Dodaj do ulubionych

Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI

IP: 217.11.152.* 30.11.04, 09:20
Co z tych autek proponowalibyscie mi i z jakim silnikiem-moge na zakup
przeznaczyc 35tys. Jeżdze głownie po miecie a w weekendy za miastem:|)
Obserwuj wątek
    • Gość: misiak Re: Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI IP: *. / 213.76.161.* 30.11.04, 10:44
      Pewnie mnie zakrzyczą, ale z tej trójki wybrałbym golfa tdi 90 km. Mam w
      rodzinie mechanika, który ma dobry warsztat i opieram się na jego
      doświadczeniach. Wszystkie 3 mają swoje wady i zalety. Psują się pdobnie:
      przepływomierz, turbina, końcówki drążków, amortyzatory. Kosztowo najdroższy
      jest ford, peugeot po środku, najtaniej golf (mówię o częściach ze sklepu a nie
      z giełdy:)) Niestety golf ma najdroższe AC ze względu na duży popyt u
      złodzieji. Jeśli mieszkasz w spokojnej okolicy bierz golfa:). Jest
      najgłośniejszy ale niedużo pali i w miarę wygodny. W fordzie w 2 egzemplarzach
      3-4 letnich widziałem korozję na drzwiach i tylnych nadkolach ale to mogą być
      wyjątki natomiast peugeot ma problemy z trwałością zawieszenia- szczególnie z
      przodu, no i jest niewielki (w sumie w mieście to zaleta).
      Tak naprawdę przy samochodzie używanym kieruj się jego stanem a nie marką - to
      nie salon:)
      pzdr
      • Gość: Fru fru Re: Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:18
        nie zakrzycza,
        ni eprzepadam za ludowozami ed consorties, ale z tej 3,do jazdy w polsce,
        wzialbym cos na TDi, niestety, to jedyny, gnojowkowoz, dajacy rade na naszych
        pednikach. Tdci, dzieki paliwu wysrywa sie pompa wtryskowa i wtryski, HDi jesli
        niemieskie trubo borg warnera wyda, to pojezdzi.
        Ogolnie na polske tylko ursus typu tdi
    • Gość: Adek Re: Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 11:18
      Peugeot za komfort na NIE.
      Golf - dla mnieok , szczegolnie kombii
      Focus - mialem okazjie posmigac ale tddi i jakosnie bardzo.

Wybralbym z dwoch ostatnicj porownujac stan doceny i rocznika.
      pzdr
      • Gość: Andrzej Re: Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI IP: 213.134.156.* 30.11.04, 11:24
        Kazdy ma plusy i minusy. Golf ma wrecz zabytkowy silnik bo ta technologia juz
        nie jest juz prawie stosowana. Jesli chcesz tankowac olej opalowy bierz golfa
        ale licz sie z zerowa kultura pracy i halasem. Silnikowo przeciwienstwem jest
        silnik Peugeota (opracowany razem z fordem). Najnowsza technologia dosc cicha
        praca i male spalanie ale muisz tankowac na normalnych stacjach a nie u pana
        henika za rogiem. ford super sie prowadzi. 206 bym nie bral bo dla mnie za
        mala. Jesli chodzi o awaryjnosc to ford i peugeot podobny dobry poziom,
        natomiast vw to mocno awaryjna marka.
        • Gość: 'mike' Re: Golf4 TDI, Focus TDCI, Peugeot206 HDI IP: *.olkusz.sdi.tpnet.pl 30.11.04, 17:58
          do golfa Iv lejesz czerwoną i jezdzisz
          one są stworzone do tego paliwa , kolega takim
          golfem na czerwonej juz zrobił 170 tyś km i nic
          leje i tyle.
        • Gość: Nico Golf4 TDI, Focus TDCI, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:19
          Technologia TDI wcale nie jest zabytkowa - po prostu inna. Ale ma jedną zaletę -
          pali ok 0,5 litra mniej na 100km od HDI i TdCi. Ma też wadę - jest głośniejszy,
          szczególnie na zimno. Ale jeżeli chodzi o używany - TDI jest lepszy od TDCI i
          HDI - po prostu trudniej go zarżnąć i łatwiej spotkać bezawaryjny egzemplarz. I
          jeszcze koszty : filtr paliwa MAN do TDI - 17 zł, filtr paliwa MAN do TDCI - 35
          złp. Jest różnica???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka