Dodaj do ulubionych

Wolny rynek

18.10.19, 16:36
Jeden bank bezprawnie mi zmienil oplaty... i twierdzi, ze moje wypowiedznie umowy jest niewane
Drugi zaklada mi jakies bezprawne blokady...
Wiec zalozylem w Nest banku, bo tam niby wszystko za darmo...
Ale wyslalem pismo, ze o zmianach w umowie maja mnie informowac zwykla poczta i musze je potwierdzic podpisem.
No i wlasnie mi koles z banku dzwoni, ze w takim razie musza usunac mojego maila i wyciagi tez beda mi poczta wysylac, a to kosztuje 5 zl

a Art. 728. K. C.
§ 1. Przy umowie zawartej na czas nieoznaczony bank jest obowiązany informować posiadacza rachunku, w sposób określony w umowie, o każdej zmianie stanu rachunku bankowego.

§ 2. Bank jest obowiązany przesyłać posiadaczowi co najmniej raz w miesiącu bezpłatnie wyciąg z rachunku z informacją o zmianach stanu rachunku i ustaleniem salda, chyba że posiadacz wyraził pisemnie zgodę na inny sposób informowania o zmianach stanu rachunku i ustaleniu salda.

Fajnie, nie ?

I tak sie, k., w tej demokracji musi czlowiek cale zycie uzerac z tymi oszustami...
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Wolny rynek 18.10.19, 18:23
      To Wy K juszcze macie banki ktorym musicie placic?
      Ja nigdy w zyciu zadnemu bankowi nie placilem (poza odsetkami jak bralem ppozyczki oczywiscie) - mam takie ktore mnie placa i tylko takie...
      • bimota Re: Wolny rynek 18.10.19, 19:15
        Wg prawa nie musimy, a w praktyce...

Ale czy u was tez trybunal w luksemburgu (czy gdzie tam...) uniewaznia dobrowolnie zawarte umowy ?
      • wtop.ek Re: Wolny rynek 18.10.19, 23:37
        Ah ten juesej, ten wspaniały kraj...

A po 2008 dziesiątki tysięcy zamieszkały w namiotach :FD
        • engine8 Re: Wolny rynek 19.10.19, 03:05
          Ale za to w jakich namiotach i gdzie... W srodmiesciu, i namioty markowe.. Jedzenie dostaja bardzo dobre i nawet pracowac nie musza.
          No i jakos nikt sie na emigracje do wspanialej europy, afryki , czy gdzies indziej nie wybiera..
          • tbernard Re: Wolny rynek 19.10.19, 03:24
            To dopiero nowina, że bezdomnych w USA na bilet do Europy nie stać.
            To tam nie same Karingtony żyją?
            • engine8 Re: Wolny rynek 19.10.19, 19:04
              No nie wiem nawet kto to sa te aringtony bo zyje zyciem realnym a nie telewizyjnym
              Ale zobacz co wasz mlody mieszkajacy tu pare lat gada.... I ot nie szczeka z za oceanu udajc znawce internetowego ale jakos sobie radzi i nie narzeka.
              www.youtube.com/watch?v=QN9n4CiSO3c
          • bimota Re: Wolny rynek 19.10.19, 12:08
            AKURAT NAJWIECEJ IMIGRANTOW DO POLSKI PRZYJEZDZA...
        • galtomone Re: Wolny rynek 19.10.19, 08:29
          Albo ludzie byli truci przez "male" apteki... Bo podelgaly tylko stanowej kontroli, ktorej defacto nie bylo...

forum.gazeta.pl/forum/w,20,168810133,168810133,OT_brak_panstowej_kontroli_dla_Bimoty.html#p168810860

Jakos rynek tego nie wyregulowal, nie zapobiegl, ludzie butami nie wybrali "dobrych"
          Wielu stracilo zdrowie, wzrok...

Ale po co regulacje... wolny rynek zalatwia wszystko
          • bimota Re: Wolny rynek 19.10.19, 10:38
            U NAS SA MASOWO TRUCI PRZEZ DUZE APTEKI. A GALOTUS NAWET NIE WIEDZIAL, ZE PRZEZ LATA WPIEPRZA SOL DROGOWA...
            • tbernard Re: Wolny rynek 19.10.19, 12:14
              A sól drogowa to ma jakiś inny wzór, czy też jest to chlorek sodu NaCl?
              • bimota Re: Wolny rynek 19.10.19, 14:30
                Sanepid na bank badal, wiec pewnie ten sam. Tak jak paczki, ktore mialy napis 1kg, a moja waga pokazywala 10% mniej...
    • tbernard Re: Wolny rynek 19.10.19, 03:27
      > § 2. Bank jest obowiązany przesyłać posiadaczowi co najmniej raz w miesiącu
      > bezpłatnie
      wyciąg z rachunku z informacją o zmianach stanu rachunku i ustal
      > eniem salda, ...

Taki antylewak i antybolszewik uważa, że coś jest za darmo? No to niech założy konkurencyjny bank i pracuje w nim za darmo.
      • waga170 Re: Wolny rynek 19.10.19, 05:05
        > > § 2. Bank jest obowiązany przesyłać posiadaczowi co najmniej raz w miesią
        > cu
        > > bezpłatnie
        wyciąg z rachunku z informacją o zmianach stanu rachunku

O ile sledze ten watek Misiaczka, bank wysylajacy raz w miesiacu email, co jest bezplatne, wywiazuje sie z umowy.
        • bimota Re: Wolny rynek 19.10.19, 10:41
          JAK SLEDZISZ MISIACZKA ZAMIAST PRZECZYTAC MOJ WPIS, TO NIC DZIWNEGO, ZE NIE KONTAKTUJESZ...
      • bimota Re: Wolny rynek 19.10.19, 10:39
        TAK SOBIE KAZDY MOZE BANK ZAKLADAC ?
        • tbernard Re: Wolny rynek 19.10.19, 11:05
          Jeśli nawet nie każdy, tylko ten ze szlachetnego rodu, to w czym problem? Jesteś przecież za feudalizmem.
        • marekggg Re: Wolny rynek 19.10.19, 14:53
          Tak, moze, jak spelni wszystkie warunki ustawowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka