Dodaj do ulubionych

Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.05, 16:26
Mam pytanie bo nie mam strasznie dużo $ i nosze się z zamiarem kupienia albo w
miare nowej hondy tyle że wtedy nie zostaje mi nic na jakieś przeróbki za to
szukam calibry w dobrym stanie (zwłaszcza szukam helmutów wersji 4x4) w którą
wtedy mógłbym sporo włożyć...interesuje mnie zwłaszcza opinia o claibrze bo
wiem że czasami można trafić na zajechanego grzmota z padniętą elektroniką
ale czasami zwłaszcza u helmutów można trafić na coś naprawde dobrego....tak
na marginesie znacie jeszcze jakieś strony oprócz mobile.de i ebay.de...?
.......tylko sie spieszcze bo jak wygram w totka to przywoże ze stanów
Mustanga hehe
Obserwuj wątek
    • karol0004 Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord 04.01.05, 11:13
      moim zdaniem w "dobra" honde !(*ale nie jestem wielkim milosnikiem tuningu)
      ... za to zycze ci wygranej w totka !! tez choruje na mustanga od xxx lat!! he
      he
      • Gość: wally Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord IP: 212.33.93.* 15.01.05, 21:12
        odnośnie Calibry zapraszam na forum na www.calibra-team.pl
        na pewno znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące tego auta :)
        pozdr
        • Gość: Edekzkrainykredek Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord IP: *.zax.pl 15.01.05, 22:40
          wszyscy tjuneży w polscze to buroki ;)
          • Gość: wally Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord IP: 212.33.93.* 16.01.05, 17:09
            nie wszyscy, zapewniam cię :) nie wrzucaj do jednego worka pajaców, którzy
            oblepią szyby folią, walną wydech wielkości rynny, nalepią kilka nalepek na
            maskę i szczycą się tuningowaną furą o zawrotnej mocy 70 km oraz ludzi, którzy
            zajmują się tym na poważnie, mają fachową wiedzę oraz pieniążki, bo profi tuning
            nie jest tanim hobby
    • takietam1 nie cierpie Hondy. 17.01.05, 02:56
      Ja tuningowalem Hondy. Co prawda starsze jak 98 rok, ale mam zle doswiadczenia.
      Nie cierpie Hondy. Jest taka delikatna. Te silniki rozlatywaly mi sie
      momentalnie. Tak sie tylko dopisalem, bez urazy. Opel wydaje mi sie lepszy.

To wszystko jednak zalezy od gustu. Osobiscie uwazam, ze najlepiej przerabiac
      auta, ktore sa przystosowane do Turbo. Jak jest silnik, ktory fabryka
      przewiduje w wersji turbo, to brac to w ciemno. A takie g., jak Honda, to
      szkoda se glowe zawracac.

• Gość: edekzkrainykredek Re: nie cierpie Hondy. IP: *.zax.pl 17.01.05, 16:43
        Co się dziwić ,opel ma tak prostą budowe silnika jak ruski ciągnik ;(
        • Gość: wally Re: nie cierpie Hondy. IP: 212.33.93.* 18.01.05, 15:15
          widać jakie masz pojęcie o oplowskich silnikach.....
          jedyny "prosty" silnik to c20ne, czyli ośmiozaworowy, reszta czyli c20xe, x20xev
          to 16v, c20let to 16v z turbinką no i zostają jeszcze silniki 2.5l...
          więc pokaż mi mądralo, który z tych silników ma tak prostą i banalną budowę?
          ps. mówiłem o silnikach występujących w Calibrze
          • Gość: aniol_mr Re: nie cierpie Hondy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 15:27
            c20let moje mazenie :( tyleze slyszalem o tym zeby odrazu turbo wymuenic bo sie
            zapieka :( ale silnik miodzio :) Pozdrowienia i na bank opel
            • Gość: wally Re: nie cierpie Hondy. IP: 212.33.93.* 22.01.05, 20:02
              dobry wybór co do marzeń ;)) co do turbinki, jeżeli jest odpowiednio
              eksploatowana, to nic się nie zapieka - podstawa to dobry olej, jego regularna
              wymiana oraz to, że po jeździe trzeba dać silnikowi popracować kilka minut na
              wolnych obrotach, a nie od razu gasić motor, ponieważ wtedy właśnie turbinka się
              zapieka (w czasie jazdy, nawet spokojnej turbina rozgrzewa się do wysoich
              temperatur - dla niedowiarków proponuję podnieść maskę po jeździe jak jest
              ciemno i looknąć na turbinkę :D )
              • Gość: aniol_mr Re: nie cierpie Hondy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:17
                to to ja wiem ze dobre marzenie :( moze kiedys :) serwisowanie samochodu to
                podstawa jego dzialania, tylko co wtedy jak kupujemy auto albo silnik i ktos nie
                dbal ?? to sie wlasnie dzieja cyrki z turbina ;( slyszalem o zakladanych
                turbinach z evo VI/VII ponoc lepiej sie sprawuje ale i tak to nie jest maximum
                co mozna osiagnac:D. Sa teraz komputery ktore kontroluja temp turbiny i nawet po
                wylaczeniu silnika, pracuje on jeszcze jakis czas az turbina sie nie schlodzi. A
                moze ma ktos taki silniczek w rozsadnych pieniadzach(z osprzetem)??
                Za jakis czas pochwale sie moimi osiagnieciami w dziedzinie podnoszenia mocy,
                moze w dosc nietypowy sposob niby turbo ale nie do konca(moze juz w marcu).
                Pozdrawiam.
      • Gość: tomek Re: nie cierpie Hondy. IP: 217.96.59.* 04.02.05, 14:19
        zależy co robiłeś z silnikiem... ja mam civica z 98 roku i całkiem fajnie się podkręcił. Wiadomo ze z 90koni nie wyciśniesz od razu 150 ale autko chodzi teraz lepiej. Gdybym miał wybrać to na pewno wybrałbym hondę. Ople to naprawdę bardzo słabe auta, szczególnie jeżeli chodzi o blachy. Poza tym niektórzy jadą na tuningowców, wg mnie właśnie buraki w calibrach takie zdanie nam wyrabiają.
    • Gość: Krzaku Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:20
      bierz calibre tylko nie zajechana sam mialem dwie 8 v i 16v jedna i druga udana
      byla ,tylko uwaznie patrz czy nie byla bita mocno bo pozniej jak zle zrobiona
      to cieknia szybki- znajomy tak mial pozdro
    • Gość: Maty$$$ Re: NAD CZYM SIĘ ZASTANAWIASZ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:17
      • Gość: Maty$$$ Re: NAD CZYM SIĘ ZASTANAWIASZ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:22
        Masz mało kasy to kupuj Honde! Awaryjność znikoma! Jeżdżę 8 lat Civic-iem i
        robiłem tylko hamulce i wydech! Teraz amorki pójdą! po 120 tysiącach!!!!!
        Zresztą te rewelacyjnie elastyczne silniki! W 1.4 (nie Vtec) na 3 robie 140-
        150!!! POLECAM HONDE!
    • szpieg.z.krainy.dreszczowcow HONDA ZDECYDOWANIE HONDA 02.03.05, 11:48
      Bo w przypadku opla jak trafisz na awaryjna sztukę to mozesz wiecej czasu
      spedzic pod samochodem lub w serwisie niz w samym samochodzie.
      • Gość: Accord CC7 Re: HONDA ZDECYDOWANIE HONDA IP: 195.124.114.* 11.03.05, 09:41
        Co do stron internetowych:

www.autoscout24.de

www.mobile.de

www.faircar.de

Co do Ebay to tam nie polecam zakupu auta......

Ja mam Honde Accord z 94 roku (2.0L) i chodzi jak zegarek.
        Jestem calkowicie zadowolony. Nie potrzebny mi tuning w tym aucie...
        "Wyroslem" z tego i szkoda pieniedzy...... ;-)
        Ale kazdy ma tam swoje hobby
    • Gość: Jacek Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord IP: 205.206.127.* 11.03.05, 18:52
      Tylko Honda.
      Ktos tu powiedzial ze silniki Hondy delikatne? Mam Acura Integra 94. Kupilem ja
      nowa, obecnie na liczniku 260km, nic sie nie pier., az dziwne, oleju prawie nie
      bierze (od kilku lat tylko 'full syntec'). Zmienialem tylko hamulce (sloted,
      EBC pads), sprzeglo (1x), caly wydech (Header 4-1-1, CAI, tlumik - Comtech, i
      pare innych rzeczy - nie ze sie psuly ale jak sie bawilem w tuning. Obecnie
      jakies 160KM (ze 1.8). Jezdze ostro i lubie pociagnac do 7400 dosc czesto.
      Czasami sie zastanawiam kiedy to auto sie rozpier.. Testowalem kilka razy nowa
      RSX (type S), fajne auto (210KM ze 2.0), ale nie moge poprostu zdecydowac sie
      na sprzedanie tej Acura (Hondy)bo i po co? Jaki model masz na mysli?
      Pzdr dla wszystkich ktorzy ciagle mysla ze Jap. auta nie sa najlepsze.
      • prghunter Re: Inwestować w dobrą Calibre czy w Honde Accord 11.03.05, 23:27
        Właśnie w wyborze mam mały dylemat.....z tego co piszecie Accord jest niezła ale
        podoba mi się też CRX zwykła i CRX Del Sol (tyle że maława troche)...w każdym
        razie na penwo jakiś japończyk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka