Dodaj do ulubionych

serwisowanie w ASO

IP: *.net / 82.160.48.* 29.12.04, 16:46
Mam pytanko z pozoru moze infantylne ale coraz bardziej mnie nurtujace. Co
daje mi serwisowanie autka w ASO (wliczam w to takze przeglądy wg ksązki).
Osobiście mam VW. Chodzi mi o to za co odpowiada ASO i na co daje gwarancję
po takim przeglądzie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Poll Re: serwisowanie w ASO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:08
      Gw masz na wszystko. Nawet na blache i nie biorą za to dodatkowej opłaty co
      niktórzy beda Ci sugerować
      • Gość: nowicjusz Re: serwisowanie w ASO IP: *.net / 82.160.48.* 29.12.04, 17:18
        nie rozumuem. Gwarancję na blachę mam w ASO pod warunkiem dokonania specjalnych
        odpłatnych przeglądów stanu blachy i to tylko na kilka lat uzytkowania autka.
        Mi chodzi o przeglądy wykonywane "po km" lub corocznie. Do tej pory jezdziłem i
        płaciłem niesamowite kwoty ale teraz pytam: Od przyszłego roku nie chcę juz
        tyle płacic mogąc w solidnym zakładzie zrobic przegląd duzo taniej. Co w takiej
        sytuacji trace rezygnując z ASO? Bo zakład tanszy i niefirmowy tez daje
        gwarancje na swoje usługi. Nie pamiętam - czy serwisowanie w ASO i tylko w ASO
        ma jakis wpływ na wysokosc składek w PZU?
        • rafal.gtv Re: serwisowanie w ASO 29.12.04, 17:22
          Nic nie tracisz. Po okresie gwarancji decyzja co do sposobu serwisowania
          samochodu należy do ciebie...
        • Gość: Poll Re: serwisowanie w ASO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 17:41
          Gw na blache masz najpewniej na 12lat. Ja nigdy nie płaciłem dodatkowo za
          przeglad blachy a z gwarancji kozystałem dwa razy i to w sytuacji gdy gwarancja
          mechaniczna dawno już wygasła ( w 3-im i 5-ym roku użytkowania pojazdu)
          • Gość: nowicjusz Re: serwisowanie w ASO IP: *.net / 82.160.48.* 29.12.04, 22:28
            hmmm... szczerze mowiąc mam autko własnie 5 lat i jak dotąd (odpukac) żadnych
            problemow z blachą... no i zapomniałem jak to jest z tą gwarancją na blachę w
            przypadku VW... ale jesli to tylko ta gwarancja to chyba faktycznie wezmę
            rozwód z ASO...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka