Dodaj do ulubionych

Moj nowy samochod(zik) hehe

28.10.18, 13:06
Dostalem w prezencie taki model do zalozenia. Strasznie fajny. Tylko kurde tysiace czesci, trzeba bylo zlozyc caly uklad przeniesienia napedu, skrzynie biegowa itp. itd.

W instrukcji czytam ze teraz do niego trzeba dodkupic za 500 EUR jakies tam moduly zeby go oswietlic, serwomechanizmy oraz elektronike I radio RC zeby jezdzil I swiecil.

W ofercie tez patrze maja jakies szmery bajery Automatyczne skrzynie biegowa CVT (powaznie w modelu!) I tysiace innych dupereli elektronicznych.

No ale wtedy to pewnie koszt dojdzie do rownowartosci 10tys PLN za ta zabawke. Wiec poczekam az mi dziewczyna dokupi hehe.

Oto efekt pie...nia sie z tym od tygodnia - I to jeszcze nie jest do konca zrobione bo nie mam tyle cierpliwosci I czasu:

ibb.co/dJNA3A
ibb.co/d4L2GV
Nawet niezle mi to wyszlo jak na pierwszy raz hehe. Zawsze wiedzialem ze mam wiele talentow hehe.
Obserwuj wątek
    • hutchence Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 14:32
      Zajebisty. Widziałem na you tube takie cudo w akcji. Takie zabawki lubię.
      • szymi_mispanda Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 15:03
        Tylko w cholerę roboty. Tam w pudełku ci przychodzi nawet całe zawieszenie w częściach łącznie z amortyzatorami resorami, mechanizmy różnicowe musiałem złożyć wszystko z takich części że pensete kupiłem.

Dobrze ze olej i smar do tego były w pudełku.

Na youtube spojrzałem teraz to oni tam mają już ta całą elektronikę radio i światła zrobione a to pewnie drugie tyle roboty i trzeba kupić.

Ale pomału się zrobi.
    • waga170 Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 14:58
      Pierwsza w historii elektryczna ciezarowka ze skrzynia CVT? A naczepa to powinna byc cysterna wyborowej:)
      Ja bym nie mial cierpliwosci… Ale gotowym/poskladanym to bym sie pobawil.
      • szymi_mispanda Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 15:13
        To patrz:

www.rigidrc.com/shop/transmission/1188-metal-reality-3-speed-transmission-wfront-side-output-for-114-diy-chassis.html

Na tej stronie jest pełno skrzyń do tych ciężarówek.
    • qqbek Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 17:00
      Większe wrażenie robi to, że uczysz się niemieckiego (w tle widać podręcznik na poziomie A1-2), a Cialdiniego ('Influence - Science and Practice') czytasz w oryginale.

Ale zabawka super :)
      • szymi_mispanda Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 28.10.18, 18:21
        Dzięki za uznanie muszę inaczej kadrować bo moje alter ego spostrzegawczy zweryfikują negatywnie hehe.

A1 A2 oba już certyfikowane.Teraz 2x B i 2x C.

Żeby Szopenhauera czytać w oryginale, a nie tam Cialdiniego ;)
    • yenncoo Re: Moj nowy samochod(zik) hehe 13.11.18, 05:18
      Zabawka super... choć wolę swoją realną :D
      rcp.com.pl/mercedes-benz-a250/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka