Dodaj do ulubionych

Czym jeżdżą gwiazdy

28.07.05, 23:14
Dozwolona predkosc w Kalifornii to 65 mil/h, a na odcinkach poza miastami 70
m/h. Praktycznie i tak wszyscy jada 75 m/h, wiec pisanina o predkosci
dozwolonej 55 m/h ma sie nijak do rzeczywistosci.
Obserwuj wątek
    • patinito Czym jeżdżą gwiazdy 28.07.05, 23:20
      a na dodatek do McLarena SLR ten baton robbie williams ponoc nie ma prawa
      jazdy :-)
      • marek_m_pl AA, CZYM SIE WOŻĄ ROZ_GWIAZDY .. ?? 28.07.05, 23:37
        Bo moi Funfle jeżdża, Ikarusami Aja ? tylko Volvo .. no chyba że sie Man trafi
        To najpierw w 70 lub 72 Anastępnie w 57 .. Apoootem do knajpy i kluczyki od
        Mesia na Stół .. Aleee Efekt gwarantowany : Niuńki lecą jak Ćmy do Jointa :P
        eheeeee
        " mów mi Czarnuchu
        mów Mi Negroo .. " mów mi Afrokoleś ..
    • habudzik Re: Czym jeżdżą gwiazdy 28.07.05, 23:39
      mariush69 napisał:

> Dozwolona predkosc w Kalifornii to 65 mil/h, a na odcinkach poza miastami 70
      > m/h. Praktycznie i tak wszyscy jada 75 m/h,

Tak tak , i wtedy przyzwoity ameryk dzwoni na komisariat a oni tam sciągają
      oddział delta i tłumacza z polskiego.
      • pan_z_wiochy Re: Czym jeżdżą gwiazdy 28.07.05, 23:42
        w Chorwacji jest nakaz i u Niemca też wkrótce będzie.

Ze swiatłami jest mniej wypadków, sorry ale to tylko statystyka.
        • habudzik Re: Czym jeżdżą gwiazdy 28.07.05, 23:50
          pan_z_wiochy napisała:

> w Chorwacji jest nakaz i u Niemca też wkrótce będzie.
          >
          > Ze swiatłami jest mniej wypadków, sorry ale to tylko statystyka.

Jest może i mniej wypadków ale tylko wśród tych którzy maja je zapalone.
      • pendrek_wyrzutek Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 01:58
        habudzik napisał:

> > m/h. Praktycznie i tak wszyscy jada 75 m/h,
        >
        > Tak tak , i wtedy przyzwoity ameryk dzwoni na komisariat a oni tam sciągają
        > oddział delta i tłumacza z polskiego.

Prosze nie fantazjowac. 70 do 75 to jest normalna szybkosc. Wolniej
        jada staruszki i wlasciciele zdezelowanych samochodow. Policja
        zatrzymuje powyzej 80 i tych co zmieniaja pasma za czesto.

A zadnych tlumaczy nie sprowadzaja, mowia szybko po angielsku
        i jak sie nie rozumie to mozna wpasc w prawdziwe tarapaty.

Wiem bo jezdze kazdego dnia po autostradzie.
      • radonek może mi ktoś powiedzieć? 29.07.05, 08:45
        Dlaczego w USA są takie dziwne ograniczenia prędkości? Przecież te 70 mil/h na
        autostradzie to strasznie mało. Przecież nawet się nie czuje, że samochód
        jedzie tylko ma się wrażenie jakby stał w miejscu. Naprawdę w USA są takie
        dziwne przepisy? Czy to tylko czyjeś wygłupy?
    • ply_mouth autor zna stany z wycieczek do rodziny w chicago 29.07.05, 00:28
      samochody "truck" sa generalnie przez amerykanow lubiane. ladnie wygladaja, sa
      mocne i praktyczne. kto widzial na wlasne oczy forda f-150 (duzo bardziej
      popularny niz dodge ram) ten z pewnoscia chcialby nim pojezdzic. a systemy
      audio-video montuje sie nie tylko dla raperow. to dosc popularne w SUVach czy
      nawet w vanach ktorymi podrozuja normalne rodziny.
      • fazi_ze_sztazi Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 00:34
        amerykanie ogolnie lubia wszystko XXL size, ich baby tez sa takie
        • fazi_ze_sztazi Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 00:38
          sidesplitters.catastrophe.net/arch/2004/Paris-France.jpg

sidesplitters.catastrophe.net/arch/2004/Paris-Kentucky.jpg

• primerasri Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 00:38
        SUV'y sprzedawane sa w takich ilosciach ze wzgledu na ulgi podatkowe. Ja bym
        raczej nie zachwucal sie F150 - co pickup to pickup - dla farmera dobry ale na
        co dzien do dojazdu do pracy nie za bardzo pasuje.
        U nas w grupie mamy tez Mitsubishi i sporo sprzedajemy farmerom - idealne do
        pracy ale czasem znajdzie sie szaleniec kupujacy do dojazdow do biura....
        • fazi_ze_sztazi Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 00:39
          o jakich ulgach podatkowych dla SUV mowisz ?
          • primerasri Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 00:42
            fazi_ze_sztazi napisała:

> o jakich ulgach podatkowych dla SUV mowisz ?

Nie znam za dobrze rynku w USA ale znajomy mi tlumaczyl, ze zakup SUVa przez
            osobe prowadzaca dzialalnosc gospodarcza umozliwia odliczeni(e/a) podatkowe. W
            szczegoly nie wchodzilem - jak twierdzi znajomy (tzw "tubylec") to byla glowna
            przyczyna a potem ludzie sie przyzwyczaili. Ja tam mala ciezarowka nie lubie
            jezdzic - wole normalne osobowki ale kazdy ma inny gust.
            • fazi_ze_sztazi Re: autor zna stany z wycieczek do rodziny w chic 29.07.05, 01:44
              kilka dni temu spieralem sie na tym forum z radomirem, o to czy jest w USA
              podatek na auta. wyszlo na to ze kazda gmina (county) ma rozne podatki. Roznia
              sie one, czasem to jest 1.5% , czasem 9% (chicago). nazwy tez sa rozne, czasami
              mozna to tlumaczyc jako akcyza, czasami jako podatek od sprzedazy.
              nie wiem jak jest w calych stanach, ale moge sie podzielic wiedza jak jest w
              cook county w IL (chicago i oklice). Jest tutaj tylko jeden podatek (sales tax)
              i wynosi on w chicago 9%. placi sie go w zaleznosci od miejsca zamieszkania, a
              nie tam gdzie kupujesz auto. podatek jest zawsze taki sam, bez wzgledu czy aoto
              kosztuje 20 czy 120k$, bez wzgledu czy jest to kupno czy lease. jest to sales
              tax, wiec jak kupujesz to placisz, zadnych glupot z ulgai.
              moze gdzie indziej jest/bylo inaczej, nie przecze, chociaz watpie, gdyz
              samorzady zyja z tego podatku i jest on oczywiscie wiekszy jak auto jest
              drozsze. pisanie o tym ze ludzie sie przyzwyczaili jest troche naiwne. auta sa
              w USA stosunkowo tanie (Dodge caravan jest tanszy niz passat kombi), wiec stad
              sie bierze popularnosc wiekszych aut.

www.edmunds.com/new/2006/dodge/caravan/100585833/prices.html
              www.edmunds.com/new/2005/volkswagen/passat/100474282/prices.html
              co do osob prowadzacych biznes w USA, to moga jedynie koszty auta wpuscic w
              koszty firmy, tak jak i w polsce. Ale z tego co wiem zadnych podatkow sie nie
              odlicza.
              pzdr.
    • etom Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 03:14
      " Zdecydowanym motoliderem jest jednak Jay Kay ..... W programie "Top Gear" na
      BBC przyznał się kiedyś do pobicia rekordu czasu przejazdu między Rzymem i
      Calais. Zajęło mu to - jechał Lamborghini Murcielago - 12 godzin, co daje
      średnią prędkość na drodze publicznej (z ograniczeniem we Francji do 130 km/h)
      wynoszącą niemal 200 km/h.

Rzym - Calais 1680 km
      Przy 12 godz. jazdy srednia wynosi ...140 km/h a nie 200km/h !!!
      Nawet jak stracil 1 godz. na tankowania ( chyba z 5-6 razy ? )to i tak sr.
      szybkosc to ok. 150km/h
      • holyfido Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 09:45
        Prosze zwrocic uwage z jakiej gazet pochodzi dziennikarz.
        Playboy i wszystko jasne.
    • elwin73 W Nigrze tysiace dzieci umieraja z glodu 29.07.05, 08:14
      no comments
      • greenblack Re: W Nigrze tysiace dzieci umieraja z glodu 29.07.05, 08:29
        Niech mają pretensje do swoich przodków, że nie dali się złapać przez łowców
        niewolników.
        • red_qublik Re: W Nigrze tysiace dzieci umieraja z glodu 29.07.05, 17:31
          wg niektorych to ze mam kawalek chleba i dach nad glowa czyni mnie winnym i
          odpowiedzialnym suszy w afryce. a jaki ja mam wplyw na ich plemienna kulture,
          ktora im nakazuje wyzynac sie w pien. taka moja odpowiedzialnosc za choroby i
          glod w afryce, jak buszmena za to ze w polsce zadza komuchu i im podobne
          bez odbioru
      • kajetanb52 Re: W Nigrze tysiace dzieci umieraja z glodu 29.07.05, 09:28
        Ten Niger to państwo muzułmańskie jest. Niech im Al-Kaida pomaga. Bedę ich
        karmił za moje, żeby potem mi się w metrze i autobusie wysadzali ??
    • ignatz Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 10:39
      Ford Firebird - czy ktoś wie może jak wygląda ten samochód? Bo nawet google nie
      wiedzą :-)
      • block-buster Fordziak wyglada nienajgorzej.Stoi u mnie w garazu 29.07.05, 11:14
        • swoboda_t Re: Fordziak wyglada nienajgorzej.Stoi u mnie w g 05.08.05, 15:45
          Ford Firebird?? Mustang po czołówce z Pontiaciem?? :D Chodzi oczywiscie o
          Thunderbirda, ale takich rzeczy nie trzeba wiedzieć, by być pisać o samochodach
          do takich czy innych gazetek.
    • honkers Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 11:04
      To teraz duszki przyporządkujcie szmal tych ciemnych typków z pieniędzmi posłów
      rzeczpospolitej albo prezesów i urzedników poddanych ustawie kominowej. Moze
      lepiej poszukać tego szmalu u artychów .... zwłaszcza tych pseudo ? Oni Wam nie
      dadza pracy, co najwyżej przy naprawie rozpier.... aut.
    • refe Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 11:14
      Ja gwiazdą (jeszcze) nie jestem :) ale tez jeżdżę wypasioną furą - Syreną 105
      L :-) Co mi tam, jak luksus to luksus :)

syrena.waw.pl

:-)
    • leo.tolstoj Ciekawe skad on to zerznal? 29.07.05, 11:57
      Ciekawe skad wybitny publicysta to przepisal? Jakbym wiedzial, to bym
      poinformowal ten magazyn amerykanski, zeby go podali do sadu za plagiat.....
    • kwojt Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 12:10
      to jest zycie nie wiedza juz co robic z pieniedzmi
    • neuken Re: Czym jeżdżą gwiazdy 29.07.05, 12:24
      Gdybym ja był tak bogaty to przeznaczyłbym moje pieniążki na :
      - Radio Maryja
      - kacyków i czerwony krzyż w Afryce
      - na wielką orkiestrę świątecznej pomocy
      - na dofinansowanie kampanii Leppera

a sam jeździłbym deawoo tico na gaz i mieszkał w tych ogródkach z warzywami w
      chacie z drewna ,żeby mnie rodacy nie spalili żywcem za bogactwo .
    • lewarek5 Re: Czym jeżdżą gwiazdy ?... 29.07.05, 12:27

... saniami sw.Mikolaja oczywiscie,zaprzegnietymi w Renifery !
      • lewarek5 Re: Obowiazkowa jazda na ½ swiatlach -cala dobe .. 29.07.05, 12:31

... juz jest obowiazek by nawet motorowery (moped) jezdzily na ½ swiatlach
        cala dobe przez caly rok ,,, od 1-go stycznia 2006 roku wejdzie prawo
        obligujace rowerzystów do jazdy na swiatlach , tak jak cala reszta pojazdów !
        • habudzik Re: Obowiazkowa jazda na ½ swiatlach -cala 29.07.05, 18:35
          lewarek5 napisał:

>
          > ... juz jest obowiazek by nawet motorowery (moped) jezdzily na ½ swiatla
          > ch
          > cala dobe przez caly rok ,,, od 1-go stycznia 2006 roku wejdzie prawo
          > obligujace rowerzystów do jazdy na swiatlach , tak jak cala reszta pojazdów !

A piesi caładobę z latarkami w ręku???
          • jamesonwhiskey Re: Obowiazkowa jazda na ½ swiatlach -cala 01.11.08, 12:07
            > A piesi caładobę z latarkami w ręku???

troche niepraktyczne
            wiec bedzie nakaz chodzenia w kaskach i tam sie zamontuje potrzebne oswieltenie
            , kierunki nawet stop bedzie
    • flic_k Możecie powiedzieć kto z Polski kupił sobie Enzo? 07.08.05, 23:35
    • patrusiak Czym jeżdżą gwiazdy 31.10.08, 13:34
      A co powiecie na to aby gwiazdy sie przesiadły np. do Alfy MiTo???
      D.N.A., zawieszenie ze sprężynami powrotnymi, elektroniczny układ
      Q2, DST to jest to co auto powinno miec,a ma to Alfa Mito.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka