Dodaj do ulubionych

VPower i VPowerRacing

07.09.05, 12:51
Co myślicie o paliwach Shella: VPower i VPowerRacing? Czy jest jakaś różnica w
jeździe na tych paliwach niż na zwykłej EuroSuper95 czy też nie opłaca się
wogóle tego tankować?

Pzdr.
Xant
Obserwuj wątek
    • qwan Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 14:00
      tak gdzies z 5lat temu twierdzili ze importuja to z niemiec i chyba cos w tym
      bylo bo roznica byla spora... ale to bylo minelo... dzisiaj to juz jest chyba
      ta sama benzyna co wszedzie tylko "uszlachetniona"... miedzy zwykla z Jet czy
      statoil nie czuje juz zadnej roznicy wiec ja sobie dalem spokoj.
    • chris62 Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 14:45
      W samej jeździe nie ma choć niektóre silniki rzeczywiście dobrze ją znoszą np
      1.4 z Renault, natomiast benzyna ta ma dodatki smarne i oczyszcające co poprawia
      pracę pompy paliwa i zaworów czyli miejsca gdzie olej nie dochodzi.
      Po kilku tankowaniach z racji mniejszych oporów wewn. silnik lekko zyskuje na
      elastyczności.
      Moja pompa paliwowa, która zaczynała już brzęczec po kilku tankowaniach V-Power
      przestała więc coś to dało.
      Czy się opłaca? to zależąy jaka różnica jest w stosunku do zwykłej ja w każdym
      razie na trasy leję V-Power a na miast zwykłego Shella.
      Innych stacji unikam raczej choć nie twierdzę że są gorsze tylko jakoś Shella
      lubię po prostu i mój silnik też.
      • typson Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 15:17
        > Moja pompa paliwowa, która zaczynała już brzęczec po kilku tankowaniach V-Power
        > przestała więc coś to dało.

cos nawalilo w Reno?? Nie moze byc!!
        • hmp_inc Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 16:11
          Co za burżuj. Tankować v-power do renault 1.4? Oczekujesz przyyyyyyyyrostu
          mocy!:D To nie jest paliwo wyscigowe itd. Wiecie że ludziom można wszystko
          wmówić? Albo sami sobie wmówią?
          • chris62 Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 16:18
            hmp_inc napisał:

> Co za burżuj. Tankować v-power do renault 1.4? Oczekujesz przyyyyyyyyrostu
            > mocy!:D To nie jest paliwo wyscigowe itd. Wiecie że ludziom można wszystko
            > wmówić? Albo sami sobie wmówią?

Nie, mam 2 litry a 1.4 to poprzednik który jest w rodzinie i w nim czuło
            sięfaktycznie lepszą elastyczność, a w tych 2 litrach już mniej się odczuwa
            różnic ę ale koni jest drugie tyle więc to chyba dlatego.
        • chris62 Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 16:23
          nie nie nawaliło sam odgłos pompy oceniony przeze mnie to jeszcze nie awaria
          działa do dziś i nawet nie hałasuje.
          A w "Reno" może być, wszak to szajsowna marka, gorzej jak się japoniec zepsuje
          bo to hańba dziwne że diler sepuku nie popełnia w takim przypadku w Japonii by
          popełnił..
    • sajkopatyk Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 14:58
      Ciekawe co teraz się kisi w zbiornikach z FałPałer ? Przecież tam to leży
      miesiącami .
      • sowik85 Re: VPower i VPowerRacing 07.09.05, 17:29
        W Auto Swiecie robili kiedys porównanie osiagów silników jezdzonych na V-powerze
        i na zwyklej PB95. Roznice byly ledwo wylapywane przez aparature pomiarowa, wiec
        mocy ani momentu za duzo to nie daje. Tak jak napisal jeden z przedmówców moze
        dac jedynie lepsze smarowanie pewnych czesci silnika ale chyba nic poza tym.
        Wynika to ze zbyt duzej liczby oktanowej do której silniki nie sa przystosowane,
        a komputer sterujacy silnikiem na bierzaco przestawia punkt zaplonu dostosowując
        go do liczby oktanowej jaka aktualnie jest w paliwie. Jednak przy ponad 99
        oktanach jego tolerancja sie konczy a autko jezdzi jak na zwylkej PB98. To tak z
        grubsza, w AS bylo to troche lepiej rozwiniete:) pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka