Dodaj do ulubionych

Prawko na cito

09.07.20, 09:50
Prawko mi się zapodziało, a za równe dwa tygodnie jadę do Chorwacji. Są jakieś sposoby załatwienia dokumentu na gwałt, bo normalnie jest do miesiąca czekania? Ktoś, coś, kiedyś przyśpieszał? Niby szansa kontroli niewielka, ale wolałbym się nie tłumaczyć jakiemuś Zoranowi. Co prawda moja małżowinka ma prawko, ale bałbym się z nią jechac 1100 km.
Obserwuj wątek
    • wtop.ek Re: Prawko na cito 09.07.20, 10:25
      Nie zmieniacie się z żonę na długich trasach?
      • galtomone Re: Prawko na cito 09.07.20, 11:37
        wtop.ek napisał:

> Nie zmieniacie się z żonę na długich trasach?

Nie, po co?
        Mnie to sprawia frajdę jak prowadzę, jej jak siedzi obok.
        Nie ma sensu unieszczęśliwiać nas obojga.
        • wtop.ek Re: Prawko na cito 09.07.20, 11:49
          A dlaczego, żona ma być unieszczęsiwiona kierowaniem smaochodem?

Model Męski Janusz Przyspawany Do kierownicy plus Garsonka na miejscu pasażera?
        • wtop.ek Re: Prawko na cito 09.07.20, 11:50
          Ty jesteś hukers? Zapomniałeś się przelogować.
          • hukers Re: Prawko na cito 09.07.20, 12:29
            wtop.ek napisał:

> Ty jesteś hukers? Zapomniałeś się przelogować.

Nie jest hukers, ale akurat w tej sprawie myślimy podobnie.
            • wtop.ek Re: Prawko na cito 09.07.20, 13:09
              No tak

Tekst linku
    • trypel Re: Prawko na cito 09.07.20, 10:56
      Jedź bez. Parę razy zdarzyło mi się nie wziąć A raz nawet poza Shengen
      Ważne żeby mieć ID i dokumenty wozu. Zawsze możesz skłamac że cholera jasna sprawdzali ci wczoraj i chyba gdzieś wypadło
    • vogon.jeltz Re: Prawko na cito 09.07.20, 11:09
      Z tego, co pamiętam, zawsze mówią "do miesiąca", a do odbioru jest po tygodniu, góra dwóch. Tak przynajmniej było we Wrocławiu kiedyś, może gdzie indziej jest inaczej albo w związku z covidem coś się zmieniło.
      • hukers Re: Prawko na cito 09.07.20, 12:32
        Jak odbierałem nowy dowód, to też było do miesiąca a czekałem dwa tygodnie i jeden dzień. W tym przypadku byłoby o jeden dzień za długo. Najwyżej pojadę tak jak Trypel mówi, bez prawka, i będę jechał zgodnie z przepisami.
    • nazimno Re: Prawko na cito 09.07.20, 11:13
      Nie rób tego.
      Czeka cię policyjny horror przy małym pechu.
    • hukers Re: Prawko na cito 09.07.20, 12:28
      Sprawdziłem rejestrację przez neta, pierwszy termin w dniu mojego wyjazdu. Będę musiał załatwić przez epuap, bo je.ać się z tymi bloczkami i kolejkami na parę godzin to raczej nie mam czasu. Chyba, że jest jeszcze instytucja "stacza". Swoją drogą ciekawe, czy przez epuap procedura idzie szybciej czy tak samo.
    • trypel Re: Prawko na cito 09.07.20, 15:24
      A że tak głupio zapytam- A może postaraj się o międzynarodowe PJ, z reguły 3 dni i parę PLN. Jeśli w systemie jest Twoje. Nawet jeśli fizycznie to nie masz to nie powinien to być problem. Ja bym jechał bez ale zawsze masz opcję
      • hukers Re: Prawko na cito 09.07.20, 15:53
        Udało mi się załatwić sprawę "z buta". Podjechałem pod urząd o 14.00, wszedłem 14.45 (bo kolejka) i wyszedłem o 15.00. Jeszcze ziomek w okienku zapytał mnie "czy ja to ja", tak więc może uda się załatwić do dwóch tygodni, skoro taki sławny jestem :-)
    • waga170 Re: Prawko na cito 09.07.20, 16:40
      Parenascie watkow ponizej jeden sie oglasza ze sprzedaje prawa jazdy online.
      • hukers Re: Prawko na cito 09.07.20, 16:49
        Nie czytałem ostatnio forum i przeoczyłem, ale dobrze wiedzieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka