Dodaj do ulubionych

Ostrzegajmy się o debilach !!!

IP: *.polkomtel.com.pl 24.09.01, 11:09
Ostrzegajmy się o debilach jeżdżących nocą bez świateł
(chodzi mi oczywiście o rowerzystów). Zawsze jak widzę takich delikwentów
jadących z przeciwka to ostregam przez jakiś czas nadjeżdżające samochody,
ale wczoraj niestety nie zdążyłem. Gość jadący z przeciwka potrącił rowerzystę
prawie dokładnie w momencie, gdy się mijaliśmy. I tylko jedna rzecz mnie
pociesza - że nie próbował go ominąć na tej wąskiej dróżce. Na tylnym siedzeniu
spały moje dzieci :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Ostrzegajmy się o debilach !!! IP: *.pg.com 24.09.01, 11:30
      Gość portalu: Roman napisał(a):

> Ostrzegajmy się o debilach jeżdżących nocą bez świateł
      > (chodzi mi oczywiście o rowerzystów). Zawsze jak widzę takich delikwentów
      > jadących z przeciwka to ostregam przez jakiś czas nadjeżdżające samochody,
      > ale wczoraj niestety nie zdążyłem. Gość jadący z przeciwka potrącił rowerzystę
      > prawie dokładnie w momencie, gdy się mijaliśmy. I tylko jedna rzecz mnie
      > pociesza - że nie próbował go ominąć na tej wąskiej dróżce. Na tylnym siedzeniu
      > spały moje dzieci :-(

Jest to niestety plaga. Zwłaszcza na Mazurach spotykam takich rowerzystów
      mnóstwo. Czy ci ludzie nie mają za grosz wyobraźni i instynktu samozachowawczego?
      Na dodatek często podróżują "wężykiem" wracając z popijawy.

Pozdrawiam,
      Niknejm
    • Gość: sam Re: Ostrzegajmy się o debilach !!! IP: *.zm-skawina.com.pl 24.09.01, 12:04
      A co zrobić z takim?Maluch, skręca. Patrzę, a on ma zielone kierunkowskazy z
      przodu.Jeszcze w maluchach przerabiają wyciaraczki. Zamiast 2, jedna centralnie-
      pionowo. Lub inna sytuacja: Polonez model, który przednie kierunkowskazy i
      światła postojowe ma w zderzaku. On z kolei te postojówki ma czerwone!!!
      Oczywiście auto z cyklu "wieś tańczy i śpiewa"- czarna folia na szybach, przez
      pół samochodu naklejona szchownica, antena pod niebiosa. Gdzie policja, woli
      stać w krzakach?
      • Gość: Mac Re: Ostrzegajmy się o debilach !!! IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 24.09.01, 12:56
        Właśnie, gdzie policja? Po co ma zatrzymać miejscowego festyniarza
        stwarzającego zagrożenie na drodze (może to być i sąsiad). Lepiej poczekać na
        jakiegoś Warszawiaka, przekraczającego o 10 km dozwoloną prędkość i
        zainkasować "należne".
        • Gość: cat Re: Ostrzegajmy się o debilach !!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.09.01, 14:18
          Codziennie jadąc do pracy muszę wyprzedzić kilka zdychających, śmierdzących
          ciężarówek naładowanych żwirem itp. Do nomalnych zachowań ich należy
          wyjeżdżanie z drogi podporządkowanej jak jestem dalej niż 50 m mimo, że nic za
          mną nie jedzie. Dziś jedna po 6.00 w deszczu zasuwała bez świateł. Nie
          widziałem na tej drodze zatrzymanej ciężarówki nigdy! Ale jak ma być zatrzymana
          skoro niebiescy stoją tylko z radarem?! Co drugi dzień!
          • Gość: Nikt Re: Ostrzegajmy sie˛ o debilach !!! IP: 207.129.53.* 25.09.01, 11:08
            Narzekamy, narzekamy, ze jezdza bez swiatel itp., itd. ale i wsrod nas, forumowiczow, sa
            zwolennicy jazdy w takim stylu. Pozwole przypomniec wam jedna z wyjatkowo "bystrych"
            wypowiedzi:

> Gos´c´ portalu: cien´ napisa?(a):
            >
            > A co do s´wiate? kaz˙dy robi to co uwaz˙a za s?uszne. Przepisy mamy takie a nie
            inne, wie˛c nie musze˛ uz˙ywac s´wiate?
            przez ca?y dzien´ w dniach 1.IV - 31.IX. a czy je w?a˛cze˛ to zalez˙y i wy?a˛cznie od
            mojej dobrej woli a nie jakiejs´ widzimisi, ....
            • sarastro Proszę, jaka zgodność :-) 26.09.01, 00:02
              Cześć wszystkim! Aż miło poczytać - taka zgodność. Oczywiście zgadzam się z
              przedmówcami w pełni.
              Jakiś tydzień temu założyłem wątek "Raz jeszcze o maluchu", w którym pisałem
              między innymi o fatalnym oświetleniu tychże. No i co? Dostało mi się od gości,
              że na pewno jestem złym kierowcą, jeśli nie mam sentymentu do malucha itd.
              Niektórzy pisali, że jak będzie ich stać, to kupią sobie dwa maluchy,
              wyremontują itd. Pomyślałem w pierwszej chwili, że któryś z nas zwariował.
              Cóż, każdy ma prawo jeździć czym chce, jednak musi to być sprawne technicznie
              do diaska!
              • Gość: dia Re: Proszę, jaka zgodność :-) do sarastro IP: 192.168.103.* / *.sarzyna.pl 26.09.01, 08:34
                Oczywiście, że ma być sprawne!!! I dotyczy to nie tylko maluchów ale wszelkich
                innych pojazdów nie wyłączając beem, meroli i innych, nie pomijając durnowatych
                rowerzystów, którzy nie dość, że jeżdżą w nocy bez światła, to nawet nie mają
                odblasków. W wątku o maluchu dostało Ci się bo wyraziłeś zbyt subiektywne
                opinie. PZDR
            • Gość: cat Re: Ostrzegajmy sie˛ o debilach !!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.09.01, 08:31
              Wydaje mi się, że przyrównanie kolegi do "tego stylu" jest trochę nie tak. Co
              innego jazda bez świateł w "warunkach niedostatecznej widoczności" a co innego
              definiowanie "warunków niedostatecznej widoczności" jako warunków panujących od
              jakiegoś do jakiegoś dnia roku. Przecież w niejeden letni dzionek widoczność
              jest gorsza niż w zimowy! Zawsze będę za rozsądnymi przepisami i jednocześnie
              za rygorystycznym przestrzeganiem ich. No i rozsądkiem oczywiście na drodze. A
              nie ograniczanie v-max w mieście do 50 i argumentowanie, " bo złapano kogoś tam
              kto jechał 140 w mieście"!!! Ludzie się uodparniają na bezsensowne przepisy i
              sami tracą później rozsądek!
              • Gość: Jarek Re: Ostrzegajmy sie˛ o debilach !!! IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 26.09.01, 09:41
                A co zrobic z takim?

Miejsce: ul. 17-tego stycznia w W-wie (ulica z dwoma pasami w kazda strone z
                pasem zieleni po srodku)

Czas: wczoraj okolo 16-tej

Pierwsze zajscie: z osiedla wyjezdza auto, ale zamiast skreci zgodnie z nakazem
                w prawo, skreca w lewo i wali 50 m pod prad; oczywiscie w ramach
                uatrakcyjnienia rajdu traktuje dlugimi i sygnalem jadacego prawidlowo maluszka;
                do jezdza do zawracajki i juz jedzie prawie przepisowo; coz wybor byl prosty -
                po co jechac 100 m do zawracajki zgodnie z przepisami, jak mozna blizej mimo,
                ze pod prad?

Drugie zajscie: poniewaz nie lubi stac w kolejce dla skrecajacych z 17-tego
                stycznia w Zwirki Wigury (arteria dojazdowa do lotniska na Okeciu), dlatego
                przelamuje sie na prawy pas i skreca z niego w lewo

Nie bede pisal, ze auto mialo napis Passat oraz TAXI, bo uslysze, ze jestem
                uprzedzony.

Pozdrawiam wszystkich oprocz wyzej opisanego.
          • Gość: Piotr Re: Ostrzegajmy się o debilach !!! IP: *.deu.dupont.com 26.09.01, 13:54
            Gość portalu: cat napisał(a):

> Codziennie jadąc do pracy muszę wyprzedzić kilka zdychających, śmierdzących
            > ciężarówek naładowanych żwirem itp. Do nomalnych zachowań ich należy
            > wyjeżdżanie z drogi podporządkowanej jak jestem dalej niż 50 m mimo, że nic za
            > mną nie jedzie. Dziś jedna po 6.00 w deszczu zasuwała bez świateł. Nie
            > widziałem na tej drodze zatrzymanej ciężarówki nigdy! Ale jak ma być zatrzymana
            > skoro niebiescy stoją tylko z radarem?! Co drugi dzień!

Jezeli Twoj nick jest taki sam jak litery numeru rejestracyjnego Twojego
            samochodu, to wiem o jak droge Ci chodzi - faktycznie koszmar!
            Jezeli nie, to i tak Ci wspolczuje...

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka