Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rower 20" dla dziecka

05.03.15, 12:55
    Szukam roweru 20" dla syna (120cm). Cena najchetniej do ok 600zł. Wpadl mi w oko rower z Decathlonu Btwin Racing Boy 320 ale jak to w Decathlonie bywa, opis roweru pozostawia wiele do życzenia. Czy ktoś może coś powiedzieć o tym rowerku? Ile waży, ile warta jest ta przerzutka itd.

Chętnie rozważę inne propozycje. Ważne są dla mnie: przerzutka, dwa hamulce ręczne v-brake i przyzwoita waga. Dobrze aby dało się zamontować bagażnik. Nie upieram się przy nowym ale chciałbym móc "przymierzyć" syna do roweru.

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • uthark Re: Rower 20" dla dziecka 05.03.15, 14:06
        Rowery w tym przedziale cenowym nie ważą 5kg, ale raczej 10kg i więcej. To, czy waży 12kg czy 14kg nie ma większego znaczenia. Syn i tak pojedzie.

Co do bagażnika - nie ma rowerów z fabrycznym bagażnikiem i błotnikami? Fabryczny bagażnik z drutów i błotniki z cienkiej blachy ważą niedużo (do mojego, "dorosłego" roweru nie ważą razem nawet kilograma). Zamiast do Decathlonu idź do sklepu rowerowego, zapewne będą mieć większy wybór rowerów. I będziesz mogła "przymierzyć" syna.

Ważne jest, aby rower miał oświetlenie. Nigdy nie wiesz, w jakich warunkach będziesz się poruszać rowerem.
      • kindofmagic Re: Rower 20" dla dziecka 10.03.15, 12:11
        Nie wiem jak sie ma jakosc rowerow dzieciecych z Decathlonu do troche drozszych polskich firm ale te wydaja sie calkiem dobre. Np. Unibike Pilot, Kross Hexagon mini i Level mini. Zagraniczne to juz powyzej 1000zl

Rockridery z Decathlonu to przyzwoite rowery, to moze i dzieciecy B'Twin Racing boy bedzie dobry. Wyglada fajnie.
        • aribeth1 Re: Rower 20" dla dziecka 14.03.15, 12:54
          Pozwolę sobie podłączyć się do tematu, jako, że również szukam roweru 20-cali dla syna. Młody ma 127 cm, wewn. długość nogi 55 cm. Budżet do ok. 1500 zł. Dwa jego poprzednie rowery, pierwszy biegowy i aktualny 16 cali to Puky, więc zastanawiam się nad Puky Crusader 20-3 Alu Light. Jest jednak dość ciężki, jak to Puky - ponad 12 kg. Z lżejszych myślałam nad Frog 55 Team Sky (9 kg) lub Dawes Academy 20 (9 kg), ale tych marek z kolei nie znam zupełnie. Byłoby dobrze, gdyby rower wystarczył na jakiś czas, ale równocześnie uważam, że na 24 cale jest jeszcze zbyt mały. Możecie coś doradzić? Ja totalnie się nie znam...
          • dolokaj Re: Rower 20" dla dziecka 21.03.15, 19:54
            też jestem na podobnym etapie poszukiwań
            mój ideał to islabike, ale raz, że funt mocno podrożał, dwa, że isla podnieśli ceny... no jednym słowem zrobił się za drogi
            a szkoda, bo młody jeździł na islabike cnoc 16 i najchętniej nie zmieniałabym tej marki na inną, rowerek po prostu super
            a poza islabike to tez rozważam Frog 55 i Dawes Academy, myśle jeszcze nad wersją ekonomiczną - author cosmic, bo skoro nie islabike, to po co przepłacać ;)
            i w nawiązaniu do całości dyskusji - waga rowerka dla dziecka ma wg mnie ogromne znaczenie
      • prostykot Re: Rower 20" dla dziecka 20.03.15, 01:26
        Za tę cenę rower na dwa, trzy lata, nie ma nic lepszego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka