Dodaj do ulubionych

Nowe regulacje

23.08.20, 12:51
Wiele się pisze o nowych regulacjach mających ułatwić życie kierowcom. Jednak nie znalazłem odpowiedzi na taką teoretyczną sytuację: obecnie mam auto i osoba mi się jego rejestracja. Chcę kupić nowe i obecne będę sprzedawał ale chcę zachować obecną rejestrację. Ponieważ moment sprzedaży ni pokryje się Z dostawą nowego to: 1/ czy mogę sprzedać nie zarejestrowane, 2/ ile czasu mola ulubiona rejestracja może czekać zanim pojawi się nowe auto.
To są rozważana teoretyczne ale mogą się zdarzyć.
Obserwuj wątek
    • liczbynieklamia Re: Nowe regulacje 25.08.20, 17:17
      Nie ma takiej możliwości i w żadnych propozycjach taka możliwość nie jest przewidywana.
      Jedyny wyjątek, kiedy dwa różne auta mogą mieć w różnym czasie ten sam numer rejestracyjny, to tablice tymczasowe (z czerwonymi znakami).
      • wypiszdom Re: Nowe regulacje 26.08.20, 12:26
        A jakby tak: wyrejestrować "stare" auto, tablice zatrzymać i jak będzie nowe to zarejestrować je na już posiadanych numerach. Stare nowy właściciel by sobie sam zarejestrował.
        • liczbynieklamia Re: Nowe regulacje 26.08.20, 20:06
          1. Wyrejestrowując auto musisz zdać tablice.
          2. Wyrejestrowanego auta nie można ponownie zarejestrować, chyba że jako zabytek (ale wtedy dostajesz nowe, żółte tablice)
          3. Rejestrując auto, możesz je rejestrować na tablice które już są na tym aucie, albo na nowe, które dostajesz z wydziału komunikacji. Nie możesz użyć żadnych innych.
          • engine8 Re: Nowe regulacje 26.08.20, 20:13
            Ja pier.. ale skomplikowany process.
            Tzn nie moge wyrejestrowac auta jesli nie planuje nim jezdzic prze kilka lat - chocby po to aby nie robic przegladow, i trzymac go przez 10 lat w stodole a potem zarejestrowac znow?
            • marekggg Re: Nowe regulacje 26.08.20, 22:53
              teraz juz chyba mozna w polsce samochod wyrejestrowac okresowo.
              ale sa w europie jeszcze bardziej porabane kraje.
              • loyezoo Re: Nowe regulacje 27.08.20, 00:34
                Nie , nie można
                • marekggg Re: Nowe regulacje 27.08.20, 23:08
                  no ale jak adrian podpisze, to juz bedzie mozna.
            • waga170 Re: Nowe regulacje 26.08.20, 23:21
              Chuj tam z autem. Problemem jest posiadanie stodoly.
              • engine8 Re: Nowe regulacje 27.08.20, 00:12
                Myslalem ze teraz Unia i za stodoly daje doplaty?
                • waga170 Re: Nowe regulacje 27.08.20, 06:42
                  Engine nie pierdol. U Was jak ktos postawi samochod w stodole i nie wyrejestruje, to potem on albo nabywca klasyka bedzie musial zaplacic za cale 20 lat zaleglej rejestracji. I jeszcze wszelkie stare parking tickets. Wiec ja pierdole, ale prosty proces macie.
                  • engine8 Re: Nowe regulacje 27.08.20, 22:58
                    No oczywiscie ze jak nie wyrejestruje i tylko nie placi to auto zostaje wyrejstrowane po chyba 4 latach i jak chcesz go przyworcic do zycia to musisz zaplacic zalegle poniewaz DMV uwaza ze po prostu jezdziles nie placa rejstracji
                    Ale mozesz wyrejestrowac - tzn zarejestrowac jako "non-op" i to kosztuje obecnie chyba $22 za ten process i potem 5/rok..... wtedy nie wolno ci tego auta pokazywac tam gdzie moglby to sugerowac ze jest na publicznym mejscu, przyczepie czy go holowac itp.....
            • liczbynieklamia Re: Nowe regulacje 27.08.20, 07:06
              > Tzn nie moge wyrejestrowac auta jesli nie planuje nim jezdzic prze kilka lat
              Można, ale tylko ciężarowe, autobusy i specjalne.

> Ja pier.. ale skomplikowany process.
              Proces jest bardzo prosty. Nie robisz nic. Jak nie jeździsz, nie musisz robić przeglądów.
              • engine8 Re: Nowe regulacje 27.08.20, 23:00
                I jak auto "wybudzisz" znowu to nie ma kar za zalegle przeglady?
                • liczbynieklamia Re: Nowe regulacje 28.08.20, 17:05
                  Nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka