym niż postępowanie kontrolne.
                                  Postępowanie kontrolne może wyprzedzać kontrolę skarbową i nie musi wtedy stanowić jej składnika, ale niemożliwa jest sytuacja, kiedy można wszcząć postępowanie kontrolne w czasie trwania kontroli. Bo ono już trwa. Trwa postępowanie, które jest kontrolą

Nie kręć rozrusznikiem, kiedy silnik pracuje (żeby zostać w klimacie tego forum)
                                  • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 13:05
                                    Nic nie mylę. Piszę że państwo ma cały arsenał możliwości żeby dowalić podatnikowi/przedsiębiorcy.
                                    W tej kwestii nic się nie zmienia.
                                  • samspade Wczoraj i dziś 14.02.18, 13:13
                                    Dziś i wczoraj.
                                    Znajdź 2 różnice.
                                    www.gk24.pl/wiadomosci/szczecinek/art/4488765,urzad-kontroli-skarbowej-przeswietla-wesela,id,t.html
                                    www.rp.pl/Podatki/302149967-Skarbowka-wzywa-nowozencow-w-sprawie-kosztow-wesela.html
                  • nazimno Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 12:57
                    Afery z VATem dotycza rowniez tzw. reeksportu samochodow z Polski do innych krajow Unii.

• galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 13.02.18, 16:37
                    jestklawo napisała:

> hmmm, ja mam bardzo konkretne, publicznie dostępne dane. Ale pewnie te wstrętne
                    > pisiory znowu kłamią:)

Nie oni jedyni i nie pierwszy raz.

Wg aktualnej wersji to ile bylo wybuchów?

> > jak wchodzisz do firmy to siedzisz tak dlugo az cos znajdziesz, i pod zad
                    > nym pozorem nie ma zwrotow. Kto robi >zwroty nie ma premii.
                    >
                    > to jakaś bzdura, ustawa o swobodzie działalności gospodarczej precyzyjnie wylic
                    > za czas trwania kontroli (zdaje się 12 dni maksimum).

Dobre :-) Moze zacznij pisac jakies dowcipy do ASZdziennika

Zeby daleko nie szukac:
                    next.gazeta.pl/next/7,151003,22971702,mgm-po-raz-czwarty-wygrywa-w-sadzie-z-fiskusem-ten-ani-mysli.html
                    "Fiskus chyba uparł się, by zniszczyć firmę MGM z podwarszawskich Marek. Mimo kolejnych wyroków sądu nie oddał jej pieniędzy, które zablokował na rzecz rzekomego podatku. Mało tego, właśnie przedłużył o kolejne miesiące kontrolę, która trwa od ponad roku."

12 dni mowisz... hmmm...

> A o premiach za brak zwrotów to chyba nawet w tefałenie nie mówią. Taka to bzdu
                    > ra.

Mowisz, ze i premii nie ma?
                    Patrz Pan jak te media klamia:

www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowa-kas-premia-urzednik-interpretacja,206,0,2283726.html
                    businessinsider.com.pl/firmy/podatki/kas-premie-dla-urzednikow-za-rostrzyganie-na-niekorzysc-podatnika/j49t4qn
                    > > >Sądzisz że Morawiecki jest mniej profesjonalny niz Schetyna czy Petr
                    > u? :)
                    >
                    > > Wszystko na to wskazuje
                    >
                    > :)))
                    > wybacz, ale szkoda mojego czasu

Znaczy jak dostajesz konkretnym argumentem w wystepow premiara to szkoda twojego czasu?

Morawiecki to historyk jakbys nie wiedzial..
                    natemat.pl/228937,oredzie-premiera-morawieckiego-niewyobrazalna-wpadka-z-katyniem
                    Od kogos takiego chyba mozna wymagac by rozumial to co czyta z kartki... ale moze taki on ekspert od historii...
                    • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 08:58
                      > 12 dni mowisz... hmmm...

postępowanie kontrolne można przedłużyć tylko w ściśle określonycjh przypadkach i na ściśle określony czas. To kłóci sie z twoim "jak wchodzisz do firmy to siedzisz tak dlugo az cos znajdziesz, i pod zadnym pozorem nie ma zwrotow. Kto robi zwroty nie ma premii".
                      Twój przykład to wyjątek, poza tym mylisz kontrolę skarbową z podatkową. Naczelnik US poleciałby na zieloną trawkę, gdyby skończył kontrolę, kiedy w tej sprawie trwa postępowanie sądowe

> Mowisz, ze i premii nie ma?
                      > Patrz Pan jak te media klamia:

no jednak kłamią, twój link dotyczy PROJEKTU rozporządzenia (czyli czegoś co może ewentualnie wystąpić w PRZYSZŁOŚCI). Zresztą doczytałem, że resort finansów w rozmowie z dziennikiem przyznał, że projekt rozporządzenia został w tym fragmencie dość niefortunnie sformułowany i zostanie poprawiony.
                      Więc o żadnych premiach nie ma mowy. A media huczą że jednak jest :)

> Znaczy jak dostajesz konkretnym argumentem w wystepow premiara to szkoda twojego czasu?

JAKIM argumentem? Że jest historykiem, czy że Schetyna i Petru są od niego lepsi?
                      Zauważ, że wybitni eksperci ekonomiczni PO i .N (ze Swetru na czele) jakoś dziwnie zamilkli i żaden (żadna, bo są też panie ekspertki :))) nie ma odwagi zaprzeczać temu co Morawiecki czyta z kartki. Boją sie kompromitacji?
                      BTW, nie zauważyłem, żeby czytał z kartki. W przeciwieństwie do Słońca Peru który bez kartki byłby jak niemowlę
                      • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 11:52
                        jestklawo napisała:

> Twój przykład to wyjątek,

Taaa.. tak jak brak czystki wsrod prezesow sadow. Te pojedyncze zwolnione sztuki to wyjatek.

> > Mowisz, ze i premii nie ma?
                        > > Patrz Pan jak te media klamia:
                        >
                        > no jednak kłamią, twój link dotyczy PROJEKTU rozporządzenia (czyli czegoś co mo
                        > że ewentualnie wystąpić w PRZYSZŁOŚCI).

Nie chce mi sie szukac aktualnych - skoro ktos dostaje kase do kieszeni za wynik bo pracyje tam gdzie pracuje, to zakladam ze wie ciut lepiej niz ty...

> Zresztą doczytałem, że resort finansów
                        > w rozmowie z dziennikiem przyznał, że projekt rozporządzenia został w tym fragm
                        > encie dość niefortunnie sformułowany i zostanie poprawiony.

I zostal?

> Więc o żadnych premiach nie ma mowy. A media huczą że jednak jest :)

Nie media. Ja ci dalem tylko pierwsze linki z brzegu.

> > Znaczy jak dostajesz konkretnym argumentem w wystepow premiara to szkoda
                        > twojego czasu?
                        >
                        > JAKIM argumentem? Że jest historykiem, czy że Schetyna i Petru są od niego leps
                        > i?

Takim, ze jaki historyk chyba we, kto mordowal w Katyniu? I co ma do tego Sechtyna i Swetru - jak oni z sieie idiotow robia to Premier tez musi?
                        Co to za agrument???

> Zauważ, że wybitni eksperci ekonomiczni PO i .N (ze Swetru na czele) jakoś dziw
                        > nie zamilkli i żaden (żadna, bo są też panie ekspertki :))) nie ma odwagi zaprz
                        > eczać temu co Morawiecki czyta z kartki. Boją sie kompromitacji?

Ty... ale co oni mnie obchodza??? Rzadza??? Reprezentuja PL? Ty... a Pan Jozek co mieszka dwa pieta nizej chodzi pijany po ulicy... to ten Premier nie jest taki zly... garnitur nosi i sie nie upija - to tej wartosci agrument - tzw. "whataboutism".

> BTW, nie zauważyłem, żeby czytał z kartki.

To sie teraz promter nazywa - dziala tak samo, szczegolnie jak ktos czyta bez zrozumienia/zastanowienia. Od Premiera mojego kraju wymagam wiecej i by nie robil z siebie kretyna jak Pan Jozek.

> W przeciieństwie do Słońca Peru któ
                        > ry bez kartki byłby jak niemowlę

No i juz Premierm nie jest :-)
                        • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 13:20
                          > Taaa.. tak jak brak czystki wsrod prezesow sadow. Te pojedyncze zwolnione sztuki to wyjatek

mentalność Kalego. Jeśli sądy są obsadzone naszymi, to wszystko OK. Jeśli ruszają naszych, to zamach na demokrację :)

> Nie chce mi sie szukac aktualnych

bo takich nie ma :)

> skoro ktos dostaje kase do kieszeni za wynik bo pracyje tam gdzie pracuje, to zakladam ze wie ciut lepiej niz ty...

przechwala się, w budżetach US nie ma takich wydatków (wypłaty za wynik itp.)

> Takim, ze jaki historyk chyba we, kto mordowal w Katyniu?

oprócz historii skończył też Polit. Wrocł. i Central Connecticut State University. Ma dyplom MBA Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ukończył studia podyplomowe z prawa europejskiego i ekonomiki integracji gospodarczej na Uniwersytecie Hamburskim. Studiował na Uniwersytecie Bazylejskim i w Kellogg School of Management przy Northwestern University. :)))

> Od Premiera mojego kraju wymagam wiecej i by nie robil z siebie kretyna

coś sie tak tego Katynia uczepił? Morawieckiego można pokazac ludzom, umie sie odezwać, nie jest głupi, znasz kogoś kto byłby (lub był ;) lepszy?

> Ty... ale co oni mnie obchodza??? Rzadza??? Reprezentuja PL?

a jeśli będą rządzić? Będzie wstyd ;) Oby tylko wstyd\

> A tych wybochow to ile bylo?

to do mnie pytanie? <szok> <zdziwiony>
                          Nie wiem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem
                          • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 13:58
                            jestklawo napisała:

> > Taaa.. tak jak brak czystki wsrod prezesow sadow. Te pojedyncze zwolnione
                            > sztuki to wyjatek
                            >
                            > mentalność Kalego. Jeśli sądy są obsadzone naszymi, to wszystko OK. Jeśli rusza
                            > ją naszych, to zamach na demokrację :)

Ale jakimi naszymi???? Czyimi - moimi???

Dzieki temu, ze zadna opcja oplityczna od 89 r nie mogla tak jak teraz wplywac na sedziow mozna bylo miec pewnosc, ze caly proces orzekania bedzie jak najbardziej bezstronny.

Teraz niestety tak juz nie bedzie. I uprzedzajac twoje gledzenie - nie ma systemu idealnego. Ale ten od idealu sie oddala.

Pod pretekstem reformy - ktorej system i prawo - byle jak uchwalone, byle jak pisane, pelne dziur, sprzeczne ze soba, itd... - wymaga, jedyne co zrobiono to upewniono sie, ze autentycznie NASI beda sadzic.

Tak NIGDY NIE BYLO od czasow PRL!!!!

> > Nie chce mi sie szukac aktualnych
                            >
                            > bo takich nie ma :)

Moze nie ma, moze sa... mnie sie googlac nie chce... mam info z pierwszej reki.

> > skoro ktos dostaje kase do kieszeni za wynik bo pracyje tam gdzie pracuje
                            > , to zakladam ze wie ciut lepiej niz ty...
                            >
                            > przechwala się, w budżetach US nie ma takich wydatków (wypłaty za wynik itp.)

Tak sie sklada, ze jednak nie bo znam ludzi z dwoch urzedow, dwoch miast - nie znaja sie ze soba - wersje sie niestety pokrywaja....

> > Takim, ze jaki historyk chyba we, kto mordowal w Katyniu?
                            >
                            > oprócz historii skończył też Polit. Wrocł. i Central Connecticut State Universi
                            > ty. Ma dyplom MBA Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Ukończył studia podyplomo
                            > we z prawa europejskiego i ekonomiki integracji gospodarczej na Uniwersytecie H
                            > amburskim. Studiował na Uniwersytecie Bazylejskim i w Kellogg School of Managem
                            > ent przy Northwestern University. :)))

No i? Co z tego skoro twierdzi, ze w Katyniu mordowali Niemcy?

Tytuly troche jak szaty... nie do konca swiadcza o czlowieku.

> > Od Premiera mojego kraju wymagam wiecej i by nie robil z siebie kretyna
                            >
                            > coś sie tak tego Katynia uczepił? Morawieckiego można pokazac ludzom, umie sie
                            > odezwać, nie jest głupi, znasz kogoś kto byłby (lub był ;) lepszy?

Generalnie czy z ławki PiS?

> > Ty... ale co oni mnie obchodza??? Rzadza??? Reprezentuja PL?
                            >
                            > a jeśli będą rządzić? Będzie wstyd ;) Oby tylko wstyd\

Ale co to ma do rzeczy - jesli??? A jesli jutru bedzie koniec swiata to po co sady reformowac?

> > A tych wybochow to ile bylo?
                            >
                            > to do mnie pytanie? <szok> <zdziwiony>
                            > Nie wiem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem

No tak bronisz obecnej prawdomównej władzy to pewnie wiesz... przeciez by cie nie okłamali.
                            • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 14:38
                              > ze zadna opcja oplityczna od 89 r nie mogla tak jak teraz wplywac na sedziow

o sędzi Milewskim nie słyszałeś? O Tulei?
                              Cała Polska widziała jak POsłanka Sawicka przytulała kasę, a niezależny sąd orzekł że to nic takiego.
                              Cała Polska widziała jak sędzia, który decyduje o ludzkim życiu, schował sobie cudze 50 zł, ale pewnie nic mu nie zrobią, bo niby dlaczego mają mu niszczyć życie.
                              Cała Polska słyszała jak prezydent Sopotu żądał dwóch mieszkań od Julkego, a niezależny sąd orzekł że to sie nie liczy, bo nagranie nie jest na oryginalnym nośniku.
                              Niedawno niezależny sąd w jego sprawie orzekł, że co prawda przyjął korzyść majątkową, ale nie była to łapówka. A zatajenie przez niego znajomości z biznesmenem startującym w przetargu, niezależny sąd nazwał małą szkodliwością czynu

> Generalnie czy z ławki PiS?

generalnie, chociaż jedną osobę

> No tak bronisz obecnej prawdomównej władzy

JA bronię? :))) Jestem tylko obiektywny. Obserwuję co sie dzieje i wyciągam wnioski
                              • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 15:22
                                jestklawo napisała:

> > ze zadna opcja oplityczna od 89 r nie mogla tak jak teraz wplywac na sedz
                                > iow
                                >
                                > o sędzi Milewskim nie słyszałeś? O Tulei?

Nooo o Tulei sporo i dobrze... Masz jakies konkretne zarzuty.

I BTW: na tym wlasnie polega roznica miedzy tym co bylo a tym co jest.

Ja dawniej wpadales na sedziego, ktory faktycznie bylby od jakiejs partii zalezny sympataiami (bo jak inaczej) to byly inne instancje... A teraz kazdej wyrok wydaje ktos kto zalezy od dobrego humoru politykow - mniej lub bardziej...

> Cała Polska widziała jak POsłanka Sawicka przytulała kasę, a niezależny sąd orz
                                > ekł że to nic takiego.

Bo moze nic takiego - nie mnie oceniac. Wiem, ze na wyrok nikt nie mogl wyplywac grozac sedziom czy ich szykanujac. Teraz to do zrobienia.

> Cała Polska widziała jak sędzia, który decyduje o ludzkim życiu, schował sobie
                                > cudze 50 zł, ale pewnie nic mu nie zrobią, bo niby dlaczego mają mu niszczyć ży
                                > cie.

????

> Cała Polska słyszała jak prezydent Sopotu żądał dwóch mieszkań od Julkego, a ni
                                > ezależny sąd orzekł że to sie nie liczy, bo nagranie nie jest na oryginalnym no
                                > śniku.

A co mowi prawo w zakresie takich nagran? Bo ja nie wiem...

> Niedawno niezależny sąd w jego sprawie orzekł, że co prawda przyjął korzyść maj
                                > ątkową, ale nie była to łapówka. A zatajenie przez niego znajomości z biznesmen
                                > em startującym w przetargu, niezależny sąd nazwał małą szkodliwością czynu

Ale sad ustawa wyroki wg prawa czy jak sobie w dnaje chwili wymysli?
                                Sa inne instancje?

> > Generalnie czy z ławki PiS?
                                >
                                > generalnie, chociaż jedną osobę

Z zyjacych nie widze nikogo kogo dazlbym duzym szacunkiem. A jesli chodzi o sympatie...

Biedron, Trzaskowski, Kopacz, jeszcze prae fajnych osob by sie znalazlo...

Czy widzialbym ich jako premierow to osobna srawa ale ja o tym nie decyduje.

> JA bronię? :))) Jestem tylko obiektywny. Obserwuję co sie dzieje i wyciągam wni
                                > oski

No... bardzo :-)
                                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 07:25
                                  > Sa inne instancje?

owszem są, ale też "od jakiejs partii zalezne sympataiami (bo jak inaczej)"

> A jesli chodzi o sympatie...Biedron,

to twój coming out? Żartujesz? ;)

> Trzaskowski, Kopacz ... Czy widzialbym ich jako premierow

Kopacz juz pokazała jaka jest świetna, to przez nia PiS wygrało wybory. A kto to jest Trzaskowski? Czy to ten, który w każdym zdaniu używa słowa "profesjonalnie" (o sobie) lub "nieprofesjonalnie" (o PiS)?

> No... bardzo :-)

staram się :-), pozdrawiam
                                  • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 10:05
                                    Aaaa jeszcze Panią Nowacką lubie
                                  • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 10:32
                                    > to twój coming out? Żartujesz?

Trzeba być pedałem, żeby lubić Biedronia? Kurde, ja też do niego czuję sympatię...
                                    • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 10:37
                                      Prawdziwy polak (celowo z małej) pedałów w najlepszym przypadku opluwa.
                                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 20.02.18, 11:43
                                  > ????

!!!!

kiedyś swoich ratowała "pomroczność jasna", dzisiaj "deficyt samokontroli" ;)
                                  • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 20.02.18, 14:27
                                    jestklawo napisała:

> > ????
                                    >
                                    > !!!!
                                    >
                                    > kiedyś swoich ratowała "pomroczność jasna", dzisiaj "deficyt samokontroli" ;)

A ministra z pis ratowało roztargnienie gdy zapomniał zapłacić za paliwo. I co w związku z tym?
                                    • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 21.02.18, 08:16
                                      to, że minister z pis nic nie może mi zrobić. A taki sędzia może decydować o moim życiu.

• vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 21.02.18, 08:54
                                        > to, że minister z pis nic nie może mi zrobić.

Co ćpasz?
                                      • samspade Re: Nie za dużo tefałenu? 21.02.18, 10:10
                                        Jasne. A świstak ...
                              • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 10:38
                                > Cała Polska widziała jak...

... TW Wolfgang - pomimo oczywistych dowodów - został oczyszczony z zarzutów o współpracę ze służbami PRL nawet nie przez niezawisły sąd, tylko przez całkowicie zależny od polityków IPN. Chociaż każdy inny na jego miejscu wylądowałby w sądzie lustracyjnym z banem na pełnienie funkcji publicznych. Tak to będzie wyglądało w państwie pisim - dla swojaków oczywiście, dla "gorszego sortu" mgr Zero będzie gardłował za surowymi karami.
                                • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 12:44
                                  o TW Bolek zapomniałeś napisać :)))
                                  • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 12:51
                                    TW Bolek popełnił oczywiście błąd nie przyznając się w odpowiednim czasie do bycia kiedyś TW. To w niczym nie umniejsza jego późniejszych zasług (chyba, że ktoś jest wyznawca teorii spiskowych, że od początku do końca był sterowany przez ubecję), natomiast jego przypadek jest właśnie doskonałym przykładem różnicy między traktowaniem "swoich" i "obcych", o której mówię.
                                    • jestklawo Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 13:11
                                      > jego przypadek jest właśnie doskonałym przykładem różnicy między traktowaniem "swoich" i "obcych", > o której mówię.

zgadzam sie z tobą całkowicie. Niezalezny sąd orzekł że LW nie był TW. Dlatego że był "swój" ;)
                                      • vogon.jeltz Re: Nie za dużo tefałenu? 15.02.18, 13:17
                                        > zgadzam sie z tobą całkowicie. Niezalezny sąd orzekł
                                        > że LW nie był TW. Dlatego że był "swój"

Może po prostu nie było wystarczających dowodów? W sprawie Wolfganga sąd nawet nie miał okazji się wypowiedzieć, sprawie ukręcono łeb w ministerstwie prawdy.
                      • galtomone Re: Nie za dużo tefałenu? 14.02.18, 11:55
                        A tych wybochow to ile bylo?
                        Kto wniosl bombe i na czyj rozkaz?
                        Pojedzie ktos wkoncu siedziec jako terrorysta za zamach?

Czy bedziemy sie do tej prawdy zblizac jak w historii Zenka z E.????
        • vogon.jeltz Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 09:55
          > Dlatego przed skokiem na państwo musieli zrobić SKOK na kasę,

Dodajmy, że to już drugi ich skok. Pierwszy zrobili uwłaszczając się na majątku "Ekspresu wieczornego" i zakładów graficznych w Warszawie (konkurs bez nagród: kto zgadnie, na jakiej ulicy mieściły się owe zakłady i co jest tam dzisiaj?). Tylko dzięki temu zdołali przetrwać chude lata w opozycji ledwo-parlamentarnej lub wręcz pozaparlamentarnej. To są zawodowi złodzieje od 25 lat!
          • samspade Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:01
            Jak uda im się manewr z biurowcem będą mogli być w pozycji pozaparlamentarnej przez najbliższe 200 lat.
            • vogon.jeltz Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:12
              Może nie, bo zmierzają do tego, że po upadku reżimu się ich po prostu zdelegalizuje, majątek znacjonalizuje, a wierchuszkę zapuszkuje. Z pudła i bez kasy mogą sobie uprawiać opozycyjną politykę do woli.
          • nazimno Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:09
            Spolecznosc zlodziei w tym naszym kraju zawsze miala sie dobrze.
            Juz nawet tzw. "komunisci" wiedzieli "jak to sie robi.
            Co nie przeszkadzalo im pouczac masy.
            Dzis sytuacja jest bez zmian.

www.motorowy.com/artykul/07-11-2013/motorowka-dla-premiera

• qqbek Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 10:46
            vogon.jeltz napisał:

> Dodajmy, że to już drugi ich skok. Pierwszy zrobili uwłaszczając się na majątku
            > "Ekspresu wieczornego" i zakładów graficznych w Warszawie (konkurs bez nagród:
            > kto zgadnie, na jakiej ulicy mieściły się owe zakłady i co jest tam dzisiaj?).
            > Tylko dzięki temu zdołali przetrwać chude lata w opozycji ledwo-parlamentarnej
            > lub wręcz pozaparlamentarnej. To są zawodowi złodzieje od 25 lat!

Sprawa "Telegrafu", Fundacji Prasowej "Solidarność" i likwidacji RSW to trup w szafie PiS o tyle nieatrakcyjny, że przedawniony już dawno.
            Chyba ostatnie ze śledztw w tych sprawach uwalił w 2000 czy 2001 roku ówczesny Minister Sprawiedliwości i Prokurator Generalny w jednej osobie (konkurs bez nagród - jak się nazywał ówczesny Minister Sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka?).
          • tbernard Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 18:15
            > Tylko dzięki temu zdołali przetrwać chude lata w opozycji ledwo-parlamentarnej
            > lub wręcz pozaparlamentarnej. To są zawodowi złodzieje od 25 lat!

No to teraz pytanie. Dlaczego ich podczas tych chudych lat nie uwalono? Coś bardzo niezawisły musiał być ten wymiar "sprawiedliwości". Prawda jest taka, że każdy w dupie miał jak ten przysłowiowy pierwszy milion klasa wielkich posiadaczy zdobywała. A potem to już szlachta, której nie wolno ruszać, a ci którym cos się nie podoba to musza być zawistni nieudacznicy. No i tak to się kręciło i kręci, tylko teraz nieco bezczelniej. Poprzednicy nieco lepiej udawali, że nie chodzi im o TKM.
            • agios_pneumatos Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 19:06
              Właśnie. Jako pierwszy chyba przytoczyles ten skrót po tylu dyskusjach. Etymologia TKM jednakowoż znana?
            • nazimno Re: Sprawę SKOK-ow 12.02.18, 19:35
              Funkcjonowanie polityki oparte jest na
              systematycznym rznieciu glupa.
              Jesli ktos wierzy, ze jest inaczej,
              jest jednym z nich czyli jest glupem.
              • tbernard Re: Sprawę SKOK-ow 13.02.18, 09:50
                nazimno napisał:

> Funkcjonowanie polityki oparte jest na
                > systematycznym rznieciu glupa.
                > Jesli ktos wierzy, ze jest inaczej,
                > jest jednym z nich czyli jest glupem.

... czyli jest dającym się rżnąć ;)
                • nazimno Re: Sprawę SKOK-ow 13.02.18, 10:04
                  Tak wlasnie jest.

PS, na marginesie.
                  -------------------------
                  Te, co teraz narzekaja, ze im zrobiono "#metoo"... tez sie daly...
    • galtomone Co z tego, ze bedzie??? Wybuchy tez byly! 16.02.18, 10:45
      Jak opinia bieglych nie bedzie zgoda z zalozaona prawda to sie jej nie dopusci...

BTW: kto ma problem Z.Z. czy biegli?

wyborcza.pl/7,75398,23030640,katastrofa-smolenska-upada-teza-o-zamachu-opinia-bieglych.html#Z_BoxGWImg
    • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 26.03.18, 09:40
      ciekawe co się dzieje w temacie
    • bywalec.hoteli Re: A2 - będzie śledztwo 28.08.18, 09:24
      ciekawe co się dzieje? :)
      • nazimno Re: A2 - będzie śledztwo 28.08.18, 10:40
        Nic nadzwyczajnego, bywalcze.
        Po otworzeniu szulad i szaf, dostrzegli, ze na segregatorach bylo napisane: "Przed przeczytaniem spalic".

• samspade Re: A2 - będzie śledztwo 28.08.18, 10:47
        Przed wyborami się przekonamy. Wtedy w świetle kamer i przed funkcjonariuszami medialnymi tvpis będzie zbyszek brylował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka