Dodaj do ulubionych

Bede mial Logana

IP: *.devs.futuro.pl 15.01.05, 21:08
Wlasnie dzisiaj zamowilem wersje full wypas metallic. Odbior w koncu kwietnia.
Porownywalem ceny innych aut kompaktowych z podobnym wyposazeniem i widze, ze
jestem 25 tysiecy do przodu. Dlatego wspolczuje amatorom tych samochodow. W
imie jakiegos tam prestizu wywalaja w bloto cwierc starego miliarda, a ja ta
kase mam na lokacie, na ktorej jeszcze zarabiam. Dziekuje Dacii za mozliwosc
kupienia dobrego samochodu za taka cene.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Bede mial Logana IP: *.net 15.01.05, 21:16
      Gość portalu: mroczek napisał(a):

> Wlasnie dzisiaj zamowilem wersje full wypas metallic. Odbior w koncu kwietnia.
      > Porownywalem ceny innych aut kompaktowych z podobnym wyposazeniem i widze, ze
      > jestem 25 tysiecy do przodu. Dlatego wspolczuje amatorom tych samochodow. W
      > imie jakiegos tam prestizu wywalaja w bloto cwierc starego miliarda, a ja ta
      > kase mam na lokacie, na ktorej jeszcze zarabiam. Dziekuje Dacii za mozliwosc
      > kupienia dobrego samochodu za taka cene.

Dacia z full wypasem kosztuje ponad 40.000 jezeli do tego doliczysz te 25.000
      to wyjdzie prawie 70.000 a za to mozna juz miec Mondeo a nie jakiegos
      kompakcika.
      • Gość: DACIANIN DACIA LOGAN Laureate 1.6 90KM full opcja IP: 80.51.176.* 15.01.05, 21:43
        Kosztuje wg cennika 47 000 PLN.

Dodatkowe wyposażenia, podnoszące cenę o 11 000PLN to:
        LAKIER METALICZNY
        ABS
        PODUSZKA PASAŻERA
        FELGI ALUMINIOWE 15 CALI
        RADIOODTWARZACZ MONO CD 4X15W
        SZYBY TYLNE ELEKTRYCZNE
        KLIMATYZACJA MANUALNA

Na imponujacą listę wyposażenia standardowego wersji Laurete skłądają się m.in.:

WYGLĄD ZEWNĘTRZNY
         Zderzaki w kolorze nadwozia
         Obręcze stalowe 15"
         BEZPIECZEŃSTWO CZYNNE I BIERNE
         Czołowa poduszka powietrzna kierowcy
         Pasy bezpieczefstwa z przodu:
         3-punktowe/z regulacją wysokości
         3 pasy bezpieczeństwa z tyłu: 3-punktowe
         2 przednie zagłówki z regulacją wysokości
         3 tylne zagłówki z regulacją wysokości
         ZABEZPIECZENIE POJAZDU
         Elektroniczna blokada rozruchu
         PROWADZENIE POJAZDU I URZĄDZENIA KONTROLNE
         Hydrauliczne wspomaganie kierownicy
         Wskaźniki analogowe: prędkościomierz, obrotomierz,
         poziom paliwa i temperatura płynu w chłodnicy
         7-funkcyjny komputer pokładowy: dzienny licznik
         przebiegu, licznik kilometrów, ilość zużytego paliwa,
         średnie/chwilowe zużycie paliwa,
         zasięg na pozostałym paliwie, średnia prędkość
         Kontrolka otwartych drzwi
         WIDOCZNOŚĆ
         Reflektory z regulacją kąta nachylenia wiązki światła
         z deski rozdzielczej
         Reflektory przeciwmgłowe
         Dwuprędkościowe wycieraczki z funkcją pracy przerywanej
         Elektrycznie sterowane lusterka boczne
         Lusterko wsteczne wewnętrzne
         OGRZEWANIE – WENTYLACJA
         Ogrzewanie i wentylacja z 4 prędkościami nawiewu
         Zamknięty obieg powietrza
         KOMFORT
         Pakiet Elektryczny (pilot ze sterowaniem falami
         radiowymi + elektryczne podnośniki szyb z przodu)
         Opóźnione, stopniowe wygaszanie oświetlenia kabiny
         Przyciemniana szyba przednia, szyby boczne
         i szyba tylna
         Lampka sufitowa z przodu
         Osłona przeciwsłoneczna z lusterkiem
         po stronie pasażera
         Zapalniczka
         Przenośna popielniczka
         Oświetlenie bagażnika
         SIEDZENIA
         Przednie siedzenia z regulacją w poziomie
         Siedzenie kierowcy z regulacją w pionie
         i regulacją podparcia lędźwiowego
         SCHOWKI
         Schowek w desce rozdzielczej (8 litrów)
         Kieszenie w oparciach przednich siedzeń
         Uchwyty na napoje na środkowej konsoli z przodu
         Kieszenie w przednich drzwiach

Długość listy jest porównwyalna z długością listy wyposażenia standardowego
        Mercedesa S-klasy. Pamietajmy jednak, że jest to w tej chwili standard w
        segmencie luksusowych prestiżowych sedanów. Pamieajmy też, że Dacia ustanawia w
        tej klasie nowe standardy-jak chociażby większe wnętrze niż w najpoważniejszym
        konkurencie-Mercedesie E-klasy.

Mimo wszystko, wszyscy już wiedzą, że LOGAN JEST NAJLEPSZY. LOGAN JEST SKAZANY
        NA SUKCES...

C.D.N.

. . .
        . .
        .
        • Gość: p Re: DACIA LOGAN Laureate 1.6 90KM full opcja IP: *.autocom.pl 15.01.05, 22:27
          Taaa wyposazenie jak w S-klasse tyle ze sprzed dwudziestu lat. Co z tego ze
          silnik i skrzynia z Renault?Trzeszczy wszystko, plastki syf, wyglada jakby
          projektowali ja w Zakladzie Badan Okregowej Fabryki Urzadzen Rolniczych na
          Zakałkaziu, jednym slowem mroczek - wspolczuje ale nie denerwuj sie - moze
          dobry specjalista moze Cie jeszcze wyleczy... a wracajac do tego "imponujacego"
          wyposazenia to
          > Wskaźniki analogowe: prędkościomierz, obrotomierz,
          > poziom paliwa i temperatura płynu w chłodnicy
          > Lampka sufitowa z przodu
          > Osłona przeciwsłoneczna z lusterkiem
          > po stronie pasażera
          > Zapalniczka

to rzeczywiscie luksus wybitny ;) mozna by mnozyc takie przyklady...
          Logan to takie Daewoo, 0 prestizu, duzo dodatkow :>, dobry silnik i wszystko to
          za niewielkie pieniadze. W sumie moze nie jest to tragedia ale nie ma sie czym
          ekscytowac.
          • Gość: analityk Re: DACIA LOGAN Laureate 1.6 90KM full opcja IP: 80.51.176.* 15.01.05, 23:20
            Posta DACIANINA to zapewne prowokacja. Zaciekawiło mnie natomiast, że piszesz:

> Trzeszczy wszystko, plastki syf,

Czy wiesz to z art. prasowych czy z jazd próbnych etc.??
            • Gość: Rumunek Re: DACIA LOGAN Laureate 1.6 90KM full opcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:26
              A czy w wyposażeniu LUX jest magnetyzer?? Bo jeśli tak to myślę, że warto w to
              wchodzić!
          • Gość: mroczek Re: DACIA LOGAN Laureate 1.6 90KM full opcja IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 11:45
            Zapomniales o cenie. Za analogicznego Focusa musisz zaplacic o niebo wiecej.
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 11:40
        Cos ci sie pomylilo.
        Wersja Laureate kosztuje 36 tys.
    • apodemus Re: Bede mial Logana 15.01.05, 21:19
      Szerokiej drogi!
      Ciekaw jestem wrażeń z eksploatacji. Opisuj na bieżąco!
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 12:01
        apodemus napisał:

> Szerokiej drogi!
        > Ciekaw jestem wrażeń z eksploatacji. Opisuj na bieżąco!

Z tego co moj znajomy diler mowil, auto bedzie idealne na polskie drogi.
        Oczywiscie napisze jak sie sprawuje.
    • Gość: kajko Ogrzewanie tylnej szyby!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:20
      Wow to bedzie ci cieplo w rece jak bedzisz pchal ten samochod...
      • Gość: mroczek Re: Ogrzewanie tylnej szyby!!! IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 11:32
        Zazdroscisz mi nowego auta?
    • Gość: n ,n Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:43
      do przodu to będziesz jak pojeździsz i auto naprawdę będzie się sprawowało,a
      teraz kupujesz niewiadomo co(zubożoną talię,która wcale nie jest żadnym
      cudem).auto niestety jest subiektywnie brzydkie,ale wolno ci ,tylko dlaczego
      szukasz poklasku?według ciebie caly świat powinien jeździć jedną marką i
      modelem,żeby być"do przodu"?co do konta ile masz?6%-podatek to daje4,7 przy
      inflacji 4%,rzeczywiście można zostać rentierem.to podziękowanie dacii na końcu
      zastanawia mnie;albo masz w tym interes albo jesteś stuknięty.sorry,ale takich
      głupot długo nie czytałem (dziękuję ci toschibo za możliwość używania takiego
      kompa).życzę udanej jazdy i pożytku z auta
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 11:52
        Sam jestes stukniety i pewnie przeplaciles za nie wiadomo jak drogie auto i
        teraz sobie plujesz w brode. A thalia nie jest autem kompaktowym wiec nie moze
        nic wspolnego z Loganem, ktory jest o klase wyzej.
        • Gość: n.,n Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 13:12
          i tu się mylisz kolego.kupujesz i nie wiesz co.tak logan to laguna,a ja
          popadłem w depresję po prezentacji logana.ciekawostka;w połowie listopada na
          trasie katowickiej zobaczyłem potwornie brzydki tył jakiegoś
          wynalazku,wyprzedziłem a to ...logan(to musiało być auto testowe,było
          zarejestrowane w w-wie na mokotowie,choć nie było jeszcze sprzedawane)
          • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 16:21
            Klamiesz. Nie mogles widziec Logana, bo jest w sprzedazy dopiero do tego roku.
            Moze widziales Lanosa.
            • Gość: erich Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:09
              Od ponad miesiaca mozna ogladac ten samochod np na parkinku przed Makro w
              Rybniku - jakos musial tam dojechac, nieprawdaz?
    • Gość: olga.gola.nago Re: Bede mial Logana IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 23:52
      gdzie szukać opcji "full wypas" w katalogu nie ma
      przytuliłem parę groszy i chcę przyinwestowac w samochód z dobrą ceną do
      jakości, ciekawi mnie czemu te głupki z toyoty, hondy, subaru nie wpadli na
      genialny wóz np. toyota logan
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 12:02
        Zamowilem wersje Laureate z mocniejszym silnikiem.
    • Gość: loreal Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 12:03
      >Wlasnie dzisiaj zamowilem wersje full wypas metallic. Odbior w koncu kwietnia.

no comments
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 12:08
        Jak nie masz nic do powiedzenia, to co sie odzywasz?
        • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 16.01.05, 13:23
          pozalujmy kolegi - nie wie co czyni :) nie wie pewnie biedaczysko ze
          najpopularniejszy koszmarek dacii to Renault R12 i ze auto bylo straszne mimo
          ze identyczne jak Renault, psulo sie straszliwie bedac zmora wlascicieli. no
          tak logan to prawie s-klasa, wypasione ze hej wiec nie mozna tego porownywac do
          thalii :D naprawde mroczek odpusc sobie. wiem ze zalujesz wyboru i jestes pelen
          watpliwosci ale nie musisz na forum leczyc swoich kompleksow.
          • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 16:14
            Kopleksy to maja ci, co wtopili kupujac jakies Focusy czy Meganki za grubo ponad
            50 tys.
            • Gość: kris Re: Bede mial Logana IP: *.4web.pl 21.01.05, 11:14
              Dajcie spokój.
              Na początku jeszcze sie zastanawiałem czy twóraca wątku jest przygłup że w tym
              Loganie nie wiadomo co widzi czy prowokator. Teraz wiadomo że to drugie.
              Co do samochodu - twór specjalnie do biednych krajów i ludzi.
              Żeby nie było że się wywyższam sam jeżdze samochodem dla biedoty: daewoo
              pzdr
    • Gość: dmc Re: Bede mial Logana IP: 149.156.189.* 16.01.05, 12:58
      buuuahahahaaaaa
      • Gość: to_ja Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:03
        Prędzej wybrałbym Logana niż skode
        • qqryq77 a co produkuja w POLSCE? 16.01.05, 14:52
          co tak krytykujecie inne samochody wytwazane w bylych panstwach bloku
          wschodniego miedzy innymi w czechach i w rumunii. czy porownujecie je moze do
          naszej krajowej super produkcji (ups zapomnialem ze u nas nawet takich
          samochodow sie nie produkuje) . swoja droga czytalem w gazecie ze klienci we
          francji byli oburzeni tym ze RENAULT nie chcialo wprowadzic LOGANA na ten
          rynek. po protestach zdecydowali sie na sprzedaz. co sie okazalo . ludzie coraz
          bardziej potrzebuja samochodow ktore nie maja kupy zbednych gadzetow i przez to
          stajacych sie coraz drozszymi autami. poszukuja poprostu taniego i prostego
          auta. a konkurencja z innych firm tez przymieza sie do wprowadzenia na rynek
          tanich modeli.
          • Gość: mroczek Re: a co produkuja w POLSCE? IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 16:18
            Masz racje. Polacy to zakompleksiony narod slynacy tylko z kaszanki i wodki.
        • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 16:17
          Gość portalu: to_ja napisał(a):

> Prędzej wybrałbym Logana niż skode

Gdyby Skoda miala samochod w klasie kompaktow to bym sie zastanawial.
          A tak wybralem Logana.
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 16:15
        Co cie tak smieszy psi fiucie?
        • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 16.01.05, 18:24
          Hmmm mam nadzieje ze masz jeszcze kilka innych tekstow tego typu z zanadrzu bo
          cos mi sie wydaje ze jak juz zaczniesz sie pokazywac swoja fura na ulicy to
          bedziesz musial ich uzywac znacznie czesciej :D aaa no i moze zamow sobie do
          tej full wypasionej bryki ciemne szyby - nikt cie nie zobaczy za kierwonica
          tego cacka i nie bedziesz musial sie wstydzic idac ulica i przejmowac ze ktos
          cie pozna, radze tez parkowac na ciemnych bocznych uliczkach to moze uda ci sie
          tez ze nikt nie zobaczy jak wsiadasz do tej swojej bryki. A co do kompleksow
          wlascicieli focusow to to napewno jeszcze nic w porownaniu z wlascicielami np
          Mercedesow ML albo BMW X5 - osly sobie pewnie pluja w brode ze kupili bydle z
          napedem na cztery kola zamiast poczekac na logana za 1/5 ceny ktory skoro
          nadaje sie do jazdy w rumunii to napewno zajedzie dalej niz taki ML
          • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 18:35
            Boze! Ale z ciebie zakompleksiony prostak! Ta kasa co mi zostanie wystarczy mi
            na 10 lat na wczasy, a ty w tym czasie bedziesz splacal raty za swoja lsniaca,
            prestizowa fire za 60 tysiecy. Zal mi takich baranow jak ty!
          • Gość: czyzunia Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 18:40
            żaden z baranów nie widzi że 1/3 ceny tych ich cacek to całkiem zbędne bajery.
            • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 18:46
              Dobrze im powiedziales! To wlasnie mialem na mysli tylko nie umialem sie wyslowic.
              • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 16.01.05, 19:30
                taa problemy z wyslowieniem sa zapewne symptomatyczne dla obecnych i przyszlych
                posiadaczy pojazdow marki spod litery D jak DUPA, a co do mojego auta to bys
                sie zdziwil no ale ja na szczescie nie musze oszczedzac na samochodzie zeby moc
                jechac na wakacje i zycze ci zebys dojechal swoja dacia na te wakacje. W
                gruncie rzeczy to ja nie mam nic do tego auta bo moje samochody sa z zupelnie
                innej klasy ale poprostu nie rozumiem z czego robisz taka afere. moze kazdy
                kupujacy pande (jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiony do tego auta i
                rozwazam zakup wersji 4x4 jako 3 auta w rodzinie), lanosa, fabie i inne auta
                popularne bedzie nas informowal ze zlozyl zamowienie na wspomniane?
                • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 21:59
                  Panda 4x4!!! Hehe:)
                  Toz to brzmi jak Syrena Turbo Diesel.
                  Zal mi ciebie.
                  Ale w koncu jak chcesz wyrzucic w bloto pewnie ze 40 tys. to twoj wybor.
                  Dla mnie pozostaniesz czlowiekiem zwinchnietym psychicznie.
    • Gość: bosky Logan IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.01.05, 19:19
      czy zarobiles i czy byl to dobry zakup to sie dowiesz po przejechaniu
      kilkunastu tysiecy kilometrow.To nowe auto i nie wiadomo jak bedzie sie
      spisywac po 50000 km czy po 30000 km.Nie masz sie czym ekscytowac to w koncu
      Dacia,ktora dotychczas byla kojarzona z fatalna jakoscia wykonania,ale zycze ci
      abys mial jak najmniej problemow z autem.
      • czyzunia Re: Logan 16.01.05, 20:58
        zastanawiam się skąd się biorrą klienci komisów, giełd samochodowych,szrotoów,
        i tych pacjentów co sprowadzili w tym roku prawie milion rzęchów zza zachodniej
        rubieży.tu99% to nówki z grnej półki, jako 6-7 samochód w rodzinie.
        ludkowie jak chcecie mnie rozśmieszać to piszcie tak dalej.
        obecnie jestem pieszy autobusowo tramwajowy, czasem taksówkowy, ale lubię się
        obsmiać z tych górnych pólek,"wypasionych" klima itd.
        • czyzunia Re: Logan 16.01.05, 21:03
          loganku widzę u ciebie dużoracji. im mniej bajerów-tym mniej kłopotów i kosztów.
          i zaczyna wracać samochód prosty.gdzieś tam gupie amerykany zaczęli robić
          mustanga. ma to kosztować cós ok 10 tys.papierów. a bajerów żadnych.
          o rany to dopiero bedą se paznogcie łąmać prz otwieraniu i korbelkach do szyb.
          • Gość: p Re: Logan IP: *.autocom.pl 16.01.05, 21:13
            nie no super - sprzedajmy nasze auta i wznowmy produkcja malucha !! idealne
            rozmiary do miasta, zero wyposazenia ktore mogloby przysporzyc problemow, nawet
            ogrzewanie a raczej to co jest jego substytutem jest calkowicie bezawaryjne, a
            jak wszyscy przesiada sie do maluchow to jeszcze bezpieczniej na drogach bedzie
            bo srednie predkosci beda o polowe nizsze...
          • Gość: mroczek Re: Logan IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 22:02
            Wlasnie. Nie jestem kaleka i sam sobie umiem otorzyc szybe. Na co mi szyby
            elektryczne? Bo sa modne? Nie dziekuje.
      • Gość: mroczek Re: Logan IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 22:00
        Co z tego ze Dacia? Wy placicie za znaczek na masce, a ja place tylko za samochod.
    • Gość: kierowca z mazur Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:25
      Chłopie nie podniecaj sie tak:). Każdy sie cieszy jak kupuje nowe autko-ale bez
      przesady. Ja kiedy kupowałem swoje wybierałem pomiędzy Thalią i Loganem.
      Wybrałem Thalie (Alize faza III metalic +alarm, blokada, dywaniki za 36 tys).
      Logana nie wybrałem między innymi dlatego, że nie oferuje zbyt wiele poza
      gabarytami (a przy porównaniu Thalii Logana z tym samym wyposażeniem wykazało że
      Thalia jest TAŃSZA !!!!). Kiedy sprzedawca widział że przez 1,5 miesiąca nie
      mogę się zdecydować zlitował się i pokazał mi pare "tajnych" :)ciekawostek n/t
      Logana które skutecznie mnie do niego zraziły. Jednakże mam nadzieje że autko
      będzie dobrze Ci służyło. Pozdrawiam.
      • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 16.01.05, 22:04
        Po pierwsze to dlaczego porownujesz Thalie z Loganem? To zupelnie inna klasa!
        Po drugie, to moze podasz te ciekawostki.
        • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 16.01.05, 22:22
          Masz racje Thalia jest o cala klase (m.in. jakosci) lepsza od logana, co z tego
          ze troszke mniejsza jak roznica w komforcie jest kosmiczna. Poza tym skoro to
          nie ta klasa to co - moze logana z megane porownamy buahahahahaha?Mnie sie
          wydaje ze dobrym autem do porownania bedzie najwyzej, powtarzam najwyzej
          Renault 19, a wracajac do twojej koncepcji ze nie mozna ich prownywac to z czym
          bys prownal Octavie ktora jest na plycie podlogowej Golfa?Z Golfem czy moze z
          Passatem?Bo przeciez Octavia jest duzo wieksza od Golfa i ma ogromny bagaznik.
          Zal ci pieniedzy na lepszy samochod, jestem w stanie to zrozumiec, ale nie
          jestem w stanie zrozumiec dlaczego wszystkim a przede wszystkim sobie probujesz
          na sile wmowic ze tansza dacia jest lepsza, pogodz sie z tym ze placisz mniej
          masz gorszy samochod i tyle.I nie wciskaj ludziom kitu bo chyba nie doceniasz
          wiedzy z zakresu motoryzacji odwiedzajacych to forum
          • poszukujacyman Re: Bede mial Logana 26.02.05, 19:17
            Ale Logan ma silnik zgodny z Euro4 - a wiec spelniajacy limity, ktore dopiero
            beda wprowadzone w EU ! Thalia zas z tego co wiem nie ...

Pozdr

J.
        • woman29 Re: Bede mial Logana 17.01.05, 21:09
          Inna klasa??A z cyzm Ty bys chcial logana porownac? z seicento??Nie mam nic do
          logana ale tym tekstem troche polki pomyliles.
          • Gość: mroczek Re: Bede mial Logana IP: *.devs.futuro.pl 17.01.05, 23:29
            Logan to klasa Focusa i Corolli, paniusiu.
            • woman29 Re: Bede mial Logana 18.01.05, 11:22
              Oj chyba Cie chlopie pogielo nieco, za wysokie progi na twoje nogi.
    • Gość: durex lex sed sex Re: Bede mial Logana IP: *.chello.pl 16.01.05, 21:25
      możesz jeździć i taczką .. byle nie po ulicy
      • czyzunia Re: Bede mial Logana 16.01.05, 23:09
        to kto w końcu do q..y nędzy jezdzi tymi złomami zeszrotów. tu ioch nie
        ma ,same bogactwo, co sra na tych od dacii?oj próżności ludzka. sraj im na łeb
        loganiku.
        • olewin Re: Bede mial Logana 17.01.05, 02:57
          Logan jaki jest ale to napewno nie sztrucel ..Jedyne co razi to to że w Polsce
          jest dosyć drogi .. W Rumunii jest ok 1500 EURO tańszy ..
    • Gość: Mar logan to nie kompakt.... niestety IP: *.skorosze.2a.pl 17.01.05, 03:50
      Nie mogę jakoś znaleźć dokładnych danych (chyba wstydza się podać rozstawu
      osi), ale sądząc po proporcjach i koligacjach z renauklt CLIO, to jest auto
      podobne do sieny, thalii czy fabii, a nie do tzw. kompakta - megane, stilo czy
      focus (rozstaw osi ok. 2600 mm). A ceny kompaktów zaczynają się od 45-47 tys.
      (stary Focus). Nieco lepiej wyposażone kosztują ok 55 tys. Więc chyba nie
      zrobiłeś interesu zycia...
      • Gość: czyzunia Re: logan to nie kompakt.... niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 09:42
        a od kiedy kupno pojazdu ma być INTERESEM ZYCIA?
        • Gość: Mar mło wiewsz o interesach IP: *.skorosze.2a.pl 17.01.05, 09:54
          interes polega nie tylko na tym, żeby DUŻO ZAROBIĆ, ale takżena tym, żeby MAŁO
          WYDAĆ.
      • Gość: WK Re: logan to nie kompakt.... niestety IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.01.05, 12:16
        ROzstaw osi Logana wynosi 261cm, szerokosc nadwozia - ponad 170cm. Zatem jest
        to kompakt i to dość przestronny. Jedyna wada: sztywna tylka półka i
        nierozkładane siedzenie (dla zmniejszenia masy pojazdu) co pozwala na
        podzespoły od Clio.
        Zatem: nadwozie kompaktu a cena Pandy.
        • adam.skodowy logan to nie kompakt 17.01.05, 15:09
          Kompaktem jest Skoda Fabia Sedan, ale nigdy Logan!
          • Gość: kris Re: logan to nie kompakt IP: *.4web.pl 21.01.05, 11:24
            Od kiedy to VW Polo z doklejonym bagażnikiem (czyt. śkoda Fabieda) jest
            kompaktem? HA HA HA HA, marzyciel
        • Gość: docent Re: logan to nie kompakt.... niestety IP: *.mofnet.gov.pl 03.02.05, 10:00
          Kompakt to niższa klasa średnia (C), a więc Stilo, Golf, Astra itd.
          Natomiast Logan, Thalia, Siena to samochody pomiędzy klasą B a C - cena jak za
          B (np. Clio) a wielkość bagażnika a często i silnik ja z klasy C. To są
          namiastki Kompaktów dla ludzi, których na takowe nie stać. I nie ma tu jasno
          określonych kryteriów co do np. długości i szerokości. Zasadniczo to duży
          bagażnik i niezły silnik. Natomiast przestrzeń wewnątrz a przede wszystkim
          wykończenie i wyposażenie są dalekie od tych z kompaktów. Pozdrawiam ! Logan
          to ciekawa propozycja ale nie jakiś super pojazd. Ale cenowo warty
          zastanowienia.
    • Gość: rafau Re: Bede mial Logana IP: *.isinfo.pl 17.01.05, 12:23
      Czytam twoje posty i się zastanawiam czy to prowokacja czy może pracujesz w
      salonie dacii. Rozumiem, że się cieszysz z nowego pojazu full wypas ale chyba
      coś ci się za przeproszeniem we łbie chyba poprzestawiało. Próbujesz na siłę
      wszystkim wmówić, że dacia to jest jakiś cholerny cud techniki i zajebiste auto
      bo kosztuje o 25 tys mniej niż porownywalne. Zamiast Smarta powinni sprzedawać
      maluchy i jeden i drugi ma cztery koła, silnik z tyłu i jest dwumiejscowy.
      • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 17.01.05, 16:08
        no dokladnie - robi afere ze kupuje zupelnie zwykly samochod ktory gdyby
        kosztowal troche wiecej bylby nie do przyjecia bo po prostu nie jest wart
        wiekszych pieniedzy (i tak uwazam ze za to jak dacia wyglada to ceny sa za
        wysokie), na tej zasadzie mozna by powiedziec ze po co komu np. saab 9-5 jak za
        polowe ceny mozna bylo kupic daewoo leganza tez wypasione, po co E-klasa, po co
        A6 itd?trzeba wyraznie powiedziec dacia kosztuje mniej bo oferuje mniej (nie
        koniecznie pod wzgledem wyposazenia) niz konkurencja - i mroczek daj juz sobie
        spokoj z nawracaniem wszystkich na rumunska motoryzacje, przestan sie
        kompromitowac i robic z siebie czlowkieka nie bedacego przy zdrowych zmyslach...
    • Gość: Mondżejszy Re: Bede mial Logana IP: 5.5R2D* / *.pg.com 17.01.05, 15:20
      A ja kópiłem se urzywanom motorynkie. I jezdem jeszcze 30 kawałkuf do pszodu.
      Nikt mnie nie pszebije!!!
    • Gość: RF Re: Bede mial Logana IP: 57.66.193.* 17.01.05, 18:31
      Twoje rozumowanie jest słuszne, choć trzeba zrozumieć tych co ich stac na
      lepsze bryki w imię miłości do marki. Sam twierdzę, że wydawanie pow. 50 tys.
      na auto w naszych realiach to rozrzutność.
      Zastanawia mnie tylko jedno - odbiór w kwietniu?
      wcześniej się nie da? taka kolejka czy tempo produkcji?
      Ja przeczuwam że to auto obroni się samo cena jest przecież na poziomie
      malutkich aut a takimi strach dziś jeździć.
      Wystarczy popatrzyć na Cinquecento po wypadku w krakowskim karambolu tylne
      drzwi są na przednich fotelach! toż to krótsze od Smarta.
    • woman29 Re: Bede mial Logana 17.01.05, 21:29
      Ciekawe jak sie bedzie sprawowac, zaloz blog posiadacza logana-i tak go nie
      kupie ale chetnie poczytam jak sie jezdzi itd ;-)
    • Gość: gostencjusz A ja nie bede mial Logana:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:28
      i tyle
      :):):)
      • Gość: mroczek Re: A ja nie bede mial Logana:) IP: *.devs.futuro.pl 17.01.05, 23:29
        Nie stac cie?
        • Gość: p Re: A ja nie bede mial Logana:) IP: *.autocom.pl 18.01.05, 06:52
          wez przestan ludzi rozsmieszac :D nie kazdy chce jezdzic czyms takim :P
          • Gość: p Re: A ja nie bede mial Logana:) IP: *.autocom.pl 18.01.05, 07:14
            postanowilem poswiecic jeszcze chwile mojego czasu i zajrzalem na polska strone
            logana - wnioski nastepujace:
            - z zewnatrz calkiem fajnie by wygladala jako snopowiazalka
            - w srodku 'piekna':> te plastiki mmmmm moze byc inspiracja dla producentow
            traktorow w bylym ZSRR
            i na koniec najlepsze: wyposazenie :D kontrolka otwartych drzwi jedynie w
            najbogatszej wersji, ale za to jak pisza kazda wersja ma ogrzewanie - fakt - to
            juz wypas, no i na koniec to juz naprawde klasyfikuje logana w grupie wyzszej
            klasy limuzyn - wszystkie, powtarzam wszystki wersje maja lusterko wewnetrzne!!
            niesamowite taki wypas za takie pieniadze :> jakby ktos mial watpliwosci to:
            www.dacia.com.pl/pl/DaciaSITe/logan/equip/index.html
            • Gość: autof Re: A ja nie bede mial Logana:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:07
              Dacia jest wykończona jak samochody z Korei z poczatku lat 90-tych a przecież
              teraz mamy XXI wiek !!!. Rozumiem, że ma to być samochód tani ale chyba troche
              przesadzili. Nawiasem mówiac nie kupiłbym samochodu na którego mam czekać pare
              miesięcy, no chyba że byłby to samochód już sprawdzony a nie jak Logan - wielka
              niewiadoma. To troche kupowanie kota w worku. Jeżeli ktoś chce być królikiem
              doświadczalnym to tylko jego wybór. Pozdrawiam.
        • Gość: korg Re: A ja nie bede mial Logana:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:43
          Mroczek - tak w ogóle to kawał chama z ciebie.
    • Gość: p Re: Bede mial Logana IP: *.autocom.pl 18.01.05, 21:34
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=19597253
      no i to jest to super auto?nie ma to jak zaoszczedzic 25k i na dzien dobry
      jechac na akcje serwisowa :] ale moze to element wyposazenia seryjnego i to juz
      od najtanszej wersji: emocje wliczone w cene :D
    • grogreg Re: Bede mial Logana 21.01.05, 13:59
      Z sasady interesuja mnie wersje podstawowe i mialem nadzieje ze cena logana nie
      przekroczy 28 000. Pewnie z czasem stanieje.
    • Gość: mehu Re: Bede mial Logana IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.01.05, 21:09
      Szczerze współczuję.
      • czyzunia Re: Bede mial Logana 21.01.05, 21:35
        fetyszyści.
        • yupiya Re: Bede mial Logana 21.01.05, 21:48
          każdy lubi co innego ;-)
          a ty jaką tapicerkę?
    • Gość: gg Mroczek, wiesz co znaczy słowo "Cham"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:47
      pewnie nie
    • Gość: szewczyk Re: Bede mial Logana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:37
      no to teraz na wsi poszpanujesz sobie !!! sąsiad ci może ..pozazdrośći !!!
      nuraku !!! mentalnosci polaka jest żalosna!!!!!!!!
      no ale to wolny kraj w końcu jest!
      powodzenia!!!
    • Gość: rob Re: Bede mial Logana IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 20:41
      ciekawie co powiesz za kilka miesięcy
      • mikollaj1 Re: Bede mial Logana 19.02.05, 00:39
        Patrząc na oferty innych marek to nie znalazłem żadnego modelu o takie jcenie i
        tak dużym silniku 1,4 za 29 900zł i w dodatku samochód jest w miare duży. Chce
        kupić sobie samochów za około 30 000 - 35 000zł jaki polecicie.
    • mar_elx 3,5 miesiąca oczekiwania na DACIĘ!!!!!?????? 26.02.05, 19:36
      Jaja jak berety! Czy można się tak dać OGŁUPIĆ? Zgodzić się czekać TRZY I PÓŁ
      MIESIĄCA na samochód marki DACIA?????????? Abstrahując już od tego czy to dobre
      auto czy nie i czy cena jest korzystna czy nie, to jest to marka nędzna i na
      taki status jest skazana... Tymczasem ktoś decyduje się czekać na takie cóś
      TRZY I PÓŁ MIESIĄCA - zupełnie jak na jaguara jakiegoś produkowanego na
      zamówienie...
    • wlk.brytania Lektura "rozbraja" 26.02.05, 19:42
      Niezle sie ubawilem...Dzieki
      • dr.uid Nie ma za co 26.02.05, 20:04
        wlk.brytania napisał:

> Niezle sie ubawilem...Dzieki

Cala przyjemnosc po mojej stronie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka