Dodaj do ulubionych

Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !!!

29.01.05, 17:35
Wracałem wczoraj późno do domu, zajeżdżam na Statoila, tankuję do pełna, idę
do kasy, biorę fakturę, płącę kartą, czekam, podpisuję, już prawie wychodzę.

W drzwiach przypominam sobie o potrzebie kupienia "Wyborczej", w tym czasie
do sklepu stacji wchodzi nażelowany pseudo-laluś a'la Radom, cofam się biorę
z półki gazetę która o dziwo jeszcze jest w koszyku, idę do kasy, a koleś w
żelu na włosach do kasjera:

..."przyszedłem po 4 groszy reszty, bo mi państwo nie dolaliście do 50
złotych..."

Myślałem że się przesłyszałem, dochodziłem właśnie do kasy, a gość wziął te
wyżebrane 4 (!!!!!) grosze i poszedł do wozu, który stał na samym końcu
stacji (mróz, śnieg a jemu się chciało). Zapłaciłem, wyszedłem, widziałem że
odjeżdżał ze stacji Fiatem Punto pierwszej serii z pierdzącym wydechem i
jakimiś "lansowymi" kołpakami udającymi alufelgi :-)))

Pewnie teraz na tym forum udziela się, bo za te ganc kopaki musiał sporo
zapłacić, miały one dizajn z imitacją tarczy hamulcowej w tle, są zapewne
bardziej trendy niż moje czarne stalowe felgi, ale co tam, grunt że swoje 4
grosze odebrał!!! :))) Rofl::
Obserwuj wątek
    • Gość: luna Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 29.01.05, 17:55
      ten gosciu nie zebrze,on przyszedl po swoje pieniadze bo nie dolano mu do do
      rownych 50 PLN i ma racje,zagazowany to jestes ty po wczorajszej balandze
      wsioku.
    • diabel.tasmanski Było trzeba zapłacić za gościa tankowanie 29.01.05, 17:56
      A co ci tam, przeciaż to dla ciebie przyszcz. Co się gościa tak czepiasz ,
      przeciez niczego ci nie zabrał to jego sprawa.
    • Gość: jtd zalosny d*pku - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:02
      ten tekst i ta lektura (Gazeta Wyborcza) mowią o tobie wiecej niż pewnie
      chcialbyś, aby inni wiedzieli. Smieszny i zalosne to najlagodniejsze
      okreslenia, ktore w odniesieniu do ciebie cisną się na usta.
    • Gość: Gosc Jestes typowa "warszawkowa" menda. n/t IP: *.net 29.01.05, 18:05
      • Gość: warszawiak Re: Jestes typowa "warszawkowa" menda. n/t IP: *.chello.pl 29.01.05, 18:41
        Dlaczego tak uważasz?Jestem z Warszawy i mnie obrażasz takim stwierdzeniem.
        Iczym sie różni warszawska menda od innej?
        • Gość: Gosc Re: Jestes typowa "warszawkowa" menda. n/t IP: *.net 29.01.05, 19:09
          Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Dlaczego tak uważasz?Jestem z Warszawy i mnie obrażasz takim stwierdzeniem.
          > Iczym sie różni warszawska menda od innej?

Odrozniasz "warszawke" o ktorej ja pisalem od "Warszawiaka"?
          • Gość: warszawiak Re: Jestes typowa "warszawkowa" menda. n/t IP: *.chello.pl 29.01.05, 19:20
            Zwracam honor ...nie zauważyłem.Warszawki też nie lubie :)
    • Gość: Olaf A to historia IP: *.devs.futuro.pl 29.01.05, 18:24
      Facet z Puntomiał racje. Jeżeli płacę co do grosza to i reszte powinni wydawać
      co do grosza.

A autor wątku to chyba jakiś niedowartościowany palant.
      • Gość: Olaf Re: A to historia IP: *.devs.futuro.pl 29.01.05, 18:24
        I pewnie jeździ służbowym samochodem.
      • barkas Re: A to historia 29.01.05, 18:28
        Gość portalu: Olaf napisał(a):

> Facet z Puntomiał racje. Jeżeli płacę co do grosza to i reszte powinni
        wydawać
        > co do grosza.
        >
        > A autor wątku to chyba jakiś niedowartościowany palant.

A co zabolało? Pewnie Ty nie jeździsz Punto :-)
        Prawdziwy mężczyzna ma gest, nie spuszcza się o takie kwoty ordynarnie mówiąc.
        W restauracji pewnie też jesteś biedak i zgred i napiwków nie dajesz....

Ps. Nie mów tak do mnie.
        • Gość: telewidz Re: A to historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:38
          przyznaj sie barkas ,ze wymysliles te brednie ,aby dokopac gaziarzom.dupek
          jesteś.Jesli chodzi o placenie i napiwki od 4 groszy w góre ,to najczesciej
          włascie dają nie tylko na stacja paliw ,ale w ogóle (nie mnie oczywiscie,ja to
          czsem obserwuję)ludzie ubodzy,emeryci rencisci.Natomiast elegannccy panowie w
          długich czarnych płaszczach z komórkami przyspawanymi do czerepa nawet w czasie
          zucia hamburgera w McD ,czekaja na kazdy grosz reszty.
          • Gość: warszawiak Re: A to historia IP: *.chello.pl 29.01.05, 18:43
            Cos w tym jest ,ze bogaci są bardziej skąpi...moze dlatego są bogaci ,ze licza
            każdy grosz? Coś w tym jest...
            • Gość: telewidz Re: A to historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:53
              oczywiscie ,byle skapstwo nie przeradzało się w chorobę lub odwrotnie :chamstwo
          • Gość: QQ Re: A to historia IP: 193.111.144.* 31.01.05, 09:49
            poza tym jak nie chcesz dać napiwku płacicz kartą ... co zrobił BARAKAS ... i
            co głupio ci?
          • Gość: fast food Re: A to historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:04
            W MacDonaldzie nie wolno przyjmowac napiwkow. ;)
        • Gość: Olaf Re: A to historia IP: *.devs.futuro.pl 29.01.05, 19:01
          Ps. Nie mów tak do mnie.

Bo co?
          • Gość: zdeb bo barkas ci wyjedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:11
            z bańki między oczy. Ale ty mozesz zrobic szybki unik i mu strzała w
            podbrobeczek (na wbicie zuchwy). Ale on też na to unik i zewrzecie się wówczas.
            I on ci moze odgryźc ucho, ale ty jemu nos. I tak pokrwawieni, bez ucha i bez
            nosa dwa samce o nadmiernie podwyzszonym poziomie testosteronu, ale bardzo
            niskim IQ, powloką sie do domów i do swoich fur. Biedne poyeby.
          • Gość: Gosc W takich Niemczech wydaja co do centa IP: *.net 29.01.05, 19:14
            A jak zatankujes za 20 euro i 1 centa to tego centa nikt ci tam nie
            podaruje,znam to na swoim przykladzie,dalem 21 euro i dostalem 99 centow reszty.
        • Gość: K Re: A to historia IP: *.pl / *.pronets.pl 30.01.05, 21:44
          "DO PELNA" TO TY NIE ZATANKOWALES A WROCILES SIE DO SKLEPU NIE PO "WYBORCZA"
          LECZ PO MIXOL DO BARKASA ABY DOLAC POD KOREK HE HE!!! A DAWANIE NAPIWKOW TO
          MALOMIASTECZKOWA WIOCHA!! POPROSTU NIEKTORZY UWAZAJA ZE ICH PIENIADZE SA PO TO
          ABY NIE BYLY ROZDAWANE ZA "PIEKNY USMIECH" A Z DRUGIEJ STRONY TO Z JAKIEJ PAKI
          MAM ZOSTAWIAC W CZYJEJS KIESZENI CHOC BY 1 GROSZ????
    • greenblack Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 29.01.05, 19:25
      Mnie pewnego dnia już ch.. strzelił, jak kolejna ekspedientka powiedziała,
      że "ten grosik będzie winna". Jak śmierdziele robią ceny 19,99 zł, to ja tyle
      chcę płacić, a nie 20,00 zł. Zrobiłem aferę, zablokowałem kolejkę i dostałem
      grosz reszty. Od tamtego dnia nie odpuszczam i nie odchodzę od kasy, póki nie
      dostanę reszty co do grosza i nie schowam jej do portfela.
      • woman29 Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 29.01.05, 19:46
        Dlatego wole placic karta,no chyba ze to jest jakas smieszna kwota rzedu 5,8o :-
        ) ale tez mnie nie raz szlag trafia jak slysze : "bede pani winna 2 grosze"
        bez gdy ja nie mam tych 2 groszy to kasjerka ma problem.
        • apodemus Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 30.01.05, 17:25
          > Dlatego wole placic karta,no chyba ze to jest jakas smieszna kwota rzedu
          > 5,8o :-) ale tez mnie nie raz szlag trafia jak slysze : "bede pani winna 2
          > grosze" bez gdy ja nie mam tych 2 groszy to kasjerka ma problem.

Ja kiedyś płaciłem kartą i też "zaokrąglono" mi kwotę (jakieś 4 czy 5 groszy w
          górę :-)) ale zwyczajnie nie chciało mi się kłócić. Zresztą zwykle płacę kartą
          i nie pilnuję nalewając, żeby się zrobiła równa kwota... ale moim zdaniem,
          wpisując obciążenie karty powinni wpisywać _dokładną_ kwotę.
      • pavulon78 Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 30.01.05, 00:02
        W pełni popieram. Skoro sprzedawcy praktycznie nigdy tego pieprzonego grosza nie
        darują to dlaczego my mamy im darować?
        • Gość: Krzych Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.iel.gda.pl 03.02.05, 14:32
          Nieprawdą jest, że sprzedawcy nigdy nie odpuszczą 1 czy 2 groszy przy wydawaniu
          reszty. Zdarzało mi się, że gdy po zatankowaniu za np. 100,02 zł i po
          zapłaceniu banknotem 200 złotowym otrzymywałem 100 zł reszty bez żądania
          dopłaty 2 groszy.
          Uważam, że nie warto bawić się w rozliczenia co do grosza.
          • Gość: heh Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:38
            oczywiście, masz rację - ale zaraz Cie tu zjedzą - każdy ma A8, nowe częsci w
            salonach kupuje, ale grosza nie odpuści

pozdr
      • Gość: K Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.pl / *.pronets.pl 30.01.05, 21:47
        Dokladnie!!!! Popieram!!!
      • Gość: hehh Jak cie stać za tym by czekać za 1 gr to .. IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.02.05, 11:14
        Jak cie stać za tym by czekać za 1 gr to gratuluję.
        Ja nie mam czasu użerać się o kilka groszy :)

Tym bardziej z jakąś dzieczyną która musi siedzieć na kasie, mimo że ma
        miesiączke, chce wyjść do kibla, jest wykorzystywana w pracy i zarabia właśnie
        grosze.
        Gratuluję asertywności, troszkę chyba jednak przeginasz...

---
        pozdro :) ;)
        a-tapety.xx.pl

• Gość: Konrad Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.gadow.wroc.net 05.02.05, 23:11
        Ale ty masz problemy. Oni tam mają obroty dzienne liczone w dziesiątki tysiącach
        złotych. Każdy przychodzi do kasy i płaci banknotami 100 PLN 200 PLN i prawie
        nigdy nikt nie ma tego grosika czy dwa, aby lepiej się kasjerowi wydawało. Więc
        skąd ONI, do cholery, te grosze mają brać przy tak ogromnych kwotach ? Przeciez
        to jest jakaś głupota ! Musisz być cholernym frajerem i palantem, aby płacąc
        19.99 czekać jeszcze na grosza ! Ja po prostu sam wychodzę i na grosza nie
        czekam, tylko mówię "dla pani na szczęscie". Miła Pani uśmiecha się do mnie, ja
        do niej i obydwoje mamy lepszy dzień chociaz przez te kilka minut. Lżej na
        duszy, mniejsze nerwy, grosz po nocach mi się nie śni. I to wszystko tylko za
        grosz. A Ty ku*** o je****** grosza tracisz nerwy, siwiejesz i prawdopodobnie
        zostaniesz impotentem w wieku 50 lat (nerwy szkodzą!) I po co ci to ? Po
        pie******** grosza ? Czy ty na prawde nie masz w zyciu wiekszych problemow ?

Tak w ogole, pomyslales kiedys o tym, ze to nie ta kobita przy kasie ustala te
        ceny i to nie jej wina ze ciagle nie ma tych groszy, a ty sie na niej tak
        wyzywasz ? Stan kiedys mądralo za kasą, zobaczymy jak długo wytrzymasz
        psychicznie. Ja wiem jak to jest bo sam za kasą pracuję i robi mi się niedobrze
        jak przychodzą takie buce jak ty.
    • Gość: centuś Grosik do grosika uzbiera na MerSEDESIKA n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:28
      • Gość: p1 Re: Grosik do grosika uzbiera na MerSEDESIKA n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 19:40
        za 5864 lata-policzyłem
        • Gość: Miłosz Re: Grosik do grosika uzbiera na MerSEDESIKA n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:30
          Czytajcie ze zrozumieniem. Bakras napisał że facet nie żądał reszty płacąc w
          kasie. Jak zrozumiałem, zapłacił pracownikowi co lał mu paliwo i fatygował się
          kawał drogo do sklepu po te całe 4 grosze. Faktycznie żenada.
    • Gość: Albercik Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:39
      barkas to cholerny prowokator i dupek . pozdrawiam . jak masz cos do gazu to chetnie sie spotkam i porozmawiam na temat LPG . te 4 grosze to tylko prowokacja .ja zawsze daje do rownego i problem mam z glowu jesli oto chodzi
      • barkas Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 29.01.05, 22:04
        Gość portalu: Albercik napisał(a):

> barkas to cholerny prowokator i dupek . pozdrawiam . jak masz cos do gazu to
        ch
        > etnie sie spotkam i porozmawiam na temat LPG . te 4 grosze to tylko
        prowokacja
        > .ja zawsze daje do rownego i problem mam z glowu jesli oto chodzi

No i tu się mylisz. To nie jest prowokacja.
        Fakt, moje wypowiedzi są czasem kąśliwe i może nawet wqrwiające, ale to co tu
        opisałem, zdarzyło się naprawdę. Nigdy żadnych prowokacyjnych wątków tutaj nie
        zakładam, bowiem sam nie lubię gdy się śmieci w sieci.Są to wyłącznie moje
        osobiste przemyślenia.

Gość naprawdę lazł dobre 50 metrów do sklepu stacji i żebrał 4 groszy reszty!!!
        • Gość: Albercik Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:07
          moze i tak , ale co masz do LPG bo ja mam ins i to w nowym mobilku. a moim MANem leje jednorazowo tyle ON ze ty pewnie w ciagu roku nie jestes wstanie przejezdzic a co dopiero zatankowac . pozdrawiam
          • barkas Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 29.01.05, 22:42
            Gość portalu: Albercik napisał(a):

> moze i tak , ale co masz do LPG bo ja mam ins i to w nowym mobilku. a moim
            MANe
            > m leje jednorazowo tyle ON ze ty pewnie w ciagu roku nie jestes wstanie
            przejez
            > dzic a co dopiero zatankowac . pozdrawiam

Rocznie przejeżdżam ok 60 tys km ale mimo to nie założyłbym gazu do auta. To
            paliwo jest przeważnie fatalnej jakości, poza tym czy ktoś słyszał, żeby w
            sporcie samochody jeździły na gaz? Moja teoria jest taka że gaz jest dobry do
            ogrzewania domu i gotowania. A nie do samochodu. śmierdzi, niszczy podzespoły
            silnika, układ wydechowy, trzeba jeździć na dodatkowe przeglądy, instalację
            regulować, wymieniać jej elementy, poza tym samochód pali go przeważnioe więcej
            i wcale za pół roku nie musi kosztować 2 pln, bo może prawie 3 pln i wtedy
            zobaczysz, że eksploatacja auta na LPG jest droższa niż benzyny, jednym
            stwierdzeniem: skórka nie warta wyprawki.
            Prawdziwy mężczyzna leje do auta benzynę.
            • Gość: machozgumą Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:40
              i posuwa bez gumy - powinieneś dodać
            • Gość: Konrad Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.gadow.wroc.net 05.02.05, 23:41
              > Prawdziwy mężczyzna leje do auta benzynę.

Nawet gdy masz silnik 3,5 litra i spalanie 18-20 litrow ? ;-)

Moim zdaniem problem leży gdzie indziej. Trza "Rządowych" złapać za jaja i
              wymusić na nich likwidację(tak, likwidację do cholery !) akcyzy na paliwo.

Kto jest ZA ?
    • Gość: r Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:17
      odwal sie od laluś a'la Radom bo pewnie jesteś z warszawy sądząc po napisanych
      słowach pogardy
      • Gość: -_- Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.dyn.optonline.net 29.01.05, 22:42
        nie kazdy jest bogaty jak ty Barkas aby darowac grosiki na prawo i lewo
        sam mowisz ze facio byl starym puntasem
        • barkas Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 29.01.05, 22:44
          Gość portalu: -_- napisał(a):

> nie kazdy jest bogaty jak ty Barkas aby darowac grosiki na prawo i lewo
          > sam mowisz ze facio byl starym puntasem

I miał kołpaki o unikalnym dizajnie imitacji alufelg z tarczowymi hamulcami.
          Brakowało tylko zacisków. Buhahahhahahahhahaaaaaaaa.
          • Gość: telewidz Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 23:34
            Prawdziwy mężczyzna leje do auta benzynę.

barkas :posraniec jesteś

moje auto pali dużo benzyny ,ale nie mam zamiaru montowac instalacji gazowej z
            wielu przyczyn.natomiast nie pogardzam ludźmi którzy musza oszczędzać ,a grata
            musza miec aby w naszym pięknym kraju przeżyć.Na pewno ta kategoria kierowców
            irytuje inna częśc uzytkowników dróg,ale w tym naszym chlewie (czyli w
            Polsce),odrobina szacunku nalezy sie wszystkim ,nawet tym w fabiach i puntach.
    • Gość: andrzej Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.chello.pl 30.01.05, 00:06
      LPG to najlepsze paliwo i przy okazji pozywka dla idiotow smarujacych durne posty na tym
      forum!
    • Gość: Kazimirz To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem !!! IP: *.ipt.aol.com 30.01.05, 00:11
      • bejrutek Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! 30.01.05, 00:38
        Macie rację jak sprzedawca zaczyna żebrać w stylu " będę pani dłużna", czemu
        się nie przygotuje na takie rzeczy. Spotkałem się tutaj ze stwierdzeniem, że
        jak sprzedawcy brakuje to żąda tego 1gr, jak brakuje kupującemu to "żebra". Ja
        tankuje 1-2 razy w tygodniu śr po 100zł, chyba już od 6 lat. W praktyce
        wychodzi ok 100zł +/- 1-3 gr. Nigdy mnie ktoś jeszcze nie poprosił żebym
        dopłacił, albo żeby sprzedawca nie wydał mi nawet tego 1gr. Wychodze implus
        cały czas narazie. Osobiście mam to gdzieś... pierdoły, nie mam zamiaru
        zwariować lub strcic nerwy dla jakiś graoszy, jeżeli zdarza się to
        sporadycznie...
        • Gość: ja Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 13:59
          To jest przykład typowego dusigrosza!! Wstyd.
          • Gość: fan Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: 80.55.171.* 30.01.05, 15:20
            Ty barkas głupi ujek jesteś. Oszczędzając na tankowaniu gazem, moge pozwolić
            sobie na karnety na baseny całej rodzince, kino, necik, żeby takie wypociny jak
            twoje poczytać i tu sie żdziwisz, żeby kupić dwa komplety opon. Miesięcznie
            oszczędzam 200-300 zł. I nie znalazłem do tej pory żadnego argumentu, zeby
            robić inaczej. O jakich ty niszczopnych przez gaz podzespołach piszesz? O jakim
            smrodzie? Z twojego katalizatota to CocoChanel wali?
            • Gość: Miś_Koralgol Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:44
              Gość portalu: fan napisał(a):

> Ty barkas głupi ujek jesteś. Oszczędzając na tankowaniu gazem, moge pozwolić
              > sobie na karnety na baseny całej rodzince, kino, necik, żeby takie wypociny
              jak
              >
              > twoje poczytać i tu sie żdziwisz, żeby kupić dwa komplety opon. Miesięcznie
              > oszczędzam 200-300 zł. I nie znalazłem do tej pory żadnego argumentu, zeby
              > robić inaczej. O jakich ty niszczopnych przez gaz podzespołach piszesz? O
              jakim
              >
              > smrodzie? Z twojego katalizatota to CocoChanel wali?

Karnety na basen dla całej rodziny to ja dostaję od szefa, podobnie jak opony,
              które w służbowym aucie fajnie się czasem w niebieski dym zamieniają:) I nie
              muszę tankować gazu, bo moje auto ma silnik Common Rail. Płacę firmową kartą
              kredytową i nawet do gowy by mi nie przyszło żebranie o 4 grosze reszty. Chyba
              muszę zejść na ziemię! A na kino i necik i CoCoChanel dla żony zarabiam inaczej
              niż ten lolek podany w przykładzie.
              • Gość: Macka Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:10
                kredytową i nawet do gowy by mi nie przyszło żebranie o 4 grosze reszty. Chyba
                muszę zejść na ziemię! A na kino i necik i CoCoChanel dla żony zarabiam inaczej
                niż ten lolek podany w przykładzie.

jestes jeszcze durniejszy niz barkas !!
                • Gość: czytacz Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:19
                  kredytową

===
                  odp
                  qwa co to za dupek napisal?
                  -karnety-chyba do bezobslugowej darmowj myjni samochodów
                  -btw
                  nie ma kretynie silników Common Rail
                  sa tylko ..... a zreszta.........
                  • Gość: RogerIZ28 Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.chello.pl 30.01.05, 22:49
                    U mnie całe szczęscie, jak jeszcze jezdziłem fabiom na gaz, przelewali wiecej a
                    cene zaokrąglali w dół:]
              • Gość: michael Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 04:20
                Miś_Koralgol napisał

> które w służbowym aucie fajnie się czasem w niebieski dym zamieniają:) I nie
                > muszę tankować gazu, bo moje auto ma silnik Common Rail. Płacę firmową kartą
                > kredytową i nawet do gowy by mi nie przyszło żebranie o 4 grosze reszty.
                Chyba
                > muszę zejść na ziemię! A na kino i necik i CoCoChanel dla żony zarabiam
                inaczej

KUR.WA ALE WIEŚNIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: b2 Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.tvgawex.pl 31.01.05, 18:16
                hehehe. to ja jestem ciekaw jaki będziesz mądry, jak cie szef z hukiem z roboty wypierteges kiedyś. z drżącymi rączkami będziesz tankował cinquecento na podrzędnych tanich stacjach za 20 zł. i kłócił się o wszystko. zlewał przemysławką a bachory zaprowadzał pod basen, żeby popatrzyły przez szybę, jak inni pływają, zmanierowany pajacu.
                • Gość: Miś_Koralgol Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:23
                  Gość portalu: b2 napisał(a):

> hehehe. to ja jestem ciekaw jaki będziesz mądry, jak cie szef z hukiem z
                  roboty
                  > wypierteges kiedyś. z drżącymi rączkami będziesz tankował cinquecento na podrz
                  > ędnych tanich stacjach za 20 zł. i kłócił się o wszystko. zlewał przemysławką
                  a
                  > bachory zaprowadzał pod basen, żeby popatrzyły przez szybę, jak inni pływają,
                  > zmanierowany pajacu.

Raczej szybko mnie nie wyrzuci, bo w dużej mierze jego egzystencja zależy
                  odemnie i on o tym wie. A proszę mi wierzyć, że karnety na basen, podobnie jak
                  na siłownię, kręgle i wynajem hali do piłki nożnej, w którą zimą gramy z szefem
                  to kropla w morzu wydatków dla korporacji. Podobnie jak zakup opon czy lunch w
                  restauracji z klientem. Być może w szkole byłem dupkiem i nie chodziłem z
                  kolegami na wagary, ale za to teraz nie jestem popychadłem, ludzie liczą się
                  z moim zdaniem i mnie szanują, jestem kimś i nie muszę jeździć cinquecento i
                  tankować w tanich stacjach, a tym bardziej wykłucać się jak to pięknie ująłeś
                  o wszystko, w dzieci inwestuję i liczę na to że będą w przyszłości miały
                  jeszcze lepszy start w życie jak ja.
                  • Gość: b2 Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.tvgawex.pl 01.02.05, 12:18
                    >a tym bardziej wykłucać się jak to pięknie ująłeś
                    >o wszystko

proponuję, by w miejsce karnetów najdroższy szef zainwestował w słownik ortograficzny, dla jednego z filarów swojej firmy.
                    co za bufonada. <bleh>
                  • Gość: szef_firmy Re: To byli moi piniadze o kturyh nie rzebralem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:46
                    dzieci jednak ze zmanierowanego pajaca słaby przykład maja, a Gates'em nie
                    zostaniesz cioto
    • x-darekk-x Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 31.01.05, 10:50
      rzadko place gotowka. jezeli jednak siegam po banknot lub monety i panienka w
      kasie bez spojrzenia nawet czy ma w szufladzie drobne mowi "to bedzie bez
      grosza, dobrze?" to zawsze odpowiadam "nie, nie dobrze." mam gdzies ten jeden
      grosz (bo to mniej niz sekunda mojej pracy), ale chodzi o fakt w jaki
      przyzwyczajaja sie traktowac pieniadze klientow. chca miec ceny z 9 na koncu,
      to niech je respektuja.
    • Gość: zagazowany Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 15:38
      To pomyśl sobie tak:dziennie niech mają 100 klientów,każdemu nie oddadzą 4 gr,w
      to już masz 4 zł,pomnóż przez 30 dni i wychodzi 120zł.
      Mój znajomy ma LPG,jak chcesz to jeździj do niego i zostawiaj nawet po 50 gr to
      nie będe musiał wydawać na gaz bo ty mi go zafundujesz przez cały miesiąc.
      Chyba jakiś szczeniak i prostak z ciebie,bo ktoś dojrzały się tak nei zachowuje
      i rozumie pewne sprawy.
    • Gość: Siwy Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.telia.com 31.01.05, 15:40
      ... to normalne,instalacja LPG jest droga-musi mu sie szybko zplacic.
    • Gość: Kaszana Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:13
      barkas napisał:

> Wracałem wczoraj późno do domu, zajeżdżam na Statoila, tankuję do pełna, idę
      > do kasy, biorę fakturę, płącę kartą, czekam, podpisuję, już prawie wychodzę.
      >
      > W drzwiach przypominam sobie o potrzebie kupienia "Wyborczej", w tym czasie
      > do sklepu stacji wchodzi nażelowany pseudo-laluś a'la Radom, cofam się biorę
      > z półki gazetę która o dziwo jeszcze jest w koszyku, idę do kasy, a koleś w
      > żelu na włosach do kasjera:
      >
      > ..."przyszedłem po 4 groszy reszty, bo mi państwo nie dolaliście do 50
      > złotych..."
      >
      > Myślałem że się przesłyszałem, dochodziłem właśnie do kasy, a gość wziął te
      > wyżebrane 4 (!!!!!) grosze i poszedł do wozu, który stał na samym końcu
      > stacji (mróz, śnieg a jemu się chciało). Zapłaciłem, wyszedłem, widziałem że
      > odjeżdżał ze stacji Fiatem Punto pierwszej serii z pierdzącym wydechem i
      > jakimiś "lansowymi" kołpakami udającymi alufelgi :-)))
      >
      > Pewnie teraz na tym forum udziela się, bo za te ganc kopaki musiał sporo
      > zapłacić, miały one dizajn z imitacją tarczy hamulcowej w tle, są zapewne
      > bardziej trendy niż moje czarne stalowe felgi, ale co tam, grunt że swoje 4
      > grosze odebrał!!! :))) Rofl::
      >
      A miałem Ciebie za rozsądnego gościa...
      • Gość: Swojak Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 21:46
        Gaz do kuchenek się nadaje
        nie do samochodów.
    • Gość: WPR barkasowi druizm przezarl mozg /nt/ IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 08:33
      • Gość: Siwy Re: barkasowi druizm przezarl mozg /nt/ IP: *.telia.com 03.02.05, 12:13
        Autor: Gość: Swojak IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Data: 02.02.2005 21:46

Gaz do kuchenek się nadaje
        nie do samochodów.
        _______________________________ _______________________________ _________________

.. nie tylko do kuchenek ,w USA gaz ma tez inne zastosowanie,chociaz to moze
        inny gaz ?

• edek40 Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 03.02.05, 14:06
      Patrzysz na to jednostronnie. Tez nie chcialoby mi sie latac po 4 grosze, ale tego typu sytuacje wole oceniac sam. Tu placacy za gaz zostal postawiony przed faktem dokonanym. Sprzedawca nie mial reszty i to on powinien dymac rozmienic. Naciaganie klienta na nawet drobne przeplacenie jest strasznie nieeleganckie, a w skali duzej stacji do tego rosnie w calkiem okragla kwote i to zapewne na korzysc stacji. Bardzo czesto slysze, ze ktos nie ma 1 grosika reszty. Nie chce mi sie czekac, wiec podejmuje decyzje i ja realizuje. Gdyby jednak kasjer/kasjerka nie wydal tego 1 grosza, a ja zorientowal sie o tym po przeliczeniu to mozna sie tu nawet doszukiwac zlej woli, moze nawet proby oszustwa. To sa niuanse, ale w zyciu calkiem wazne.
      • dr.iud Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 03.02.05, 14:34
        jakby ktoś przeoczył wytłumaczenie tego gów...ego wątku stworzonego przez
        zfrustrowanego, zidiociałego i niedorozwiniętego pajaca, to znajduje się tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=20197659
        przeczytajcie wszystkie wątki tego pajaca Barkasa na przestrzeni ostatnich 2-3
        lat...to jakiś pokręcony pozer co nie ma kumpli i musi się popisywać swoim
        cwaniactwem i pozorną wyższością nad posiadaczami innych marek samochodów, nie
        mówiąc już o nienawiści do osób z innych miast niż to buraczydło pochodzi.
        • Gość: Swoboda_T Dobre!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 00:14
          LOL
          • barkas Przepraszam 05.02.05, 20:02
            Czas na małe podsumowanie.
            Odnoszę wrazenie że moim wątkiem trafiłem w ego wielu piszących tutaj osób,
            jeśli ktoś poczuł się obrażony to przepraszam. Nie sądziłem że mój wątek, który
            założyłem w dobrej wierze będzie miejscem w którym niejeden właściciel
            zagazowanego Punto poczuje się tutaj urażony.
            Przytoczyłem w nim wyłącznie moje odczucia i wnioski z zaobserwowanej na stacji
            sytłacji, jeśli ktoś poczuł się urażony jeszcze raz przepraszam.
            Oczywiście każdy ma prawo odbierania nawet 1 grosza reszty, nawet gdy musi
            przespacerować się po nie 50 metrów.
            • Gość: Konrad Nie przepraszaj, ucz polactwo kultury ! IP: *.gadow.wroc.net 05.02.05, 23:32
              barkas napisał:
              > Oczywiście każdy ma prawo odbierania nawet 1 grosza reszty, nawet gdy musi
              > przespacerować się po nie 50 metrów.

Tym bardziej, że ludzi niedowartościowanych, frajerowatych, bucowatychi
              nieudaczników w naszym kraju nie brakuje. Chodzenie po taką resztę a nawet
              czekanie przy kasie na resztę jeden, dwa grosze to dla mnie jest po prostu
              żałosne. Sam nie zarabiam kroci ale wolę powiedzieć sprzedawczyni "proszę
              zatrzymać, na szczęście". Niestety "polactwo" to narud zawisły, chamski i
              ogólnie mało kulturalny, więc takich rzeczy nie rozumie.
              I ja nie rozumiem też tych ludzi, bo mi po prostu głupio jeszcze czekac i
              wystawiać rękę po grosza, bo "to moje"! Co to znaczy "moje" ze mam robic z
              siebie biedaka i buca ?? No ale są dwa typy ludzi. Pierwsi, ktorzy mają to
              głęboko gdzieś; drudzy, którym ręce się zaraz trzęsą bo grosza nie dostali, tacy
              ludzie zazwyczaj także patrzą się zawsze sprzedawcy na ręce, w każdym z nich
              widzą oszusta i złodzieja, a sami są dziwakami i frajerami.

PS: dzisiaj tankując GAS, nie domagałem się reszty 3 groszy. Wybiło mi kwotę
              70,03 i uznałem za normalne dać sprzedawcy 100,10 i czekać na resztę 30 PLN bez
              tych pierdzielonych 3 groszy, które miałem głęboko gdzieś. I co ? Pogadałem
              sobie miło ze sprzedawcą, podaliśmy sobie ręce i odjechałem. A greenblack albo
              inny forumowy frajer kłóciłby się o 3 grosze, stracił czas, zdrowie, nerwy ,
              reputacje a z nerwów nacisnął by mocniej w pedał gazu przec co spaliłby
              niepotrzebnie o wiele więcej paliwa niż te 3 grosze.

Hehe tak sie rozpisałem, no ale trudno, trzeba uczyć polactwo kultury !
              LUDZIE ! Trochę więcej wzajemnego zrozumienia, mniej zawisłości, więcej
              uprzejmości ! Będzie się nam żyło o wiele lepiej i przyjemniej !

Pozdrawiam
              • Gość: Konrad Sory za ORTy i błedy matematyczne;) /nt IP: *.gadow.wroc.net 05.02.05, 23:35
                /nt
                • Gość: Klementynek2 Re: Sory za ORTy i błedy matematyczne;) /nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:09
                  W sumie Konrad i Barkas
                  mają rację.
                  Zebjactwo to plaga w polszcze.
                  • barkas Re: Sory za ORTy i błedy matematyczne;) /nt 13.02.05, 19:34
                    Chciałem napisac moje przemyślenia n/t zbierania punktów za tankowanie/zakupy
                    na stacjach, ale sobie daruję......
    • muszek0 Re: Gość tankował LPG i żebrał 4 groszy reszty !! 14.02.05, 12:31
      "Wracałem wczoraj późno do domu, zajeżdżam na Statoila, tankuję do pełna, idę
      do kasy, biorę fakturę, płącę kartą, czekam, podpisuję, już prawie wychodzę".

ależ opis sytuacyjny!!!
      zapomniałeś dopisać: zrobiłem dziesięć kroków do wyjścia, otworzyłem drzwi,
      zamnknąłem, podszedłem do samochodu...itd,itp.

a swoją drogą to za bardzo szanuję kończyny dolne, żeby wracać się po 4 gr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka