galtomone
05.02.26, 15:17
wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198012,32580433,ambasador-usa-zrywamy-kontakty-z-marszalkiem-czarzastym-oburzajace.html#s=BoxPWD
"Effective immediately, we will have no further dealings, contacts, or communications with Marshal of the Sejm Czarzasty, whose outrageous and unprovoked insults directed against President Trump
@POTUS has made himself a serious impediment to our excellent relations with Prime Minister Tusk and his government. We will not permit anyone to harm U.S.–Polish relations, nor disrespect @realDonaldTrump
, who has done so much for Poland and the Polish people."
Moje pytania:
1. Jakież to "insluts" powiedział Czarzasty na Donalda?
2. Ciężko mi się zgodzić z "unprovoked" - w końcu pismo o poparcie w sprawie Nobla dla POTUS-a nie zostało wysłane przez Marszałka samemu sobie, więc jakieś odpowiedzi się chyba spodziewali?
3. "our excellent relations with Prime Minister Tusk" - żartowniś z ambasadora, nie ma co!!!! xD
4. "@realDonaldTrump, who has done so much for Poland and the Polish people" - ktoś może zna jakieś konkrety z tego zakresu? Przepraszam, ja już stary jestem i pamięć nie ta...
Jak tylko otrzymam wsparcie w zakresie p. 1 i 4, to zaraz będę się trząsł z oburzenia, obiecuję!