Dodaj do ulubionych

Rejestracja samochodu

IP: *.radecznica.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 18:20
Przeprowadzam sie do Lublina i bede musial przerejestrowac samochod za nowym
miejscem zamieldowania. Mam kilka pytan:
-w jakim terminie od zameldowania musze przerejestrowac samochod?
-pod jakim adresem (to znaczy gdzie) rejestrujemy samochody w Lublinie?
-czy w Lublinie sa kolejki w UM w Wydziale Komunikacji o ktorej trzeba
zapisac sie i czy sa numerki czy "zywa" kolejka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zjak Re: Rejestracja samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:42
      > Przeprowadzam sie do Lublina i bede musial przerejestrowac samochod za nowym
      > miejscem zamieldowania. Mam kilka pytan:
      > -w jakim terminie od zameldowania musze przerejestrowac samochod?
      > -pod jakim adresem (to znaczy gdzie) rejestrujemy samochody w Lublinie?
      > -czy w Lublinie sa kolejki w UM w Wydziale Komunikacji o ktorej trzeba
      > zapisac sie i czy sa numerki czy "zywa" kolejka?

Jak się zameldujesz to musisz od razu wymienić dowód osob. i wtedy myslisz o
      rejestracji samochodu. Dział ewidencji ludności i komunikacji jest w jednym
      budynku /parter i pietro/ przy ul.Leszczyńskiego nie pamietam nru.
      Po numerek do rejestracji trzeba iśc do pok.nr 113 w godz.8-12. nie ma tłoku.
      Termin dostaje się na za 2tyg. /data,godz,nr pokoju/

Ja mam termin na poniedziałek do rejestracji to po załatwieniu mogę napisać
      jak to przebiega,opłaty itp.

Póki masz stary dowód osob. to możesz jezdzić, staraj się te sprawy załatwiać
      po Nowym Roku bo teraz są tam tłumy tych, którzy muszą wymienić prawo jazdy
      do końca roku.
      Pozdr.
      • bananan4 Re: Rejestracja samochodu 04.12.04, 22:05
        Dziekuje za dokladna odpowiedz. A moge zamieldowac sie nie odrazu, a juz w 2005
        roku - nie ma za to kary? W poniedzialek czekam na opis zalatwienia tych spraw
        samochodowych.
        Jeszcze raz dziekuje!!!
        • Gość: Zjak Re: Rejestracja samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:24
          > W poniedzialek czekam na opis zalatwienia tych spraw
          > samochodowych.

Lublin ul.Leszczyńskiego 20.

Auto możesz już rejestrować na podstawie zaświadczenia o zameldowaniu, tak
          powiedział mi urzędnik.

Do rejestracji auta, od 3.XII. jest juz inaczej, musisz iść do pokoju 113
          w godz.8-12. po numerek /data,godz.nr.pok.stanowisko/ z tym, ze teraz musisz
          mieć komplet dokumentów wymaganych do rejestracji pojazdu /ja jeszcze nie
          musiałem/.

Idziesz w określonym dniu i godzinie do określonego pokoju z wypełnionym
          wnioskiem o rejestrację, druki wniosków są wyłożone przy pokojach, wypełnisz
          wg wzorów wywieszonych w gablotach. Urzędnik da ci przekaz do opłaty z okreś-
          loną kwotą /tablice masz czarne czy białe/ do kasy w miejscu. Ja miałem
          opłatę 171,50zł + 6,50 znaczki skarb. bo wymieniałem tablice na białe.
          Dowód rej. jest miękki, ważny 30dni.

To jest na razie tyle bo i tak musisz tam być, poczytać info i ewentualnie
          dopytać szczegóły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka