Dodaj do ulubionych

płyn hamulcowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:27
zapaliła mi sie kontrolka od płynu hamulcowego, czy moge dodac jakiego
kolwiek czy musi być określonego typu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Albercik Re: płyn hamulcowy IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 22:58
      Spuść ręczny, Niunio.
      • Gość: niunia Re: płyn hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:03
        spadaj na drzewo
        • Gość: TO JA Re: płyn hamulcowy IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 28.12.04, 23:15
          Ta lampka oznacza ze juz czas zmienic klocki hamulcowe. W miare zuzywania
          klockow plyn w zbiorniczku opada a jak zmienisz klocki na nowe to sie podniesie.
          Ale moze byc tez lekki wyciek plynu, dlatego tej wlasnie lampki najlepiej nie
          lekcesobiewazyc. Popros znajomego mechanika zeby zadecydowal co jest przyczyna,
          zreperowal i dopiero potem jezdzj spokojnie dalej. Mozesz mi wierzyc, to nie
          jest przyjemne uczucie jak hamulce nie dzialaja.
          • Gość: niunia Re: płyn hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:54
            dzieki za wyjasnienie:)
            a to normalnie ze lampka sama gasnie po chwili jazdy?
            • Gość: Molson Re: płyn hamulcowy IP: *.sympatico.ca 29.12.04, 00:10
              Na poczatku bedzie gasla ,ale jak wyciek bedzie wiekszy juz nie zgasnie.Idz do
              warsztatu nie czekaj .Tylko jak masz jakis wyciek to nie daj sobie wymieniac
              wszystkiego po kolei ,niech zreperuja tylko ten wyciek .
            • Gość: TO JA Re: płyn hamulcowy IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 29.12.04, 00:49
              Jak gasnie po chwili jazdy to oznacza wymiane klockow. Ona wtedy nie wie czy
              sie swiecic czy nie (zartuje). Gdyby to byl wyciek to by wiedziala, za kazdym
              razem lepiej, ze trzeba sie palic. Nie zwlekaj z wymiana klockow, co jest
              najbardziej prawdopodobne. Ale niech mechanik obejrzy wszystko, taka lampka
              moze sie tez zapalac jak nie do konca odpuszcza hamulec reczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka