agxa1 08.10.05, 18:49 Planuje przywiezc samochod z anglii do Polski...czy ktos sie orientuje gdzie mozna dokonac zmiany ukladu kierowniczego z angielskiego na Polski???i jaka jest cena? Link Zgłoś Obserwuj wątek
red_qublik Re: zmiana ukladu kierowniczego 08.10.05, 18:54 cos ubogi ten samochodzik jesli ty planujesz zmienic tylko uklad kierowniczy. a pomyslales o takich elementach jak: deska rozdzielcza, tunel pedaly elektronika na drzwiach (jesli jest) temat walkowany od chwili wejscia polski do UE. ogolnie stwierdzono ze niewarto. pzdr. Link Zgłoś
agxa1 Re: zmiana ukladu kierowniczego 08.10.05, 19:03 wiem ze wszystko sie zmienia...a wiesz ile to moze kosztowac? Link Zgłoś
waskes29 Re: zmiana ukladu kierowniczego 08.10.05, 19:06 agxa1 napisała: > wiem ze wszystko sie zmienia...a wiesz ile to moze kosztowac? W polonezie trucku troche taniej niz w porsche 911. K*rwa chcesz sie czegos dowiedziec ale ch*j nie napiszesz nawet jakiego to ma dotyczyc samochodu niech sie produkuja ,nie a co tam? Link Zgłoś
airdream Re: zmiana ukladu kierowniczego 08.10.05, 19:27 robota jakies 1500 zl, czesci moze 2 x tyle, liczylbym razem ok 5000. Zalezy jakie auto (niektore sie latwo przerabia inne mniej;peugeot, renault generalnie nie sa trudne, a np audi, passat jest) i gdzie kupisz czesci (od zlodzieja na gieldzie czy w sklepie. Sadze ze to moze miec sens, jesli sie tanio kupi auto w dobrym stanie, co nie jest trudne w Anglii.Ceny aut uzywanych sa tam chyba najnizsze w Europie. Luknij na to forum aby sie dowiedziec wiecej www.4x4.pl/forum/list.php?f=6 Link Zgłoś
agxa1 Re: zmiana ukladu kierowniczego 08.10.05, 20:34 przepraszam ze nie napisdalam chodzi mi o mini coopera Link Zgłoś
lexus400 Re: zmiana ukladu kierowniczego 09.10.05, 00:04 agxa1 napisała: > przepraszam ze nie napisdalam chodzi mi o mini coopera .....a gdzie Ty chcesz do niego części kupuić potrzebne do przekładki - zapomnij o tym raczej. Link Zgłoś
red_qublik Re: zmiana ukladu kierowniczego 09.10.05, 20:23 lexus400 napisał: > .....a gdzie Ty chcesz do niego części kupuić potrzebne do przekładki - > zapomnij o tym raczej. sasiad ma takiego, wiec kolesie go podpie.., a wujo w garazu zrobi przekladke. bez.odbioru p.s. do kolesia co wyliczyl koszty na okolo 5 tys. zl. podstawie ci roczna siodemke, zrobisz przerobke za 5 kola ? Link Zgłoś
airdream Re: zmiana ukladu kierowniczego 09.10.05, 21:28 kolesiu, jak cie stac na roczna siodemke, to sobie odposc przekladke tylko kup nowa w salonie z kierownica po wlasciwej stronie. Jesli nie mozesz sobie na to pozwolic to znaczy ze wyzej sr.sz niz d..e masz :-) a tak powaznie: wiadomo ze sie nie da za tyle tego zrobic. Przekladka to dobre rozwiazanie do aut kilkuletnich i dosc popularnych. Link Zgłoś
red_qublik Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 04:36 > a tak powaznie: > wiadomo ze sie nie da za tyle tego zrobic. Przekladka to dobre rozwiazanie do > aut kilkuletnich i dosc popularnych. nie bardzo znam rynek europejski, a juz tym bardziej nie angielski. ale tak sobie mysle, ze tuz za miedza mamy baaardzo duzy rynek motoryzacyjny - niemcy. wiec ceny aut uzywanych powinny byc na stosunkowo niskim poziomi. czy moglbys podeslac kilka liczb: -wezmy 3 letnie auto, kompakt, troche elektryki, taki sredniak. -cena w GB -cena w D -cena w PL -koszt przekladki. ciekaw jestem ile da sie zaoszczedzic. 10% ? ; 15 % bo jesli to mialo by byc 10% od wartosci 30 tys zl. to ja mam w dupie takie auto w ktorym ktos rozcharatal pol przodu, a ja "zaoszczedze" miesieczna pensje. ponadto to auto to jest dalej "anglik" (wg VIN) i moze nie "trzymac" ceny tak jak "europejczyk" Link Zgłoś
airdream Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 18:28 auto 3 letnie, roznica moze niewielka. Ale takie auto 7 letnie roznica bedzie dosc znaczna. Sa ludzie, ktorzy chca zaoszczedzic nawet i 1000 pln, dla nich to sie oplaca. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 19:06 airdream napisał: > auto 3 letnie, roznica moze niewielka. Ale takie auto 7 letnie roznica bedzie > dosc znaczna. > Sa ludzie, ktorzy chca zaoszczedzic nawet i 1000 pln, dla nich to sie oplaca. otoz ja nie bardzo moge sobie wyobrazic sytuacji w ktorej ktos poswieca kilka- kilkanascie dni na takie zabawy (znalezc czesci, mechanika), pozniej jezdic autem niepelnowartosciowym, a wszystko po to aby zaoszczedzic 1000 zl. zrozumialbym taki manewr w sytuacji auta za 100 czy 200 tys zl, ale jesli chce miec auto za 20-30 tys zl, wole isc do pracy na te kilka dni i zarobic te extra 1000 zl na normalne auto. pzdr. Link Zgłoś
pindoll Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 19:12 agxa1 napisała: > przepraszam ze nie napisdalam chodzi mi o mini coopera waskes29 napisała: W polonezie trucku troche taniej niz w porsche 911. K*rwa chcesz sie czegos dowiedziec ale ch*j nie napiszesz nawet jakiego to ma dotyczyc samochodu niech sie produkuja ,nie a co tam? chyba Ci waskes po tym trochę głupio, co? hehe Link Zgłoś
waskes29 Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 19:38 pindoll napisał: > agxa1 napisała: > > > przepraszam ze nie napisdalam chodzi mi o mini coopera > > waskes29 napisała: > W polonezie trucku troche taniej niz w porsche 911. > K*rwa chcesz sie czegos dowiedziec ale ch*j nie napiszesz nawet jakiego to ma > dotyczyc samochodu niech sie produkuja ,nie a co tam? > > chyba Ci waskes po tym trochę głupio, co? hehe Tylko ze wzgledu na to ze pytajacym jest kobieta ,ale to irytuje takie podchodzenie do tematu -tak trudno zadac sobie trudu i napisac choc kilka szczegolow? Link Zgłoś
hondziarz Re: zmiana ukladu kierowniczego 10.10.05, 18:59 a może byś jeszcze napisał jaki samochód i jak wyposażony? nie da się określić tak sobie ceny. Trzeba znać nie tylko model i markę, ale i rok produkcji. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi a moze MINI z USA ? 10.10.05, 19:37 koszt transportu $2000, do tego dodaj polskie VATY, cla, akcyze i inne zlodziejstwa tinyurl.com/awrcd pzdr. Link Zgłoś
loyezoo Re: a moze MINI z USA ? 10.10.05, 21:10 Koszt transportu 2000$????????? skąd ty te auto chcesz ściągać.Właśnie sprpwadziłem auto ze stanów i zapłaciłem 800$ a z Anglii??? chyba 200$ jest bliżej prawdy. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: a moze MINI z USA ? 11.10.05, 02:39 loyezoo napisał: > Koszt transportu 2000$????????? skąd ty te auto chcesz ściągać.Właśnie > sprpwadziłem auto ze stanów i zapłaciłem 800$ a z Anglii??? > chyba 200$ jest bliżej prawdy. skad i dokad wiozles auto, jaka firma ? (serwis rol-on,rol-off?) wlasnie jestem w trakcie przesylania niejezdzacego auta z warsztatu w CA. do gdyni wyjdzie $1600 plus oplaty w porcie. napisalem $2000, bo uwazam ze takie beda maxymalne, calkowite koszty sprowadzenia auta, wliczajac dowoz do porto, transport wodny, rozladunek, dostarzcenie na miejsce itp, itd. a jak bedzie mniej, to niech sie dziewczyna cieszy. Link Zgłoś
agxa1 Re: a moze MINI z USA ? 13.10.05, 18:45 chodzi o to ze autko juz mam :-=)tyle ze sie przeprowadzam do Pl i nie chce sie z nim rozstawac,dlatego pytam o te przerobki Link Zgłoś
loyezoo Re: a moze MINI z USA ? 10.10.05, 21:11 A i apropos cła (nie ma) akcyza i podatek od umowy czyli w języku polskim jakieś 1200zł. Link Zgłoś
airdream Re: a moze MINI z USA ? 13.10.05, 19:15 gdzies slyszalem, ze auta sprowadzone na mienie mozna wyjatkowo rejestrowac z kierownica po prawej stronie. ???? Link Zgłoś