wiewireczka 31.07.05, 23:51 Czy warto zalozyc klime w 5 letnim aucie, ktorym zamierzam przejechac kilka latek, ? Jaka jest orientacyjna cena? Link Zgłoś Obserwuj wątek
dr.dildo Re: klimatyzacja 01.08.05, 00:02 Z tego co sie orientuję założenie klimy to koszt od 4 tys. w górę (zalezy od klimy czy ręczna czy automatyczna, ilustrefowa, oraz od samego samochodu). Czy się opłaca - ocena nalezy do Ciebie. Link Zgłoś
wiewireczka Re: klimatyzacja 01.08.05, 00:06 wydaje mi sie ze przy sprzedazy auta zawsze cos sie doliczy za koszt klimatyzacji, zawsze sprzeda sie to auto ciut drozej... Link Zgłoś
satisfied Re: klimatyzacja 01.08.05, 07:12 Nie licz na to. Jedyny zysk będzie taki, że łatwiej będzie można go odsprzedać. Link Zgłoś
zja_wa12 Re: klimatyzacja 01.08.05, 11:54 powiem ci że warto wiadomo że się nie zwróci ale ten komfort w upalny dzień mam i zapewniam cię żę warto Link Zgłoś
frequentflyer Re: klimatyzacja 01.08.05, 00:10 a co za auto? klima jak fabryczna to 4-5 tysięcy do micry, yarisa, 5-6 almera, corolla. do wszystkich innych niż japońskie pomnóż przez dwa - chyba że na częściach ze szrotu. bodaj w hyundaiu też łatwo dołożyć, w pozostałych dwa dni roboty i nie zawsze dobrze działa. Link Zgłoś
wiewireczka Re: klimatyzacja 01.08.05, 00:21 ja chce zalozyc do opla astry II... trafila sie niezla sztuka ale niestety bez klimy :( i nie wiem czy montowac... Link Zgłoś
mag1974 Re: klimatyzacja 01.08.05, 15:10 A czy jeśli jest już manualna, można przerobić ją na automatyczną (gł. chodzi o ustawianie zadanej temperatury) ? Link Zgłoś
niknejm Re: klimatyzacja 01.08.05, 16:15 mag1974 napisał: > A czy jeśli jest już manualna, można przerobić ją na automatyczną (gł. chodzi > o ustawianie zadanej temperatury) ? Można. Był nawet taki 'conversion kit' do starego Civica, z tego co pamiętam. Co do opłacalności montażu klimy - wiele zależy od modelu samochodu no i od tego, czy użyjemy nowych czy używanych części. Montaż w ASO to od 4000zł wzwyż, ale można zainstalować 'używkę' w wyspecjalizowanym warsztacie nawet za 1500zł. Pytanie o: - pochodzenie klimy (może być kradziona) - jej stan techniczny, jeśli używka Czy warto? IMHO tak. Nie tylko na lato. Klima potężnie się przydaje na jesieni/na wiosnę - do usuwania pary wodnej z szyb (w połączeniu z ogrzewaniem). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
piotrpilinko Re: klimatyzacja 07.08.05, 17:07 Można. Potrzebny jest odpowiedni sterownik. W ASO za sam sterowniczek do mojego paskuda życzyli sobie ponad 800 PLN, więc stwierdziłem, że wolę jednak pomachać rękami, a te 800 PLN wydać bardziej sensownie ;o) Link Zgłoś