Gość: niunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:27 zapaliła mi sie kontrolka od płynu hamulcowego, czy moge dodac jakiego kolwiek czy musi być określonego typu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Albercik Re: płyn hamulcowy IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.12.04, 22:58 Spuść ręczny, Niunio. Link Zgłoś
Gość: niunia Re: płyn hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:03 spadaj na drzewo Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: płyn hamulcowy IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 28.12.04, 23:15 Ta lampka oznacza ze juz czas zmienic klocki hamulcowe. W miare zuzywania klockow plyn w zbiorniczku opada a jak zmienisz klocki na nowe to sie podniesie. Ale moze byc tez lekki wyciek plynu, dlatego tej wlasnie lampki najlepiej nie lekcesobiewazyc. Popros znajomego mechanika zeby zadecydowal co jest przyczyna, zreperowal i dopiero potem jezdzj spokojnie dalej. Mozesz mi wierzyc, to nie jest przyjemne uczucie jak hamulce nie dzialaja. Link Zgłoś
Gość: niunia Re: płyn hamulcowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 23:54 dzieki za wyjasnienie:) a to normalnie ze lampka sama gasnie po chwili jazdy? Link Zgłoś
Gość: Molson Re: płyn hamulcowy IP: *.sympatico.ca 29.12.04, 00:10 Na poczatku bedzie gasla ,ale jak wyciek bedzie wiekszy juz nie zgasnie.Idz do warsztatu nie czekaj .Tylko jak masz jakis wyciek to nie daj sobie wymieniac wszystkiego po kolei ,niech zreperuja tylko ten wyciek . Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: płyn hamulcowy IP: *.lax1-4.28.143.27.lax1.dsl-verizon.net 29.12.04, 00:49 Jak gasnie po chwili jazdy to oznacza wymiane klockow. Ona wtedy nie wie czy sie swiecic czy nie (zartuje). Gdyby to byl wyciek to by wiedziala, za kazdym razem lepiej, ze trzeba sie palic. Nie zwlekaj z wymiana klockow, co jest najbardziej prawdopodobne. Ale niech mechanik obejrzy wszystko, taka lampka moze sie tez zapalac jak nie do konca odpuszcza hamulec reczny. Link Zgłoś