januszekxxl 30.08.21, 00:20 Normalni ludzie potrzebują normalnego samochodu do przemieszczania się. Nienormalni potrzebują jakiśch fałósemek o pojemności siedmiu litrów. Prawdopodobnie ci nienormalni mają małe fiutki, które im nie stają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 04:16 A normalny to taki co to po prostu jak nazwa wskazuje - sam chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 04:36 Przykro nam, że twój chłopak z V8 nie był w stanie cię zaspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 10:54 schweppes1 napisał: > Przykro nam, że twój chłopak z V8 nie był w stanie cię zaspokoić. Ilu was jest w tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 10:56 Jak się z schweppes1 zwykle nie zgadzam, tak tutaj ma rację. My tutaj mimo wszystko jesteśmy dość empatyczni i z całego serca Ci współczujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
x49xx Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 06:09 To w końcu ma być wątek o samochodach, czy o ptaszkach? Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 09:51 x49xx napisała: > To w końcu ma być wątek o samochodach, czy o ptaszkach? Może być o samochodach z kurą na masce :D Sam takim jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
x49xx Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 09:57 Nie mam czasu na głupie rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 10:01 x49xx napisała: > Nie mam czasu na głupie rozmowy. Rozmowa o samochodach marki Skoda jest głupia? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 21:20 Dobrze... Idz gotowac , rac i sprzatac... Odpowiedz Link Zgłoś
x49xx Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 31.08.21, 16:22 Nie musisz, Engine, ze mną rozmawiać, inni Cię zastąpią. Postaram się nie wchodzić Ci w drogę, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 31.08.21, 21:09 I na rowerze tez mi drogi nie zajezdzaj... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 07:12 Jeśli chodzi o miłość do V8 to dogadasz się z Klemensem. Jeśli chodzi o użytkowników forum to na palcach nieostrożnego drwala policzysz wszystkich posiadaczy V8... Jeśli chodzi o wielkości, genitalia i ciągoty to jesteś klasycznym przykładem kogoś kto ciągle schodzi na temat fiutkow i ew. orientacji seksualnej innych... Może czas pogodzić się sam ze sobą...Mniej będzie frustracji i jadu... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 11:02 V8 miałem ja, miał na pewno też i loyezoo, miał szymi, ma engine, ktoś (wybacz, nie pamiętam kto) ma jeszcze stare Maserati (też z V8). Gdyby podliczyć wszystkich, to na pewno znajdzie się 10 osób na palce bardzo ostrożnego drwala, albo nawet kilkanaście, do policzenia palców drwalowi spod Czelabińska. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 11:18 Pisałem o aktualnych użytkownikach i aktualnych posiadaczach... A Ty mi całą historię forum zaraz zrobisz by tylko wykazać, że przesadziłem z drwalem... Widzę, że już wróciłeś do siebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 11:23 A tak w ogóle to na jednym wypadzie do US te już ponad 20lat temu też byłem współwłaścicielem V8 ;) Raptem 3 miesiące, ale jednak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 11:27 No i mam plan, że jak już córki wylecą w świat (młodsza ma 6, więc jeszcze z 12-13lat aż ucieknie na studia), wtedy sobie sprawię jakiegoś dwudrzwiowego amerykańca V8, jeśli jeszcze nie będzie to zakazane... Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 11:32 gzesiolek napisał: wtedy sobie sprawię jakiegoś dwudrzwiowego amery > kańca V8, jeśli jeszcze nie będzie to zakazane... Zakazane może nie będzie, ale benzyna będzie dostępna tylko w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 08:42 Masz rację. To już ten wiek, że zacząłem marzyć o V8. Tak więc potwierdzam Twoje słowa. Wszystko się zgadza. 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 16:01 Do przemieszczania się to właściwie nawet samochód nie jest konieczny, można się przemieszczać środkami komunikacji publicznej, tak jak to robili normalni ludzie za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 30.08.21, 16:12 bruner4 napisał: > Do przemieszczania się to właściwie nawet samochód nie jest konieczny, można si > ę przemieszczać środkami komunikacji publicznej, tak jak to robili normalni lud > zie za komuny. No ale komuny już nie ma i praktycznie każdego stać na samochód. I to jest dobre. Ale do przemieszczania się wystarcza zwykły samochód. Ja mam skodę octavię kombi. Stać mnie na zakup zakup dwunastocylindrowego jaguara e-type albo jakiejś siedmiolitrowej fałósemki, ale nie odczuwam takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 31.08.21, 11:40 Sedno sprawy. Do przemieszczania się. Ja jednak lubię mieć przyjemność, z tego przemieszczania się, ba, często jadę tylko po to, żeby się przejechać (POM) Greta tego nie lubi ale penis jej w pupe ehhe Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 07:15 Przy ul. Jana Kazimierza w Warszawie postawiono nietypowy pomnik. To ośmiocylindrowy silnik widlasty o pojemności 12 litrów. spidersweb.pl/autoblog/silnik-tatra-v8-pomnik-warszawa/ Jest to niebezpieczne, albowiem miłośnicy fałósemek na widok tego pomnika mogą mdleć, albo i umierać ze szczęścia. Albo mieć niekontrolowany wzwód, albo nawet ejakulację. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 11:55 Jest cos takiego jak samochody sportowe, właściwie to najbardziej niekorzystny zakup- takie auto jest małe, ciasne, głośne, bardzo dużo pali i dużo kosztuje. Mimo to jest wielu amatorów na takie auta, gotowych zapłacić nawet dziesięć razy tyle co za bardzo ekonomiczny, duży i wygodny samochód. To coś jak z kobietami, czasem tych pracowitych, rozsądnych, skromnych i posłusznych nikt nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 12:30 bruner4 napisał: > Jest cos takiego jak samochody sportowe, właściwie to najbardziej niekorzystny > zakup- takie auto jest małe, ciasne, głośne, Nie ma już takich aut. Nawet porsche przerobiło samochód sportowy na limuzynę - porsche panamera. A poza tym wiele normalnych samochodów ma dzisiaj takie osiągi jak kiedyś sportowe. Nawet skoda kombi. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 13:24 Tobie mózg ( o ile jest) przerobili. Panamera czy Ceyenne, to osobne byty, od typowo sportowych np 911 gt3. Robione tylko i wyłączne z chęci zysku, bo modne. typowo sportowych aut jest cała masa produkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 13:25 Jest dziś wiele takich aut, bywa że kosztują milion zł i więcej, po niektóre z nich czeka się w kolejce...U nas jest ich niewiele z wiadomych względów. Często są marzeniem miłośników motoryzacji, którzy śnią po nocach o tym, by stać się posiadaczem takiego ciasnego, głośnego, bardzo paliwożernego bolidu. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 13:36 Ale ten kto nie miał okazji jeździć takim pojazdem nie rozumie dlaczego tak jest- dlaczego wielu miłośników aut sportowych gotowych jest zapłacić nawet dziesięć razy tyle niż za Skodę z silnikiem nawet o mocy 200+, tacy będą się tylko dziwić jak można być tak nierozsądnym i wydawać tyle pieniędzy za coś co posiada mniejsze walory użytkowe niż np. Skoda- jeden z najtańszych pojazdów w swojej klasie. Jazda dobrym sportowym autem potrafi bardzo poprawić samopoczucie, tu sama jazda jest przyjemnością , tak że nie może być tu mowy tylko o przemieszczaniu się z A do B- do tego służą zwykłe, proste dupowozy w rodzaju Skody, której to nie chce krytykować, bo jest eleganckim w miarę szybkim i oszczędnym autem w umiarkowanej cenie- jest to rozsądny kompromis jeśli chodzi o kupowanie auta. Samochody sportowe nie są żadnym kompromisem- ich celem jest dawanie max frajdy kierującemu, dlatego cena schodzi tu na plan dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 22:47 jechałem ostatnio takim niby sportowym a klasą amg 45 po tuningu jako pasażer. Wrażenia kiepskie głośno twarde zawieszenie do tego duże spalanie i awaryjne jak twierdził właściciel. Porównując nawet ze starą teslą 85 tego sportowca określiłbym jako zwykłe śmierdzące i hałaśliwe guano które na dodatek nie przyspiesza. Stare v8 to jeszcze większa porażka jedyny sens to przerobić co ładniejsze auta na prąd , benzynę czy gaz zostawić do zapalniczek bo tam jest ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 12.09.21, 08:29 Stara tesla 85 przyspiesza do 100 w 5,7s. AMG 45....w 3,9. Dziękuję za uwagę. P/S samochody elektryczne nie są przyszłością, chyba, że zaczną budować drogi z wbudowanym ładowaniem indukcyjnym.Też nie zmienia to faktu że obecnie np. ładowanie z szybkich ładowarek, wychodzi drożej, niż jazda na benzynie o LPG nie wspominając.Ramen Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 12.09.21, 10:04 Wrażenie w tesli jest bez porównania lepsze niż w tym niemieckim pseudosamochodzie . Idzie płynnie jak tramwaj tylko szybszy bez szarpaniny i hałasu. Jak komuś zależy na startach spod świateł to zakup nowej tesli wcale nie tak drogo jak mogłoby się zdawać i tak gasi pod względem przyspieszenia wszystkie śmierdziki choćby i te za milion euro. Ale na pocieszenie powiem, że zapalniczka zippo na benzynę z pewnością się obroni:) Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 12.09.21, 13:19 Elektryki to taka ciekawostka u nas, dla tych, którzy preferują nowoczesny tryb życia i chcą iść z trendem mody, jazda w nich trwa krócej niż ładowanie, a z tym ostatnim jest u nas wielki problem z powodu kiepskiej infrastruktury, a ta szybko się nie poprawi. Elektryk tylko na samym początku szybko startuje (a i tak jak napisał loyezoo nie zawsze szybciej niż spalinowiec), potem jest wyprzedzany przez spalinowca, o ile ten ma większą moc. Inną sprawą jest zasięg elektryka- przy szybkich startach spada on drastycznie- może nie dojechać on do domu, gadanie o szybkich startach jest dobre w materiałach reklamowych, w praktyce się tego nie robi, bo zabraknie prądu i można stanąć na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 12.09.21, 15:55 Dokładnie, w samo sedno. Kiedyś testowano Teslę na Nurburgring. Po kilku okrążeniach zdechła, bo przegrzały się akumulatory i dla bezpieczeństwa ograniczyła moc do minimum. Jak ktoś chce elektryka na dojazdy do roboty, to sobie kupi Leafa (7s. do 100 wystarcza aż nadto) Tesla to droga zabawka, szybko przestająca nią być. Zasięgi elektryków, to dane z idealnych warunków drogowych, optymalnej jeździe itd. Realnie, te zasięgi można podzielić przez 2. A jak kolega chce po startować ze świateł, to na któryś światłach, objedzie go jakaś Fabia tdi, bo prądu braknie hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
toommynaley Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 13.09.21, 08:55 Serio? A co do fabii pełna zgoda , to oczywiście najlepszy wybór ,są praktycznie tak dobre jak passaty a tańsze . www.youtube.com/watch?v=em4I4V-AvBo Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 13.09.21, 09:04 loyezoo napisał: > Dokładnie, w samo sedno. Kiedyś testowano Teslę na Nurburgring. Po kilku okrąże > niach zdechła, bo przegrzały się akumulatory i dla bezpieczeństwa ograniczyła m > oc do minimum. > nuerburgring.de/news/tesla-faehrt-offiziellen-rekord-fuer-elektrofahrzeuge Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 08:38 Po takim tekście dochodze do wniosku , ze takiemu "komus" potrzebny jest juz psychiatra! Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Wątek o samochodach dla normalnych ludzi 11.09.21, 08:42 bolo2002 napisał: > Po takim tekście dochodze do wniosku , ze takiemu "komus" potrzebny jest juz ps > ychiatra! Po jakim? Nie wiadomo komu i na co odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś