Dodaj do ulubionych

Kupilem BMW.

IP: *.lot.pl 04.06.02, 17:08
Mam pytanko,czy do BMW 320i 1987, oplaca sie instalowac gaz, jedni mi odradzaja
,a inni polecaja, mowia ze jest molowaty silniki sie nie oplaca inatalowac gazu
w tak starym silniku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tig Re: Kupilem BMW. IP: *.nsm.pl / 192.168.170.* 04.06.02, 20:27
      Kupiles BMW... przyjmij moje kondolencje.
    • Gość: alfista Re: Kupilem BMW. IP: *.pi.tpsa.pl / 172.16.2.* 05.06.02, 10:30
      A dres juz masz ?
      • Gość: malko Re: Kupilem BMW. IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 10:51
        Gość portalu: alfista napisał(a):

> A dres juz masz ?

Bardzo nieładnie tak dokuczać innym.

• Gość: Remo Re: Kupilem BMW. IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 05.06.02, 10:56
          e tam dokuczać, czasem nie można się powstrzymać :))
    • Gość: 130rapid Re: Kupilem BMW. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 11:40
      Gość portalu: trepan napisał(a):

> Mam pytanko,czy do BMW 320i 1987, oplaca sie instalowac gaz, jedni mi odradzaja
      > ,a inni polecaja, mowia ze jest molowaty silniki sie nie oplaca inatalowac gazu
      > w tak starym silniku.

Kupiłeś zgrabną gablotę z bardzo udanym silnikiem.

Zakładać gaz czy nie? Zależy w jakiej kondycji jest ten stary silnik. Ale to już
      ty powinieneś ocenić, bo my tu nie usłyszymy jak on chodzi, ani nie poczujemy
      zapachu jego spalin. Jest ryzyko, że mocno ujechany silnik padnie wkrótce po
      założeniu gazu, bo jazda na gazie ułatwia olejowi sprzątanie wnętrza silnika ze
      starych osadów.

Jeśli sobie zafundujesz za 6 tys. instalację wielopunktowego wtrysku gazu to
      silnik będzie co najmniej równie żwawy jak na benzynie. Jeżeli wybierzesz tańszą
      osiągi spadną o 5-15 %. Zależy od regulacji. Możesz zażyczyć sobie ustawienie
      istalacji na bogatszą mieszankę gazu z powietrzem i wtedy samochód będzie jeździł
      prawie jak na benzynie, ale zeżre 14 litrów gazu zamiast 11.
      Gdy się zdecydujesz, lepiej zakladaj instalację w firmach, które zajmują się tym
      od lat - może zapłacisz 300 zł więcej, ale nie będziesz musiał składać następnych
      wizyt, żeby co chwilę (przynajmniej na początku) coś regulować i poprawiać
      niedoróbki.
      • Gość: trepan Re: Kupilem BMW. IP: *.lot.pl 07.06.02, 12:45
        dziekuje wam bardzo:)))
    • dlugopis Re: Kupilem BMW. 05.06.02, 12:07
      Dobry silnik. Bardzo duzo wytrzymuje . Sam mam z 89 i ma 250 kkm, a koledzy
      maja po 380 i 450 kkm bez remontu. Ten sam blok (M20) silnika jest w 325, ale
      tam jest bardziej wyzylowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka