Dodaj do ulubionych

Dzieki Michal!

IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 13:01
O ile pamietam Michal mi podrzucil pomysl wymiany plynu we wspomaganiu. W
sobote zastosowalem ten pomysl (wielotrotna zesciowa wymiana za pomoca
strzykawki) i efekty sa rewelacyjne. A juz myslalem ze trzeba pompe zmieniac.
Zamiast plynu w zbiorniczku byla jakas obrzydliwa czarna breja. Po 6 wyssaniach
i zalaniach nowym plynem (zuzylem 2 duze butelki) wszystko zaczelo chodzic jak
nalezy. Wspomaganie juz nie rzegocze i nie piszczy, kierownica latwiej chodzi a
samochot tez jakby kopa dostal.

Dzieki za ten pomysl!
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: Dzieki Michal! IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.05.02, 13:07
      Pomyśl jakie byłyby efekty gdybyś nalał V-Power, a na pedale gazu przylepił
      magnetyzer!
      • Gość: Marek Re: Dzieki Michal! IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 14:40
        Magnetyzer przylepia sie od spodu pedalu gazu - wciskasz do dechy i tak
        zostaje :)
        • Gość: Michal Re: Dzieki Michal! IP: *.telia.com 07.05.02, 15:47
          Marku prosze bardzo.
          Wiesz dlaczego auto dostalo jakby lepszego kota? Po prostu zniknely duze opory
          jakie stawiala pompa hydrauliczna plus silownik ,ktory byl smarowany breja, a
          nie olejem.Normalni uztytkownicy ktorzy niezmieniaja oleju w wspomaganiu po
          jakims czasie musza wymienic pompe.Chwala im ,dobry interes dla producenta pomp.
          Pamietaj jeszcze o plynie w ukladzie hamulcowym.Po dwoch latach nalezy wymienic
          w kazdym typie auta,poniewaz plyn posiada wlasciwosci higroskopijne i sciaga
          wilgoc z powietrza i w sytemie zbiera sie woda,ktora przy gwalownym hamowaniu
          moze po nabraniu temperatury zamienic sie w pare i hamulec zniknie tzn efekt
          hamowania. Rowniez nastepuje korozja w cylinderkach calego systemu
          hydraulicznego,co po jakims czasie doprowadzi do bardzo kosztwnej wymiany wielu
          elementow.Pzdr.Michal
          • Gość: Marek Re: Dzieki Michal! IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:18
            Niestety samodzielna wymiana plynu hamulcowego nie wchodzi w rachube -
            odpowietrzenie ukladu jest na tyle trudne, ze nie bede sie z tym babral.
            Robilem to raz w Skodzi 105S i skonczylo sie na urwaniu zatartego
            odpowietrzacza i wymianie calego zacisku.

Musze sprawdzic ile mi zaspiewaja za ta przyjemnosc w serwisie.

P.S. A Twoj pomysl ze strzykawa byl super. Szkoda ze nie widziales jaka wieka
            strzykawe zakupilem - jej pierwotne zastosowanie to odmierzanie oleju dla
            dwusuwow w kosiarkach.
            • Gość: Michal Re: Dzieki Michal! IP: *.telia.com 07.05.02, 16:32
              Najgenialniejsze projekty sa wlasnie te najprostrze,ale tego wielu nie rozumie
              i musi placic.
              Odnosnie ukladu hamulcowego poddalem Ci mysl a Ty zrob jak uwazasz.Tez bym
              rekomenderowal zaklad.Pzdr.Michal
              • Gość: Marek Re: Dzieki Michal! IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:34
                Gość portalu: Michal napisał(a):
                > Odnosnie ukladu hamulcowego poddalem Ci mysl a Ty zrob jak uwazasz.Tez bym
                > rekomenderowal zaklad.Pzdr.Michal

I tak dokladnie zrobie :)
    • lipshits Musze przyznac, Michal zna sie na rzeczy. 07.05.02, 16:40
      dobre pomysly.
      • Gość: Michal Re: Pytajcie to zaraz odpowiem IP: *.telia.com 07.05.02, 16:47
        Pytajcie a Wam pomoge dzisiaj mam troche czasu wrocilem z swiata i milo sie z
        Wami koresponduje.Pzdr.Michal
      • Gość: Miś Kpt. Michał - wujek Dobra Rada IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 07.05.02, 17:38
        • Gość: Michal Re: Kpt. Michał - wujek Dobra Rada IP: *.telia.com 07.05.02, 18:59
          Czy to koledzy z rejsu sie odezwali.Serdecznie pozdrawiam i prosze imelowac na
          prywatny adres mihau@telia.com
          Pzdr.Michal
          • Gość: Jarząbek To ja mówiłem....pozdrawiam, Jarząbek. IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 07.05.02, 20:46
            • Gość: Michal Re: To ja mówiłem....pozdrawiam, Jarząbek. IP: *.telia.com 08.05.02, 11:29
              Czesc Jarzabku!
              Domyslam sie ,ale nie jestem pewny, jak chcesz to zdradz sie na prywatnym e-
              maill.Pzdr.Michal
    • Gość: RyMario Michal jest GOSC IP: 194.181.188.* 08.05.02, 16:48
      Michal jest GOSC. Mi tez duzo pomogl.
      pozdr wszystkich i Michala przed wszystkim wraz z rodzina :)
      • Gość: Rafal Re: Michal jest GOSC...I TO JAKI ! IP: *.transcanada.com 08.05.02, 22:03
        No, popatrz Michal, nawet nie tylko Ciebie osobiscie ludziska pozdrawiaj, rowniez i Twoja rodzine!.

W takim ukladzie i ja tez Ciebie sciskam i pozdrawiam rodzine...

Michal, u nas sniegiem tak zawalilo-widziales reportaz?
        - ze w sobte & niedziele grzejemy wszyscy do Sunshine Village na "crazy skiing".
        Pomysl - to juz 7 mja, a u nas rano -7C i ponad 80 cm sniegu (w gorach)
        w miescie (ponad 45 cm) w ciagu 24 godzin....

GDZIE JEST TA WIOSNA!!!!

.
        • Gość: Michal Re: Nowe autobahny IP: *.telia.com 09.05.02, 12:24
          Czesc Rafal!
          Sprawdzalem dzisiaj Alpy,to tylko Hintertux,Stubaier,Kaunertal co jest otwarte
          reszte juz stopniala,albo jest w drodze.Tux ma minus pare reszta po plus 1.
          Unas juz ludziska lodki rychtuja i niedlugo sie bedzie je na wode spusczac.
          Pamietasz dawny DDR to od autostady na Berlin ze Szczecina tuz za wyjazdem z
          Prenzlau jest w trakcie budowa autostrady do Hamburga.Gotowe z tej strony jest
          okolo 25km grzalem w poniedzialek ponad 200km/h leci jak po masle,moj
          dzwoneczek alpejski ani razu nie zadzwonil.Z drugiej strony jest gotowa od HH
          do Rostock i tez posuwaja sie w kierunku wschodnim.Idzie to bardzo
          szybko.Szkoda ze w Polsce w dalszym ciagu medytuja gdzie co jak czy aby sie
          oplaca .Wiesz kryterium jest 16000 pojazdow na dobe,ale zapominaja ze jak juz
          bedzie to ludzie beda do niej jechac i 100km aby szybciej podrozowac na
          zachod.Tak jest w niemczech ze sie dojezdza do autostrady z daleka aby sie
          gdzies dostac. Te kawalki sa nowe ,a juz sa pelne ale bez kolejek.Cisze sie bo
          to skroci czas podrozy do polski.Pzdr.Michal
          • Gość: Rafal Civic - 4/ sedan czy hatchback? IP: *.transcanada.com 09.05.02, 21:22
            Czolem Michciu,

Bedziecie mieli jakies zdjecia z zagli?

Wyslalem Tobie "goal!" - zobacz....u nas moze wreszcie wiosna ruszy...
            Moldsza M, czyli starsza z dwoch, mysli o nowym Civicu "hatchback" z UK, na "wypozyczenie'...?
            Co myslisz?
            ...osobiscie mamawiam na sedan 4 drzwiowy, chyba sie temu skloni.
            Wypowiedz sie...
            Tymczasem trzymaj sie,
            Rafal
            P.S. czy Ty wogole czytasz od nas emails?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka