marlon_kozaky 05.05.05, 12:48 parodia tyle kasy za poprzecznie ustawione V8 w pseudoterenowej budzie z haldexem smiech na sali lepiej kupic nowego ML chocby 350 albo X5 bo sa bardziej dopracowane nawet Lexus RX300 - wiem bo mialem okazje pojezdzic Link Zgłoś Obserwuj wątek
turecki4 Re: MEGA test: Volvo XC90 V8 05.05.05, 15:16 ML to chyba do ogrodu raczej, bo wstyd komuś pokazać, zwłaszcza wnętrze. Lepiej Lexusa hybrydowego - o 100 tyś. mniej niż X% Link Zgłoś
marlon_kozaky Re: MEGA test: Volvo XC90 V8 05.05.05, 16:42 turecki4 napisał: > ML to chyba do ogrodu raczej, bo wstyd komuś pokazać, zwłaszcza wnętrze. > Lepiej Lexusa hybrydowego - o 100 tyś. mniej niż X% mam na mysli nowego ML ktory wlasnie wchodzi na rynek wersja ML500 kosztuje od 63 220 Euro a ML 350 od 47 966 Euro w standardzie maja skrzynie 7G-Tronic osiagi ML 500 zostawiaja Volvo daleko w tyle a uklad napedowy ma zdecydowanie lepsze parametry niz XC90 z haldexem ML 500 pomimo mniejszej mocy lepiej przyspiesza i Vmax 240 km/h no i oczywiscie dzwiek mercedesowskiego V8 5.0 to juz zupelnie inna liga niz tego z Volvo ktory tak naprawde zrobila Yamaha bynajmniej nie jestem zagorzalym fanem Merca ale w porownaniu z Volvo to jest zdecydowanie lepsza oferta a kosztuje raptem 4 tys euro wiecej co przy tym poziomie cen powoduje ze nie warto brac Volvo pod uwage zawsze tez mozna kupic nowego Grand Cherokee z silnikiem V8 4.7 lub HEMI 5.7 a dzwiek maja jak trzeba :-) i sa tansze od Volvo a maja zdecydowanie lepsze wyposazenie Link Zgłoś
kirpek Re: MEGA test: Volvo XC90 V8 05.05.05, 15:58 jak zobaczyłem v8 to mi sie gęba zaśmiała, jak przeczytałem to mi mina zżedła. dobre wykonanie to nie wszystko gdy pod maską pracuje v8, a co do nie zawodności tego silnika to dopiero sie przekonamy. jestem rozczarowany... Link Zgłoś
feerley dla mnie 8 05.05.05, 20:10 Ten silnik wygra wszystko co jest do wygrania w swojej klasie. Jeśli ktoś ocenia tę konstrukcję według odgłosu pracy to jest idiotą i powinien jeździć Starem. Ciekawe czy ktoś z krytyków tej konstrukcji słyszał taką hybrydę, bo ja tak, i te hybrydy, które w ciągu najbliższych lat wyprą wszystkie szkopskie silniki V8 (o jakże pięknym brzmieniu), one w ogóle nie wydają żadnego dźwięku. I co to też jest szmelc? Wg autora wątku najlepsze konstrukcje to pewnie te od GM dolnozaworowe - kamień łupany, z resztą taki ML 500, 5 litrów i 306 koni co to za wynik ? Link Zgłoś
wio4litery Re: dla mnie 8 05.05.05, 21:34 > Ten silnik wygra wszystko co jest do wygrania w swojej klasie. ??? Firlej, jesteś jak stare radio z zepsutym potencjometrem: raz cos potępiasz w czambuł, raz piejesz z zachwytu. Rozchwianie emocjonalne. Cyklofrenia, czy tylko cyklotymia? Jakie rozpoznanie? A ten silnik co to "wygra wszystko" to ni pies ni wydra bedąca efektem braku przewidywania. W niczym nie lepszy od inhych. Ot, sprawny agregat bez charakteru. w4l _______________________________ Gość portalu: pio3k napisał(a): > ad.1. bzdurą jest twierdzenie, że gdy olej jest zimny to nie dociera wszędzie, > dowód: reklama oleju magnatec mówi, że ten olej "jeszcze bardziej powleka" Link Zgłoś
feerley Re: dla mnie 8 05.05.05, 21:58 Strasznie się rozpisałeś, szkoda,że nie wiem o co Ci chodzi. Wyjaśnij proszę. Co do Volvo V8 poczekajmy do konkursu "Engine of the year" i zobaczymy kto w tej kategorii silników będzie się liczył, czy ML500 czy BMW 4.4 czy Volvo. Link Zgłoś
wio4litery Re: dla mnie 8 06.05.05, 10:00 > Co do Volvo V8 poczekajmy do konkursu "Engine of the year" i zobaczymy kto w > tej kategorii silników będzie się liczył, czy ML500 czy BMW 4.4 czy Volvo. Udany, 4.4 BMW właśnie jest wycofywany. Ale może masz rację z tą nagrodą dla V8. W końcu taki tytuł zdobyła wyjąca hondowska czwórka w S2000, o jeszcze bardziej stromej charakterystyce mocy. w4l Link Zgłoś
rydzo Re: dla mnie 8 06.05.05, 10:57 Mercedes ML500 i BMW X5 4.4 nie moga juz wygrac w kategorii silnik roku bo silnik 4.4 juz raz wygral w tej kategorii. Natomiast silnik Mercedesa jest juz troche stray i 306KM z 5.0 to nie jest juz dobry wynik. Ja uwazam ze Volvo XC90 jest naprawde swietne. Bardzo podobaja mi sie SUV-y a Volvo najbardziej. Ma swoj styl w przeciwienstwie do oklepanego ML-a czy brzydkiej X5. Cayenne tez uroda nie grzeszy a Touareg ma najwiekszy grzech czyli znak VW. Tylko uwazam ze cena w Polsce jest naprawde z kosmosu. Jak to mozliwe ze to auto w Usa kosztuje 50 tys , w Niemczech 59 tys Euro a u nas 325 tys zlotych. To jest rozboj w bialy dzien ze strony Volvo. Link Zgłoś
bonsoir Re: dla mnie 8 06.05.05, 19:22 rydzo napisał: > Mercedes ML500 i BMW X5 4.4 nie moga juz wygrac w kategorii silnik roku bo > silnik 4.4 juz raz wygral w tej kategorii. Natomiast silnik Mercedesa jest juz > troche stray i 306KM z 5.0 to nie jest juz dobry wynik. Nie bój nic, BMW X niedługo zobaczysz z 4.8, 367 KM a ML z 5.5, 388 KM. Link Zgłoś
kryj Re: dla mnie 8 07.05.05, 15:07 a ja jestem zatym ze wygra silnik hybrydowy lexusa RX 400h Link Zgłoś
traktorzysta Re: dla mnie 8 06.05.05, 10:52 Słyszałem jak pracują motory na ogniwach paliwowych i to jest to czego oczekuję z niecierpliwością . Cisza . Tak powinny pracować szybkie i oszczędne samochody przyszłości . To jest przyszłość ,a nie jakieś bulgotanie , klekotanie i inne ,według mnie, niepotrzebne dzwięki . To jest dla małolatów ,którzy potrzebują bodźca zewnętrznego ,który podbudowywuje ich ego . To tak jak z muzyką ,kuluralni ludzie słuchają spokojnej muzyki ,a niewyżyte dzieciaki głośnej , prostej i dudniącego w rytm pitolenia . Widziałem jak na 1/4 mili stanęły obok siebie ,S600 podrasowana vs jakaś Corvetta chyba . Ten drugi jak rozgrzewał opony i przy samym starcie to narobił hałasu jakby III wojna światowa wybuchła . Natomiast S600 ruszyło bezszelestnie przy tym czymś hałaśliwym i na dodatek wygrało . Cisz i kultura pracy w każdym zakresie . To jest przyszłość . Link Zgłoś
rydzo Re: dla mnie 8 06.05.05, 10:59 S600 seryjnie ma 500KM a jezeli chodzi o mocniejsza to jest to seryjny tuning AMG. 612 KM i ok 4.4sek do setki jesli dobrze pamietam. Link Zgłoś
hotrod404 Re: dla mnie 8 06.05.05, 15:29 może i łupany ale amerykańskiego 6 litrowca nie zamieniłbym na nic. szczególnie na taki odkurzacz. Link Zgłoś
hotrod404 Re: MEGA test: Volvo XC90 V8 06.05.05, 15:26 tylko ford f 250 wersja harley-davidson z 6. litrowym v-8 Link Zgłoś
kirpek Re: MEGA test: Volvo XC90 V8 06.05.05, 17:45 bez dźwieku nie ma radochy, a kto słyszał amerykańskie silnki to wie o czym mówię. z takim dźwiękiem mógłbym cały świat objechać. inna sprawa gdy ktoś podnieca się urwanym tłumikiem... albo wydechem z dużą rurą, albo buczącą pierdziawą, po 100 km przesiadłbym sie do autobusu... volvo wcale nie jest brzydkie, a moim zdaniem v8 nie kupuje się by stało w garażu i ładnie wyglądało, za takie pinądze wolałbym mercedesa choć nie cierpie tej marki. w terenie nieźle powymiata i na trasie też nie wstyd sie pkazać. Link Zgłoś