saltimbocca 16.03.05, 09:04 czy ktoś wie, gdzie mogę w Polsce kupić kamizelki odblaskowe wymagane w Austrii od 1.05.2005? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link Zgłoś Obserwuj wątek
polokokt Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 09:13 sa w wiekszosci hipermarketow, sa tez w sklepach z odzieza BHP Pozdrawiam Link Zgłoś
glupi_antos Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 09:15 W każdym sklepie z odzieżą budowlaną i BHP - do wyboru zółte, pomarańczowe - cena około 16-18zł. Jeśli natomiast chciałbyś taką kamizelkę z atestami, to poszukaj producentów w internecie - cena powyżej 60zł. Atest daje Ci to, że jeśliby coś się kiedyś jednak stało, to jestes kryty, że widoczność odzieży była gwarantowana. Ale takie dupokrycie przydaje się raczej w zastosowaniach profesjonalnych - dla policji, służb ratownictwa, budowlańców. Zwyczajny kierowca raczej nie musi za to przepłacać. Link Zgłoś
jaro_ss Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 09:17 Za to można straszyć i udawać z daleka policjanta.... wożę sobie taką kamizelkę w bagażniku, na wszelki wypadek, ale dostałem.... w prezencie.... Link Zgłoś
tjaktoj Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 15:01 Dobrze szukaj, bywają w HM czy SM i za 9 zeta. ALe najszybciej i najtaniej w hurtowniach z art. BHP Link Zgłoś
dr.verte Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 15:25 saltimbocca napisał: > czy ktoś wie, gdzie mogę w Polsce kupić kamizelki odblaskowe wymagane w > Austrii od 1.05.2005? Z góry dziękuję za odpowiedź. A co konkretnie Austriacy wymyślili z tymi kamizelkami? Link Zgłoś
polokokt Re: kamizelki odblaskowe 16.03.05, 16:08 wymyslili to ze w kazdym samochodzie musi byc taka kamizelka, oczywiscie celem podniesienia bezpieczenstwa w czasie opuszczenia pojazdu w jakims ruchliwym miejscu aby np. zmienic kolo Pozdrawiam Link Zgłoś