Dodaj do ulubionych

OT/ Katar MŚ

03.01.22, 20:29
ej chłopaki na luzaku temat.....Kto z Was jedzie na Mistrzostwa?

My to jesteśmy biedni ludzie w tej Polsce ......

Impreza za 25 mld dolarów. Najtańszy bilet 950 dolarów....najdroższy 15 000 dolarów.....Tak sobie liczę że taka wycieczka to lekko $20k od osoby pochłonie bo sam nocleg tysiąc dolarów a gdzie jedzenie, atrakcje.....może engine jedzie? Dużo Amerykanów ma być, oni są bogaci ....

www.polsatsport.pl/wiadomosc/2021-03-12/bilety-na-ms2022-sprzedaja-sie-swietnie-trzy-miliony-za-pakiet/
Obserwuj wątek
    • frequenter.light Re: OT/ Katar MŚ 03.01.22, 22:07
      przecież amerykanie maja swój własny futbol :) sądzisz ze ktos się pomyli i na soccer pojedzie?
      • engine8 Re: OT/ Katar MŚ 03.01.22, 22:27
        O teraz soccer chyba nie mniej popularny niz football.
        Dlatego ze w to graj i chlopcy i dziewczynki od malego i sa profesjoanlene zespoly..
        W kazdej szkole maja druzyny.
        Mnie jakos ani jedno ani drugie nie ciagnie specjalnie. Obecnie wiecej zobaczysz w TV niz siedzac na stadionie a mnie kampingowanie dwa dni wczesniej na parkingach (Tailgating paarty) nie raduje - a ponic wlasnie w tym jest cal przyjmnosc.
        Jak byly w 1994 w USA w Kaliforni to grali tez na stdionach w okolicahc SV wiec bylismy na paru meczach i na partach po meczach gdzie kibice przejmowali cale male miasteczka gdzie zawodnicy mieszkali.
        W sumie to na stadionie to strach jak graja zespoly takie jak Brazylia czy Europejskie bo jak sie znajdziesz w sekcji jakiegos zespolu to nie wazne czy to twoi faworyci czy nie - musisz za nimi kibicowac bo masz przerabane - obleja cie piwem, obrzuca smieciami a nawet wpierd mozna dostac.

A to kto pojedzie to trudno ocenic - ale na pewo duzo poleci. Bilionerzy pewnie aby sie pokazac ze swoimi nowymi GF no i fanatycy. Reszta bedzie czekac
        • gzesiolek Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 01:22
          >Obecnie wiecej zobaczysz w TV niz siedzac na stadionie

Zgaduje, że soccera na stadionie nie oglądałeś, bo to zupełnie inne spojrzenie i doświadczenie niż w TV ...
          Nie ma szans byś zobaczył w TV to samo co będąc na trybunach i odwrotnie (choć tu czasem ratują telebeamy)
          • klemens1 Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 11:17
            gzesiolek napisał:

> Zgaduje, że soccera na stadionie nie oglądałeś, bo to zupełnie inne spojrzenie
            > i doświadczenie niż w TV ...
            > Nie ma szans byś zobaczył w TV to samo co będąc na trybunach i odwrotnie (choć
            > tu czasem ratują telebeamy)

Raz w życiu byłem na meczu na żywo. Nudy gorsze niż oglądając w TV, w dodatku słabo widać.
            A tam jeszcze każą sobie za to słonawo płacić ...
            • gzesiolek Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 12:08
              Ja tam lubię atmosferę stadionu. No i na dobrym miejscu jak generalnie interesujesz się sportem, niuansami taktycznymi widać więcej niż w TV. Bo nie widzisz twarzy czy tego czy kopnął piłkę, czy nogę przeciwnika, ale widzisz grę bez piłki, przesuwanie się, formacje, zageszczanie pola gry, zmiany w taktyce znacznie lepiej niż w TV gdzie wszystko skupia się na samej piłce...
              • gzesiolek Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 12:12
                No a jak drzesz ryja przez większość 90minut dopingując to nie masz czasu się nudzić :P
                Ale na trybunie kibolskiej Wisły byłem tylko 2x na nowym stadionie wolę jednak widok z boku... Żeby nie było na stadionie Cracovii też byłem, choć nie wśród kiboli... Bo fanatykiem nie jestem i świętej wojny w Krakowie zupełnie nie kumam... Ot pretekst dla narkogangów...
                • engine8 Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 20:37
                  A na stdionie bylem wile razy i wiesz gdzi byly najlpesze miejsca?
                  Na sanej gorze w lozach VIP gdzie ci podawali drinki i jedzenie a ogladales w zdecydowanej wiekosasci na monitorach - chyba ze sie cos ciekawego dxilao to wystawiles leb poza :)
          • engine8 Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 20:36
            Ty nawet zgadywac nie potrafisz?
            Na trybunach widzisz w sumie wielkie G. Masz kibicow skandujacych i co troche wstajacych i masz atmosfere ale detaly widzisz jedynie na ekranach monitorow.
            • gzesiolek Re: OT/ Katar MŚ 04.01.22, 21:18
              Ale w sporcie zespołowym dla kogoś interesującego się nim ważniejszy jest widok całości boiska, niż detali... Zwłaszcza jak te detale ograniczają się do dekoltu kelnereczki obsługującej loże VIP... No nic każdy wybiera co lubi w oglądaniu meczy piłki nożnej...
              • hukers Re: OT/ Katar MŚ 05.01.22, 08:43
                Łoże vip na stadionach czy w halach, są zazwyczaj w miejscu, gdzie jest najlepszy widok.
                • engine8 Re: OT/ Katar MŚ 06.01.22, 00:31
                  Ale maja tez wliczne w koszty chlanie i jedzenie i obsluga co troche przynosi informacje i statystyki meczu...
    • hukers Re: OT/ Katar MŚ 05.01.22, 08:48
      4 tys pln za najtanszy bilet?
      Jeśli nasi awansuja, to za wielu kibiców w Katarze mieć raczej nie będą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka