Dodaj do ulubionych

Najlepsze auta w poszczegolnych klasach

IP: *.terminus.pl 07.05.02, 12:45
Jakie sa waszym zdaniem najlepsze na naszym rynku samochody w danej klasie. Oto
moje typy:
auta miejskie A maly wybor wiec - Matiz
auta male B - Punto lub Yaris
kompaktowe C - 307
srednie D - Laguna
wyzsza E - BMW 5
luksusowe F - Leksus LS 430
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 07.05.02, 12:57
      > moje typy:
      > auta miejskie A - Seicento
      > auta male B - Punto
      > kompaktowe C - Alfa 147
      > srednie D - Laguna
      > wyzsza E - Mercedes E
      > luksusowe F - Leksus LS 430

• Gość: bolo Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 213.186.69.* 07.05.02, 13:07
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> > moje typy:
        > > auta miejskie A - Seicento
        > > auta male B - Punto
        > > kompaktowe C - Alfa 147
        > > srednie D - Laguna
        > > wyzsza E - Mercedes E
        > > luksusowe F - Leksus LS 430

> > moje typy:
        > > auta miejskie A - VW Lupo/Seat Arosa
        > > auta male B - VW Polo (nowe)
        > > kompaktowe C - 307
        > > srednie D - Audi A4, BMW 3xx
        > > wyzsza E - Mercedes E (nowy), BMW 5xx
        > > luksusowe F - BMW 7xx, MB S-klasse

• Gość: zs Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 212.160.128.* 07.05.02, 13:11
          Bolo.Chyba się pomyliłeś.W klasie kompakt winno być..no kto zgadnie...GOLF!!!
          i a l l e s k l a r!!!
          • Gość: Krzysiek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.ausys.se / 172.17.139.* 07.05.02, 13:19
            No a idac dalej to chyba Passat i ten nowy wynalazek VW ... Cholera,
            zapomnialem jak sie nazywa...
          • Gość: mac Re: brak GOLFA to arogancja ?????? IP: 213.77.125.* 07.05.02, 13:21
            Brak Golfa w kompaktach to arogancja Panowie. Pegueot i Alfa ?????? A cóż to za
            badziewie. Pzdr.
            • Gość: Sławek Re: brak GOLFA to arogancja ?????? IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 07.05.02, 13:54
              Gość portalu: mac napisał(a):

Jesli dla Ciebie Peugeot i Alfa to badziewie (zwłaszcza 147 i 307 w zestawieniu z
              archaicznym Golfem) proponuje zmiane otoczenia,a czasem nawet lekarza.

pozdrawiam
              > Brak Golfa w kompaktach to arogancja Panowie. Pegueot i Alfa ?????? A cóż to za
              >
              > badziewie. Pzdr.

• Gość: mac Re: do Sławka. IP: 213.77.125.* 07.05.02, 14:03
                Nawet nie zaglądałem do tych pudełek, bo sam wygląd mnie odstrasza.
                Co do lekarza mam domowego i nie narzekam. Pzdr.
          • Gość: bolo Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 213.186.69.* 07.05.02, 14:30
            Gość portalu: zs napisał(a):

> Bolo.Chyba się pomyliłeś.W klasie kompakt winno być..no kto zgadnie...GOLF!!!
            > i a l l e s k l a r!!!

goguś! chcesz o tym porozmawiac?

• Gość: zs Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 212.160.128.* 07.05.02, 14:44
              Gość portalu: bolo napisał(a):

> Gość portalu: zs napisał(a):
              >
              > > Bolo.Chyba się pomyliłeś.W klasie kompakt winno być..no kto zgadnie...GOLF
              > !!!
              > > i a l l e s k l a r!!!
              Co się irytujesz.O czym tu rozmawiać.Przecież logicznie rzecz biorąc 307 rażąco
              nie pasuje do twojego zestawienia.
              >
              >
              > goguś! chcesz o tym porozmawiac?
              >
              Bez dyskusji.Wszelkie tego typu "fachowe"rankingi są bez sensu.Niektórzy podają
              samochody jakie tylko widzieli na zdjęciach i ani ich nie dotykali.
              Co można powiedzieć o C3 lub Mażdzie 626 jak w Polsce jeszcz ich się nie
              sprzedaje i prawie nikt nimi nie jeżdził.Króluja stereotypy i nic więcej.
      • vwdoka Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach 07.05.02, 14:12

moje typy:
        auta miejskie A - Yaris
        auta male B - Yaris
        kompaktowe C - Corolla
        srednie D - Avensis/Lexus IS200
        wyzsza E - Camry/Lexus GS300
        luksusowe F - Lexus LS430
        Terenowe - Land Cruiser 100/Lexus LX470
        Sportowe - Supra/Lexus SC430
        • Gość: Sławek Re: vwdoka-jesteś z dilerni Toyoty czy jak? ;-) IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 07.05.02, 14:35
          vwdoka napisał(a):

>
          > moje typy:
          > auta miejskie A - Yaris
          > auta male B - Yaris
          > kompaktowe C - Corolla
          > srednie D - Avensis/Lexus IS200
          > wyzsza E - Camry/Lexus GS300
          > luksusowe F - Lexus LS430
          > Terenowe - Land Cruiser 100/Lexus LX470
          > Sportowe - Supra/Lexus SC430

• Gość: vwdoka Re: vwdoka-jesteś z dilerni Toyoty czy jak? ;-) IP: 213.186.69.* 07.05.02, 14:38
            Gość portalu: Sławek napisał(a):

> vwdoka napisał(a):
            >
            > >
            > > moje typy:
            > > auta miejskie A - Yaris
            > > auta male B - Yaris
            > > kompaktowe C - Corolla
            > > srednie D - Avensis/Lexus IS200
            > > wyzsza E - Camry/Lexus GS300
            > > luksusowe F - Lexus LS430
            > > Terenowe - Land Cruiser 100/Lexus LX470
            > > Sportowe - Supra/Lexus SC430

nie, z Tworek
          • vwdoka Re: vwdoka-jesteś z dilerni Toyoty czy jak? ;-) 07.05.02, 14:41
            Nie, ale jestem zdecydowanym zwolennikiem tej marki. Jej samochody są
            technicznie perfekcyjne i niezawodne.
            Pozdrawiam,
            vwdoka
    • Gość: Sławek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.aries.com.pl / 192.168.3.* 07.05.02, 14:07
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> moje typy:
      > auta miejskie A - Matiz
      > auta male B - Citroen C3
      > kompaktowe C - Stilo
      > srednie D - Mazda 6
      > wyzsza E - BMW 5 (troche już podstarzała ale niech będzie ;-)
      > luksusowe F - nowa 7 BMW

• Gość: obi. Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 07.05.02, 14:33
      A moim zdaniem:

auta miejskie A - Agila
      auta male B - Yaris
      kompaktowe C - Focus lub Corolla (a najładniejsza jest Alfa 147)
      srednie D - Mondeo lub Primera
      wyzsza E - Jaguar S-Type
      luksusowe F - Jaguar XJ

Pozdr
    • Gość: Niknejm Nie ma czegoś takiego... IP: 5.1R2D* / *.pg.com 07.05.02, 14:39
      ...jak najlepsze auto w danej klasie. Rzecz w tym, że rankingi wszystko
      uśredniają i dają subiektywnie różne wagi różnym wadom/zaletom aut.
      Najlepsze auto DLA DANEGO CZŁOWIEKA to takie, które spełnia najlepiej jego
      specyficzne potrzeby. Dla jednych ważny jest mocny silnik, dla innych
      bezawaryjność, jeszcze inni patrzą na przestrzeń wewnątrz. Liczy się też cena i
      mnóstwo innych rzeczy.
      Dzięki temu nie jeździmy wszyscy np. rzeczonym Golfem ;-)

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Piotr Re: Nie ma czegoś takiego... IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 07.05.02, 15:04
        Chodzi tu przeciez o pewna srednia ocene z wielu dziedzin np. miejsce w srodku,
        spalanie, cena ilosc kradziezy.
        • Gość: Mikolaj Re: Nie ma czegoś takiego... IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 07.05.02, 15:18
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Chodzi tu przeciez o pewna srednia ocene z wielu dziedzin np. miejsce w srodku,
          >
          > spalanie, cena ilosc kradziezy.

No właśnie - średnią. Jest to o tyle niemiarodajne, że nie da się określić czegoś
          takiego jak Średnia Ludzka Potrzeba. Choć historia zna przypadki prób wymyślania
          czegoś takiego. Kiedyś np. ktoś wymyślił że dla Polaka najlepszym autem będzie
          Fiat 126 :-))
          • Gość: Piotr Re: Nie ma czegoś takiego... IP: 2.4.STABLE* / *.terminus.pl 07.05.02, 15:30
            Wlasnie z tym maluchem to dobry przyklad. Znajac zamoznosc polskiego
            spoleczenstwa w tymm okresie mozna powiedziec ze maluch to byl najlepszy pojazd
            na tamte czasy. gdyby zaczeli produkowac Wolgi ludzi nie byloby stac. Rowniez
            teraz oceniajc bardziej sie bedzie dla polaka liczyl bagaznik i udze nwtrze niz
            np supermocny silnik (oczywiscie mowimy o przecietnym kowalskim. Jasne ze on
            nie istnieje ale ejst potrzebny do statystycznych potrzeb)
            • Gość: Marek Re: Nie ma czegoś takiego... IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:21
              Jezeli jest tak jak mowicie, to najlepsze auto w danym kraju jest po prostu
              autem ktore sie najlepiej sprzedaje. Najlepiej sie sprzedaje = pasuje
              najwiekszej czesci kupujacych.
      • Gość: obi. Re: Nie ma czegoś takiego... IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 07.05.02, 17:46
        I nikt tu chyba nie pisze obiektywnie. Ja napisałem, jakie auto sam bym kupił w
        danej klasie, a nie które jest obiektywnie najlepsze - takiego rzeczywiście nie
        ma.

Pozdr
    • Gość: martynka Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.lukowa7.waw.pl 07.05.02, 16:09
      auta miejskie A - seicento /smart
      auta male B - clio II faza 3 najlepiej extreme
      kompaktowe C - 307/ 147
      srednie D - Laguna
      wyzsza E - hmmm, jakieś BMW albo Rover
      luksusowe F - i tu sie nie znam - nic a nic
      • Gość: Marek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:28
        O.K. Moje typy:
        auta miejskie A - Mini Coper S
        auta male B - Ford Focus SVT a moze Honda Civic SI?
        kompaktowe C - Infiniti G35 lub ostatecznie Nissan Altima, a moze Cadillac CTS?
        srednie D - Lexus GS 400, BMW 540 (nudny wyglad...), moze dwie sztuki mojego GTP?
        wyzsza E - BMW 745 (choc Mercedes CL 600 mi bardziej pasuje)
        luksusowe F - Bentley Azure
        • Gość: Adam W. Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 07.05.02, 16:49
          Najpierw na ostudzenie. Nie dyskutujemy o obiektywnej ocenie aut bo takiej nie
          ma - bawimy się i ujawniamy swoje preferencje.

Moje typy.
          Malutkie - nissan micra/ ka ( podoba się mojej żonie a ja kocham moją żonę);
          małe - yaris , ewentualnie nowa honda jazz ewentualnie suzuki ignis
          kompakt - corolla ,civic , może 307;
          średnie - carisma , acord, carina;
          wyższe - camry , maxima , omega , legend;

Ponadto odzielną klasę stanowi dla mnie lexus.
          Lubię też małe terenówki jak vitara i niva , pozytywnie nastraja mnie honda HRV
          i ...UAZ3160 , doceniam kunszt BMW i Mercedesa , od czasu do czasu w chwilach
          słabości perwersyjnie pożądam toyoty supra a zamierzam nabyć hiluxa .
          Podoba mi się stylistyka lancii , lubię wygląd fiata punto i 206 ale ich nigdy
          nie kupię.
          Pozdrawiam wszystkich.
          • Gość: Michal Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.telia.com 07.05.02, 16:55
            Panowie ale fajnie snicie.Tak naprawde zeby powiedziec swoja opinie,to trzeba
            sie chociaz raz przejechac, a nie polegac na lektorze czasopism motoryzacyjnych.
            Tutaj przydalby sie Sw Mikolaj.Mialby polowe zadania zglowy co Wam przyniesc na
            choinke.Pzdr.Michal
            • Gość: Marek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:59
              A mi sie wydaje ze z samochodem to jak z kobieta - nie trzeba sie z kazda
              przespac by wiedziec czy Ci sie podoba czy nie :) A juz na pewno nie trzeba w
              zwiazek malzenski wchodzic...

Jestem "ozeniony" z Pontiac'iem i Chevroletem (wielozenstwo!), ale ze z natury
              jestem niewiernym facetem nie tylko ogladam sie za innymi dupami (samochodow) i
              to z innej rodziny (marki), ale nawet czasami marze o nich (brzydko!), robie
              jazdy probne (bardzo brzydko!!) albo i mysle o wymianie jednej z mich zon na
              jakis nowszy model (ciezki grzech)
        • Gość: cc Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 21:04
          Gee, u Ciebie jakieś inne klasy występują.
          Mały jest Focus i Civic?
          Cadillac kompaktem?
          Choinka!

Gość portalu: Marek napisał(a):

> O.K. Moje typy:
          > auta miejskie A - Mini Coper S
          > auta male B - Ford Focus SVT a moze Honda Civic SI?
          > kompaktowe C - Infiniti G35 lub ostatecznie Nissan Altima, a moze Cadillac CTS?
          > srednie D - Lexus GS 400, BMW 540 (nudny wyglad...), moze dwie sztuki mojego GT
          > P?
          > wyzsza E - BMW 745 (choc Mercedes CL 600 mi bardziej pasuje)
          > luksusowe F - Bentley Azure

• Gość: Marek Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 08.05.02, 02:25
            Gość portalu: cc napisał(a):
            > Gee, u Ciebie jakieś inne klasy występują.
            > Mały jest Focus i Civic?

A moze jest duzy?

> Cadillac kompaktem?

Nawet 5 metrow nie ma...

> Choinka!

Choinka to chyba jakis nowy model :)

A powaznie - to zaczalem pisac to podsumowanie od Bentley'a i schodzilem w dol
            po coraz mniejszych samochodach. No i w ten sposob CTS stal sie kompaktem a
            Focus samochodem malym (przyznasz ze za nic do tej samej klasy nie pasuja?).

• Gość: cc Re: Najlepsze auta w USA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 21:10
              nnoooo tak. W USA mniejsze od Focusa są tylko modele 1:24 ;-)
              Nie ma tam takich jeździdełek jak Tico czy Seicento lub Smarczento.
              W Europie za to wrzucają do jednego wora wszystkie Chryslery powyżej Neona i na
              SUVy jest też tylko jeden wór - wchodzi tam Suzuki Jimny i Toyota Land Cruiser
              90. Podobnie mamy "minivany", gdzie jest Mistubishi Space Star i Agila oraz
              Chrysler Grand Voyager. Ale jaja.
              • Gość: Marek Re: Najlepsze auta w USA IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 09.05.02, 21:13
                W USA Voyager jest tez minivan'em. "Full size van" to np. Chevrolet Astro.
                • Gość: Rafal Re: Najlepsze auta w USA IP: *.transcanada.com 10.05.02, 00:22
                  Gość portalu: Marek napisał(a):

> W USA Voyager jest tez minivan'em. "Full size van" to np. Chevrolet Astro.
                  Natomiast Astro - ta sama stara szkola Chevroleta.
                  jednym slowem kupa zlomu na kolach, ktore pija benzyna (nisko octanowa) jak wode:)))))

Full Size =
                  Chevrolet Bauville lub GMC -ale te swinstwa pala, nawet jak maja feul injection...
                  Ford cala seria F,
                  Chrysler - wszystko powyzej mini van...

Tym wszystkim, ktorzy sie oburza, ze to swietne samochody (?) - dla ich wiadomosci -
                  wszystkie smaochody Full Size VAN'y byly i sa produkowane jako
                  samochody "industrial use" czyli wszystko wlacznie z kosztem utrzymania idzie na odpisywanie od podatkow....
              • Gość: obi. Re: Najlepsze auta w USA IP: *.acn.pl / 10.134.129.* 09.05.02, 23:59
                Gość portalu: cc napisał(a):

> Podobnie mamy "minivany", gdzie jest Mistubishi Space Star i Agila oraz
                > Chrysler Grand Voyager. Ale jaja.

No, niezupełnie. Agila i Suzuki R Wagon to "mikrowany". Poważnie, taką klasę
                teraz wymyślili (a moim zdaniem to po prostu segment A z podwyższonym dachem;
                Agila jest nawet 4-osobowa)

Pozdr
      • Gość: is300 Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.dyn.optonline.net 09.05.02, 22:32
        A: nie wiem, zamaly dlamnie
        B: Toyota Matrix
        C: Subaru WRX
        D: BMW 325 lub IS300
        E: GS430 lub BMW 540
        Fury: S600
        Sportowe: SC430
    • Gość: robert A Fabia? - aha, to przecież nowa klasa:)) Ć IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 07.05.02, 17:43
      • Gość: Andre Re: A Fabia? - aha, to przecież nowa klasa:)) Ć IP: *.pcplus.com.pl 07.05.02, 20:17
        Gość portalu: robert napisał(a):
        Nic nie napisał
        A dla mnie to:
        A Fabia
        B Fabia
        C Fabia
        D i inne
        PZDR.

• Gość: Burza Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 62.89.80.* 08.05.02, 11:15
      A - ???
      B - zapalniczka
      C - kurdupel
      D - XANTIA (moja, kombi ;-)))
      E - za drogi
      F - duuużo za drogi
    • Gość: DD NAJLEPSZY SKŁAD IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.05.02, 21:04
      A-Yaris
      B-Punto
      C-Stilo
      D-Laguna
      E-Alfa166
    • Gość: Greg Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.pl 09.05.02, 22:22
      klasa A - Daewoo Tico
      klasa B - Fiat Punto
      klasa C - Honda Civic
      klasa D - Honda Accord
      z luksusowych to Volvo S80
      ze sportowych Punto HGT, Subaru Impreza Sti i Mitsu Lancer Evo VI
      • Gość: cc Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 22:58
        Tico?????????
    • Gość: dark Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: 217.98.124.* 09.05.02, 22:59
      A: GOLF basic 1 para drzwi, lakier normalny,1.6
      B:GOLF +druga para drzwi+składane oparcie tylnych siedzen+lakier metalic
      C:GOLF +podyszki boczne pakiet zimowy+halogeny
      D:GOLF + climatronic +alu+TDI (130km)
      E:GOLF +Skóra+nawigacja+tuning, GTI
      • Gość: Rafal Re: Najlepsze auta w poszczegolnych klasach IP: *.transcanada.com 10.05.02, 00:14
        zaleznie od pogody:
        slonecznie -rower z kolami na detkach,
        deszczowo - na piechote pod parasolem
        zamiec sniezna - w domu przy kawie
        mgla - aspiryna
        w nocy - najlepiej spac w wlasnym lozku
        a w ogole nie ma to jak smaochod na zagle!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka