Gość: ordzik IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.09.02, 15:59 poprostu super fura !!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Niknejm Re: VW Golf R32 IP: 143.26.81.* 03.09.02, 16:10 Hi hi, Hondzie wystarczy silnik czterocylindrowy o poj. 2L, żeby moc max wyniosła 240KM ;-)) Ciekawe, w jakim czasie ten potworek jest w stanie przejechać 400m. Zważywszy, że taaaaki silnik conieco waży... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: bolo Re: VW Golf R32 IP: *.pik / 213.186.69.* 05.09.02, 09:28 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Hi hi, Hondzie wystarczy silnik czterocylindrowy o poj. 2L, żeby moc max > wyniosła 240KM ;-)) Hi Hi, ciekawe jak długo ta honda pojeździ (do pierwszego remontu hi hi hi)... > Ciekawe, w jakim czasie ten potworek jest w stanie przejechać 400m. Zważywszy, > że taaaaki silnik conieco waży... > > Pzdr > Niknejm Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: VW Golf R32 IP: 143.26.81.* 05.09.02, 10:52 Obawiam się, Bolo, że dłuuugo pojeździ. Silniki Hondy znane są z trwałości i niezawodności. Sam jeżdżę Civiciem 1.8 o mocy 170KM, mam też kilku znajomych (i Ojca) którzy jeżdżą Civiciem 1.6 160KM (100KM z litra) i wiem, że te silniki potrzebują remontu kapitalnego zazwyczaj przy około 350000km. Nieźle, prawda? A w S2000 zastosowano np. takie technologie jak ceramiczne gładzie cylindrowe, ultralekkie tłoki i korbowody itp. Najpierw poczytaj, dowiedz się czegoś, a potem wygłaszaj sądy... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: szymi Re: VW Golf R32 IP: 193.0.236.* 28.10.02, 11:37 silnik hondy moze i jest trwaly i wyciska 100 km z 1 l tylko co z kultura pracy jednostek czterocylindrowych? jedyna zaleta r4 hondy i jej wyzylowania jest ekonoicznosc. kazdy prawdziwy kierowca ceniacy "przyjemnosc jazdy" jak bedzie mial do wyboru 3.0 v6 250 KM i 2.0 r4 250 KM hondy wybierze ten pierwszy )jesli nie bedzie chcial oszczedzac na paliwie) Link Zgłoś
devote Re: VW Golf R32 27.10.02, 00:52 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Hi hi, Hondzie wystarczy silnik czterocylindrowy o poj. 2L, żeby moc max > wyniosła 240KM ;-)) hi hi ciekawe jaki moment obrotowy ma ta honda i ciekawe na ile kolek naped ma ta honda hi hi Link Zgłoś
moon48 Re: VW Golf R32 28.10.02, 10:49 dyskusja o wyższości r32 nad maszynami hondy to gadka o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętem wielkiej nocy. kultura pracy tych silników jest diametralnie różna. honda daje wyniki gdy jest szlifowana jak motocykl. słabo sobie radzi w niskich zakresach obrotów. vw - większy, elastyczniejszy - pracuje zupełnie inaczej. jestem miłośnikiem vw, ale po przeczytaniu recenzji z kompleksowych testów przeprowadzonych przez dwa chyba najbardziej ekskluzywne i zorientowane na sportową jazdę brytyjskie miesięczniki - car magazine i top gear (ma swój program na bbc), dowiedziałem się, że honda civic type r jest bardziej sportowym autem. golf jest dużo cięższy, trudno go tak precyzyjnie jak type-r wyczuć na zakrętach itd. no, ale jako fan vw i tak wolałbym golfa :+) Link Zgłoś
dreaded88 Re: VW Golf R32 03.09.02, 16:12 Ten sam silnik będzie w Touaregu i nowym Passacie z produktów samego VW a ponadto w Audi TT. Marzenie każdego dresa ;-) Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: VW Golf R32 IP: *.zigzag.pl 03.09.02, 16:36 Ciekaw jestem co jeszcze włożą do tego biednego Golfa.......W12?:) Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: VW Golf R32 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.02, 08:43 Gość portalu: Gordi napisał(a): > Ciekaw jestem co jeszcze włożą do tego biednego Golfa.......W12?:) A dlaczego "biednego"? Link Zgłoś
Gość: Dennis Re: VW Golf R32 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 17:48 Piszcie co chcecie, mi się ten Golfik też bardzo podoba :-) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: VW Golf R32 IP: *.telia.com 07.09.02, 18:01 Bedzie to bedzie.Na razie obok w firmie stoi na parkingu jedyny w Szwecji Phanteon.Jest dany na proby w celu sprawdzenia sie w warunkach szwedzkich.Jezdza nim kierowcy i woza znanego koncernu "napewno wiecie o jaki chodzi" dyrektorow. I jest uzywany w sluzbie przynies i podaj.Ogladalem to autko, nie sa zachwycenmi pewne problemy wystepuja juz z silnikiem.Auto zostalo w zeszlym tygodniu natychmiast zabrane przez Volksia do domciu.W cichosci w kontejnerku nocka,aby nikogo nie przestraszyc. Wiem jedno ze golf po ladnych paru kilometrach,oj trzeba bardzo duzo czesci wymieniac,aby utrzymac stan jakiej takiej sprawnosci jak przy stanie zakupu.Tutaj Niknejm ma racje.Hondzie nie wazne czy maja 100kkm czy 200kkm czy 300km smygaja cichutko bez najmniejszych problemow,wystarczy uczciwie servowac. Pzdr.Michal P.S Golf jest przykladem wielu zamierzonych awari. Link Zgłoś
Gość: Dzon Re: VW Golf R32 IP: *.HRZ.Uni-Dortmund.DE 07.09.02, 18:59 Gość portalu: Michal napisał(a): > Wiem jedno ze golf po ladnych paru kilometrach,oj trzeba bardzo duzo czesci > wymieniac,aby utrzymac stan jakiej takiej sprawnosci jak przy stanie > zakupu.Tutaj Niknejm ma racje.Hondzie nie wazne czy maja 100kkm czy 200kkm czy > 300km smygaja cichutko bez najmniejszych problemow,wystarczy uczciwie servowac. > Pzdr.Michal > P.S Golf jest przykladem wielu zamierzonych awari. Ja tam mam golfa 3 GTI (tego z 115 KM czyli nic specjalnego) i jakos nie narzekam. Nawet jakos go specjalnie nie serwisuje i sie nie chce sam z siebie psuc. A wyjatkowo jestem zadowolony z wykonania wnetrza (rodzaj plastikow na desce rozdzielczej, bardzo dobre sportowe siedzenia Recaro itd). Nie wiem jak jest w Hondzie, moze tez jest super wykonana, ale ja na golfa nie narzekam. I szczegolnie watpie, zeby VW jakies zamierzone awarie "wbudowywal". Na takie cos sobie chyba zadna firma nie moze pozwolic. Dzon Link Zgłoś
Gość: Michal Re: VW Golf R32 IP: *.telia.com 07.09.02, 22:04 Dzon sa to awarie typu blachego,ale za ktore servisy inkasuja potezna kase.Nazywa sie je awarie zamiezone,ktore sa wykonane w celu utrzymania przy zyciu sieci servisowej. Pzdr.Michal P.S Trafiles na dobry egzemplarz ,albo te na rynek domowy funkcjonuja lepiej.Po prostu jest tam Was wiecej. Link Zgłoś
Gość: Dzon Re: VW Golf R32 IP: *.HRZ.Uni-Dortmund.DE 07.09.02, 23:45 Gość portalu: Michal napisał(a): > Dzon sa to awarie typu blachego,ale za ktore servisy inkasuja potezna > kase.Nazywa sie je awarie zamiezone,ktore sa wykonane w celu utrzymania przy > zyciu sieci servisowej. > Pzdr.Michal > P.S Trafiles na dobry egzemplarz ,albo te na rynek domowy funkcjonuja lepiej.Po > > prostu jest tam Was wiecej. Pewnie ma sie inne podejscie do auta, jak sie je nowe kupi w salonie za kupe kasy to pozniej jak cos gdzies skrzypi to sie od razu leci do autoryzowanego warsztatu (-> $$$$$) Ja kupilem swojego Golfa jako uzywany to mam do tego wszystkiego wiekszy dystans (wymieniam olej, jak trzeba to klocki hamulcowe itp) i staram sie unikac autoryzowanych serwisow :-) Dzon Link Zgłoś
Gość: Dennis Re: VW Golf R32 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 00:20 Tiaaa Michałku, o teorii spiskowej już nie raz słyszeliśmy :-) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: VW Golf R32 IP: *.telia.com 08.09.02, 16:02 Jak chcesz to nazywaj,ale doswiadczylem z wlasnej praktyki ,jak zapewnie wiesz zabawiam sie zawodowo z tymi cholernymi autami.Moge Tobie powiedziec lapa aluminiowa do poduszki ktora trzyma motor na miejscu,jest tak skonstruowana ,ze daje sie odkrecic ,jak tylko jest nowa,juz po pol roku niema szansy na odkrecenie.Trzeba dokonac naprawy i usunac na chwile te lape,co sie robi od duzego momentu na klucz ona peka ,zakupuje sie nowa ksztuje okolo 75US baksow,ta lapa pasuje zreszta jest taka sama dla Forda i VW rozznych modeli.Produkcja koszt grosiki odlew aluminiowy,pytalem chlopcow sprzedaja niesamowite ilosci tych lap.Interes kwitnie. Link Zgłoś
Gość: Toyot Re: VW Golf R32 IP: *.proxy.aol.com 25.01.03, 20:52 Gość portalu: Michal napisał(a): > jak zapewnie wiesz > zabawiam sie zawodowo z tymi cholernymi autami. Wiemy, wiemy ... Nasz Michalek na zlomie zapierdala i dla tego expertem aut-moto jest na forum. Link Zgłoś
Gość: Radzik Popcie supci IP: *.telpol.net.pl / 172.16.3.* 25.10.02, 18:38 Zarobista maszyna, mogła by mieć większą moc Link Zgłoś
Gość: OLO Re: VW Golf R32 IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.11.02, 20:22 TE AUTO JEST POPROSTU REWELACYJNE Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: VW Golf R32 IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 21.11.02, 11:40 Z rodziny VW dużo większe wrażenie robi na mnie nowe Audi S4, z silnikiem 4.2L, coś koło 340KM. Pycha. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Campos Re: VW Golf R32 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.03, 15:34 Ja wybrałbym wchodzącom dopiero na rynek Alfe 147 GTA. Dlaczego? Mocniejszy silnik i sylwetka nie tak opatrzona jak w Golfie Link Zgłoś
wowo5 Re: VW Golf R32 26.01.03, 02:03 Ja bym raczej wolal Impreze WRX. Nie napisali ile to cudo bedzie kosztowac, a to wazne. Wydaje sie, ze wszedzie z wyjatkiem Polski Impreza bedzie tansza. Nie wiadomo jak bedzie z rozlozeniem ciezaru w Golfie. To wielki i ciezki silnik. Naped na 4 kola na pewno pomaga ale to nie wszystko. Passat W8 to zupelnie to moze ujdzie z tym silnikiem ale w Golfie to moze byc za duzo. Link Zgłoś
devote Re: VW Golf R32 26.01.03, 02:21 fajne autko w usa bedzie do kupienia w tym roku za okolo 29k$ moim zdaniem jest to samochod dla fanow VW www.vwvortex.com/news/01_03/NAIAS/R32/index.shtml Link Zgłoś
Gość: Moogwai Re: VW Golf R32 IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 12:18 Poprostu cudo the best !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Bysior Re: VW Golf R32 IP: *.czechowice.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 12:22 Autko jest w pyteczkę róbcie więcej takich fur,noga na gaz i ogień. Link Zgłoś