Dodaj do ulubionych

Ranking najbezpieczniejszych samochodów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:59
A co z Toledo? nie uwzglednili tego segmentu?w koncu o Maybachu tez
zapomnieli!najbezpieczniejsze przy 60kmh,w zderzeniu z plastikowa krowa!a co
przy 110 na autostradzie?bardziej interesuje mnie bezpieczenstwo bierne niz
ilosc poduszek powetrznych
Obserwuj wątek
    • Gość: Ragi Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 80.48.246.* 09.12.04, 08:20
      A Co z Hyundaiem Getzem? Dostał 4* za pasażerów i 3* za pieszego
    • Gość: SWP Z rankingu wynika,że bedąc pieszym IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 09.12.04, 10:33
      najlepeij "pakować" się pod Hondy-wszystkie modele 3 gwiazdki w zderzeniu z
      pieszym:-P
      • Gość: A Re: Z rankingu wynika,że bedąc pieszym IP: *.cebet.waw.pl 10.12.04, 08:10
        bezpiecznie tez bedzie pod Citroena albo WW ale tylko z boku (3 pkt pieszy na
        100% bocznego zderzenia;))
    • Gość: alladyn Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 213.227.87.* 09.12.04, 13:15
      bezpieczeństwo bierne to właśnie jest m.in. ilość poduszek, wzmocnienia boczne
      itp - pewnie chodziło ci o bezpieczeństwo czynne czyli własności jezdne,
      hamulce. a co do tych wyników to zgadzam się zupełnie inaczej jest na drodze a
      inaczej w szklarniowo-laboratoryjnych warunkach.
    • Gość: coolman Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 10.12.04, 10:16
      Przy tej samej liczbie * bierze się pod uwagę test z pieszym do zajęcia
      wyższego miejsca w tabeli. Mnie jako kupującego dany samochód interesyje moje
      bezp. i pasażerów. Focus ma 100/100 i zajmuje 3 miejsce - czyżby francuzy coś
      tam smarowały?
    • Gość: Krzysztof dlaczego Yaris jest stary z 2000 r? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 10:57
      skoro te z 2003 to juz nowa technologia :))
      ale lipa i mnanipulacja
      • Gość: LaLaLa Re: dlaczego Yaris jest stary z 2000 r? IP: 211.185.38.* 10.12.04, 13:26
        Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

> skoro te z 2003 to juz nowa technologia :))
        > ale lipa i mnanipulacja

widocznie nowszego nie testowali
        mimo tego pare malych autek i tak bije na glowe kilka wiekszych i nowszych

Renault Modus 88/100
        Citroen C3 81/94
        Yaris 81/89

Mercedes Vaneo 69/89
        Honda CR-V 69/83
        Mazda Premacy 50/78
    • Gość: Kraksor Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.gtech.com / 192.156.101.* 10.12.04, 11:50
      Pół roku temu walnalem czolowo Toyota Yaris w Mur przy predkosci okolo 60km/h po drodze rozwalajac jeszcze bokiem znak drogowy :) - moge powiedziec tylko tyle ze wyszedlem z samochodu bez NAJMNIEJSZEGO uszczerbku na zdrowiu, nic mnie nie bolalo, nie mialem nawet odciskow od pasow, jednym slowym nic mi sie nie stalo w przeciwienstwie do samochodu, ktory tego juz nie przezyl ;).
      • Gość: Davis Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 217.79.147.* 11.12.04, 22:55
        Ludzie, to jest śmiech na sali! Renault czy Toyota Avensis ,która dostała piątą
        gwiazdką za poduszką na kolana dla pasazera to jest wszystko ściema! Znajomy
        miał wypadek velsatisem ,przy 130 wyleciał z drogi na katowickiej (było
        ślisko,nadmierna predkość)od miesiaca lezy w szpitalu z uszkodzonym rdzeniem
        kregowym,niewiadomo czy przezyje:/ Ja w zeszłym roku w styczniu wracałem z
        nart. Na autostradzie przed Wiedniem zapanowały straszne warunki ,nagła
        sniezyca , przy blisko 200 na godzinę przyładowałem w jadacy przedemna pojazd
        był to mercedes E ja miałem złamana prawa rękę od kurczowego trzymania się
        kierownicy i bolała mnie trochę głowa ,poza drobnymi obiciami zwiazanymi z
        wyrwaniem fotela z prowadnic i obiciem lewego posladka o dzwi nic mi się nie
        stało!!!!! Jechałem SAAB-em 9-5 aero dziś mam rowniez 9-5 i niemam zamiaru
        kupowac innej marki!!!! moze volvo ALE ------
        ---------SAAB 9-5 PEŁNE BEZPIECZEŃSTWO-----------
        • Gość: ann Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:18
          No wybacz przy 130 km/h i taka masa auta nie rób se jaj ze coś tu może pomóc, a
          jeżeli chodzi o najechanie przez ciebie na kogoś to zupełnie inaczej rozkłada
          się energia szczeglnie jak oba pojazdy poruszją się w tym samym kierunku
    • Gość: Math Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:59
      Poduszki powitrzne to właśnie elementy bezpieczeństwa biernego, po za tym przy
      110km/h to nawet gdybys był w betonowym bunkrze to nie na wiele się to zda. Nie
      można stworzyć samochodu odpoprnego na głupotę i brak wyobrażni kierowcy.
      Pozdrawim trzeżwo myślących
    • Gość: autor Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 10.12.04, 12:43
      to ciekawe Renault ma właściwie same "5" w kategorii "test zderzenia"
      tak więc volvo porzegnało się z tytułem (danym raczej na wyrost)
      najbezpieczniejszych samochodów

RENAULT NAJBEZPIECZNIEJSZYM SAMOCHODEM - brzmi interesująco
      • Gość: Kacperskyyy Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.12.04, 12:57
        Jak Renault jest najbezpieczniejszym samochodem to ja juz jestem na Marsie.
        Przeciez ten samochod to porazka nigdzie procz Europy go sie nie sprzedaje. A
        te testy na manekinach co robia to jak przyglupy te zabojady nie znaja sie na
        samochodach ciagle sie psuja.Kiedys Chrysler wyposcil reklame osieszajaca
        zabojadow "My robimy samochody dla ludzi nie dla manekinów:))"
        • Gość: zgryzliwy Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 82.160.63.* 10.12.04, 13:32
          Gość portalu: Kacperskyyy napisał(a):

> Kiedys Chrysler wyposcil reklame osieszajaca
          > zabojadow "My robimy samochody dla ludzi nie dla manekinów:))"

Sami sie tylko osmieszyli - kto twierdzi ,ze robi samochody dla manekinow ?
          Jak sie nie ma co sie lubi ,to sie ..... itd
    • Gość: agg Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.b-m.pl 10.12.04, 13:48
      No tak, mamy najbezpieczniejsze samochody, możemy już łamać wszelkie
      ograniczenia prędkości, bo przecież nic złego nam się nie stanie. BZDURY! Piesi
      strzeżcie się najbezpieczniejszych samochodów i mentalności ich kierowców!
      • Gość: zgryzliwy Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 82.160.63.* 10.12.04, 14:04
        Gość portalu: agg napisał(a):

> No tak, mamy najbezpieczniejsze samochody, możemy już łamać wszelkie
        > ograniczenia prędkości, bo przecież nic złego nam się nie stanie. BZDURY!

a kto tak twierdzi , wywnioskowales to z wynikow tych testow?
        pogratulowac umiejetnosci wnioskowania
    • Gość: nitroo Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.chemar.com.pl 10.12.04, 19:11
      ciekawe jak wypadłby w tych testach samochód z "wirnikiem Łagiewki" (o ile nie
      przekręciłem nazwiska)?:)
    • Gość: Franek Corolla verso i C4... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 01:12
      za to sa najlepsze od wewnątrz : 35/94/100pkt
    • 10danek Faktor ludzki 12.12.04, 10:21
      Najbezpieczniejszym samochodem jest ten w ktorym siedzi myslacy kierowca
      • Gość: TakMaByc? Re: Faktor ludzki IP: 82.160.63.* 13.12.04, 02:25
        10danek napisał:

> Najbezpieczniejszym samochodem jest ten w ktorym siedzi myslacy kierowca

przypuszczam ze watpie :-))
        a co jak ten drugi nie mysli ?
    • Gość: K Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.3miasto.net / *.pronets.pl 12.12.04, 13:21
      JEDNA WIELKA SCIEMA!! SMIESZA MNIE CI CO PODNIECAJA SIE TYMI SMIESZNYMI
      TESCIKAMI GDZIE PRZY 50KM/H MOZNA PRZEZYC... A CO Z RZECZYWISTOSCIA PRZY
      ZDERZENIU CZOLOWYM GDZIE PREDNISCI SKLADOWE PRZEKRACZAJA 300 KM/H!!!????
      PRZECIEZ POWINNO SIE TESTOWAC TAKIE SAMOCHODY WLASNIE W OPARCIU O ZDERZENIA
      CZOLOWE!!! PRZECIEZ TO JEST NAJCZESTSZA PRZYCZYNA WYPADKOW SMIERTELNYCH!!! TE
      SMIESZNE "GWIAZDKI" I INNE DOWODY UZNANIA MOGA MIEC POZYTEK CONAJWYZEJ PRZY
      DROBNYCH MIEJSKICH STLUCZKACH GDZIE MOZNA STARANOWAC KOGOS JADACEGO PRZED NAMI
      Z ROZNIJCA PREDKOSC 20-30 KM/H. PRZY CZOLOWCE POZA MIASTEM NEDZIE TAKI SAM
      EFEKT JAK W MALUCHU KTOREGO ZRZUCI SIE Z 10 PIETRA. POZDRAWIAM!!!
      • Gość: Macka Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 20:43
        Oczywiscie racja,z tym ,ze przy skladowejtylko 200 juz sa same trupy.Wyjatek:zderzenie osobowego(masa 1800kg) i TIR'a 18000 kg.Oczywiste jest ze kierowca cięzrówki bedze tulko mocno potłuczony a pasazerowie osobowego zostaja jako podroby.
      • Gość: TakMaByc? Re: Ranking najbezpieczniejszych samochodów IP: 82.160.63.* 13.12.04, 02:29
        Wyniki tych testow nie okreslaja bezwzglednego bezpieczenstwa konkretnego
        samochodu.Wnioski z nich mozna wyciagac jedynie przez porownanie z wynikami
        testow innych samochodow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka