Dodaj do ulubionych

Hindusi szukają do pracy w Polsce

28.04.23, 08:51
… to dla mnie cos nowego, ze bardzo często m dostaję oferty pracy od hinduskich rekruterow dotyczące pracy w Polsce. Spotkaliście się z czymś takim? Dla mnie to novum. Kiedyś tradycyjnie szukały dziewczyny z firm HR i headhunterzy, potem zaczęli się pojawiać Brytyjczycy. A teraz Hindusi.

Tylko trochę te oferty wyglądają mało profesjonalnie. Wysyłają niepasujące oferty do doświadczenia, wysyłają wyłącznie listę wymagań klienta a oferta pracy powinna zawierać również informacje o firmie przynajmniej jakiego to rodzaju jest firma i jaka praca oraz co firma oferuje.

Niektórzy nie potrafią tez zrozumieć za np z Poznania do Warszawy jest dość daleko i malo kto pójdzie na to żeby 2 dni w tygodniu być w Warszawie a 3 dni pracować z domu, to odpowiadają czy nie możesz się przeniesc :)

Gadają specyficznym angielskim.

Od razu chcą dodawać do znajomych i od razu chcą by wysylac im CV.

Powiem szczerze ze zastanawiam sie czy w ogóle warto czytać takie wiadomości.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 09:12
      Jedno słowo: outsourcing
      • tbernard Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 09:39
        qqbek napisał:

> Jedno słowo: outsourcing
        >

pl.wikipedia.org/wiki/Outsourcing
      • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 02:28
        Dokladnie. My z tym mamy do czynienia od dawna, dawna i to jest calkime normalne za zglasza sie "Victor from Mumbai". Trudniej czasami zrozumiec naszych czarnych z poludnia.. :)
        • gzesiolek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 09:26
          Czarnych z południa było często znacznie łatwiej zrozumieć niż białych redneckow z stanów południowych na wschodnim wybrzeżu. Ci pierwsi gadali slangiem, ale choć wyraźnie, Ci drudzy mamrotali i pluli jakby cały czas tytoń żuli... ;)
        • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 14:33
          engine8t napisał:

> Dokladnie. My z tym mamy do czynienia od dawna, dawna i to jest calkime normaln
          > e za zglasza sie "Victor from Mumbai". Trudniej czasami zrozumiec naszych czar
          > nych z poludnia.. :)
          Nie dziwię się że cię blokują na ematce za swoje fobie do ludzi .To czarni ,żółci i lewacy .Dla ciebie nie istnieje równość ponad podziałami dla ludzi .Jesteś trochę religijny ,ale masz innego Boga ,diabła za skórą .
    • tbernard Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 09:41
      Jak do mnie zadzwoni ktoś gadając specyficznym angielskim w wydaniu hinduskim, to przerywam i proszę aby mówiła po angielsku, bo nic nie rozumiem.
      • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 10:17
        Skreślasz ludzi po mówią słabo lub z akcentem .Pracuję w grupie international i ich problemy ze słabym językiem niemieckim nie są dla mnie problemami .
        • tbernard Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 12:36
          Nikogo nie skreślam, tylko informuję, że nic nie rozumiem jak nic nie rozumiem. Sugeruję po prostu aby mówiła wolniej i po angielsku. Ale nie koniecznie w wydaniu Scouse ;)
          • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 16:35
            Jakis obled dziadek , do kogos kto mowi po angielsku mowisz zeby mowil po angielsku bo nie rozumiesz?
            Moze powod jest inny i ci sie wydaje ze znasz angielski
            • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 22:27
              pieprzysz glupoty.to ze sie komus wydaje ze w jakim jezyku mowi to nie oznacza ze nawet ludzie wyksztalceni w tym jezyku rozumieja co ma do powiedzenia.
              • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 09:45
                Z angielskim jest tak ze ludzie z jednego kraju a roznych regionow maja czasem problemy , co nie oznacza ze oboje nie znaja angielskiego , wiec mowic do takiego mow po angielsku to troche obled
                • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 10:23
                  ja dlatego mowie, czy moze powtorzyc i zeby wszystko bylo jasne, niech wysle maila.
                  u mnie w pracy, wszystko lata przez maile, bo chodzi o gruba kase. i mail to mail.
                  dobra - listy polecone sobe odpuscilismy :-)
                • tbernard Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 12:11
                  No więc ci ludzie z różnych regionów jak chcą się dogadać muszą przełączyć się na wersję bardziej ustandaryzowaną. A jak nie chcą się dogadać, to mogą każdy w swoim angielskim gawędzić. W polskim jest podobnie. Jak byłem Bukowinie Tatrzańskiej na kwaterze, to spokojnie z gospodarzami się dogadywaliśmy ale jak oni miedzy sobą prowadzili rozmowę, to nawet jak ich dobrze słyszałem, to niewiele byłem w stanie zrozumieć. Oni dobrze zdawali sobie sprawę, że z ceprem muszą inaczej gadać.
                  • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 12:40
                    kiedys bylem zaproszony na kolacje do domu ambasadora indii w polsce (moja owczesna dziewczyna miala niezle kontakty pracujac w sejmie).
                    facet powiedzial wprost - hindusi jak sie chca miedzy soba dogadac to sa skazani na angielski. na uniwerkach tez tylko angielski. a w domu to juz jak kto woli.

ja mam w pracy praktycznie cala europe, kazdy tam jakos po angielsku mowi, jedni lepiej inni gorzej, no ale dogadac sie musimy.

zreszta jak zaczalem prace, to nasz dyrektor byl hindus, urodzony gdzies w zachodniej afryce w rodzinie ktora zarzadzala hotelami. on sam studiowal w anglii, skonczyl LSE, no ale akcent ma do tej pory, chociaz juz jest na emeryturze.
                    • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 13:07
                      w Indii jest 400 języków. Nie patrząc na angielski to najpopularniejszy jest hindu. ale jest np. tamilski, bengalski itp

Tabela uszeregowana według liczby użytkowników
                      Ranking Język Spis powszechny 2001 [1]
                      (ludność ogółem 1004,59 miliona) Spis powszechny 2001[2] [3]
                      (ludność ogółem 838,14 miliona)
                      Liczba użytkowników Procentowo Liczba użytkowników Procentowo Liczba użytkowników
                      1 hindi[5] 422 048 642 41,03% 337 272 114[6] 40,0% 336 M
                      2 bengalski 83 369 769 8,11% 69 595 738 8,30% 207 M
                      3 telugu 74 002 856 7,37% 66 017 615 7,87% 69,7 M
                      4 marathi 71 936 894 6,99% 62 481 681 7,45% 68,0 M
                      5 tamilski 60 793 814 5,91% 53 006 368 6,32% 66,0 M
                      • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 13:59
                        w przez ciebie znienawidzona unie prawie 1/5 ludnosci mowi po niemiecku, co nie oznacza ze wszyscy europejczycy rozumieja u mowia po nie miecku. na to samo wychodzi.
                        • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 16:39
                          Dlaczego znienawidzona? Z tego co wiem to niemieckojęzyczna czesc Belgii to 60 tys osób a nie 2 miliony.

Ja akurat znam ten język dość dobrze.
                          • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 17:01
                            bywalec.hoteli napisał:

> Dlaczego znienawidzona? Z tego co wiem to niemieckojęzyczna czesc Belgii to 60
                            > tys osób a nie 2 miliony.

non-stop nadajesz jaka ta unia zla i niedobra

> Ja akurat znam ten język dość dobrze.
                            • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 17:20
                              Unia dobra tylko Marek niedobry ;)
                              • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 18:24
                                dobra dobra, to w takim razie nie pisz na haju.
                                • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 18:29
                                  Na haju to są twoi sąsiedzi z Holandii
                                  • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 19:09
                                    trudno powiedziec - moja bezposrednia sasiadka jest z Shanghaju.
                                    i nie znam ani juednego holendra ktory pali zielsko. za to sporo tutejszych polonusow jak sie okazalo na jednej z imprez. bylem super zdegustowany. nie spodziewalem sie tego po nich
          • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 21:54
            bardzo dobrze znam i rozumiem. czesto bywam w firmach ktore maja IT outsourcowane do indii. w tym nie ma nic zlego, ale dzwoniac na helpdesk, u nich jest czesto noc i pracuja rozni czesto przypadkowi ludzie. potem to cale wyglada tak, ze sie do nich zadzwoni, nikt nic nie rozumie, wiec podaja jakis numer ticketu, wysla maila i cala reszta jest zalatwiana mailami. inaczej sie po prostu nie da
      • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 10:20
        tbernard napisał:

> Jak do mnie zadzwoni ktoś gadając specyficznym angielskim w wydaniu hinduskim,
        > to przerywam i proszę aby mówiła po angielsku, bo nic nie rozumiem.

Szczerze mówiąc, to po doświadczeniach z Anglii stwierdzam, że lepiej czasami hinduskie paplanie, niż "prawdziwie angielski dialekt".
        Ja miałem kontakt ze Scouse, ale tutaj, ilustracyjnie, rozmowa w sprawie przyciętego sąsiadowi (bez jego zgody) żywopłotu. Gloucestershire (czyli dialekt West Country):
        • trypel Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 10:41
          W połowie zeszłego roku miałem spotkanie z 2 hindusami w UK w sprawie ich propozycji biznesowej, na spotkaniu poza nimi było dwóch moich pracowników (Liverpool i okolice Manchester). Po 15 minutach jeden z nich powiedział do Hindusów, czy możecie mówić wolniej, nasz boss nie jest z UK i nie rozumie was tak dobrze, na to ja wtrąciłem ze akurat ich rozumiem świetnie ale jak wy zaczynacie gadać miedzy sobą to nie rozumiem nic :)
          Śmiechu było ale dlasze spotkanie poszło na zupełnie innym poziomie :)
          • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 11:25
            Co do Liverpool-u to Scouse uchodzi za najtrudniejszy do zrozumienia (zwłaszcza na południu Anglii) akcent, bo jest najodleglejszy od właściwego, szkolnego, sztucznego angielskiego.
            Hindusi paplają jak katarynki, ale można to z łatwością zrozumieć (tym bardziej, że w wymowie często robią błędy podobne do tych, które popełniają Polacy).

A co do Scouse - moja koleżanka z drugiej zmiany była typową Scouserką i jak coś wysyłaliśmy do zakładów BAE czy Airbusa na południu Anglii, to tamci woleli ze mną dostawy uzgadniać niż z Claire, bo jej po prostu nie rozumieli :-)

Tu masz próbkę Scouse spod stadionu na Anfieldzie (w dzielnicy, gdzie mieszkałem przez pierwszy rok). Tu są trzeźwi i starają się mówić wyraźnie. Wyobraź sobie, jak gadanie z nimi wyglądało w pubie :-)
            • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 12:13
              Rzeczywiście ciężko cokolwiek zrozumieć :) Oprócz dziwnej wymowy i akcentu słowa też są inne?
              Czy Beatlesi też byli scousersami?
              • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 13:02
                bywalec.hoteli napisał:

> Rzeczywiście ciężko cokolwiek zrozumieć :) Oprócz dziwnej wymowy i akcentu słow
                > a też są inne?

No jest trochę własnych słów.
                Papieros to "bifter", jedzenie to "scra", napój (też alkoholowy) to "bevvy", zajebiście to "boss", facet to "la" albo "sconner", dziewucha to "bird", gacie to "kecks", a buty to "trabs".

To tak na szybko. Są też całe frazeologizmy.
                Na przykład "Tsa, tsara la" oznacza "Dzięki, do zobaczenia (koleś)" - i wcale sobie nie robię jaj.

> Czy Beatlesi też byli scousersami?
                Przecież oni szybko wyjechali "w świat".
                Nie wiem.
                Jak mieszkałem w Liverpoolu, to McCartney żył jeszcze i mieszkał w jebutnej willi na Speke (południowa dzielnica Liverpool-u, nie mówiąca już tym czystym "śródmiejskim" Scouse), teraz ponoć mieszka w scousującym Walton.
                Mają pewnie naleciałości (zarówno McCartney jak i Lennon), ale jak się dobrze nie wsłuchać, to tego nie słychać. Z tych "śpiewających" najbardziej "skażony Scouse" jest Harrison, ale on był z robotniczej rodziny, to też i nie dziwne (z kolei McCartney był z rodziny artystycznej - jego tata był muzykiem jazzowym; a Lennona wychowywali wujkowie - taka typowa, nudna, brytyjska klasa średnia).
                • trypel Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 14:05
                  Z 3 tyg będę spał dwa dni w hard days night w Liverpoolu to się naslucham pewnie i lokalnej gadki i nie tylko
                • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 18:30
                  A oni wymawiają s jako sz?

Dlatego gość mówi ze nazywa się „Szam” - Sam a jego drużyna zagrała „bosz”-boss?
                  • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 20:04
                    bywalec.hoteli napisał:

> Dlatego gość mówi ze nazywa się „Szam” - Sam a jego drużyna zagrała „bosz”-boss
                    > ?

Boss to "zajebiście".
                    • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 20:29
                      To to ja wiem - chodzi mi o wymowę - on mówi „Bosz” - i’m Szam
                      • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 21:22
                        No tak to raczej wada wymowy.
                        Za to robią "θ̠" z końcowego t, czyli ubezdźwięczniają je - za to tam gdzie w angielskim są szczelinowe "θ" (jak w thin) i "ð" (this) oni robią zwarte "t" i "d" (tin, dis) - co Polakom znacznie ułatwia "wymawianie "th" po >miejscowemu<"
                        • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 21:25
                          Nie wiem czy to sz to wada wymowy. Ten gościu z dziwna fryzura mówi „ends” (zamiast end) kilka razy wiec chyba zwykle „s” wymawia
            • jackk3 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 15:02
              Nie widze tu problemu w rozumieniu.
              • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 16:06
                jackk3 napisał:

> Nie widze tu problemu w rozumieniu.

Ja też nie.
                Ale ja dwa lata mieszkałem w Liverpool-u :)
              • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 16:33
                Poczatku w huj nic nie zrozumialem dopiero gdzies od 30 sekundy
                • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 22:19
                  bigimax44 napisał:

> Poczatku w huj nic nie zrozumialem dopiero gdzies od 30 sekundy

No właśnie - jak się wsłuchasz, to już idzie zrozumieć.
                  Pewnie jak byś puścił drugi raz od początku, to byś też od początku rozumiał (zresztą Scouse ma też cechy irlandzkiego angielskiego, więc tobie jest łatwiej, boś się współuczestników niedoli z klasy robotniczej na początku swojej przygody migracyjnej osłuchał mocno przy stole do filetowania - i tym razem to nie jest złośliwość, po prostu stwierdzenie faktu, że musiałeś mieć kontakt z "irlandzkim angielskim")
                  • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 09:51
                    Po poczatkowym monologu z ktorego wiem ze mlodziak jest buzzing i niewiele wiecej ,przeszli w okreslony temat w tym przypadku gry i w tym juz moge sie odnalezc nawet jak wymowe danych slow slysze pierwszy raz
                    • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 10:23
                      tak jest, to fakt.
            • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 17:31
              Gada trochę jak Żyd albo Arab :)
          • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 02:26
            Wszytko chyba kwestia osluchania sie z roznymi akcentami. Hindusi - podobnie jak inne nacje lacznie z nasza, maja swoj akcent ale ja nigdy nie mialem problemow aby ich rozumiec. "na odleglosc" rozpoznaje nie tylko hindusow ale rosjan, vietmanczykow, chinczykow, koreanczykow , japonczykow, francuzow wlochow i tych z wysp oraz polakow oczywiscie.. bo kazdy ma swoj akcent i melodie oraz wyrazy na ktorych sie "wpada" i tego pozbywaj sie jedynie ci co bardzo mocno trenuja aby sie tego pozbyc.
            Hindusi maj duzy ped na robieni biznesu i dlatego czasami sa upierdliwi...ale sa ogolnie OK.
            Moze dlatego ze mam z nimi do czynienia mniej wiecej od poczatku kontakto z jakimkolwiek angielskim i ich wersjami.
            O wile trudniej czasami zrozumiec szkotow czy irlandczykow ktorzy mowia z ich mocnaym akcentem - zwlaszcza jak sobie popija :)
      • waga173 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 28.04.23, 19:55
        tbernard napisał:

> Jak do mnie zadzwoni ktoś gadając specyficznym angielskim w wydaniu hinduskim,
        > to przerywam i proszę aby mówiła po angielsku, bo nic nie rozumiem.

Wi wud lajk to inform ju zat juon miljon dolar.

Paszla won, ni chuja cie nie rozumiem.
    • bolo2002 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 11:51
      Jak Hindusi zaczynają rekrutować Polaków-to znaczy , ze do swojego biznesu w Polsce. A to znaczy-ze Chinczycy stracili 1-sze miejsce na swiecie/ liczba ludnosci Indii jest wieksza juz niz Chin/. A liczba miliarderów w Indiach jest w trendzie mocno progresywnym. Huty juz na świecie i w Polsce są w ich rękach a i inne biznesy też. Ja się nie dziwię- ze za chwilę bedą nas zatrudniać. Byleby tylko dobrze płacili.
      • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 12:44
        Jak Hindusi zaczynają rekrutować Polaków-to znaczy , ze do swojego biznesu w Polsce.

Hute w polsce zamkneli

Jest druga opcja taki cognizant to duza firma i musi podniesc jakosc kontraktorow bo hindusi ktorzy maja wyklepane odpowiedzi na hr-owe gowniane pytanka i jakies tam podstawowe w obszarze wiedzy dziedziny na jaka aplikuja , spytasz go o jaks glupote z pierwszego roku informatyki i hindus robi glupia mine bo generalnie sa w huj slabi i nie mysla
        • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 13:26
          Chciałem przypomnieć ze wątek nie jest o Hindusach w IT - to osobna bajka - ale szefowie Microsoftu i Google są Indianami. Wątek jest o dziwnych firmach rekrutacyjnych gdzies znad Gangesu
          • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 14:41
            bywalec.hoteli napisał:

> Chciałem przypomnieć ze wątek nie jest o Hindusach w IT - to osobna bajka - ale
            > szefowie Microsoftu i Google są Indianami. Wątek jest o dziwnych firmach rekru
            > tacyjnych gdzies znad Gangesu
            A co ma to do rzeczy jak chłopcy w kazdym wątku pieprzą o czymś innym .I każdy z osobna .Nie ma przymusu pisać z sensem w temacie jak i tak nikt tego nie przestrzega .
        • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 29.04.23, 14:38
          bigimax44 napisał:

> Jak Hindusi zaczynają rekrutować Polaków-to znaczy , ze do swojego biznesu w Po
          > lsce.
          >
          >
          > Hute w polsce zamkneli
          >
          >
          > Jest druga opcja taki cognizant to duza firma i musi podniesc jakosc kontraktor
          > ow bo hindusi ktorzy maja wyklepane odpowiedzi na hr-owe gowniane pytanka i jak
          > ies tam podstawowe w obszarze wiedzy dziedziny na jaka aplikuja , spytasz go o
          > jaks glupote z pierwszego roku informatyki i hindus robi glupia mine bo general
          > nie sa w huj slabi i nie mysla
          Kupili hutę w Częstochowie za grosze .Ale jaki jest biznes magnata hut . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.money.pl/gospodarka/brat-magnata-polskich-hut-zatrzymany-miesiac-wiezienia-przez-podejrzenie-oszustwa-6407035435935361a.html&ved=2ahUKEwj885eFjc_-AhXj_CoKHWOIA7gQFnoECB4QAQ&usg=AOvVaw3LRIam4LoK13EGRnkNPhus
    • waga173 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 02:13
      Sobota, imieniny kota. Od nastu godzin nikt tu na forumie nic nie napisal (pomijam wypociny ormowca), co to jest za kot, bo tez bym chcial podobne imieniny zaliczyc?
      • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 18:53
        Kurna co robic jak sie nie ma kota? Zreszta juz niedziela wiec po problemie. Z zona sie kloce ze mi piwo podpija bo wczoraj zniknelo zaskakujaco duzo...i zapasy przekroczyly limit krytyczny.
        Ale ona przysiega ze ani jednej fuszki nie tknela... i ze to pewnie ja juz liczyc nie potrafie... ja tam babom nie wierze.
        No ale roboty na ogrodzie odstawilem. Rznalem, cialem, przycinalem , wycinalem, i doslownie krew sie ze mnie lala (bo krzaczyska kolczste) jak z chrystus na krzyzu i dzis ran (zmartwych) wstalem jak nigdy nic. I teraz dylemat - najpierw jechac po piwo czy do kosciola?
        • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 19:05
          Po ch.. ci kot jak już widzisz białe myszki .Zaproś wagę na priv ,będzie razem pier..o minionych latach .Starość jest okropna w takim wydaniu .Nie myślałem że tak szybko ci uderzy to głowy .Co się człowieku z tobą zrobiło .Szybko przyszło to walniecie w pacynę .
        • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 19:21
          kosciolek mozesz ogladac online, ale piwa sie online nie napijesz. wiec decyzja prosta.

a tak na marginesie - to nie mozesz zamowic? i ogladac sutanowego pedofila online?
          • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 19:31
            No nie.. W kosciolku on-line nie pokazuje "aniolkow" w mini i cyckami na wierzchu.
            A zamowic co? Ksiedza czy piwo?
            Bo zdarza sie ze znajomy kosidz przychodzi ale on woli wino czy scotcha niz piwo. :)
            Niedawno przychodzi i z butelka w rece.....Zona pyta - "Na a kropidlo przynisles? Miales dom poswiecic?
            Ok, przynise nastepnym razem .. :)
            • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:04
              engine8t napisał:

> No nie.. W kosciolku on-line nie pokazuje "aniolkow" w mini i cyckami na wierz
              > chu.
              > A zamowic co? Ksiedza czy piwo?

ksiedza online mozna, piwo to raczej tylko w matrix chyba

> Bo zdarza sie ze znajomy kosidz przychodzi ale on woli wino czy scotcha niz pi
              > wo. :)
              > Niedawno przychodzi i z butelka w rece.....Zona pyta - "Na a kropidlo przynisl
              > es? Miales dom poswiecic?
              > Ok, przynise nastepnym razem .. :)

ja mialem super ksiedza, ktory mnie nauczal "nauki przedmalzenskie" czy jak to sie nazywalo.

w latach '50 uciekl z czechoslowacji do niemiec, tam go trzymali jako szpiega w lagrze przez tydzien. potem wstapil do US Army, zostal jakims oficerem (nie pytaj mnie jakim, bo sie nie znam). walczyl w korei. no i stwierdzil ze wojna to nie dla niego.
              no to wstapil w belgii do zakonu, zostal nauczycielem. pozniej przed emerytura zalozyl fundacje pomagajaca mieszkancom w jakiejs wiosce w gorach w Haiti. uczyl ich jak zatrzymywac wode, jak uprawiac podstawowe plony, zalozyl szkole.

to byl dopiero gosc.

i ze byl normalnym fajnym czlowiekiem, to sie z nim spotykalem, wypilismy browar, ja mu pomoglem naprawic komputer, komunikowac sie z Haiti itp itd.
              napisal 3 zdania, przybyl pieczatke i mi dal do reki. z tym papierkiem mialem otwarte drzwi w kazdym kosciele i nikt wiecej o nic nie pytal. bylo w lacinie, wiec nie wiem o co chodzilo.

nikt mnie wiecej nie pytal o jakies nauki przedmalzenskie, to byl gosc.
          • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 20:06
            Marek, twoja wypowiedź to manichejska kłoda ateizmu rzucona reka pepicko-brukselskich neoliberałów pod nogi polskiego katolicyzmu.
            • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:06
              i co wierzysz w boga, czy w to ze jakis sutankowy pedofil go reprezentuje na ziemi?
              • taniarada Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:21
                Ty nie wierzysz ale to mało kogo to obchodzi jak jesteś jedynie pionkiem na ziemi i nawet kart nie rozdajesz .To forum mało kto czyta garstka zadufanych sobków w sobie .Więc wybacz możesz pieprzyć dalej ,jeśli ci to sprawia przyjemność .
                • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:36
                  a chuj mnie to interesuje wiesz?
              • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:26
                Niepotrzebnie generalizujesz. To jakby powiedzieć ze każdy Słowak to hitlerowiec.
                • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 21:36
                  ty tez, bp generalnie mowisz ze kazdy imigrant to zlo. wiec jak?
                  • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 22:29
                    Marku, wybacz ale jestes pojebany. Uwielbiam imigrantów w PL.
                    • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 22:37
                      bywalec.hoteli napisał:

> Marku, wybacz ale jestes pojebany. Uwielbiam imigrantów w PL.

Ja też.
                      Najlepszy był Czeczen z mojego poprzedniego miejsca zamieszkania, co jak pił, to tylko na zadaszonym tarasie u siebie, albo w garażu u mnie, albo u drugiego sąsiada (bo Allah przez dach nie widzi).
                      Nie dość, że to mnie zawsze w dobry humor wprawiało, to jeszcze to, że po kilku głębszych zawsze lubił opowiadać, jak to fajnie było strzelać do poborowych rosyjskich siuśmajtków i jak mu tego brak.
                      • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 22:47
                        Jeden z moich dobrych kumpli w PL jest czarny jak wegiel wiec Marek strzelił jak kula w plot
                        • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 22:50
                          A ja z "czarneckimi" mam do tej pory mieszane doświadczenia.
                          Co do picia w knajpach, to świetni kompani, ale w sprawach zawodowych bardzo nierzetelni.
                          Za to Ukraińcy nie nadają się do picia (zresztą mało który pije), a w sprawach "biznesowych" zawsze bardzo rzetelni i terminowi.
                          • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 23:17
                            Afryka to wielki kontynent i nie ma jednego typu. Ten mój kumpel to akurat do picia dobry ale głowa słabsza, pracowity i zarabia chyba nie gorzej niż ja a być może lepiej. Ukraińców tez mam wśród znajomych, gram z nimi czasami w siatkówkę ale nie mam bliższych relacji. Co ciekawe w siatke grają całkiem dobrze mimo iz nie jest to tak siatkarski kraj jak Polska. Ale chyba ogólnie wysportowany naród.
                            • qqbek Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 23:35
                              bywalec.hoteli napisał:

> Afryka to wielki kontynent i nie ma jednego typu.

To też racja.
                              Moi znajomi są z Zimbabwe.
                              Mam też takich z Zambii.
                              Za to za Nigeryjczykami i Kenijczykami nie przepadam. Najlepsze to to, że już "z grubsza" poznaję po twarzach, skąd są, a jak z innymi znajomymi gadam to dla nich po prostu "murzin" i tyle :-)
                              • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 23:52
                                Juz w ogóle wspomnijmy ze w Afryce mieszkają nie tylko Murzyni ale Arabowie, Masajowie, biali Afrykanerzy itp. Samych Murzynów jest wiele rodzajów - jakbyś porównał Polaka, Franxuza i Holendra by byli inni
                                • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 00:15
                                  w koncu bywalcu odkrylesz ameryke, i to ze w afryce nie zyja tylko murzyni. gratuluje postepu cywilizacyjnego.
                                  • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 00:29
                                    Marku ty juz się dziś skompromitowałeś swoją wypowiedzią - nie gadaj juz, wstydu oszczędź… popros żonę żeby ci przyrządziła haluszki albo sam ugotuj, popij złotym bażantem, bedzie ci lepiej, ahoj!
                                    • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 00:45
                                      przestan pierdolic i powiedz zonie, zeby cie przytulila i pokazala kolejne czeki pincetplusow.

sam sobie na to zasluzylesz.

albo poprosz kogos na twojej ulubionej e-mtce
                                      • bywalec.hoteli Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 02:22
                                        Zasłużyłeś, poproś.
                          • bigimax44 Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 08:57
                            to Ukraińcy nie nadają się do picia (zresztą mało który pije), a w

Buehehehe , bylem niedawno w polsce, te czerwone mordy to widocznie od pierwszego wiosennego slonka hahahaha
                    • marekggg Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 30.04.23, 22:38
                      szkoda odpowiedzi.
                    • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 03:58
                      Wiesz kto jest lepszy od imigrantow? emigranci
                  • engine8t Re: Hindusi szukają do pracy w Polsce 01.05.23, 03:54
                    W oby wypadkach to samo - nie kazdy ale co drugi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka