Dodaj do ulubionych

MB C SportCoupe

15.05.05, 16:20
Co myślicie o tym samochodzie? Wiem że nie ma zbyt wielu użytkowników tego
auta i nie jest popularne ale może jednak ktoś coś ma do powiedzenia. Pasuje
mi werja 200 kompressor , 320 to przesada w tak małym samochodzie.
Obserwuj wątek
    • ml_500 Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 16:32
      mnie sie podoba. nie moge na jego temat wiele powiedziec bo nie jezdzilem ale
      uwazam ze 320 nie jest wcale zbyt duza do tego auta
      • habudzik Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 16:40
        Napisali w jakimś periodyku że 320 to za wiele dla takiego auta bo waży tyle co
        wypasiona Astra III. Ja im wirze a poza tym nie jestem fanem zwijania asfaltu.
        Po modernizacji zeszłorocznej naprawde mi się podoba i ma wreszcie utwardzone
        zawieszenie.
        • ml_500 Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 21:15
          tu nie chodzi o zwijanie asfaltu tylko o te przyspieszenia 60-120 :) uwielbiam
          jak mi gałki oczne wchodza do wnetrza głowy:)
          • habudzik Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 21:46
            ml_500 napisał:

uwielbiam
            > jak mi gałki oczne wchodza do wnetrza głowy:)

Fajny teXt
    • habudzik Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 20:47
      Co jest nikt nie jezdzi takowym??? Może choć C180 kompressor.
      • drpawelek Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 21:30
        Odbylem kiedys jazdy probne wersja 180 kompressor i 320. Nie sadze, zeby moc
        215hp (a teraz to chyba juz 250hp) byla przesada w duzym hatchbacku, przeciez
        jest to tylko sedan serii C bez bagaznika i, o ile dobrze pamietam, dosc ciezki.
        Jezdzilo sie przyjemnie i wygodnie. Wnetrze ladnie wykonane. Dodatkowa atrakcja
        jest "Panorama roof". Jezeli masz wybor, to moim zdaniem pieniadze lepiej wydac
        na wiekszy silnik niz wydumane wyposazenie dodatkowe, ktore przynajmniej w MB
        USA jest bardzo drogie. Atutem tego samochodu jest jeszcze to, ze w porownaniu
        z BMW serii 3 jest on pojazdem berdzo rzadkim na drogach.
        • habudzik Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 21:46
          Dzięki. W dalszym ciągu jednak myśle że 320 ma za cięzki silnik zwłaszcza że jak
          napisałeś to cetka bez bagażnika.
          • drpawelek Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 21:51
            Bylo gdzies niedawno review nowego C ze wzmocnionym silnikiem i po raz pierwszy
            piszacy byli zachwyceni (chyba w Automobile Magazine). Sadze ze ok 200-250hp to
            teraz norma w klasie near luxory. Ile mocy ma BMW 325/330. Sa to bardzo
            zblizone samochody. Naped na tyl poradzi sobie z taka moca.
            • habudzik Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 23:32
              drpawelek napisał:

> Bylo gdzies niedawno review nowego C ze wzmocnionym silnikiem i po raz pierwszy
              >
              > piszacy byli zachwyceni (chyba w Automobile Magazine). Sadze ze ok 200-250hp to
              >
              > teraz norma w klasie near luxory. Ile mocy ma BMW 325/330. Sa to bardzo
              > zblizone samochody. Naped na tyl poradzi sobie z taka moca.

No tak , z przyzwyczajenia potraktowałem go jak przednionapedowca.
              • drpawelek Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 23:37
                Moj przednionapedowiec niezle sobie radzi z moca 210hp.
    • zykk Re: MB C SportCoupe 15.05.05, 23:57
      Witam!

Jestem szczesliwym posiadaczem sportcopue tylko ze disla 220 cdi z automatem.
      Wersja wczesniejsza nie ta po zmianach .. 143 km to jednak troche malo jak na
      taki samochod ,dlatego jak masz okazje kupic wiekszy silnik, stac Ciebie to
      bierz ta 320 oraz (nie jestem pewien) ale wydaje mi sie ze chyba ma byc tez 350
      a to bylby ideal do tego samochodu. Samochod jest bardzo ciezki (przynajmniej z
      silnikiem disla) 1600 kg robi swoje. Jest bardzo stabilny na polskich nie
      najlepszych drogach i praktycznie zawsze przewidywalny .. niestety nie da sie
      wylaczyc w "calosci" esp zawsze czuwam mniej ale czuwa ... dlatego
      przynajemniej przy tym silniku da sie polatac bokami tylko na mokrej
      nawierzchni lub sniegu ale to raczej nie samochod do takich zabaw ;) Co do
      awaryjnosci i usterek to praktycznie nie bylo nic powaznego oprocz
      zalanej "trabki""klaksonu" ;) Jakbys mial jakies pytania napisz z checia
      odpowiem ale w watku priva nie odbieram.. Z czystym sumieniem moge ten model
      polecic mimo ze inny mercedes sprawuje sie fatalnie.
      • habudzik Re: MB C SportCoupe 16.05.05, 00:43
        Dzieki . Wystarczy 200K to dla mnie i tak sporo. A jak się spisuje w takim
        samochodzie automat ? To chyba nie jest jakaś bardzo nowoczesna przekładnia.
        Obiecałem sobie że jak teraz bede kupował (prywatnie) to z automatem. Kolega mi
        polecał automat , zresztą koleżanka też ale bab... kobitkom nie ufam.
        • zykk Re: MB C SportCoupe 16.05.05, 09:37
          Automat jest bardzo dobry , jest to przekladnia 5 stopniowa , praktycznie
          uzywano ja do niedawna we wszytskich modelach oczywiscie z innymi przelozeniami
          (tak przynajmniej mi mowiono) faktycznie teraz wchodzi 7 stopniowy autmat.
          Jednak i ta 5stopniowa przekladnia jest "szybka" nie ma opoznienia w zrzucaniu
          biegow przy wyprzedzaniu,nie szarpie a zmiany sa bardzo plynne w tym przypadku
          mozesz sie sugerowac opinia kolezanki ;)Mamy w rodzinnie firmie rozne samochody
          jednak wszyscy ciagna do automatow jest to bardzo wygodne i bezpieczniejsze od
          manuala zawsze mozesz sie bawic bo w ograniczonym zakresie mozna samemu
          zmieniac biegi. Powiem tak: wszyscy ktorzy jechali tymi autmatami mowia ze
          manualnej skrzyni nie kupia wiecej. I jeszcze taka anegdota wiezlismy kiedys
          czlowieka z innej firmy ktory ma toyote .. jechal z nami 20 minut po tym
          przejezdzie powiedzial ze zbiera na mercedesa ...(dodam ze mial dobry model tej
          toyoty)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka