Dodaj do ulubionych

Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z

17.10.05, 17:12
Nissanem podobno jeżdzi się fajnie,ale jest tandetny w środku.A za to Mazda
rewelacja,świetny wygląd,super środek(wykończenie),4 oddzielne miejsca,ten
silniczek,mmmm:)I jeszcze do tego czerwony kolorek lakieru;-)A zegary tez są
zaje....:)Pozdrawiam fanów;)
Obserwuj wątek
    • robert888 Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 17.10.05, 19:54
      Nie wiem czym się zachwycać w silniku RX8. Brzęczy jak wiertarka, nie ma
      momentu obrotowego i pali więcej niż Jaguar XKR. Auto bez perspektyw.
      • waskes29 Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 17.10.05, 19:58
        robert888 napisał:

> Nie wiem czym się zachwycać w silniku RX8. Brzęczy jak wiertarka, nie ma
        > momentu obrotowego i pali więcej niż Jaguar XKR. Auto bez perspektyw.

Przynajmniej jak ktos napisze ze Mazda Rx-8 ma najlepszy silnik w swojej klasie
        to bedzie bezdyskusyjnie prawdziwe w przeciwienstwie do tego co wypisuja tutaj
        fani hondy.
        • bishopandroid Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 17.10.05, 22:27
          masz 100% rację - Mazda wygrywa z każdym innym silnikiem Wankla ...to najlepszy
          silnik w swojej klasie.;-)
    • cc_2004 Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 17.10.05, 22:32
      www.caranddriver.com/article.asp?section_id=33&article_id=8923
    • derduch Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 17.10.05, 23:28
      Co jest tandetne w srodku?????? Z 350??????
      To chyba synku nigdy w nim nie siedziałes, nie mówiąc o jeździe!
      Mój kumpel z Hotomowa ma takiego od 2 miesięcy, ma ze 3 tysiące przejechane,
      świetne autko, w środku sliczna kolorowa skóra, co chciec więcej????
      • marekatlanta71 Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 00:29
        350Z ma dosc kiepskie plastiki - skrzypia w czasie jazdy. Ale i tak wolalbym
        350Z niz RX-8 - przede wszystkim silnik ma jakis normalny moment obrotowy czego
        o silniczku RX-8 powiedziec nie mozna. Jezdzilem oboma i RX-8 zdecydowanie jest
        (podobnie jak S2000) dla entuzjastow - trzeba po prostu lubic nieustanna zmiane
        biegow i wysokie krecenie silnika. Do tego RX-8 zuzywa podobno niesamowite
        ilosci oleju i paliwa.
    • michaelm3 Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 02:52
      Powiem tak: po 20 tys przebiegu, z tego tylko 6 tys. po naszych drogach w Rx-8 skrzypi prawie wszystko (świerszcze w desce, słupki przednie i twarde połacia plastiku na tunelu środkowym, boczkach drzwiowych i z tyłu aż po dach.
      Na 18 calowych felgach nie ma mowy o jakimkolwiek komforcie i w najmniejszym stopniu go nie ma. Wibracje z układu wydechowego są tak silne, że podczas jazdy na niskich obrotach trzęsie się cały tunel środkowy. Do tego subiektywnie duży hałas we wnętrzu, który na dłuższą metę strasznie męczy... Poza tym w samochodzie za 140 tys. można wymagać aby drzwi zamykały się ciszej i przyjemniej niż w 10 letnim polonezie a niestety jest odwrotnie.
      Jeżeli jednak komuś to nie przeszkadza to za 99500zł może taką 2 letnią Maździnę kupić w warszawskim komisie Autotax. Moj kumpel się jednak nie skusił,
      Pzdr,
      • sajkopatyk Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 08:22
        Kurw.... to po co kupować nowy samochód ? W tym skrzypi ,w tamtym skrzypi .
      • gtrfreak Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 19:33
        Zaden samochod sportowy nie nadaje sie do jazdy po polskich drogach. Co do
        porownania - owszem wszystkie Wankle zuzywaja wiecej oleju. Zuzycie paliwa -
        okolo 1-2 litry zaleznie od jazdy niz VQ35 w tej konfiguracji. Mniejszy moment
        obrotowy, za to znacznie bardziej linearne przyspieszenie, lepsze rozlozenie
        ciezaru (w duzej mierze ze wzgledu na lzejszy silnik), no i lepiej sie prowadzi
        (ale to rowniez ocena subiektywan - z tym ze wiekszosc testow sie z tym zgadza
        :)). Jezeli juz chodzi o Nissana ladniejszy jest styling wersji 4 osobowej
        czyli Skyline/G35, i troszke bardziej praktyczny.
    • szymizalogowany Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 20:31
      tomus2221 napisał:

> Nissanem podobno jeżdzi się fajnie,ale jest tandetny w środku.A za to Mazda
      > rewelacja,świetny wygląd,super środek(wykończenie),4 oddzielne miejsca,ten
      > silniczek,mmmm:)I jeszcze do tego czerwony kolorek lakieru;-)A zegary tez są
      > zaje....:)Pozdrawiam fanów;)

Ja się zastanawiałem teraz nad Z350 bo mam ofertę na takiego rocznego za 40 tyś
      + 10 zrobienie ale nie podoba mi się i w środku też.

Kup Z4 ja czekam na okazję Z4 (3.0).
      • derduch Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 20:41
        Tak, tak, z pewnością :-)
        Dawaj namiary na tego Z 350 z 2004 na gotowo za 50 tysięcy, masz 20 tysięcy w
        prezencie. Pasuje?
        • szymizalogowany Re: Mazda Rx-8 vs. Nissan 350Z 18.10.05, 20:51

> Tak, tak, z pewnością :-)

?

> Dawaj namiary na tego Z 350 z 2004 na gotowo za 50 tysięcy, masz 20 tysięcy w
          > prezencie. Pasuje?

Nie znam cie, co dawaj?

ps. A ty myslisz ze za ile sie samochod kupuje?
          Teraz ofert sporo ja zaluje ze nie wzialem Z4 bylo do wziecia tylko dwa litry z
          2003 spokojnie bym sie zmiescil w 60 tys.

Te same fury sa potem na allegro wystawiane, ta Z4 to widzialem tam za 100 tys
          dla frajerow hehhe. Gosc wzial je i za 2-3 dni juz bylo na internecie za 2 razy
          tyle hehe i to niebite!.

A ty idz do salony i se kup za tyle corole ehhehe.
          • robert888 tak, to prawda 18.10.05, 21:19
            to pewnie ci sami dostarczyciele "okazji" co "oferują" w sieci wszystko za 50%
            ceny: octawie'04 za 25 zeta, golfy'04 za 26 zeta etc.

Umów się z nimi:) Nikt jeszcze nie wrócił z samochodem. A ze łzami owszem.
            • szymizalogowany Re: tak, to prawda 18.10.05, 21:27
              > to pewnie ci sami dostarczyciele "okazji" co "oferują" w sieci wszystko za
              50%
              > ceny: octawie'04 za 25 zeta, golfy'04 za 26 zeta etc.
              >
              > Umów się z nimi:) Nikt jeszcze nie wrócił z samochodem. A ze łzami owszem.

ja nie szukam ogłoszeń przez komputer czy jakies gazety tam nic nie ma, bo tam
              sa juz ogloszenia handlarzy ktorzy kupili je sami tam gdzie ja

ja te samochody widze i ogladam na zywo jeszcze zanim przyjada ci ktorzy je
              potem wystawia na allegro czy w gieldzie samochodowej

oczywiscie okazji nie ma duzo a jak sa to jest krotka pilka bo samochod dluzej
              niz 1-2 dni nie stoi :) ale raz na miesiac to jest cos w super cenie

ide spac
              • waskes29 Re: tak, to prawda 18.10.05, 21:33
                szymizalogowany napisał:

> ja nie szukam ogłoszeń przez komputer czy jakies gazety tam nic nie ma, bo
                tam
                > sa juz ogloszenia handlarzy ktorzy kupili je sami tam gdzie ja
                >
                > ja te samochody widze i ogladam na zywo jeszcze zanim przyjada ci ktorzy je
                > potem wystawia na allegro czy w gieldzie samochodowej
                >
                > oczywiscie okazji nie ma duzo a jak sa to jest krotka pilka bo samochod
                dluzej
                > niz 1-2 dni nie stoi :) ale raz na miesiac to jest cos w super cenie
                >
                > ide spac

To rzuc robote i zajmij sie wyszukiwaniem takich samochodow ,jak twierdzisz ze
                tak latwo przycina sie 10k na sztuce to po co pracowac, jeden samochod w
                miesiacu i zyjesz jak paczek.
              • derduch Re: tak, to prawda 18.10.05, 21:51
                Dziwnie tanio kupujesz, kolega za demo 2004 z przebiegiem 1200km dał 140
                tysięcy:kupiony u sprzedawcy w szwajcarii, gwarancja od dnia zakupu na całą UE.
                Samochód jest na dwie osoby, z tyłu zamiast pseudo foteli ma system nagłaśniający.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka