Dodaj do ulubionych

OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Włodka?

05.02.26, 15:17
wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32580433,ambasador-usa-zrywamy-kontakty-z-marszalkiem-czarzastym-oburzajace.html#s=BoxPWD

"Effective immediately, we will have no further dealings, contacts, or communications with Marshal of the Sejm Czarzasty, whose outrageous and unprovoked insults directed against President Trump
@POTUS has made himself a serious impediment to our excellent relations with Prime Minister Tusk and his government. We will not permit anyone to harm U.S.–Polish relations, nor disrespect @realDonaldTrump
, who has done so much for Poland and the Polish people."

Moje pytania:

1. Jakież to "insluts" powiedział Czarzasty na Donalda?

2. Ciężko mi się zgodzić z "unprovoked" - w końcu pismo o poparcie w sprawie Nobla dla POTUS-a nie zostało wysłane przez Marszałka samemu sobie, więc jakieś odpowiedzi się chyba spodziewali?

3. "our excellent relations with Prime Minister Tusk" - żartowniś z ambasadora, nie ma co!!!! xD

4. "@realDonaldTrump, who has done so much for Poland and the Polish people" - ktoś może zna jakieś konkrety z tego zakresu? Przepraszam, ja już stary jestem i pamięć nie ta...

Jak tylko otrzymam wsparcie w zakresie p. 1 i 4, to zaraz będę się trząsł z oburzenia, obiecuję!
Obserwuj wątek
    • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 15:34
      Pozwolisz, że mimo wszystko nie rozwieję twoich wątpliwości ;)

Ale w tej notce uderzyło mnie coś innego: jak Polska śmiała nie poprzeć kandydatury trumpka do nagrody Nobla.

I naszła mnie taka myśl. Jak to ma się do suwerenności Polski w samostanowieniu, skoro w tak 'błahej' sprawie nie możemy mieć własnego zdania?
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 15:56
        Po rekcji Tomka Róży wychodzi jednak na to, że możemy.

Dla mnie to ewidentny dowód na to, że przestaliśmy Amerykanom (a przyjaźniej Donaldowi) robić te laski, o której swego czasu było głosno… Znaczy, dzięki, Czarastemu, wstałyśmy z kolan?

Jak to było co pis głośno zawsze krzyczy?

„uległość wobec Niemiec”, „służalczość wobec Berlina”, „politykę pod dyktando Niemiec”, „wykonywanie poleceń z zagranicy”

Ale rozumiem, ze jak nakaz jest z USA to wszystko to jest git?

• nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:03
          > Ale rozumiem, ze jak nakaz jest z USA to wszystko to jest git?
          To się nazywa "relatywizm", a nie że coś nie jest git : )
          A tak serio, to jest ch..wa hipokryzja.
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:08
            xD 🤣👍🏻
        • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:13
          galtomone napisał:

> Ale rozumiem, ze jak nakaz jest z USA to wszystko to jest git?
          >
          Eeee.. Tak odebrałeś, to co napisałem?
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:17
            Nie, nie!!!

Tak sobie dalej ciągnę tę sarkastyczną wypowiedź po prostu…
            • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:29
              O'k :)

Ale to może jakiś zwolennik suwerennej i niezależnej Polski, by nakreślił nam, jak to ma się do samostanowienia. Myślisz że możemy liczyć?
              • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:31
                Fatpie...

Ale na pewno posypia sie inwektywy o nas i Marszalku...
              • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:31
                > Ale to może jakiś zwolennik suwerennej i niezależnej Polski, by nakreślił nam, jak to ma się do samostanowienia.

Jak to jak? Ta zniewaga krwi wymaga! Należy wypowiedzieć wojnę Stanom Zjednoczonym.
                • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 17:49
                  vogon.jeltz napisał:

> > Ale to może jakiś zwolennik suwerennej i niezależnej Polski, by nakreślił
                  > nam, jak to ma się do samostanowienia.
                  >
                  > Jak to jak? Ta zniewaga krwi wymaga! Należy wypowiedzieć wojnę Stanom Zjednoczo
                  > nym.
                  Ty wiesz o czym mówisz. Bo w Polsce nie mieszkasz. Towarzysz Czarzasty nie dość, że nie wyjaśnił swoich kontaktów wschodnio-biznesowych. To nie złożył weryfikacji. Kto ma się skontaktować z Amerykanami w razie czego. Prezydent Nawrocki? Bo telefonu od Tuska, Sikorskiego i teraz Czarzastego nie odbiorą. 10 tysięcy żołnierzy amerykańskich stacjonuje w Polsce. Gwarantuje to nam wolność. Więc twoje śmieszki nie na miejscu.
                  • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 18:55
                    Twierdzisz, że ambasador kłamie??? 😱😱😱
                    • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 21:15
                      > Twierdzisz, że ambasador kłamie???

Czemu cię to dziwi? Ambasadorzy, podobnie jak adwokaci, rzecznicy prasowi i celebryci występujący w reklamach są od tego, żeby kłamać na zlecenie swoich mocodawców. Taka robota.
                      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 07:51
                        vogon.jeltz napisał:

> > Twierdzisz, że ambasador kłamie???
                        >
                        > Czemu cię to dziwi?

To, że ambasador kla,mi mnie nie dziwi, dziwi mnie to, że zjebek w swoim wpisie wyżej to tak oficjalnie przyznaje!
                        • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 12:08
                          galtomone napisał:

> vogon.jeltz napisał:
                          >
                          > > > Twierdzisz, że ambasador kłamie???
                          > >
                          > > Czemu cię to dziwi?
                          >
                          >
                          > To, że ambasador kla,mi mnie nie dziwi, dziwi mnie to, że zjebek w swoim wpisie
                          > wyżej to tak oficjalnie przyznaje!
                          Murem za towarzyszem Czarzastym. Putin się cieczy. Brawo Wołodia.
                          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 12:23
                            boggi_dan napisał:

> Murem za towarzyszem Czarzastym. Putin się cieczy. Brawo Wołodia.

Czy putin sie cieszy to nie wiem, ale widac ty wolicz obcym do dupy wchodzic.

To teraz lec przeprosic ambasadora, ze napsales, ze klamie.
                            • dodekanezowiec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 12:24
                              galtomone napisał:

> boggi_dan napisał:
                              >
                              > > Murem za towarzyszem Czarzastym. Putin się cieczy. Brawo Wołodia.
                              >
                              > Czy putin sie cieszy to nie wiem, ale widac ty wolicz obcym do dupy wchodzic.
                              >
                              > To teraz lec przeprosic ambasadora, ze napsales, ze klamie.

Przecież to ty taniuszynie ruski pisałeś do bigonucewa:
                              Trzymaj sie bigi

• nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:01
      Włodek mnie pozytywnie zaskoczył. Ma jaja. Jak dla mnie to zajebiście się zachował na tle tych wszystkich miękiszonów. Co teraz z nim będzie, nie wiadomo, pewnie zwycięży "wielka" polityka. Ch. z nią, forza Włodek 😁
    • qqbek Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:03
      Gdyby nie to, że uważam go za starego, zbetoniałego komucha jeszcze z czasów PZPR (do której to wstąpił już po tym, jak to się stało zdecydowanie passe w środowiskach ludzi jako-tako myślących), to bym nawet na niego zagłosował po tym.
      • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:09
        > to bym nawet na niego zagłosował po tym
        Qrwa, aż dam emotikona ❤️
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:18
        To widzisz… ja się cieszę, bo mnie nie (nie ma jak) na Włodka, ale na ich listy już głosowałem.
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:22
        qqbek napisał:

> Gdyby nie to, że uważam go za starego, zbetoniałego komucha jeszcze z czasów PZ
        > PR (do której to wstąpił już po tym, jak to się stało zdecydowanie passe w środ
        > owiskach ludzi jako-tako myślących), to bym nawet na niego zagłosował po tym.
        >

Włodek jest gość! — nie żebym był fanem jego konkretnie w sensie postaw, ale trudnie nie mieć dla niego swego rodzaju szacunku i sympatii.

Jak się już wszystkim wydawało, że po nim i Lewica będzie mieć nową twarz, to co…?

Włodek tak załatwił, że znów go wybrali i jeszcze (mimo że jest nierybieralny w kraju) został marszałkiem…
        Jak Szymon chciał to powtórzyć, to wyszło jak wyszło…

Talentu do knowania Czarastemu odmówić nie można… a na tym polega prawdziwa polityka.
        • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 17:24
          galtomone napisał:

> qqbek napisał:
          >
          > > Gdyby nie to, że uważam go za starego, zbetoniałego komucha jeszcze z cza
          > sów PZ
          > > PR (do której to wstąpił już po tym, jak to się stało zdecydowanie passe
          > w środ
          > > owiskach ludzi jako-tako myślących), to bym nawet na niego zagłosował po
          > tym.
          > >
          >
          >
          > Włodek jest gość! — nie żebym był fanem jego konkretnie w sensie postaw, ale tr
          > udnie nie mieć dla niego swego rodzaju szacunku i sympatii.
          >
          > Jak się już wszystkim wydawało, że po nim i Lewica będzie mieć nową twarz, to c
          > o…?
          >

"Marszałek Sejmu i były członek PZPR Włodzimierz Czarzasty w ostatnim czasie atakuje prezydenta Karola Nawrockiego, ale też prezydenta USA Donalda Trumpa. Okazuje się, że amerykańska administracja uznała, że miarka się przebrała. Od dziś Amerykanie zerwali kontakty z marszałkiem Sejmu Włodzimierzem Czarzastym. Komuchowi już się w głowie przewróciło od tej władzy. Jest wojna tuż za granicą Polski. A ten robi sobie prywatną vendettę z Amerykanami. Największym sojusznikiem Polski. Może mu się marzy Nobel dla Putina. Do tej pory nie został zweryfikowany.
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 18:57
            Aaaaa ale bzdury.

Moze jakieś dowody na te wydumane ataki?
            • maszkaroni Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:12
              Tani co usłyszy w TV Republika to uważa za prawdę najświętszą. I według taniego Batyr może atakować wszystkich ale Batyra nikt. Taką mentalność Kalego tani prezentuje.
        • qqbek Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 21:51
          galtomone napisał:

> Włodek jest gość! — nie żebym był fanem jego konkretnie w sensie postaw, ale tr
          > udnie nie mieć dla niego swego rodzaju szacunku i sympatii.
          >
          > Jak się już wszystkim wydawało, że po nim i Lewica będzie mieć nową twarz, to c
          > o…?
          >
          > Włodek tak załatwił, że znów go wybrali i jeszcze (mimo że jest nierybieralny w
          > kraju) został marszałkiem…
          > Jak Szymon chciał to powtórzyć, to wyszło jak wyszło…
          >
          > Talentu do knowania Czarastemu odmówić nie można… a na tym polega prawdziwa pol
          > ityka.

Przecież on nie polityk, (p)osłem jest od niedawna, a uwłaszczony i upasiony na majątku PZPR i RSW biznesmen przede wszystkim (jest drugi taki w polskiej polityce nadal, ale po drugiej stronie barykady, a do tego ponoć od ponad tygodnia w szpitalu "na badaniach") no i szef KRRiT. Wpierw napchał kabzę korzystając z układów i układzików, a potem poszedł w politykę, jak już miał za co.
          Może to i lepsze, niż odwrotne działania uskuteczniane przez większość polityków, ale pochodzenie jego pieniędzy pozostawia jednak lekki niesmak.

Jeżeli chodzi o lewicę, to wolę doktora Zoidberga ((C) Matt Groening, Futurama).
          • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 21:59
            Zoidberg i spółka skompromitowali się do cna głosowaniem w sprawie Zera (choć nie tylko tym).
            • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 06:05
              vogon.jeltz napisał:

> Zoidberg i spółka skompromitowali się do cna głosowaniem w sprawie Zera (choć n
              > ie tylko tym).
              Już z tej złości robisz literówki z nazwiskami. Zandberg zachowuje minimum przyzwoitości. Kiedyś być może będzie w koalicji z PIS. Niecałe dwa lata tych rządów jeszcze.
            • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 07:53
              Tez, ale nie tylko tym.
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 07:53
            Adrian jest dla mnie mało wiarygodny.

Generalnie (tylko mądrzej gada) jest odwrotnym Korwinem.

Byle za nic nie odpowiadac, byle nic realnie nie robic, ale zeby mnie wybierali.
            • kokosowy15 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:26
              Zandberg nie chce firmowac wszystkich , w tym antypracowniczych decyzji obecnego rzadu, a propozycji Razem rzad nie traktuje powaznie. Jak wiec moze byc w rzadzie?
              • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:46
                kokosowy15 napisał(a):

> Zandberg nie chce firmowac wszystkich , w tym antypracowniczych decyzji obecneg
                > o rzadu, a propozycji Razem rzad nie traktuje powaznie. Jak wiec moze byc w rz
                > adzie?

To jesy bardzo dobre tlumaczenie.

Zatem bedzie rzadzic jak tylko bedzie mial samodzielna wiekszosc 😂
                • kokosowy15 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:12
                  Nie. Ale wtedy, gdy ze zdaniem jego partii koalicja rzadzaca bedzie sie liczyc, lub chocby o nich rozmawiac. Wyobraz sobie siebie, gdy reszta rodziny decyduje o wszystkim a ty masz siedziec cicho, bo jestes jeden.
                  • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:29
                    kokosowy15 napisał(a):

> Nie. Ale wtedy, gdy ze zdaniem jego partii koalicja rzadzaca bedzie sie liczyc,

To jakby zależy od % poparcia...

A mam wrazenie, ze robia wszystko by bylo stabilne ale nie zbyt duze....

> lub chocby o nich rozmawiac. Wyobraz sobie siebie, gdy reszta rodziny decyduje
                    > o wszystkim a ty masz siedziec cicho, bo jestes jeden.

Tak zawsze wyglada polityka.

To lepiej nie zalatwic nic?

Rzadko partia ma sytuacje jak mial PiS (i co zdupili zamiast faktycznie zrobic to, co wazne i na przyslosc- chocby sluzbe zdrowia czy faktycznie dokonac reformy systemu sprawiedliwosci, zeby sledztwa i procesy po nascie lat nie trwaly).

Lewica pare rzeczy dowiozla. Bylby Rafal zamiast Karola pewnie byloby wiecej.

IMHO lepiej jednak zalatwic cos, niz nic.
                    • kokosowy15 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:12
                      Coz, jesli NIC zalatwic sie nie da, bo to komuchy i im sie nie ustepuje, bo to przeciez " partnerzy" , jak usa i Polska.
                      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:18
                        ?

Sorry, nie kumam
                        • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 15:12
                          galtomone napisał:

> ?
                          >
                          > Sorry, nie kumam
                          No jesteś kumaty. Lubisz tylko linka wkleić z GW. Ale reszta cię przerasta. Nie przepadam za komuchami. Ale Zandberg zachowuje się przyzwoicie. I także wcześniej jak były wybory prezydenckie. W do Nawrockiego. Ambasador Rose usunął swój wpis o wycofaniu wojsk USA z Polski. Więc powinieneś się cieszyć. Ale to dzięki prezydentowi Nawrockiemu. Aż strach pomyśleć jakby wygrał Bonżur.
                          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 15:24
                            Ambasadora USA juz przeprosiles?
                            • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 10:19
                              Ty przeproś za wypisywanie głupot. Niech się Władek wytłumaczy za kontakty z Swietłaną Czestnych i jakie są jej relacje z Włodzimierzem Czarzastym i jego rodziną? To sobie poczytaj i nie mieszaj do tego ambasadora. Jak można tego komucha wspierać.
                              • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 10.02.26, 07:54
                                boggi_dan napisał:

> Ty przeproś za wypisywanie głupot.

Nie dopusci ci ambasador do lizania swojego rowa jak nie przeprosisz, ze klamal.

> Niech się Władek wytłumaczy za kontakty z S
                                > wietłaną

Toz juz dawno to zrobil.

> nie mieszaj do tego ambasadora.

Nie miesza do TEGO abasadora, tylko sie dziwnie, ze wslkazujesz ze KLAMIE. Nienawidzisz amerykanskich panów?
                                • tbernard Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 10.02.26, 16:31
                                  Lizanie rowa nie ma sensu. Co innego kopać rowa lub przeczyścić.
                    • tbernard Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 19:56
                      PiS sprawił, że zawody prawnicze w tym prokuratura i sądownictwo stały się jeszcze bardziej skorumpowane.
    • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:07
      > Jakież to "insluts" powiedział Czarzasty na Donalda?
      Żadnych, powiedział prawdę, ale wiesz, to często jest niewygodne. Jakakolwiek krytyka pomarańczowego debila (to jest moja własna insult, przyznaję się) jest niedopuszczalna i zostanie surowo ukarana przez agentów ICE. Są teraz w Mediolanie, do Warszawy niedaleko, więc Włodek niech uważa!
    • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:25
      Może Alfons poleciał poskarżyć się na Czarzastego do Amerykanów, że mu przeszłość wyciągają? Ma podobno z pomarańczowym "świetne relacje".

> insluts

Fajna literówka.
      • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:28
        A nie, przepraszam, nie przeczytałem wystarczająco uważnie, że chodzi o "insluts" pod adresem pomarańczowego. No i xuj mu w dupę i krzyż na drogę. Trumpowi znaczy.
      • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:28
        > Fajna literówka.
        : ))) nie brnijmy w to lepiej
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 16:32
        vogon.jeltz napisał:

> Może Alfons poleciał poskarżyć się na Czarzastego do Amerykanów, że mu przeszło
        > ść wyciągają? Ma podobno z pomarańczowym "świetne relacje".
        >
        > > insluts
        >
        > Fajna literówka.

Tez o tym myslalem, czy przypadkiem to nie jest "Donalda pomoc dla polski" - bo nawet jesli Trump tak mysi/sie poczul urazony (kim dla kogos z ego DT jest Czarasty) to kazdy rozsadny czlowiek wie, ze robienie z tego dymu nie przyniesie plusow...

No ale jak Alfonoso prosil, bo mu sie Wlodek odgryzl... to kto wie.
      • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 05:57
        vogon.jeltz napisał:

> Może Alfons poleciał poskarżyć się na Czarzastego do Amerykanów, że mu przeszło
        > ść wyciągają? Ma podobno z pomarańczowym "świetne relacje".
        >
        > > insluts
        >
        > Fajna literówka.
        Towarzysz Czarzasty - komunista z krwi i kości były członek PZPR nigdy nie powinien zostać marszałkiem Sejmu. Ambasador Rose znakomicie rozgrywa te pacynki. Zapisz sobie to kapowniczku. Nie masz zielonego pojęcia o polityce polskiej. Jedynie z neta.
        • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:04
          boggi_dan napisał:

> vogon.jeltz napisał:
          >
          > > Może Alfons poleciał poskarżyć się na Czarzastego do Amerykanów, że mu pr
          > zeszło
          > > ść wyciągają? Ma podobno z pomarańczowym "świetne relacje".
          > >
          > > > insluts
          > >
          > > Fajna literówka.
          > Towarzysz Czarzasty - komunista z krwi i kości były członek PZPR nigdy nie powi
          > nien zostać marszałkiem Sejmu.

Sędzią TK by mógł?
        • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:51
          > Towarzysz Czarzasty - komunista z krwi i kości były członek PZPR nigdy nie powinien zostać marszałkiem Sejmu.

Bo?
          • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 09:09
            Bo komunistami w rządzie, mogą być wyłącznie ci komuniści, którzy 'zmienili' barwy i są teraz w PIS'ie. Że ty vagon nie rozumiesz takich prostych rzeczy ;)
            • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 09:18
              Ale jaki z Czarzastego komunista? W PZPR był (parę milionów Polaków było), ale nie pełnił żadnej funkcji, zresztą kiedy do niej wstępował w latach 80. to nie było tam już chyba żadnych prawdziwych komunistów poza może Albinem Siwakiem.
              • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 09:39
                No i? :)
                Nie wiesz jeszcze, że definicja komunisty dla pisowca jest zmienna w czasie i zależna od aktualnych potrzeb?
                Dałbym sobie małego palca uciąć, że gdyby jutro Czarzasty zaczął podlizywać się Kaczyńskiemu, czy ogólnie pisowi, to wszyscy pisowcy nagle dostaliby amnezji i zaczęli wychwalać Czarzastego.
                • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:07
                  > Nie wiesz jeszcze, że definicja komunisty dla pisowca jest zmienna w czasie i zależna od aktualnych potrzeb?

Wiem. "Komunista" to obecnie słowo tak samo puste znaczeniowo jak "terrorysta".
                  • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:18
                    vogon.jeltz napisał:

> Wiem. "Komunista" to obecnie słowo tak samo puste znaczeniowo jak "terrorysta".

Że się tak ynteligentnie zapytam: no i? Jakie to ma znaczenie?

To jest słowo wytrych, które ma jednoczyć wyborców. Wyborca nie ma analizować sensu tego określenia, ma wyzwalać w nim pewne 'emocje', czy raczej reakcje, których oczekuje partia. Jakby wyborca zaczął zastanawiać się na sensem, to by uznał to za bełkot. A co gorsza, mógłby zacząć zadawać pytania, np. - dlaczego Czarzasty jest komunistą i jest be, a np. Piotrowicz z pisu jest cacy. Po co to komu?
                    • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:36
                      j_malec napisał:

> np. - dlaczego Cza
                      > rzasty jest komunistą i jest be, a np. Piotrowicz z pisu jest cacy. Po co to ko
                      > mu?

Przcież to oczywiste drogi Watsonie.

Bo Czarzasty nie bronił nigdy żadnego księdza, czyli nie bronił kościoła, czyli jest przeciwko kościołowi, czyli jest przeciwko katolikom, czyli jest przeciwko Polakom, czyli jest antynarodowy .

Piotrowicz bronił księdza, czyli… powtarzac tylko odwrotnie, czy już Ci wyjaśniłem? ;-)
                      • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:42
                        Wyjaśniłeś, wyjaśniłeś :)

Chociaż wydaje mi się że trochę spłycasz temat :) A co byś napisał, gdybym wspomniał o Karskim, Kryże, Jasiński, itd. Co by nie pisać, to nie każdy z nich bronił księży.
                        • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:33
                          Cos sie zawsze da pronarodowego znalexc... Przeciez inaczje by w PiS nie byli 😜🤣
                          • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:39
                            galtomone napisał:

> Cos sie zawsze da pronarodowego znalexc... Przeciez inaczje by w PiS nie byli ?
                            > ?🤣

I w tem ustępie zgadzam się z kolegom Galtomone w 100% :D
          • dodekanezowiec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:15
            vogon.jeltz napisał:

> > Towarzysz Czarzasty - komunista z krwi i kości były członek PZPR nigdy ni
            > e powinien zostać marszałkiem Sejmu.
            >
            > Bo?

Zaraz zaraz.
            Każden ma czerwona krew i serce po lewej stronie jesli odnosimy sie do skjonarzen somatyczno-anatoniczno-medycznych.
            • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 16:21
              dodekanezowiec napisał:

> vogon.jeltz napisał:
              >
              > > > Towarzysz Czarzasty - komunista z krwi i kości były członek PZPR ni
              > gdy ni
              > > e powinien zostać marszałkiem Sejmu.
              > >
              > > Bo?
              >
              > Zaraz zaraz.
              > Każden ma czerwona krew i serce po lewej stronie jesli odnosimy sie do skjonarz
              > en somatyczno-anatoniczno-medycznych.
              Nie towarzysz Czarzasty ma po prawej stronie. Przypomina wczesnego Gomułkę. Też walczył z imperializmem amerykańskim i ze stonką. Towarzysz Czarzasty jest już piedestale w mauzoleum Lenina.
        • wislok1 Ja pie.dole.................................... 06.02.26, 18:40
          Ambasador USA traktuje Polske i Polakow jak szmaty, jak NIEWOLNIKOW, a ty sie tym zachwycasz

Jakby ci naplul osobiscie w twarz i obsikal, to bys mu podziekowal......

• boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 17:17
      Gdybym w 1989 roku usłyszał, że za 37 lat Polacy pozwolą rządzić stary towarzyszom z PZPR uznałbym to za sen wariata. Ale jest jeszcze gorzej.
      Pani aktorka, ta co ogłosiła, że dziś komuna się skończyła po 37 latach od tamtego kłamstwa specjalizuje się w obrażaniu prawicowego Prezydenta RP.
      Czyż to nie dopełnia smutnego obrazu polskiej sceny politycznej 2026?
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 19:00
        A gdybyś wtedy usłyszał że Amerykanie wybiorą na prezydenta ograniczonego mizogina, oszusta podatkowego, kilkukrotbego bankruta, z niewyjaśnionymi kontaktami towarzysko biznesowym na wschodzie, który zdradzał. Żonę z gwiazda porna i będzie mówić o dyktatorze z Kremla per "mój przyjaciel" to co uznał?
        • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 05.02.26, 20:19
          Jak to co? Że to zajebisty prezydent jest 🤣
      • marekggg Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:24
        jak masz za prezydenta RP
        - alfonsa
        - bojowkarza
        - i nie wiem co jeszcze

to co to jest za kraj?
        • wislok1 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 18:36
          On jest nim zachwycona, jest wiernym wyborca kaczej partii,a kaczor KAZAL IM popierac trampka...

No to popiera

Gdyby trampek na jego oczach kogos staruszke bez broni zabil, to by skandowal; Donald Trump, Donald Trump

Kompletne wylaczenie rozumu
    • wislok1 To teraz trampek oglosi, ze wciela PL do Rosji 05.02.26, 20:03
      Jako prezent dla fiutina

A kacza partia wpadnie w ekstaze
    • bywalec.hoteli Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 00:40
      Zastanawiam się dlaczego amerykańscy ambasadorzy zachowują się wobec państw ich goszczących jak jacyś naczelnicy.
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:05
        bywalec.hoteli napisał:

> Zastanawiam się dlaczego amerykańscy ambasadorzy zachowują się wobec państw ich
        > goszczących jak jacyś naczelnicy.

Moze im sie wydaje, ze jest rok 1959 a oni reprezentuja ZSRR i I sekretarza?
        • bywalec.hoteli Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:13
          Może
    • marekggg Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 08:22
      punkt 1 - insluts - to moze sluts prezia u epsteina...
    • humorysta Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:06
      Człowieku-ryba smierdzi od głowy. Włodek Czarzasty to klawy facet i patriota- a ambasador Rose/ pewnie różyczka?/ to totalny dupek. Najpierw zacznij być obiektywny! Trump jako chory na wielkosc facet zadarł juz ze wszystkimii w USA i na swiecie. A jak ktoś -cos złego na niego powie-to ten go natychmiast pozywa. Neokolonializm Trumpa jest dobrze znany-poza Grenlandia, Kubą, Kolumbia Meksykiem i wyspami na Pacyfiku-on potrzebuje pochwał. Czarzasty takim dupkom jak Trump pochwały do Nobla nie dał i nie da , bo ten dupek nawet na Nobla z kartofla nie zasługuje. No to Trump istami swojego ambasadora- przypomnę, ze jest to zydowski dziennikarz prowincjonalny z łapanki- nie jest to zawodowy dyplomata- pomówił Włodka o obelgi. Kiedy ja żadnych obelg nie słyszałem. I ten prowincjonalny dziennikarzyna Rose-jeszcze straszy- że oni wojska z Polski zabiorą. Odpowiedziałbym szybko- spieprzajcie i to szybko- i bez łaski. Poradzimy sobie i bez Amerykanów i bez ich broni też. Wiec krótko- Włodek to prawdziwy nasz patriota !
      • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:33
        humorysta napisał(a):

> Człowieku-ryba smierdzi od głowy. Włodek Czarzasty to klawy facet i patriota- a
        > ambasador Rose/ pewnie różyczka?/ to totalny dupek. Najpierw zacznij być obiek
        > tywny! Trump jako chory na wielkosc facet zadarł juz ze wszystkimii w USA i na
        > swiecie. A jak ktoś -cos złego na niego powie-to ten go natychmiast pozywa. Neo
        > kolonializm Trumpa jest dobrze znany-poza Grenlandia, Kubą, Kolumbia Meksykiem
        > i wyspami na Pacyfiku-on potrzebuje pochwał. Czarzasty takim dupkom jak Trump p
        > ochwały do Nobla nie dał i nie da , bo ten dupek nawet na Nobla z kartofla nie
        > zasługuje. No to Trump istami swojego ambasadora- przypomnę, ze jest to zydowsk
        > i dziennikarz prowincjonalny z łapanki- nie jest to zawodowy dyplomata- pomówił
        > Włodka o obelgi. Kiedy ja żadnych obelg nie słyszałem. I ten prowincjonalny dz
        > iennikarzyna Rose-jeszcze straszy- że oni wojska z Polski zabiorą. Odpowiedział
        > bym szybko- spieprzajcie i to szybko- i bez łaski. Poradzimy sobie i bez Ameryk
        > anów i bez ich broni też. Wiec krótko- Włodek to prawdziwy nasz patriota !

Obrażanie naszych sojuszników Amerykanów jest bezdennie głupie.
        A kto by nas bronił ? Francja, Niemcy czy Brytania? W 1939 nam pomogli?
        • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:55
          > A kto by nas bronił ?

Sądzisz, że Amerykanie? LOL, jesteś głupszy niż się wydawało.

> W 1939 nam pomogli?

Wbrew temu, co głoszą durne legendy, na ile mogli, na tyle pomogli.
          • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 15:40
            vogon.jeltz napisał:

> > A kto by nas bronił ?
            >
            > Sądzisz, że Amerykanie? LOL, jesteś głupszy niż się wydawało.

Tak. A Ty sądzisz że kto nam pomoże?
            Chińczycy?
            To co o mnie myślisz mnie nie interesuje

>
            > > W 1939 nam pomogli?
            >
            > Wbrew temu, co głoszą durne legendy, na ile mogli, na tyle pomogli.

Czyli niewiele pomogli. To my im pomogliśmy razem z Amerykanami wyzwalaliśmy ich miasta to fakty.
            Żołnierze gen. Stanisława Maczka przeszli szlak bojowy przez Francję, Belgię i Holandię, niosąc ich mieszkańcom upragnioną wolność
            • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 17:27
              > Tak. A Ty sądzisz że kto nam pomoże

Na pewno nie Jankesi. Oni mają długaśną historię porzucenia swoich sojuszników.

> To my im pomogliśmy razem z Amerykanami wyzwalaliśmy ich miasta

LOL, idą słoń z mrówką przez drewniany most i mrówką mówi do słonia: ale tupiemy!
              • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 18:18
                vogon.jeltz napisał:

> > Tak. A Ty sądzisz że kto nam pomoże
                >
                > Na pewno nie Jankesi. Oni mają długaśną historię porzucenia swoich sojuszników.

Na pewno nie pomogą nam Chińczycy.
                Amerykanie nie porzucili Europy w czasie II wojny światowej. Wyzwolili Europę. Nie porzucili też Ukrainy bo dostarczali im sprzęt.
                Także bajki piszesz że porzucają sojuszników.

>
                > > To my im pomogliśmy razem z Amerykanami wyzwalaliśmy ich miasta
                >
                > LOL, idą słoń z mrówką przez drewniany most i mrówką mówi do słonia: ale tupiem
                > y!

Jedź do Bredy , mieszkańcy do dziś kochają Polaków za wyzwolenie ich miasta z rąk faszystów. Takich miast jest więcej. A ile polskich miast wyzwolili Francuzi i Brytyjczycy?
            • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 17:54
              tesla3 napisał(a):

> vogon.jeltz napisał:
              >
              > > > A kto by nas bronił ?
              > >
              > > Sądzisz, że Amerykanie? LOL, jesteś głupszy niż się wydawało.
              >
              >
              > Czyli niewiele pomogli. To my im pomogliśmy razem z Amerykanami wyzwalaliśmy ic
              > h miasta to fakty.
              > Żołnierze gen. Stanisława Maczka przeszli szlak bojowy przez Francję, Belgię i
              > Holandię, niosąc ich mieszkańcom upragnioną wolność
              Donald Trump jest znienawidzony przez pewne środowiska, bo im z dnia na dzień bez uprzedzenia obciął fundusze przesyłane z amerykańskiego budżetu. W samej Polsce było to 50 mln USD rocznie czyli równowartość 1000 nowych, porządnych samochodów. Czarzasty chciał błysnąć bo partia Razem mu depcze w sondażach. Pewnie nie skonsultował to ze Słońcem Peru i jest klops. Władek wjechał na salony, ale welonek nie ściągnął. Pewnie myśli jak Komorowski - prezydent gdzieś poleci. Tylko Władkowi brakuje empatii niż Komorowskiemu.
        • humorysta Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 08:29
          Musimy nauczyć bronćc sie sami-liczenie na to , ze ktoś Ci pomoże -to największy błąd Polski i przed II wojną i teraz. Inna sprawa, że NATO sie zmarginalizowało-bo 70 lat udawało formacje obronną- a czasy sie zmieniły i najlepszą bronią - jak wiadomo- jest atak !
    • hukers Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:30
      U Włodka co w sercu to i na języku, aczkolwiek w polityce nie zawsze jest to optymalna ścieżka.
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 10:38
        hukers napisał:

> U Włodka co w sercu to i na języku, aczkolwiek w polityce nie zawsze jest to op
        > tymalna ścieżka.

Znaczy Włdek jest w tym zakresie jak Prezes xD

• hukers Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:07
          galtomone napisał:

> hukers napisał:
          >
          > > U Włodka co w sercu to i na języku, aczkolwiek w polityce nie zawsze jest
          > to op
          > > tymalna ścieżka.
          >
          > Znaczy Włdek jest w tym zakresie jak Prezes xD
          >
          Może jak prezes, nie wiem, nie śledzę wypowiedzi prezesa i nie oglądam takich debilnych filmików.
          Generalnie polityka zwisa mi miękkim kalafiorem.
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 11:35
            hukers napisał:

> Generalnie polityka zwisa mi miękkim kalafiorem.

I dlatego wypowiadam sie w watkach politycznych a nie samochodowych... ?
            • hukers Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 12:39
              galtomone napisał:

> hukers napisał:
              >
              > > Generalnie polityka zwisa mi miękkim kalafiorem.
              >
              > I dlatego wypowiadam sie w watkach politycznych a nie samochodowych... ?

Staram się nie wypowiadać, ale jeżeli ktoś już w tytule prosi o pomoc, to nie mogę zostać obojętnym na takie nawoływania.
              Obojętność, wedle empatycznej strony mojej osobowości, byłaby w tym wypadku wysoce niewskazana.
              • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:20
                o to pomozesz?
    • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 12:33
      Może nie potrzebnie jesteś oburzony na Włodka?

wiadomosci.onet.pl/kraj/republikanski-kongresmen-wzywa-do-dymisji-ambasadora-usa-w-polsce-krotki-wpis/d6vbvc5?utm_source=forum.gazeta.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2
      • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:20
        A skad wniosek, ze jestem?
        • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 14:24
          Sam napisałeś w tytule: 'kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Włodka?'. Jak nie jesteś pełen oburzenia, to może chociaż tak z 1/4 ;)
          • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 15:26
            no wlasnie BYC!!!

nie ze jestem.

Swoja droga pieklo zamraza, bo konfa korony staje w obronie komucha 🤣
      • wislok1 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 18:50
        Demokraci sa przerazeni, trampek skloca USA z calym swiatem....

Na taki ton wobec Polski OFICJALNIE i PRYWATNIE nie mogl sobie pozwolic ZADEN ambasador ZSRR(Rosji) za czasow komuny...
        Zaraz by go wyrzucili z pracy...

Ambasador byl tylko od przekazywania listownie rozkazow z Kremla

Od opier.alania byl sam I sekretarz na Kremlu, szef wszystkich szefow, to on dzwonil do Bieruta i ich nastepcow i przekazywal swoje uwagi..

• engine8t Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 23:36
          wislok1 napisał:

> Demokraci sa przerazeni, trampek skloca USA z calym swiatem....
          >
          >

Nowet nie wiedzac o co chodzi to jak demokraci sa przerazenie to moze znaczyc tylko ze cos dobrego dla kraju siue dzieje poniewaz ich naczelnym zadniame jest rujonowac co sie tylko da. Rujnja kraj produkujac edukacje (dzieci ktore nie potrafia liczyc i czytac) , entertaitment (filmy bez sensu i niczego nie uczace), media (fake i nikogo to nie iteresuje co i jak mowia), urban america ( miasta i dzielnice ktrych nie chcesz odwiedzac a wrecz unikasz) i kongresmenow ktorzy mowia i robia totalnie bez sensu.
          A wiec jak oni sa przerazeni to jest szansa ze zaczn mysklec i cos sprobuja zmienic i cokolwiek zmienia to bedzie na lepsze.
          • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:52
            > Rujnja kraj produkujac edukacje (dzieci ktore nie potrafia liczyc i czytac)

Przejrzałem parę rankingów jakości edukacji w poszczególnych stanach i jakoś tak się składa, że wszystkie wyglądają z grubsza tak, jak tej mapce. Czołówka to zawsze North-East rządzony przez Demokratów, ogony to nieodmiennie republikańskie redneck states.

> entertaitment (filmy bez sensu i niczego nie uczace)

Znowu, jakoś tak się składa, że w dziedzinie kultury i rozrywki prawicuchy prawie nigdy nie są w stanie stworzyć niczego wartego uwagi. I nawet nie w kategorii uznania czy zdobywanych nagród - bo zaraz powież, że lewactwo nagradza samych siebie - ale po prostu niczego, co ludzie chcieliby oglądać.

> media (fake i nikogo to nie iteresuje co i jak mowia)

Prawackie media zdobyły popularność dopiero w momencie, jak zaczęły nakręcać hejt. Wczesniej nikogo nie interesowały.

> kongresmenow ktorzy mowia i robia totalnie bez sensu

Coś ci się pomyliło, Trump jest prezydentem, a nie kongresmenem.
            • engine8t Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 21:49
              Wybierz rankingi w miare miarodjane - tzn takie ktore maja tyle samo i do tego duzo, partycypantow z onu partii i do tego likly voters. ale to ni ebedzi elatwe bo lewactow produkuje swoje codziennie i te mniej wiecje sa taki ejak przed wyborami Hillary Clinton

Prawcki emedia byly bardzo polulane nscie czy wiecej lat temu a obecnie dopiero sie podnosz jak widza ze lewactow sie po prostu wali bo im sie fundamenty rozmywaja

Tu niemowimu o Trumpie ale Demokratach probujachy partycypowac w rzadzeniu.. Musialbyc zobaczyc ich intelignecje...
              O tu masz "dyskusje Reprezentantki Kaliforni w Kongresie - ktore nawet ni epotrfi zadac pytania - tyko czyta co jej napisanao i nienie pozwla na odpiwedz przesluchiwanego w bo mozn jej przerwac iz nie bedzie wiedzic ktor linijke czytac.?
              www.foxnews.com/politics/can-you-shut-him-up-waters-treasurys-bessent-clash-over-trumps-economic-agenda
              • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 10.02.26, 09:08
                > Wybierz rankingi w miare miarodjane - tzn takie ktore maja tyle samo i do tego
                > duzo, partycypantow z onu partii i do tego likly voters

Jakich, kürwa, "partycypantów"? Te rankingi, które widzialem, oparte są na mierzalnych współczynnikach, a nie na sondażach według afiliacji partyjnej. Jakby istniał chociaż jeden wiarygodny ranking pokazujący, że republikańskie stany są lepsze w edukację, to byście go tak wyeksponowali w necie, że od razu bym na niego trafił. No ale nie istnieje.

Pomijam już ten drobiazg, że "lepsze" nie znaczy "dobre", bo edukacja publiczna jest u was xujowa, jak wszystkie usługi publiczne (zresztą prywatna tylko z rzadka jest lepsza). Ale to tylko pokazuje, jakim dnem jest edukacja pod rządami Repsów.
                • engine8t Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 10.02.26, 18:05
                  vogon.jeltz napisał:

> > Wybierz rankingi w miare miarodjane - tzn takie ktore maja tyle samo i do
                  > tego
                  > > duzo, partycypantow z onu partii i do tego likly voters
                  >
                  > Jakich, kürwa, "partycypantów"? Te rankingi, które widzialem, oparte są na mier
                  > zalnych współczynnikach, a nie na sondażach według afiliacji partyjnej. Jakby i
                  > stniał chociaż jeden wiarygodny ranking pokazujący, że republikańskie stany są
                  > lepsze w edukację, to byście go tak wyeksponowali w necie, że od razu bym na ni
                  > ego trafił. No ale nie istnieje.
                  >
                  > Pomijam już ten drobiazg, że "lepsze" nie znaczy "dobre", bo edukacja publiczna
                  > jest u was xujowa, jak wszystkie usługi publiczne (zresztą prywatna tylko z rz
                  > adka jest lepsza). Ale to tylko pokazuje, jakim dnem jest edukacja pod rządami
                  > Repsów.

Ah jak ty wszytkio wiesz....tylko podziwiac.
                  Widzisz wszytko co publiczne jest tu (i nie tylko tu) do D. Dlatego nalezy tego unikac albo likwidowac.
                  www.city-journal.org/article/education-reform-students-reading-math-republican-states
            • galtomone Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 10.02.26, 08:06
              vogon.jeltz napisał:

> Prawackie media zdobyły popularność dopiero w momencie, jak zaczęły nakręcać he
              > jt. Wczesniej nikogo nie interesowały.

Ano niestety...

Do 1987 roku w USA obowiazywala tzw. "Fairness Doctrine".
              media mialy obowiazek, obiektywnie prezentowac obie strony.

od tego czasu nastapila wolna amerykanka klamstw i nakrecania prawej storny...

BTW. kto dażył do zniesienia fairness doctrine? - nie zgadniesz!!!

"To była inicjatywa Republikanów, a konkretnie administracji Ronalda Reagana.

W 1987 roku Federalna Komisja Łączności (FCC), której przewodniczącym był mianowany przez Reagana Mark S. Fowler, oficjalnie uchyliła doktrynę.

Fowler słynął z podejścia wolnorynkowego, twierdząc, że telewizja to po prostu „kolejne urządzenie gospodarstwa domowego – toster z obrazkami” i nie powinna być regulowana przez rząd pod kątem treści."

No i mamy efekty.

"Zniesienie doktryny pozwoliło stacjom radiowym na nadawanie 24-godzinnych, czysto konserwatywnych programów publicystycznych bez konieczności oddawania połowy czasu antenowego na riposty lewicy. To właśnie wtedy radio stało się potęgą finansową, a "gadane głowy" zaczęły generować setki milionów dolarów z reklam."

A potem poszlo to dalej i tryiumfy zaczal swieci FOX.

Byle prawo pozwalalo bez konsekwencji klamac i manipulowac.
    • maszkaroni Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 16:11
      Ciekawe co zrobią pisiory jak się Trumpowi zamarzy zostać papieżem? Przecież może mu się zamarzyć.
      • wislok1 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 06.02.26, 18:46
        Beda skandowali : Donald Trump, Donald Trump

Formalnie trampek musi przejsc na katolicyzm, bo oficjalnie jest protestantem, jego dziadek byl luteraninem, ale ojciec czy sam trampek mogl juz zmienic wyznanie na inne protestanckie...
        ;Melania jest oficjalnie katoliczka, ale w kosciele to ja widzieli od chrztu zapewne z 5 razy, jak zawsze pokazywali to w telewizji...
        • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 10:09
          wislok1 napisał:

> Beda skandowali : Donald Trump, Donald Trump
          >
          > Formalnie trampek musi przejsc na katolicyzm, bo oficjalnie jest protestantem,
          > jego dziadek byl luteraninem, ale ojciec czy sam trampek mogl juz zmienic wyzn
          > anie na inne protestanckie...
          > ;Melania jest oficjalnie katoliczka, ale w kosciele to ja widzieli od chrztu z
          > apewne z 5 razy, jak zawsze pokazywali to w telewizji...
          Że ten głupek Maszkara chrzani od rzeczy. To ty całkowicie już pier... Twoja schiza do Trumpa przekracza wszelkie normy. Bez skladu i ładu. Ciebie Polska nie dotyczy. Bo się tam schowiesz w norze na Bawarii. Komuch Czarzasty chciał błysnąć co do Trumpa. Ale ten ruski pachołek za wysokie progi. Wskoczył na salony ze welonkami. Myślałem, że Hołowni nikt nie przebije. Ale Czarzasty przebił. Ty też nic rzeczowego nie wnosisz tylko ciągle uprzedzenia do amerykańskiego prezydenta.

• vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 10:48
            Idź obciągnij pomarańczowej małpie i nie zawracaj nam tu dúpy
            • wislok1 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 18:04
              Dobra sugestia
            • engine8t Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 23:37
              vogon.jeltz napisał:

> Idź obciągnij pomarańczowej małpie i nie zawracaj nam tu dúpy

Ma sie poswiecic dla Waszego dobra? LOL Zaoferujcie wiec mu cos na zachete?
              • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:12
                engine8t napisał:

> vogon.jeltz napisał:
                >
                > > Idź obciągnij pomarańczowej małpie i nie zawracaj nam tu dúpy
                >
                > Ma sie poswiecic dla Waszego dobra? LOL Zaoferujcie wiec mu cos na zachete?
                Wpływ na zachowania agresywne i przemocowe mają czynniki biologiczne – wysoki poziom testosteronu czy niski serotoniny – oraz czynniki środowiskowe jak spożywanie alkoholu czy doświadczenia życiowe, w tym trauma. Daje głowę, że to ostatnie. A alkoholem się odkaża.
                • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:19
                  > Wpływ na zachowania agresywne i przemocowe mają czynnik

To mówicie, że co wpływa w waszym przypadku na poparcie zachowań agresywnych i przemocowych, taniuszyn? Wóda czy przelew w rublach?
              • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:16
                > Ma sie poswiecic dla Waszego dobra?

Czemu poświęcić? Dla niego to będzie zaszczyt i przyjemność.
    • engine8t Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 07.02.26, 23:48
      Czy tu tez mowia o tym Wlodku ? Bo ie za bardzo wiem o co tu chodzi?
      www.youtube.com/watch?v=SwdwYc5XQ8k
      • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:14
        engine8t napisał:

> Czy tu tez mowia o tym Wlodku ? Bo ie za bardzo wiem o co tu chodzi?
        > www.youtube.com/watch?v=SwdwYc5XQ8k
        Po co wyrywa się do oceniania postępowania prez. Trumpa? Może przeszkadzają mu Amerykanie i chce by przed Ruskimi bronili nas Niemcy -czy odwrotnie? A tow. marszał marzy o karierze Bieruta.
    • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 11:58
      My się uczymy bronić sami. Kupujemy spęrzęt z USA i Korei.
      Ale po co obrażać sojusznika który nam może pomóc w razie wojny? On się może przydać i nas uratować. Jaki jest to jest, ale jest. Po co go obrażać? A jak się obrazi i wycofa? Na kogo innego możemy liczyć? NA nikogo. Dlatego obrażanie Trumpa i USA to głupota.
      • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 14:11
        > Dlatego obrażanie Trumpa i USA to głupota.
        A gdzie tu wystąpiło "obrażenie"? Obrażanie innych (takie chamskie i prostackie, typowe dla tego typu osobników), od zwykłych obywateli, przez dziennikarzy, do polityków włącznie z głowami państw, to domena pomarańczowej małpy przecież.
        • qqbek Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 14:19
          A widziałeś ten filmik AI, który pomarańczowy wrzucił na temat Obamów?
          O głosach mniejszości afroamerykańskiej republikanie mogą chyba w USA na kilka lat zapomnieć 🤣

Już przerżnęli uzupełniające w 3 stanach, a nawet gerrymandering w Teksasie i Ohio może im nic nie pomóc w listopadowych wyborach do Kongresu.

Jeszcze kilka strzałów w stopę ekipy pomarańczowego, kilku obywateli odstrzelonych przez ICE i na koniec roku może się okazać, że Trump się będzie musiał pakować w połowie kadencji (z drugiej strony to oznaczałoby, że prezydentem zostałby Vance, co mogłoby przynieść jeszcze gorsze konsekwencje dla USA, a przede wszystkim dla partii republikańskiej, w której mogłoby dojść do rozłamu).
          • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:19
            > a przede wszystkim dla partii republikańskiej, w której mogłoby dojść do rozłamu

To chyba dobrze, a nawet zajebiście, nie?
            • qqbek Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 15:30
              vogon.jeltz napisał:

> To chyba dobrze, a nawet zajebiście, nie?

W warunkach panującego w Stanach od ponad stu lat duopolu to byłoby co najmniej ciekawe.
              Pytanie tylko, czy dobre?

Stany i tak są już tak spolaryzowane, jak nigdy dotąd.
              40 do 44% (w zależności od badania) nadal popiera Trumpa, za to ma on od 54 do 58% przeciwników. Zniknęła, malejąc do wartości błędu statystycznego, grupa ludzi odpowiadających "nie wiem/trudno powiedzieć", która w normalnych demokracjach ma ponad 10% udziału w odpowiedziach respondentów.

Poparcie dla kibola w ostatnich badaniach to 42% (nie mówimy o badaniach zaufania, a o badaniach poparcia), przeciwników jest 41%, niezdecydowanych ponad 16% - i to są normalne wartości w demokracji.
          • wislok1 Ciezka sprawa........ 08.02.26, 19:00
            trampek z tym filmikiem o Obamach jako malpach obrazil smiertelnie kolejna grupe mieszkancow USA....

Latynosow tez uwaza za podludzi, to samo Azjatow...

Systematyczne obrazanie i ponizanie kazdego, kto nie jest bialym od 10 pokolen to jest fajna metoda na zdobycie poparcia...

Za miesiac znalezienie chociaz jednego kolesia z inna skora niz biala popierajacego trampka bedzie niemozliwe...

trampek robi wszystko, zeby KAZDY Z NICH go nienawidzil....

Naprawde mi to wyglada na celowe rpzkazy oficera prowadzacego od fiutina dla trampka..
            Przeciez trampek wczesniej az tak glupich rzeczy nie robil..

TO tak jakby ktos na Kremlu mu ´kazal rozpier.olic USA
            • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 08.02.26, 20:14
              wislok1 napisał:

Tzn on sie zachowal podobnie do waszego Wlodka - polityk powinien rozroznic jakie prawdy sie powinno a jakich nie powinno publikowac.
              Trumpek sam tych rzeczy nie publikuje - robi to ktos za niego i dla niego i w jego imieniu wiec powiniem to (i swoje emocje) lepiej kontrolowac. No ale jakby tak zamienic glowy na ludzi bialych i ciemne futro na biale to nikt by z tego nie robil awantury nawet jakby ktos to z baranami skojarzyl. Bo w sumie nie wiem skad sie ludziom Obamy z malpami kojarza a nie np czarnymi owcami? Moze dlatego ze malpy madrzejsze od baranow?
              • wislok1 Re: Ciezka sprawa........ 08.02.26, 20:25
                trampek to wpuscil do internetu, a potem jego przydu.asy musialy to odkrecac...

Jak dlugo republikanie beda tolerowac tego swira i ruskiego agenta ?
                • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 18:00
                  wislok1 napisał:

> trampek to wpuscil do internetu, a potem jego przydu.asy musialy to odkrecac...
                  >
                  > Jak dlugo republikanie beda tolerowac tego swira i ruskiego agenta ?

Do 2028 roku
                  • wislok1 Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 18:39
                    Tego sie wlasnie obawiam

90 procent politykow republikanskich, nie wyborcow trampka, uwaza go za swira ..

Ale boja mu sie w wiekszosci przeciwstawic
                    • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 19:46
                      wislok1 napisał:

> Tego sie wlasnie obawiam
                      >
                      > 90 procent politykow republikanskich, nie wyborcow trampka, uwaza go za swira
                      > ..
                      >
                      > Ale boja mu sie w wiekszosci przeciwstawic

Tzn kto to sa ci politycy republikanscy ale nie wyborcy Trumpa? Nowy wmysl?
                      Kto ci tak powiedzial? Pewni elewackie media?
                      Kiedy masz nastepnaa terapie u psychologa?
                  • tesla3 Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 20:35
                    engine8t napisał:

> wislok1 napisał:
                    >
                    > > trampek to wpuscil do internetu, a potem jego przydu.asy musialy to odkre
                    > cac...
                    > >
                    > > Jak dlugo republikanie beda tolerowac tego swira i ruskiego agenta ?
                    >
                    > Do 2028 roku

albo dłużej na trzecią kadencję

wszystkoconajwazniejsze.pl/prof-zbigniew-lewicki-donald-trump-zmierza-w-strone-trzeciej-kadencji/
                    • tesla3 Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 20:38
                      "Tandem Vance-Trump zwycięża w listopadowych wyborach i zostaje zaprzysiężony 20 stycznia 2029 r. – a następnego dnia J.D. Vance składa urząd. W takim przypadku w grę wchodzi XXV nowela do konstytucji, w której stwierdza się, że „w przypadku usunięcia prezydenta z urzędu, jego śmierci lub rezygnacji wiceprezydent zostaje prezydentem”.
                      • vogon.jeltz Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 20:59
                        > Tandem Vance-Trump zwycięża w listopadowych wyborach

Tandem Vance-Trump przede wszystkim nigdy nie zostanie dopuszczony do startu, głąbie, a to że względu na Trumpa. Albowiem 12. poprawka mówi, że nikt, kto nie może być prezydentem (Q Trump po dwóch kadencjach już nie może), nie może być także wice.

Nie mówiąc o tym, że nawet gdyby taki numer przeszedł, to już widzę, jak taki amoralny karierowicz i oportunista jak DJ Vans rezygnuje po wyborze z własnej woli na rzecz debilnego i zdemenciałego dziada Trumpa. Kto i jak miałby go do tego zmusić?
                        • galtomone Re: Ciezka sprawa........ 10.02.26, 08:15
                          vogon.jeltz napisał:

> Nie mówiąc o tym, że nawet gdyby taki numer przeszedł, to już widzę, jak taki a
                          > moralny karierowicz i oportunista jak DJ Vans rezygnuje po wyborze z własnej wo
                          > li na rzecz debilnego i zdemenciałego dziada Trumpa. Kto i jak miałby go do teg
                          > o zmusić?

+ po stronie prawej chetnych na urzad jest znacznie wieksze grono. Pierwsi Trumpowi nie pozwola kandydowac.

Rubio na meza stanu i ostoje rozsadku sie kreuje nie bez powodu, a z drugiej strony akcje typu "Wenezualea", Iran, Palestyna moze tez sobie przypisac.
                      • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:21
                        tesla3 napisał(a):

> "Tandem Vance-Trump zwycięża w listopadowych wyborach i zostaje zaprzysiężony 2
                        > 0 stycznia 2029 r. – a następnego dnia J.D. Vance składa urząd. W takim przypad
                        > ku w grę wchodzi XXV nowela do konstytucji, w której stwierdza się, że „w przyp
                        > adku usunięcia prezydenta z urzędu, jego śmierci lub rezygnacji wiceprezydent z
                        > ostaje prezydentem”.

Najbardzieje prawdopodobny bedzie tandem: JD Vance - Marco Rubio.
                        • vogon.jeltz Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:25
                          > Najbardzieje prawdopodobny bedzie tandem: JD Vance - Marco Rubio.

Najbardziej prawdopodobny będzie tandem DJ Vans + ktokolwiek, kogo zażyczą sobie technooligarchowie. A Rubio, zdaje się, nie ma u nich najwyższych notowań.
                          • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:30
                            vogon.jeltz napisał:

> > Najbardzieje prawdopodobny bedzie tandem: JD Vance - Marco Rubio.
                            >
                            > Najbardziej prawdopodobny będzie tandem DJ Vans + ktokolwiek, kogo zażyczą sobi
                            > e technooligarchowie. A Rubio, zdaje się, nie ma u nich najwyższych notowań.

hehehe jak Kamal mogla byc kandydatem na Prezydenta a ten nastepny przyglup z Minnesoty na VP to raczej oligarchowie nie maja za duzo do powiedzenia w tej materii?
                            • vogon.jeltz Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:41
                              > raczej oligarchowie nie maja za duzo do powiedzenia w tej materii?

LOL, a kto pomarańczowemu wstawił Vansa?
                              • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:52
                                vogon.jeltz napisał:

> > raczej oligarchowie nie maja za duzo do powiedzenia w tej materii?
                                >
                                > LOL, a kto pomarańczowemu wstawił Vansa?

On sam zdecydowal kogo wybrac. A wystwiono jak kazdemu zreszta wielu a ten wybral kogos kto mu bedzie pomagal a nie kontrowal. VP sie nie wybiera - Kandydat na prezydenta go wybiera i glosuje sie na pakiet
                                Gdyby Oligarchowie tych czasow mieli cos do gadania top by wytypowali zuplenie kogos innego.
                                • vogon.jeltz Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 22:00
                                  > On sam zdecydowal kogo wybrac.

Jasne, i sam wybrał kolesia, który parę lat wcześniej porównywał go do Hitlera (tzn. zakładając, że Trump w ogóle wie, kto to był Hitler, ale jest Szkopem, to chyba wie).

> Gdyby Oligarchowie tych czasow mieli cos do gadania top by wytypowali zuplenie kogos innego.

LOL, przecież Vance to jest człowiek Thiela -a w Silicon Valley gdzie nie zajrzysz, tam Thiel, nie mówiąc już o związkach Palantira z rządem. Thiel zresztą sam chętnie zostałby imperatorem, ale na swoje nieszczęście jest jeszcze bardziej Szkopem niż Trump.

• qqbek Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 22:04
                                    vogon.jeltz napisał:

> Jasne, i sam wybrał kolesia, który parę lat wcześniej porównywał go do Hitlera
                                    > (tzn. zakładając, że Trump w ogóle wie, kto to był Hitler, ale jest Szkopem, to
                                    > chyba wie).

Nie no, jako szkop pewnie wie, że Hitler był Austriakiem.
                                    Drżyjcie kangury, gniew pomarańczowego już was dosięgnie!

> LOL, przecież Vance to jest człowiek Thiela -a w Silicon Valley gdzie nie zajrz
                                    > ysz, tam Thiel, nie mówiąc już o związkach Palantira z rządem. Thiel zresztą sa
                                    > m chętnie zostałby imperatorem, ale na swoje nieszczęście jest jeszcze bardziej
                                    > Szkopem niż Trump.

Tłumacz ślepemu kolory nadal.
                                    Powodzenia.
                                    • galtomone Re: Ciezka sprawa........ 10.02.26, 08:18
                                      qqbek napisał:

> > (tzn. zakładając, że Trump w ogóle wie, kto to był Hitler, ale jest Szkop
                                      > em, to
                                      > > chyba wie).
                                      >
                                      > Nie no, jako szkop pewnie wie, że Hitler był Austriakiem.
                                      > Drżyjcie kangury, gniew pomarańczowego już was dosięgnie!

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ty, ja owsianke na śniadanie sobie zrobiłem… To się ch_owo z ekranu ściera.

Uprzedzaj następnym razem.
                                  • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 10.02.26, 00:11
                                    vogon.jeltz napisał:

> > On sam zdecydowal kogo wybrac.
                                    >
                                    > Jasne, i sam wybrał kolesia, który parę lat wcześniej porównywał go do Hitlera
                                    > (tzn. zakładając, że Trump w ogóle wie, kto to był Hitler, ale jest Szkopem, to
                                    > chyba wie).
                                    >

I na tym chyba polega jego madrosc ze potrafi wybrac kogos dlatego ze ma zdolnosci i wartosci ktorych potrzebuje a przymknac oczy na to co mowil bo w koncu Trump tez duzo mowi a nieko niecznie na to znaczenie

> > Gdyby Oligarchowie tych czasow mieli cos do gadania top by wytypowali zup
                                    > lenie kogos innego.
                                    >
                                    > LOL, przecież Vance to jest człowiek Thiela -a w Silicon Valley gdzie nie zajrz
                                    > ysz, tam Thiel, nie mówiąc już o związkach Palantira z rządem. Thiel zresztą sa
                                    > m chętnie zostałby imperatorem, ale na swoje nieszczęście jest jeszcze bardziej
                                    > Szkopem niż Trump.

No zawsze mozesz znalezc takie zwiazki po obustronach sciezki ..
                                    Lepiej ze wybral tych ktorych proponwal Thile niz takiego ktore by ptoponowal Berozs, Zuckenberg czy Gates.
                                    Pamietaj ze do pierwszej kadencji Trump podszedl na slepo i sie na tym przejchal wiec do drugiej przygotowano mu dokladny poradnik i plan w Hertage Foundation i on sie tego trzyma jak ksiadz mszalu. Tk ze jak co to zebuys wiedzila komu dziekowac i co czytac jak chcesz wiedziec co bedzie dalej :)
                      • engine8t Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:28
                        tesla3 napisał(a):

> "Tandem Vance-Trump zwycięża w listopadowych wyborach i zostaje zaprzysiężony 2
                        > 0 stycznia 2029 r. – a następnego dnia J.D. Vance składa urząd. W takim przypad
                        > ku w grę wchodzi XXV nowela do konstytucji, w której stwierdza się, że „w przyp
                        > adku usunięcia prezydenta z urzędu, jego śmierci lub rezygnacji wiceprezydent z
                        > ostaje prezydentem”.

Ale ze VP sie wg konstytucji na Prezydenta nie kwalifikuje to nastepnym w kolejce jest Speaker of the House
                    • qqbek Re: Ciezka sprawa........ 09.02.26, 21:04
                      Trochę razi "wybieralność" a nie "bierne prawo wyborcze", "nowela" zamiast "poprawka" (bo czego by nie powiedzieć, to uzusem jest jednak "poprawka", a terminem fachowym "bierne prawo wyborcze"), ale tak może być.
                      Pomarańczowy przed żadnym oszustwem się nie powstrzyma, byle pozostać u władzy.

Żeby zacząć trzecią kadencję, musiałby skończyć drugą. USA miały 8 dożywotnich prezydentów, ale tylko czterech zmarło z przyczyn naturalnych (ostatni był FDR, w 1945 roku), a na Trumpa już jakiś oszołom polował - a trzeba przyznać szczerze - facet robi sobie codziennie nowych wrogów. Nie, żebym krakał, ale ktoś w obozie jego własnej partii może dojść do wniosku, że republikanie jedyną szansę na wygraną w wyborach mają, jak ktoś Trumpa odstrzeli. W 1963 roku, w trzecim roku prezydentury JFK demokraci byli bez szans na cokolwiek, Goldwater (względnie Nixon) wygrywali we wszystkich sondażach... a potem Dallas i LBJ wygrał w 1964 wybory największą przewagą głosów w historii wyborów prezydenckich w USA (skutkiem czego w kolegium elektorów było prawie 500 głosów na LBJ, kontra trochę ponad 40 na Goldwatera).
            • wislok1 Taki zart mi sie przypomnial.... 08.02.26, 20:30
              2 maja 1945 , zolnierze Armii Czerwonej wkraczaja do zdobytej Kancelarii Rzeszy w Berlinie....

Ostroznie obserwuja teren, badaja wszystko....

Nagle przed ich wzrokiem pojawia sie Adolf Hitler we wlasnej osobie...

Zolnierze przerazeni od razu wrzeszcza : ruki w wierch !!!

A Hitler jak Fantomas zdejmuje plastikowa maske z twarzy, pod nia pojawia sie koles z sumiastym wasem...
              I mowi: towarzysz pulkownik Pierwodupcew melduje wykonanie rozkazu zniszczenia III Rzeszy.....
          • nousecomplaining Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 20:06
            > A widziałeś ten filmik AI, który pomarańczowy wrzucił na temat Obamów?
            Ja prdle, myślałem, że są jakieś granice... O naiwności.
            • qqbek Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 08.02.26, 20:26
              nousecomplaining napisał(a):

> Ja prdle, myślałem, że są jakieś granice... O naiwności.

Ale pod względem PR to jest taki "samobój", że nie da się tego nijak obronić.
              Kto raz zobaczył, ten tego już tego nigdy nie odzobaczy, nie ma siły.
              Kto przy tym ma ciemną karnację, ten długo popamięta ten wybryk na poziomie degeneratów z podstawówki mojej córki, nie tylko autorowi, ale też i całemu jego środowisku politycznemu (choćby sam autor już od lat kwaterował sześć stóp pod ziemią).
              Do tego nie ma siły, żeby tego nie zobaczyło kilku prokuratorów (i cały gang prawników Obamy).
        • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:29
          nousecomplaining napisał(a):

> > Dlatego obrażanie Trumpa i USA to głupota.
          > A gdzie tu wystąpiło "obrażenie"? Obrażanie innych (takie chamskie i prostackie
          > , typowe dla tego typu osobników), od zwykłych obywateli, przez dziennikarzy, d
          > o polityków włącznie z głowami państw, to domena pomarańczowej małpy przecież.

Wszędzie! Wy go non stop na tym forum obrażacie!
          • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:30
            No może nie wszyscy i nie wszędzie. Ale krytykujecie. O. To właściwe słowo.
            Zapytany przez reporterów, czy potępia ten klip, Trump odpowiedział: „oczywiście, że tak”.
            • j_malec Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:46
              tesla3 napisał(a):

> No może nie wszyscy i nie wszędzie. Ale krytykujecie. O. To właściwe słowo.

Wam prawaki, to już zupełnie odbija palma. To już nawet nie można krytykować polityka, którego coraz bardziej odjechane decyzje mogą mieć wpływ na nasze życie ? To może rozszerzmy zakaz o kolejnych polityków: Biden, Obama, Nawrocki, Duda, Kaczyński, Komorowski, Kwaśniewski, Wałęsa. Pasuje?
            • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:54
              > Zapytany przez reporterów, czy potępia ten klip, Trump odpowiedział: „oczywiście, że tak”.

Najpierw sam go opublikował, ewentualnie zrobili to ludzie, których zatrudnia i za których jest odpowiedzialny, a potem mówi, że "potępia"? Ten debil ma jakieś rozdwojenie jaźni?
              • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:04
                Dlaczego krytykujesz go za to że potępił klip? Dlaczego nie skrytykujesz tego kto to opublikował skoro twierdzisz że to nie on?
                • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:09
                  > Dlaczego krytykujesz go za to że potępił klip?

Krytykuję go za to, że jest pojebem z rozdwojeniem jaźni.

> Dlaczego nie skrytykujesz tego kto to opublikował skoro twierdzisz że to nie on?

Jeśli to nawet nie on (choć to bardzo do niego podobne), to zrobił to ktoś, kogo on zatrudnia i w związku z tym jest odpowiedzialny za jego działania.
                  • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:23
                    vogon.jeltz napisał:

> > Dlaczego krytykujesz go za to że potępił klip?
                    >
                    > Krytykuję go za to, że jest pojebem z rozdwojeniem jaźni.

Nie krytykujesz go. Obrażasz go prostacko.

>
                    > > Dlaczego nie skrytykujesz tego kto to opublikował skoro twierdzisz że to
                    > nie on?
                    >
                    > Jeśli to nawet nie on (choć to bardzo do niego podobne), to zrobił to ktoś, kog
                    > o on zatrudnia i w związku z tym jest odpowiedzialny za jego działania.

Dlaczego zatem krytykujesz tylko i wyłącznie jego a nie krytykujesz tego kto to umieścił?
                    Może umieścił pracownik a On o tym nie wiedział a gdy się dowiedział to kazał mu skasować i wpis został skasowany? Więc dobrze zrobił że skrytykował i że skasowano wpis.
                    Tego już nie zauważasz więc twoja krytyka jest mało obiektywna.
                    • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:27
                      > Nie krytykujesz go. Obrażasz go prostacko.

Nazwanie pojeba pojebem to stwierdzenie faktu, nie obraza.

> Może umieścił pracownik a On o tym nie wiedział

Jego pracownicy zostali przez niego dobrani spośród ludzi wyznających podobne zasady co on sam. Nikt na tym szczeblu nie odpiërdoli takiego numeru, jeśli nie będzie miał poczucia, że jest na to przyzwolenie z góry.

> a gdy się dowiedział to kazał mu skasować i wpis został skasowany?
                      > Więc dobrze zrobił że skrytykował i że skasowano wpis.

Skrytykował i skasował, bo mu się zaczeło koło dupy palić na kolejnym froncie. Also, TACO.
      • boggi_dan Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 10:17
        tesla3 napisał(a):

> My się uczymy bronić sami. Kupujemy spęrzęt z USA i Korei.
        > Ale po co obrażać sojusznika który nam może pomóc w razie wojny? On się może pr
        > zydać i nas uratować. Jaki jest to jest, ale jest. Po co go obrażać? A jak się
        > obrazi i wycofa? Na kogo innego możemy liczyć? NA nikogo. Dlatego obrażanie Tru
        > mpa i USA to głupota.
        W pale mu się przewróciło od tej władzy. Lewica nigdy samodzielnie nie będzie rządzić w Polsce. Ktoś widział "czystego" komucha, niech pierwszy rzuci kamieniem.
        • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 14:56
          Można, ale uczepiliście się tego Trumpa jak rzep psiego ogona. Coś was boli że buduje silną Amerykę. Sojuszników się nie krytykuje taka jest zasada, chyba jej nie znacie.
          • vogon.jeltz Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:10
            > Coś was boli że buduje silną Amerykę.

Coś mu to słabo wychodzi. A my nie chcemy po prostu mieć trzeciego totalitarnego mocarstwa, dwa w zupełności wystarczą.
            • tesla3 Re: OT - kto mi pomoże być pełnym oburzenia na Wł 09.02.26, 15:17
              vogon.jeltz napisał:

> > Coś was boli że buduje silną Amerykę.
              >
              > Coś mu to słabo wychodzi. A my nie chcemy po prostu mieć trzeciego totalitarneg
              > o mocarstwa, dwa w zupełności wystarczą.

Dlaczego totalitarnego?
              Przecież w Stanach nadal obowiązuje demokracja i wolność słowa.
              W Polsce też.
    • wislok1 Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 09.02.26, 19:07
      wiadomosci.onet.pl/swiat/skandal-o-ktorym-trump-wolalby-zapomniec-powraca-byly-oficer-kgb-ujawnia-nowe-fakty/8ck2l85
      Bardzo ciekawe
      • qqbek Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 09.02.26, 19:16
        Gdzieś widziałem krótkie podsumowanie.
        W materiałach Epsteina fraza "Donald Trump" pojawia się 38 tysięcy razy.
        Ponad dwukrotnie liczniej, niż imię "Harry" pojawia się w całej serii książek J.K. Rowling o pewnym chłopcu z kompleksem niższości wyzywającym się na profesjonalistach w jego branży jeszcze przed skończeniem szkoły.
        • tesla3 Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 12:29
          Śmieszą mnie te wasze bajki jakoby Trump i Ameryka zostawili Europę i Polskę. Bzdury.
          Ameryka nadal przysyła nam czołgi mimo tego co wy za bzdury o Trumpie piszecie i co mówi Włodek.
          Właśnie dostarczono do Polski 29 Ambramsów. I Co? Nadal twierdzicie że Trump i Ameryka są złe?
          No to trochę dziwne to wasze gadanie wbrew faktom puste gadanie. W życiu liczą się czyny a nie słowa.
          Czyny to nowe Ambramsy. A wasze słowa to puste gadanie.

Tekst linku
          • tesla3 Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 12:31
            tech.wp.pl/pancerna-piesc-polski-rosnie-przybyly-kolejne-abramsy-z-usa,7252619818203456a?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawP39DtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETF4OUxCTng3MVdFa2RaQ2pLc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHgYdEkhG_3MUU06_e1mUDzGSQepVoXR-UGihSmZbVNk3oYpMHR4_pT0gEufe_aem_oDj-CHKyEAK20pdmlpgpsg#Echobox=1770666246
            • qqbek Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 14:28
              Kwintesencja Polski za czasów PiS.
              Zamówiono całą masę czołgów, zupełnie niepasujących do naszych obecnych łańcuchów logistycznych, bez pakietów serwisowych (power-packi będą jeździły na okresowe remonty do Niemiec), bez zintegrowanego systemu łączności pola walki, nawet bez amunicji ze zubożonym uranem, z której słyną Abramsy.
              Bez złotówki offsetu dla polskich firm.

A teraz zachwyt, że Amerykanie dostarczają, bośmy im ślicznie loda zrobili, z połykiem.

O umowie z Koreańczykami na K2 nie wspomnę, parafrazując Wieniawę-Długoszewskiego po popijawie w Adrii - skończyła się zabawa, zaczęły się schody (ujmując rzecz prosto - polskie wojsko robi za królika doświadczalnego nie do końca sprawdzonej konstrukcji - już są "akcje serwisowe" dotyczące układu przeniesienia napędu, zawieszenia i silnika, wojsko jest średnio zadowolone z grubości i wytrzymałości pancerza bocznego - można by sporo wymieniać).
              • tesla3 Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 14:47
                Krytykować można wszystko i wszędzie.
                Zaprzeczyć że sprzęt jest z Ameryki i Korei się nie da. To lepiej dla Polski że ten jest czy żeby tego sprzętu nie było? Ano lepiej że jest. A ile czołgów wyprodukowała Unia od 2022r? Zero? To trza krytykować że Unia się dopiero budzi, jakieś fundusze nam przyznaje ale ani jednego czołgu dla Polski przez 4 lata nie wyprodukowała
                • nousecomplaining Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 16:19
                  > ani jednego czołgu dla Polski przez 4 lata nie wyprodukowała
                  No ty to jednak durny jesteś. Jak w markecie kupujesz czekoladę wedlowską, to uznajesz, że firma Wedel ją specjalnie dla ciebie wyprodukowała? Czy może dla każdego klienta, który zechce ją kupić i za nią zapłacić SWOIMI PIENIĘDZMI?
                • qqbek Re: Powraca sprawa TW Krasnowa, czyli trampka 10.02.26, 16:32
                  Ani złotówka z wydanych w USA nie wróciła do Polski (choć offset jest normą, a nie wyjątkiem w takich transakcjach - wyjątkiem jest zakup broni za gotówkę). Niemcy nie nadążają z produkcją Leopardów 2, więc uruchomią fabrykę... w Czechach. Mogła być w Polsce, ale Polska się wyparła "wrogiego" niemieckiego sprzętu, a w skutek ostatnich zakupów Leopardy prawdopodobnie niedługo zejdą z wyposażenia polskiej armii.

Leopardów produkuje się obecnie 70 rocznie (mają być zwiększone do 120, a po budowie fabryki w Czechach do ponad 200), bo Niemcy moce przerobowe wygasiły, więc "na szybko" nie dało się czołgów od nikogo innego, niż od Koreańczyków i Amies kupić.

Koreańczycy coś dają (K2PL będą wytwarzane w Polsce), choć produkt mają słabszy niż Amerykanie. Amerykanie dostali za czołgi gotówkę i pewnie do dziś się zastanawiają, czy im kiedykolwiek taki "deal" się jeszcze trafi w obecnych realiach.

Ta druga fabryka Leopardów miała być w Polsce tak przy okazji.
                  Nie wyszło, bo się poprzedni rząd na Niemców wypiął i pokazał, gdzie mają go całować.
          • galtomone Skoncz KŁAMAC 10.02.26, 14:46
            tesla3 napisał(a):

> Ameryka nadal przysyła nam czołgi

Ameryka przysyła nam KUPIONE czołgi. Niczego nam za darmo i z łaski nie daje.

Tego brakowało, żeby nie przysłali tego za co dostaja naszą kasę.

> Właśnie dostarczono do Polski 29 Ambramsów. I Co? Nadal twierdzicie że Trump i
            > Ameryka są złe?

DARMOWYCH????
            Bo Donald nas lubi???

NIE!!

Władysław Kosiniak‑Kamysz poinformował, że do Polski dotarł pierwszy morski transport Abramsów w 2026 roku — 29 sztuk M1A2 SEPv3.

To część większego zamówienia na 250 czołgów w tej wersji.

Wcześniej, w styczniu 2024, do Polski trafiła inna partia — również 29 czołgów M1A1 Abrams.

> No to trochę dziwne to wasze gadanie wbrew faktom puste gadanie. W życiu liczą
            > się czyny a nie słowa.
            > Czyny to nowe Ambramsy. A wasze słowa to puste gadanie.

Jestes głup_m po_ebem.
            • tesla3 Re: Skoncz KŁAMAC 10.02.26, 19:02
              Władek naprawił to co zepsuł Włodek. Uffff uratowani jesteśmy

www.rmf24.pl/polityka/news-nasza-wspolpraca-nie-ulegnie-zmianie-szef-mon-oglasza-po-spo,nId,8065192

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka