m635 Gratów? 29.11.05, 16:21 Takiego wala cwaniaczkom chcącym mi wepchać jakiegoś g...nego hjundaja za 30-40 tysięcy! Mam dwa duże, wygodne, luksusowe samochody ściągnięte z Niemiec za ok. 10 tys. każdy. Dbam o nie i są w lepszym stanie niż pięcioletnie koreańczyki, o fiacikach nie mówiąc. Mają pelne wyposażenie i są bezpieczniejsze niż byle jakie nowe pseudosamochody. Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 29.11.05, 20:42 Duzy, luksusowy i wygodny samochód za 10 tys..... ??? To powiedz mi kolego jak to jest ze oszczędny Niemiec pozbywa sie za psie pieniądze takiego luksusu ..Ja tego nie rozumiem.... Jak można pisac takie brednie i pierdoły .. Napisz konkretnie co to jest i ile ma to lat, jaki przebieg, i cóż to za wyposażenie mają te auta.. Pełne...???? Pewnie poduszki i abs... Az boje sie przeczytać ... Link Zgłoś
swoboda_t Re: Gratów? 29.11.05, 21:11 Tak z ciekawości: czy 2 poduszki, abs, asr, klimatyzacja, elektryczne szyby, lusterka, siedzenia, dach, skórzana tapicerka, alufelgi itp. to już jest "pełne", czy jeszcze nie?? I o ile jest pełniejsze/mniej pełne od typowego auta segmentu B za 35 tysięcy?? :) Link Zgłoś
habudzik Re: Gratów? 30.11.05, 10:49 apolot napisał: > Duzy, luksusowy i wygodny samochód za 10 tys..... ??? To powiedz mi kolego jak > to jest ze oszczędny Niemiec pozbywa sie za psie pieniądze takiego luksusu > ..Ja tego nie rozumiem.... Jak można pisac takie brednie i pierdoły .. Napisz > konkretnie co to jest i ile ma to lat, jaki przebieg, i cóż to za wyposażenie > mają te auta.. Pełne...???? Pewnie poduszki i abs... Az boje sie przeczytać > ... Pełne to w tym bolidzie za 10 tys. to były kiedyś wszystkie dwie poduszki pewnie. Link Zgłoś
waskes29 Re: Gratów? 30.11.05, 11:28 apolot napisał: > Duzy, luksusowy i wygodny samochód za 10 tys..... ??? To powiedz mi kolego jak > to jest ze oszczędny Niemiec pozbywa sie za psie pieniądze takiego luksusu > ..Ja tego nie rozumiem.... Jak można pisac takie brednie i pierdoły .. Napisz > konkretnie co to jest i ile ma to lat, jaki przebieg, i cóż to za wyposażenie > mają te auta.. Pełne...???? Pewnie poduszki i abs... Az boje sie przeczytać > ... Za takie pieniadze widzialem ostatnio w Niemczech bardzo ladnie utrzymane audi 200 2.2T co prawda malo jedna poduszke ale poza tym twojego civika nawet jesli jest z roku 2004 bil na glowe-dwa komputery,abs,klimatronic,skora,elektryczne fotele+podgrzewanie ,pelna elektryka lacznie z szyberdachem ,spryskiwacze reflektorow,naped 4WD ,podlokietnik,nie wspomne juz ze jest 3X mocniejszy od civika. Jak widzisz mozna miec dobrze wyposazony samochod za takie pieniadze a wiekszosc wyp. oprocz poduszko pow mialy takie audi nawet z roku 1980! Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 30.11.05, 18:28 Opss... Civic od sierpnia zamieniony na Accorda z silnikiem diesla ...)))) Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 30.11.05, 18:33 Zapomniałes dodać ,że ten audi przeszedł spotkanie z Tirem....))))) Link Zgłoś
supermirafiori SPROWADZONY Z 1993 30.11.05, 18:57 prosze bardzo Mercedes w 124 2.6 e wewnątrz-jasna skóra , podgrzewane siedzenia , 2 podłokietniki , elektrycznie ustawiane fotele włącznie z wysówanymi zagłówkami przednimi i opuszczanymi tylnymi , szyberdach 2 fazy , oświetlenie nóg , dwie lampki na suficie , 4xszyby ele, 2 airbagi , o wspomaganiu i abs nie musiałbym wspominać ,klimatyzacja dwu strefowa manualna - pokrętła niestety ale w usa były już "kostki rubika" czyli auto i to nawet w małych 190 w latach 80 , fotel kier. w pełni ustawiany góra dół lędźwie itp... z ciekawych- podgrzewane lusterka zew. podgrzewany płyn i spryskiwacze na masce , przekłądnia kulowa - kierownicy czyli im większy skręt tym mniej obrotów kierownicą , wycieraczki lamp , jedna wycieraczka na szybie z wysówaniem na przekątnych szyby , wyciszenie silnika za pomocą dodatkowej "sciany" , zawieszenie NIVO - hydro , pełny ocynk , ściemniacz w kokpicie , wszystko oprócz komputera i kurtyn powietrznych - bocznych ... ale to dopiero rok 1993 a były tez takie wyposazenia wcześniej...... więc niech ktoś nie pierniczy że za 24 tyś. kupi lepiej wyposażony BADZIEW FIATA CZY JAPOŃCZYKA KLASY`~~CIWIKA ktos porównał ten model.... czekam na odpowiedź Link Zgłoś
supermirafiori Re: SPROWADZONY Z 1993 30.11.05, 19:08 zresztą teraz jak spzredają to już za centralny zamek sie płaci nawet gdzie w mercedesie to byłstandart w tamtych latach - mam pelną dokumentację z salonu... zapomniałem dodac ASR aha jest taki mały komputerek z małym wyświetlaczem - czas,temp pow. ale to były pierwsze komput. i były też w latach 80.... czy ekonomizer jest bajerem? to też jest ? obrotomierz? jest.... schowek wyłozony materiałem i podświetlony - teraz to stand. ale wtedy... na oparciach siatki na gazety , podgrzewanie stóp na dla siedzących z tyłu , podwójna podłoga - wyciszenie.... lata 80-90 pamiętamy.... :) ele. lusterka - zapomniałem , zielone szyby - teraz niekażdy ma samochód :D XXI wiek..na daszkach [rzeciw słonecznych lusterka pod kalpkami z oświetleniem ! dwóch lampek na jedno letserko! światła przeciw mgłowe daruję bo to standart w mietku, przednia maska na teleskopie a nie na chamskim pręcie :D jak mi sie przypomni to dopisze jeszcze by komuś pokazać ze za 24 koła mozna mieć LUXUS Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: SPROWADZONY Z 1993 30.11.05, 20:23 Masz wiele racji. I wiele szczęścia, bo nie wszystkie W124 są tak dobrze wyposażone. Ale nie zmienia to faktu, ze można znaleźć bardzo fajne auta w cenie którą podałeś. O kulturze pracy R6 2,6E anwet nie wspomniałeś, a szkoda. Co R6 to R6. -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
supermirafiori Re: SPROWADZONY Z 1993 30.11.05, 22:17 witam. widzę że wiesz że 2.6 to 6 cylindrowiec i 8 zaworowiec<ale podłużny> -chyba taki sam był wkładany do 190.... z tą kulturą pracy to fakt ale większość tego nie rozumie w dobie 3 i 4 czasem 5 cylindrówek. a ci co mają 6 i więcej są żadkością na tym forum i wiedzą o co chodzi... a spalanie dochodzi do 12l na mieście ale nienarzekam w żadnym wypadku bo przyjemność z jazdy jest ogromna i nikt tego mi nie odbierze. Link Zgłoś
waskes29 Re: Gratów? 30.11.05, 21:20 apolot napisał: > Zapomniałes dodać ,że ten audi przeszedł spotkanie z Tirem....))))) Absolutnie bezwypadkowy myslisz ze w Niemczech sa same samochody po wypadku tam jest ok 35-40mln samochodow Polska przy nich to jak trzeci swiat wiec bez przesady z ta wyzszoscia. A co masz oprocz ilosci poduszek i esp wiecej niz w tym audi?bo obawiam sie ze nawet najnowszy accord wygladac bedzie raczej blado. Wiec czasami trzeba przyjac do wiadomosci ze nawet 15 letnie samochody maga byc lepiej wyposazone niz nowe w klasie sredniej a nie kosztuja 100tys tylko 10% tego i jeszcze moga pojezdzic troche dlatego nie ma co sie dziwic ludziom ze takie spraowadzaja a tym bardziej ich wysmiewac czy krytykowac. Link Zgłoś
aron2004 Re: Gratów? 30.11.05, 23:43 tak tak w Niemczech wszystkie po wypadku a w Polsce to same bezwypadkowe Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 01.12.05, 13:26 Ok. Zgoda... ale nikt mnie nie przekona do tego abym kupił auto starsze niż 5 lat.... Jeżdzę juz 36- tym samochodemmm, marek nie bedę wymieniał i powiem jedno.....ważne by auto było jak najmłodsze... Link Zgłoś
waskes29 Re: Gratów? 01.12.05, 13:35 apolot napisał: > Ok. Zgoda... ale nikt mnie nie przekona do tego abym kupił auto starsze niż 5 > lat.... Jeżdzę juz 36- tym samochodemmm, marek nie bedę wymieniał i powiem > jedno.....ważne by auto było jak najmłodsze... A ty jakis niedorozwiniety jestes czy jak?Znasz kogos kto ,pomijajac weterany, woli jezdzic 20letnim kadetem czy golfem zamiast nowym czy nowszym? C Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 01.12.05, 16:19 To oczywiste... Więc dlaczego piszecie takie bzdury o super autkach za 10 tys pln....Co w nich jest takiego super... ??? to że nie bora 2 l oleju na 1000 km...???? Pewnie że można tym pojechac do kościoła ale co dalej...Wiem że problem polega na tym ile zarabiamy i jakie mamy mozliwości nabywcze nowych aut ale mnie to nie przekonuje do tego abym wychwalał 15 letnie auto i pisał jakie to jest cacko i wogóle... ))) Juz to przerabiałem.. w swoim zyciu Link Zgłoś
hippolin do apolota? 01.12.05, 15:07 >Jeżdzę juz 36- tym samochodemmm, marek nie bedę wymieniał to po co się odzywasz, jak się nie znasz na samochodach? bo duża ilość samochodów świadczy, że raczej kupowałeś te słabe skoro nie potrafiłeś z nimi długo wytrzymać..no i prawdopodobnie używki Link Zgłoś
apolot Re: do apolota? 01.12.05, 16:13 Jasen na początku były uzywki ale wraz z wiekiem dotarło do mnie to ,że warto kupić samochód w salonie i mieć z głowy problemy z częsciami,naprawmi,auto złomami itd...Nie jestem typem grzebalca który po przejechanbiu 1000 km musi swego bolida naprawiać ...Samochód to moje narzedzie pracy i tak to traktuje, bez sentymentów..A ja lizne duzo kasy wówczas zajme sie kolekcjonowaniem starych mercedesów )))) Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 01.12.05, 16:15 Mówimy o wyposażeniu czy o tym ile ma to na liczniku, kto tym jezdził, ile to ma lat i ile lat jeszcze może nam posłuzyć zakładając przebieg ok 50 tys rocznie...bez wpakowania w naprawę kilku tys pln.. Link Zgłoś
apolot Re: Gratów? 01.12.05, 16:23 Sorki ...niczego nie krytykuję tylko zwyczajnie nie wierze w cuda i tyle... A bywalcom www.mobile.de proponuję pojechac na miejsce obejrzec a potem podyskutujemy.... Widziałem super zadbane auta, modele po małym wypadku czy niebywałe okazje po gradobiciu lub powodzi...Nie twierdze ze takich super okazji nie ma ale to zadkośc i nie w ogłoszeniach..Powtarzam ...tam nie ma idiotów lecz są kudzie dla których pieniądz ma dużą wartośc... Link Zgłoś
supermirafiori [...] 01.12.05, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
mars78 a może niech ceny nowych aut spadną?? 29.11.05, 16:32 Od początku naszego wejścia do Unii to samo - w kraju z 20% bezrobociem, w którym ceny aut są podobne jak w Niemczech, o takich jak ja mówi się z pogardą że ściągają graty. Absolutnie ani słowa o tym, że przecież jakby ceny nowych aut spadły, to mniejszy byłby popyt na ściągane. Tyle, że w tej branży wolny rynek nie istnieje - mniejsze ceny spowodowałyby, że w Polsce auta kupowaliby Niemcy, a na kryzys na niemieckim rynku producenci aut nie mogą sobie pozwolić. Czyli - ceny mają być jak w Niemczech - płace 10 razy mniejsze - a jak kupisz używane auto to przeczytasz o sobie w GW że ściągnąłeś grata. Cóż za wyjątkową znajomość realiów prezentują dziennikarze GW i nie tylko GW. Realiów dotyczących jakiegoś 1% społeczeństwa. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Artykuł sponsorowany... 29.11.05, 17:28 Pewnie tak, jak zawsze. GW nie tylko w kwestii samochodów sięgnęła bruku. A tak w ogóle, to uważny czytelnik może wyłapać z tekstu, ze sprowadza się auta coraz młodsze. Ale oczywiście dalej to graty, bo jak wiadomo auto sprowadzone=grat, auto używane=grat. www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=8911 Link Zgłoś
macio666 Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 29.11.05, 17:27 Poglady tego nibylewicowowego szmatlawca cuchna szmalem jego wlascicieli, szanownych redaktorzyn. Jak masz kilka baniek na koncie, to bedziesz pisal ze uzywane auta sa OK? W tej bylej niezlej gazecie jest tak zreszta ze wszystkim, dawno przestalem to czytac. Pozdr M Link Zgłoś
habudzik Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 10:55 mars78 napisał: > Od początku naszego wejścia do Unii to samo - w kraju z 20% bezrobociem, w > którym ceny aut są podobne jak w Niemczech, o takich jak ja mówi się z pogardą > że ściągają graty. > > Absolutnie ani słowa o tym, że przecież jakby ceny nowych aut spadły, to > mniejszy byłby popyt na ściągane. Już widze jak ci co sciagają średnio za 2000 graty nagle przerzucają sie na salonowe . Nawet gdyby ceny nowych spadły z dnia na dzień o 50% to i tak bedziemy po graty za 2tys. jezdzić na Zachód. To nie ta sama grupa docelaowa. Link Zgłoś
waskes29 Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 11:05 habudzik napisał: > Już widze jak ci co sciagają średnio za 2000 graty nagle przerzucają sie na > salonowe . Nawet gdyby ceny nowych spadły z dnia na dzień o 50% to i tak > bedziemy po graty za 2tys. jezdzić na Zachód. To nie ta sama grupa docelaowa. Na to nie patrz to sa tylko dane statystyczne ktore nie maja ze stane faktycznym nic wspolnego.Raz ze to jest wartosc srednia wsklad ktorej wchodza auta za 1euro i za 20tys bo chyba nikt normalny nie napisze wiecej. Moj znajomy sprowadzil 3letniego multivana wartego jakies 30 -35tys euro podajac wartosc 500euro i takich ludzie jest pelno bo nikt nic im nie moze zrobic sprowadzali luksosowe SUV wpisujac 1 euro wiec spora grupa tych co kupili taki samochod byla potencjalnymi klientami salonow. Druga sprawa ze znacznie spadla cena samochodow uzywanych i ci ktorzy kupili nowe w salonie nie beda teraz sprzedawac 3-5latkow bo dostana marne grosze wiec im sie nie oplaca lub ich nie stac dolozyc znacznie wiecej do nowego. Link Zgłoś
habudzik Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 11:16 waskes29 napisał: > Na to nie patrz to sa tylko dane statystyczne ktore nie maja ze stane > faktycznym nic wspolnego.Raz ze to jest wartosc srednia wsklad ktorej wchodza > auta za 1euro i za 20tys bo chyba nikt normalny nie napisze wiecej. > Moj znajomy sprowadzil 3letniego multivana wartego jakies 30 -35tys euro > podajac wartosc 500euro i takich ludzie jest pelno bo nikt nic im nie moze > zrobic sprowadzali luksosowe SUV wpisujac 1 euro wiec spora grupa tych co > kupili taki samochod byla potencjalnymi klientami salonow. > Druga sprawa ze znacznie spadla cena samochodow uzywanych i ci ktorzy kupili > nowe w salonie nie beda teraz sprzedawac 3-5latkow bo dostana marne grosze wiec > > im sie nie oplaca lub ich nie stac dolozyc znacznie wiecej do nowego. > Twój znajomy może i ściaga prawie nówki ale 90% samochodów w Polsce to ponad 10 latki i NIE salonowe. Dla salonu np : VW klientem będzie ktos kto zarabia 5 tys. i więcej miesięcznie a nie ktoś bezrobotny kto sprowadza Golfa II po dachowaniu fulwypas. Link Zgłoś
waskes29 Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 11:36 habudzik napisał: > Twój znajomy może i ściaga prawie nówki ale 90% samochodów w Polsce to ponad 10 > latki i NIE salonowe. Dla salonu np : VW klientem będzie ktos kto zarabia 5 tys > . > i więcej miesięcznie a nie ktoś bezrobotny kto sprowadza Golfa II po dachowani > u > fulwypas. Nawet jesli przyjac Twoje wersje ze 90% to pozostala ilosc z 1.5mln sprowadzonych to 150tys potencjalnych klientow salonow to i tak bardzo duzo. Trzeba jeszcze wziasc pod uwage ze sporo ludzi kupowalo samochod na kredyt a teraz wola nie barac kredytu tylko kupic nieco starszy samochod ale za wlasne pieniadze. To jest wszystko powoiazane tak jak pisalem ci co kupili samochod nowy 3-4 lata temu i mieli zamiar zmienic na nowy po tym okresie tez spora czesc rezygnuje i jezdzi dalej bo zbyt duzo traca na nowych samochodach po spadku cen uzywanych lub ich nie stac dolozyc tak duzo roznice ceny.Mysle ze jakies 50-70tys samochodow mniej sprzedano nowych wlasnie przez uwolnienie rynku aut uzywanych ale to dobrze przynajmniej teraz rynek jest realny a sztuczny jak przed rokiem z powodu zakazu sprowadzania kiedy to ceny samochodow uzywanych np 10-15letnich byly u nas 3X wieksze niz w Niemczech Link Zgłoś
habudzik Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 11:52 Jakby na to nie patrzył i tak obniżka w salonie nawet o 20% nie wniesie oczekiwanej zmiany. Graty będą nas zalewały bo ich liczba nie ma nic wspólnego z cena w salonie . To dwie różne grupy nabywców Link Zgłoś
misiak.bk Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 20:16 habudzik napisał: Twój znajomy może i ściaga prawie nówki ale 90% samochodów w Polsce to ponad 10 > latki i NIE salonowe. Dla salonu np : VW klientem będzie ktos kto zarabia 5 tys > . > i więcej miesięcznie Nie sądzę:), że 5 wystarczy. Mi wychodzi, że na golfa V lub jettę 2.0 tdi w wyposażeniu comfort czy jak to tam zwał musiałbym wywalić roczne dochody. Szkoda pieniędzy. Nie prowadze działalności to nie wpuszczę grata w koszty więc lepiej wydam pieniądze na coś ciekawszego:). Do zeszłego miesiąca taczałem sie MB 190 ale siem bezwstydnie pochwalę , dostałem "prawienówkę" c200k w spadku. Auto rewelacja ale kućfa za pakiet AC ponad 7tpln... Poza tym to smok po mieście do 15 literków... pzdr Link Zgłoś
waskes29 Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 30.11.05, 20:20 misiak.bk napisał: > Nie sądzę:), że 5 wystarczy. Mi wychodzi, że na golfa V lub jettę 2.0 tdi w > wyposażeniu comfort czy jak to tam zwał musiałbym wywalić roczne dochody. > Szkoda pieniędzy. Nie prowadze działalności to nie wpuszczę grata w koszty więc > > lepiej wydam pieniądze na coś ciekawszego:). Do zeszłego miesiąca taczałem sie > MB 190 ale siem bezwstydnie pochwalę , dostałem "prawienówkę" c200k w spadku. > Auto rewelacja ale kućfa za pakiet AC ponad 7tpln... Poza tym to smok po > mieście do 15 literków... > pzdr co to dla ciebie jak zarabiasz tyle miesiecznie zwlaszcza ze dostales mala banke za darmo skoro w spadku tu kazdy by chcial miec taki problematyczny wydatek na oc Link Zgłoś
callafior Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 01.12.05, 23:02 Ludzie opamiętajcie się! Błagam! Czy to tak ciężko zrozumieć, że to artykuł oparty o dane z faktur, a tam się wpisuje powiedzmy 500 euro dla praktycznie bezkarnego ominięcia akcyzy. Sprowadza się auta dużo droższe, a fakturze pisze się z wymienionego powodu takie bzdury. A że to świetny argument dla dealerów to inna para kaloszy. Gdzie niby można kupić na tzw "zachodzie" samochód za 500-600 euro jak podali w artykule? Chyba że resoraka. Kto w takie coś wierzy? Większość sprowadaanych aut to samochody za ok 20-30 tys PLN. Nie popieram sprowadzania złomu po wypadkach, ale dobre kilkuletnie autka mozna sprowadzać, dlaczego nie. Link Zgłoś
habudzik Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 02.12.05, 09:27 callafior napisał: Sprowadza się auta dużo droższe, a fakturze pisze > się z wymienionego powodu takie bzdury. A że to świetny argument dla dealerów t > o > inna para kaloszy. Gdzie niby można kupić na tzw "zachodzie" samochód za 500-60 > 0 > euro jak podali w artykule? Chyba że resoraka. Kto w takie coś wierzy? > Większość sprowadaanych aut to samochody za ok 20-30 tys PLN. Jakoś trudno uwierzyć w te 20-30 tys. patrząc na to co jest przewożone na lawetach i co próbuje się poruszać po drogach i co przy nich stoi na sprzedaż. Być może 20-30 tys. płaci się za BMW 7 z zeszłego roku Link Zgłoś
callafior Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 02.12.05, 21:05 No nie żartuj nawet, że za można kupić coś "za Odrą" za 500 euro. Nie kupisz nawet rozbitka, chyba, że samą karoserię przejechaną przez tira albo pociąg - czyli tzw "żeton". Link Zgłoś
habudzik Re: a może niech ceny nowych aut spadną?? 02.12.05, 21:14 callafior napisał: > No nie żartuj nawet, że za można kupić coś "za Odrą" za 500 euro. Nie kupisz > nawet rozbitka, chyba, że samą karoserię przejechaną przez tira albo pociąg - > czyli tzw "żeton". Nie mówie że kosztuja 500 euro ale to co jezdzi po naszych ulicach w dramatycznej wiekszości to , może i wypasione , ale graty. Sam bym sobie sprawił W126 SEC ale dobrych nie ma a to co jest to pożal sie Boże. To szukanie igły w stogu siana. Link Zgłoś
lmark Tak krawiec kraje jak materiału staje.... 29.11.05, 17:34 agda2 napisała: > Nie takie znowu graty... Polacy nie są niemądrzy tylko ...okradani przez państwo zła podatkowego. Moherowe bereciki nie chcemy Waszych podatków i becikowego , a chcemy państwa o NISKICH i MAŁYCH PODATKACH w którym będzie Praca, a Ojciec będzie w stanie zarobić na rodzinę i NOWY Samochód lub używany spełniający potrzeby kupującego. Moherowcy chcą zabrać używany nie dając możliwości uczciwego zarobienia na Nowy. Wot i kraj sprawiedliwości społecznej. Zabierają nam pieniądze na górników by Ci mogli kupiuć sobie Nowe a nam zabrakło na chleb. Nie wspomnę o ponad 100% janosikowym które od kierowców na stacjach paliwowych podatkami KRADNĄ z naszych kieszeni Moherowi. Moherowi mają się lepiej i jeżdżą nowymi( za naszą krzywdę) Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Tak krawiec kraje jak materiału staje.... 01.12.05, 14:58 Zgadzam się ze wszystkim tylko chyba zapomniałeś, że to nie moherowcy nałożyli akcyzę na sprowadzane samochody i nie oni pokazali język UE, gdy ta wezwała do jej likwidacji... ! Link Zgłoś
junkier [...] 30.11.05, 10:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
macio255 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 12:06 Średni zarobek w Niemcach to jakieś bagatela 1500 OIRO. Popatrzmy jakimi autami jezdżą. Znajomy kupił samochów trzyliterowej znienawidzonej marki, wart u niemca 300 OIRO, czyli 20% wypłaty. Czyli auto z przebiegiem 200tyś, wygląd b.zadbany, poprzedni właściciel niepalący. Po szczegółowym przeglądzie okazało się,że do wymiany były tuleje w przednim zawieszeniu. Teraz pytanie: gdyby rynek samochodowy w polsce był taki jak u sąsiadów po lewej, to czy marzenie o własnym samochodzie przeobrażałoby się w sen o nowym fiacie panda??? Jeśli chodzi o stwierdzenie "złom", to raczej redaktorzyna nie do końca zna realia polskich dróg. Bo wytrzymałość niejednych nowych na bolączki polskich tzw. dróg nie dogania nawet w połowie tym solidniejszym, acz używanym. Link Zgłoś
gls1 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 12:09 Zużycie samochodu powinno sie mierzyc w latach eksploatacji w polsce!!! po 3 latach eksploatacji w polsce to juz jest motoryzacyjny złom. czyli samochód kupiony w Polsce i eksploatowany tu od np 2002 roku to juz jest ZŁOM!!! natomiast samochód sprowadzony z niemiec do polski i eksploatowany w niemczech od 1995 roku jest w lepszym stanie technicznym niż "polska swieżynka" z 2002!! Link Zgłoś
des4 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 12:44 gls1 napisał: > Zużycie samochodu powinno sie mierzyc w latach eksploatacji w polsce!!! po 3 > latach eksploatacji w polsce to juz jest motoryzacyjny złom. czyli samochód > kupiony w Polsce i eksploatowany tu od np 2002 roku to juz jest ZŁOM!!! > natomiast samochód sprowadzony z niemiec do polski i eksploatowany w niemczech > od 1995 roku jest w lepszym stanie technicznym niż "polska swieżynka" z 2002!! Wychodzi na to, że Civic'98 mojego ojca, kupiony jako jako nowy od dealera w Polsce, w którym jedyną usterką przez ten okres była wymiana kontrolki rezerwy paliwa to złom, za to szpachlowozy full wypas z przekręconymi licznikami, ale za to każdy "od emeryta" to cudeńka motoryzacji. Widzę, że entuzjaści złomu chcą sami sobie wmówić jaki świetny deal ubili, a Zachodnia Europa to kraj pełen superokazji i jeleni którzy za grosze spuszczają niebite dopieszczone bolidy. A potem stoi toto masowo na wiejskich poboczach za kartkami "do sprszedania"... Link Zgłoś
waskes29 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 13:08 des4 napisał: > > Wychodzi na to, że Civic'98 mojego ojca, kupiony jako jako nowy od dealera w > Polsce, w którym jedyną usterką przez ten okres była wymiana kontrolki rezerwy > paliwa to złom, za to szpachlowozy full wypas z przekręconymi licznikami, ale > za to każdy "od emeryta" to cudeńka motoryzacji. > > Widzę, że entuzjaści złomu chcą sami sobie wmówić jaki świetny deal ubili, a > Zachodnia Europa to kraj pełen superokazji i jeleni którzy za grosze spuszczają > > niebite dopieszczone bolidy. > > A potem stoi toto masowo na wiejskich poboczach za kartkami "do sprszedania"... Twoje rozumowanie jest troche pokrecone zadko kiedy zgadzam sie z gls1 ale tu akurat tak. Wychodzi na to ze civic z 98r twojego taty nie ma sie nijak do civika z tego samego rocznika i tym samym przebiegu w niemczech a zeby to zrozumiec popros tate niech ciebie kiedys zabierze do niemiec to pojmiesz dlaczego +mase jeszcze innych czynnikow sie na to sklada przedewszystkim ze Niemcy znacznie bardziej dbaja o swoje samochody -wystarczy popatrzec na wnetrza ich samochodow nawet po 15latach wygladaja lepiej niz w wiekszosci naszych 2-3 latkach i wcale tu nie przesadzam. Takie samo prawdopodobienstwo jest kupic samochod szpachlowany jak to nazywasz z niemiec jak i ten od nas z salonu a nawet wieksze bo tam samochody najczesciej uczestnicza w drobnych kolizjach a u nas prawie kazda sluczka to ranni a samochody rozprute .Nigdy jak mam teraz taki wybor nie kupilbym samochodu uzywanego w Polsce taki wymeczony civic z 98 jak od poczatku jezdzi po Polsce to tak samo jak 15letni samochod dobrze utrzymany z Niemiec. Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 13:23 Niemcy zwłaszcza zadbali o te samochody które w 2002 uległy leTKiemu podmoczeniu podczas potopu w lipcu 2002. Francuzi za to też doskonale dbaja o swoje samochody parkując zderzakami. Spędziłem nieco czasu we francji i wiem jak sie szuka u nich miejsca do zaparkowania - przez rozpychanie się własnie zderzakami. Oni swoich samochodw nie trkatuja jak coś na co pracowali 10 lat tylko jako maszynke do przemieszczania sie z jednego miejsca w drugie. Link Zgłoś
des4 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 13:39 waskes29 napisał: > Twoje rozumowanie jest troche pokrecone zadko kiedy zgadzam sie z gls1 ale tu > akurat tak. > Wychodzi na to ze civic z 98r twojego taty nie ma sie nijak do civika z tego > samego rocznika i tym samym przebiegu w niemczech a zeby to zrozumiec popros > tate niech ciebie kiedys zabierze do niemiec to pojmiesz dlaczego +mase jeszcze Czyli dwa sprawne samochody tej samej marki o tych samych parametrach mają się nijak do siebie? Wybacz, ale pod mikroskopem sprzwdzać tego nie bedę, podobnie jak milion innych użytkowników. Jeżeli polski Civic jest sprawny i nie ma usterek uznaję, że jest równoważny Civicowi niemieckiemu. Ot taka chłopska logika... > > innych czynnikow sie na to sklada przedewszystkim ze Niemcy znacznie bardziej > dbaja o swoje samochody -wystarczy popatrzec na wnetrza ich samochodow nawet > po 15latach wygladaja lepiej niz w wiekszosci naszych 2-3 latkach i wcale tu > nie przesadzam. Wnętrzu samochodu taty też nie mam nic do zarzucenia, nia palił tam, nie jadł, nie s...ł, regularnie sprzątał, podobnie robi to miliony kierowców w Polsce... > Takie samo prawdopodobienstwo jest kupic samochod szpachlowany jak to nazywasz > z niemiec jak i ten od nas z salonu a nawet wieksze bo tam samochody > najczesciej uczestnicza w drobnych kolizjach Te "drobne" niemieckie kolizje widać po tym co się u nas przywozi na lawetach, pamiętasz ten dowcip o przystanku autobusowym...? .Nigdy jak mam teraz taki wybor nie kupilbym > samochodu uzywanego w Polsce taki wymeczony civic z 98 jak od poczatku jezdzi Co to znaczy wymęczony? Czy chodzi ci o bezusterkowe auto, spełniające wszelkie paramenty? > po Polsce to tak samo jak 15letni samochod dobrze utrzymany z Niemiec. No i w efekcie polskie warsztaty kręcą dobry biznes oblegane przez wlaścicieli 15-letntich dobrze utrzymanych szpachlowozów z niemiec, a popyt na tanie kradzione części rośnie, he he... Ostatnio w Dużym formacie GW był artykuł o pchlich targach w Berlinie. za 20€ np. kupić 15-letniego 29-calowego TV Telefunkena, zgodnie z twoim tokiem myślenia taki wypasiony odbiornik użytkowany i dopieszczony w Niemczech o klasę bije ubogie telewizorki sprzedawane w polskich sklepach... Link Zgłoś
sakhal Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 14:04 Odwracasz kota ogonem probujac zepchnac dyskusje na przeciwległy tor... bo tu nie chodzi o to dlaczego polskie uzywane sa gorsze tylko dlaczego zachodnie uzywane ktore na pewno nie sa gorsze od polskich, sa tak wyszydzane i gnojone. To chyba ma zwiazek z pewnymi kompleksami - np duma nie pozwala itp. Nie wazne ze dzieki tym "sztruclom" ceny uzywanych aut wreszcie zaczynaja schodzic do normalnego poziomu. Teraz nagle sztrucle kazdemu przeszkadzaja, ale fakt ze jeszcze niedawno za 15tys mozna bylo kupic co najwyzej 8letniego małego kompakta to nikomu nie przeszkadzalo ? Link Zgłoś
waskes29 Re: Fala gratów nadal rośnie 30.11.05, 14:20 Ja nie pisze o samochodzie twojego taty tylko usredniam to co widze a ze w tym sporo robilem mam na ten temat swoje zdanie. Jezeli chcesz porownac samochod twojego taty i takiego samego taty w niemczech to mozna je uznac za jednakowe jesli oba nie jezdzily albo oba lataly w powietrzu.Juz tylko same porownanie drog gdzie jadac po Polsce 500km po wiecznie dziurawych drogach przez miasta wsie gdzie trzeba sie ciagle zarzymywac zwalniac redukowac hamowac itd a taki sam odcinek po Niemczech gdzie drogi sa prawie idealne a trase pokonuje sie autostradami ktore sa prawie wszedzie raz wrzucasz 5 bieg i przez 500km jak chcesz to na nim jedziesz . Nie porownuuj wiec tych samych samochodow z tymi samymi przebiegami . Dodac mozna tez ze Niemcy bardziej servisuja swoje samochody nie naprawiaja ich na zasadzie to pasuje od trabanta i tez bedzie jezdzilo. Stan karoserii- nastepny powod do porownan nie wnikam w myjnie i ich jakosc ale w czystosci ulic ,srodkow do utrzymywania stanu drog w zimie itd wiec lakier i stan nadwozia tez bedzie przemawial za samochodem z Niemiec . Przyklad Francji jest tutaj nie na miejscu tam samochod jest inaczej postrzegany niz w Niemczech ten kto mieszkal w D wie jak tam sie dba o samochody .A samochody po wypadkach sa tak samo tam jak i u nas tylko ze tam nikt nimi jezdzic nie bedzie poza tutkami i reszta biedakow z Polakami wlacznie ,porownuje samochody bezwypadkowe i jesli tak na to popatrzec zdecydowanie wole z Niemiec dodac tylko tez trzeba ze tam sa tez lepiej wyposazone to co u nich bylo standardowe u nas nie wystepowalo nawet jako opcja. Link Zgłoś
sakii jestem posiadaczem grata 30.11.05, 22:33 gazeta wybiórcza zawsze mająca własną wizję świata, po raz kolejny tworzy rzeczywistość. Wg. tej gazetki auta wyprodukowane w latach 90. są gratami. niech więc będzie. Jestem posiadaczem grata. Ten grat nazywa się nissan almera. Jest wyprodukowany w grudniu 1998 roku. Ma 102 tysiące przebiegu, w środku czysto, nic niewytarte -z podłogi i tapicerki to można jeść, prawie pełne wyposażenie, auto nigdy nie było uderzone. Jestem więc graciarzem. Chyba się teraz powieszę z frustracji. Link Zgłoś
androx Samochód jest jak kobieta 01.12.05, 00:11 Samochód jest jak kobieta: Wolę młody rocznik z małym wyposażeniem niż stary z dużym. Wolę te mało jeżdzone niż te zajeżdżone i to przez wielu poprzednich posiadaczy. Żonę i auta mam jako pierwszy posiadacz (pewne). A popyt na stare wozy wynika z braku grosza NIESTETY ! Link Zgłoś
swoboda_t Re: Samochód jest jak kobieta 01.12.05, 00:35 Hmm, żeby kobietę porownywac z samochodem to trzeba być... No, dla złagodzenia powiedzmy: mocno niezaspokojonym :) Link Zgłoś
sakii Re: Samochód jest jak kobieta 01.12.05, 10:27 ty nie masz problemów z potencją albo stosunkami damsko-męskimi, że porównujesz kobietę do samochodu? Link Zgłoś
sakii Re: Samochód jest jak kobieta 08.12.05, 12:04 dzieciak, nie dzieciak, ale zboczenie to on jakieś chyba ma. Link Zgłoś
dario_f Re: Fala gratów nadal rośnie 01.12.05, 10:32 Ja sprowadziłem z Austrii Opla Kadetta z 91 roku, a wcześniej jeździłem 18-to letnią rozklekotaną Skodą (właściwie to nawet nie jeździłem, bo rzadko odpalała). Zamieniłem więc grata na auto, z którym nie mam większych problemów. Opel ma już katalizator, dodatkowy układ recyrkulacji spalin, niewiele pali jak na swoją pojemność. Czy to jest grat? Link Zgłoś
apolot Re: Fala gratów nadal rośnie 01.12.05, 16:25 No własnie........ jak to komentowac...rocznik 91...... Link Zgłoś
supermirafiori [...] 01.12.05, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
apolot Re: Fala gratów nadal rośnie 01.12.05, 20:01 Heheheh no masz się czym chwalić ...Pomykasz.... ??? Gratuluję ... Ile kosztuje Cie kredyt ??? OC Masz..??? Oj wątpie ..))) heheh Aaa i pewnie tankujesz za dyche lub dwie ..... Link Zgłoś
dario_f Re: Fala gratów nadal rośnie 02.12.05, 13:34 apolot napisał: > Heheheh no masz się czym chwalić ...Pomykasz.... ??? Gratuluję ... Ile > kosztuje Cie kredyt ??? OC Masz..??? Oj wątpie ..))) heheh Aaa i pewnie > tankujesz za dyche lub dwie ..... Chwalić się nie ma czym, ale mi to auto wystarczy do jeżdżenia. Nie potrzebuję żadnego szpanerskiego wypasionego BMW czy Merca. Dla ścisłości: OC mam, a tankuję zawsze do pełna. A zadłużyć się na kupno nowszego samochodu i przez to nie mieć na paliwo to chyba trochę bez sensu, nie? Link Zgłoś
apolot Re: Fala gratów nadal rośnie 01.12.05, 20:02 Nooo ... dobry jestes ...Strzałeczka..pomykaj....z klasą // Link Zgłoś
jakubg23 Re: Fala gratów nadal rośnie 05.12.05, 13:26 Panie i Panowie! Graty to mielismy na drogach do 1 maja 2004. Teraz mamy to na co nas stac. Nikogo nie przekonam ze 16 letni Nissan jest lepszy od 70% nowych samochodow, ale sprobuje. Bedac w USA kupilem sobie Nissana Maxime 89'. Miala wszystko: kilma, szyberdach, ABS, Full elektryka z siedzeniami włącznie, automat, tempomat centralny zamek z kodem otwierajacym szyby czy szyberdach, Audio Bose, 12/100km 3.0 litra. Zero rdzy, wyciekow oleju itp. Za samochod zaplacilem 1000$ i za niezbedne wymiany kilku starych wezy i klockow itp. dalem 1800$ w ASO Nissana. Gdyby nie to ze bylem jedynie 10 miesiecy i nie przyslugiwalo mi mienie przesiedlencze a na pewno zabralbym ten samochow do Polski. Sprzedalem go na pniu za 1700 USD. Ostatnio szukalem takiej Maximy w Niemczech ,ale za kazdym razem kiedy juz cos znalazlem zaraz oferta nie byla juz aktualna. Pomimo ze stac mnie na samochod za okolo 50k PLN nigdy nie rozwazam kupna nowego bo to najgorsza inwestycja z mozliwych. Kupilem wiec w Niemczech Mazde Xedos 9 1997/98 za 6k Euro. Nowy w Polsce kosztował 210k PLN. Ma wszystoko co mozliwe i spelnia Euro2 wiec normę ktorej niespelniaja niektore nowe Diesle. Po prostu nie wyobrazam sobie jezdzenia jakims plastikowym Modusem czy Polo bez kilmy za 50 kola. Za pol ceny mam 200 komi pod maską, automat, tempomat, skory itp. W europie nikt nie mysli ile samochody nowe powinny kosztowac. Dymają nas konceryny i rządy. Te same samochody kosztują w USA, jak np Mercedes C AMG 55 w USA 55k$, u nas 370K PLN, Honda Accord 2.4 18K$, u nas 100k PLN, Subaru Forester 3.0 30k$, u nas 50k Euro. itp. itd. Jak to sie dzieje??? Ano tak ,ze to same Subaru przypływając do portu w Roterdanmie czy NYC kosztuje tyle samo, ale jak juz zjedzie ze statku to w Europie robi sie 2 razy drozsze i nikt nie narzeka. Jak to??? A tak ze Niemcy, Wlosi, Anglicy maja to gdzies bo zarabiaja 4-6 razy wiecej i lubia jak ich sie dyma. Polacy nie lubia!!! Jezeli jakies nacje sa na tyle bogate/glupie ze moga sobie pozwolic na przeplacanie 50% za samochod to niech beda, ale wara od Polakow ktorzy po prostu dokonuja racjonalnego, ekonomicznego wyboru kupujac GRATY!!! Pozdrawiam i zycze racjonalnych wyborow! Jakub Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 05.12.05, 15:36 jakubg23 napisał: A tak ze Niemcy, > Wlosi, Anglicy maja to gdzies bo zarabiaja 4-6 razy wiecej i lubia jak ich sie > dyma. Nie zarabiaja tyle. Polacy nie lubia!!! Jezeli jakies nacje sa na tyle bogate/glupie ze moga > sobie pozwolic na przeplacanie 50% za samochod to niech beda, ale wara od > Polakow ktorzy po prostu dokonuja racjonalnego, ekonomicznego wyboru kupujac > GRATY!!! > Pozdrawiam i zycze racjonalnych wyborow! > Jakub Ciężko to nazwać 'wyborem' . To jest siła wyższa i nic innego nie możemy zrobić. Pocieszamy się tylko tym że nie chcemy żeby nas dymano ale to pic na wode, fotomontaż . Link Zgłoś
jakubg23 Re: Fala gratów nadal rośnie 06.12.05, 11:40 habudzik napisał: > jakubg23 napisał: > > A tak ze Niemcy, > > Wlosi, Anglicy maja to gdzies bo zarabiaja 4-6 razy wiecej i lubia jak ic > h sie > > dyma. > > Nie zarabiaja tyle. To ile wiecej zarabiaja? Zarabiam na reke 3000PLN, ci sami ludzie w Niemczech na takim samym stanowisku zarabiaja 3000 EURO? A w UK 2500GBP? To ile to jest wiecej??? Robol w polsce na budowie 10PLN/H, w Irlandii 12EURO/H. To ile to jest wiecej twoim zdaniem??? > Ciężko to nazwać 'wyborem' . To jest siła wyższa i nic innego nie możemy zrobić > . > Pocieszamy się tylko tym że nie chcemy żeby nas dymano ale to pic na wode, > fotomontaż . Nie wiem co to jest u ciebie, albo u kogos innego, ale u mnie jest to racjonalny wybór miedzy nowiutkim Polo za 50k albo czyms innym(dla mnie lepszym) 8-10 letnim autem klasy wyzszej za 25k. U kogos kto do 1 maja 2004 jezdził Maluszkiem za 3k tez to jest wybor bo woli miec Golfa 2 z 1990, ktory takze jest 3x lepszy od rodzimej produkcji Maluszka. Dla mie to jest wlasnie wybor. I nikt, zaden rzad ani minister nie powinien myslec za ludzi, bo wlasnie to powoduje odmużdzenie spoleczenstwa i zabija wolny rynek! Pozdrawiam, Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 06.12.05, 12:22 jakubg23 napisał: > To ile wiecej zarabiaja? Zarabiam na reke 3000PLN, ci sami ludzie w Niemczech > na takim samym stanowisku zarabiaja 3000 EURO? A w UK 2500GBP? To ile to jest > wiecej??? Robol w polsce na budowie 10PLN/H, w Irlandii 12EURO/H. To ile to > jest wiecej twoim zdaniem??? Skoro bawimy się w skrajności to ja Ci podam inny przykład : chirurg we Francji zarabia 1000-1200euro i nawet gdy drugie tyle dorobi to i tak jest to ok 8000PLN > > Ciężko to nazwać 'wyborem' . To jest siła wyższa i nic innego nie możemy > zrobić > > . > > Pocieszamy się tylko tym że nie chcemy żeby nas dymano ale to pic na wode > , > > fotomontaż . > > Nie wiem co to jest u ciebie, albo u kogos innego, ale u mnie jest to > racjonalny wybór miedzy nowiutkim Polo za 50k albo czyms innym(dla mnie > lepszym) 8-10 letnim autem klasy wyzszej za 25k. U kogos kto do 1 maja 2004 > jezdził Maluszkiem za 3k tez to jest wybor bo woli miec Golfa 2 z 1990, ktory > takze jest 3x lepszy od rodzimej produkcji Maluszka. > > Dla mie to jest wlasnie wybor. I nikt, zaden rzad ani minister nie powinien > myslec za ludzi, bo wlasnie to powoduje odmużdzenie spoleczenstwa i zabija > wolny rynek! > > Pozdrawiam, To nie jest racjonalny wybór , to przymus , a ponieważ nam jest zle i smutno to sobie znalezliśmy wytłumaczenie o racjonalności. 15 letni Golf 2 jest takim samym szmelcem jak Maluszek. Jesli natomiast Mercedes S-klasy czy BMW 7 kosztuje 25 tys. i ma 8-10 lat obawiam się o jego stan techniczny tak samo jak o tego Golfa. Link Zgłoś
caesar_pl Re: Fala gratów nadal rośnie 06.12.05, 13:01 Pewny jestes tych zarobkow chirurgow we Francji?Bo w Niemczech w 2003 roku robotnik przemyslowy w Niemczech Zach. zarabial rocznie 38.784 Euro a pracujacy w biurze 49.997 Euro brutto.Jak to wyglada do twoich 1200 x 12 czyli 14.400 euro rocznie? www.bda-online.de/www/bdaonline.nsf/id/KNDNr.26-vom29._DE Przypuszczam,ze chirurg zarabia ok.5-10 tys euro miesiecznie. Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 06.12.05, 13:13 caesar_pl napisał: > Pewny jestes tych zarobkow chirurgow we Francji?Bo w Niemczech w 2003 roku robo > tnik > przemyslowy w Niemczech Zach. zarabial rocznie 38.784 Euro a pracujacy w biurze > > 49.997 Euro brutto.Jak to wyglada do twoich 1200 x 12 czyli 14.400 euro rocznie > ? > www.bda-online.de/www/bdaonline.nsf/id/KNDNr.26-vom29._DE > Przypuszczam,ze chirurg zarabia ok.5-10 tys euro miesiecznie. Niczego nigdy nie mozemy być pewni zwłaszcza gdy nie jestem chirurgiem. Powtarzam za jedna ze stacji TV. Czy Ty jestewś pewny tego że zwykła biurwa w NRDFenie zarabia równowartość 8500 dawnych marek miesięcznie ??? Link Zgłoś
jakubg23 Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 10:31 Matko jedyna człowieku co ty za brednie wypisujesz! Nie pisz mi o S klasach i 7kach! Dalem konkretny przykład a ty swoje! Maluch takim samym zlomem jak Golf??? ahhhhhaaaaahhahahhahahahahahha!!!!! Jesli tobie jest smutno w Polsce to strzel sobie w glowe i nie wypisuj glupot bo jeszcze ktos uwierzy ze lepiej jest jezdzic nowym Tico niz 6letnim A4. Ja na przykład jestem bardzo zadowolony z zycia i nigdy nie kupie nowego Modusa bo 100x wole jezdzic Golfem 2 za 1500 Euro a reszte w cos zainwestować. ZAZNACZAM jest to moje zdanie i nikogo nie chce do nigo przekonywac. I nikt mnie nie zmusza do jezdzenia tym czym jezdze!!! To jest moj wybor i tak niech zostanie! Co do zarobkow, znajomy wrocil wczoraj z rozmowy o prace w Wiedniu (pracuje sie w Polsce). Na dzien dobry 1800 Euro do reki. Obecnie zarabia moze 2500 PLN. Odpowiedz sobie sam człowieku!!! Bez odbioru. Pozdrawiam, Jakub Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 11:00 To nie prawda że Polacy wolą jezdzić Golfem II za 1500 Euro bo maja taki kaprys tylko dlatego że to ich cały majątek. Ty moze robisz to z innego powodu ale inni nie. W co chcesz zainwestować tą "reszte" ? W telewizor czy może w rybki do akwarium ??? Oczywiście każdy wolałby jezdzić 6 letnim A4 niz nowym Tico ale pod warunkiem ze to A4 nie jest po dachowaniu czy powodzi. Link Zgłoś
waskes29 Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 11:50 habudzik napisał: > To nie prawda że Polacy wolą jezdzić Golfem II za 1500 Euro bo maja taki kaprys > tylko dlatego że to ich cały majątek. Ty moze robisz to z innego powodu ale inn > i > nie. W co chcesz zainwestować tą "reszte" ? W telewizor czy może w rybki do > akwarium ??? > > Oczywiście każdy wolałby jezdzić 6 letnim A4 niz nowym Tico ale pod warunkiem z > e > to A4 nie jest po dachowaniu czy powodzi. Habudzik juz nie powtarzaj tych bredni pompowanych przez GW ze kazdy samochod z zachodu musi byc po dachowaniu czy powodzi -zdecydowana wiekszosc jest bezwypadkowa lub po malych kolizjach tylko na kazde 100tys takich samochodow nikt kto je kupil nie wypisuje ze kupil bezwypadkowy tylko jezdzi ale ten co kupil powypadkowy i na dodatek zle naprawiony bedzie wypisywal swoja krzywde 500 razy przez co mozna odniesc wrazenie ze tylko takie sprowadzaja. Na tym samym polega fenomen hondy na tym foru w kolko 5 osob wypisuje jakie to cudne samochody i najlepsze przez co mozna odniesc wrazenie ze tak musi byc a jak jest wiesz sam co tez pokazuja wyniki sprzedazy tak w Polsce jak i w Europie odwrotnie do VW gdzie tu na forum najczesciej jest jechane ostro a sprzedaje sie lepiej i to znacznie mimo ze kosztuje tez sporo wiecej niz honda. Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 12:10 Wiesz , akurat opinia GW to mi kalafiorem wisi bo sam mam oczy i widze co stoi do sprzedania i co obok mnie stoi w korku ( mam czas sie przyjżeć ) i niestety rzadko nie jest to "czteroślad" albo "wielokolorowy" . Chodzi mi tylko o bezpieczeństwo bo jeśli ktoś lubi jezdzić bokiem to jego sprawa ale niech nie pisze że Golf II za 1500 Euro spełnia takie wymogi jak nowy Getz czy inny Spark. Link Zgłoś
waskes29 Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 12:18 habudzik napisał: > Wiesz , akurat opinia GW to mi kalafiorem wisi bo sam mam oczy i widze co stoi > do sprzedania i co obok mnie stoi w korku ( mam czas sie przyjżeć ) i niestety > rzadko nie jest to "czteroślad" albo "wielokolorowy" . Chodzi mi tylko o > bezpieczeństwo bo jeśli ktoś lubi jezdzić bokiem to jego sprawa ale niech nie > pisze że Golf II za 1500 Euro spełnia takie wymogi jak nowy Getz czy inny Spark > . A kto tak napisal? A myslisz ze przed wczesniej nie bylo wrakow ktore zostawialy 4 slady? Bylo i to jeszcze wiecej teraz naprawde naprawa mocno uszkodzonego samochodu sie juz nie oplaca wiec automatycznie sa eliminowane z rynku a przez tych wiele lat kiedy rynek byl zamkniety reanimowalo sie kazdy nadajacy sie do tego samochod bo nie bylo alternatywy samochody uzywane pochodzace z polskich salonow raz ze byly drogie a dwa ze byl ich zdecydowanie za malo .Ja tez widze cala mase uzywanych samochodow i owszem sa wsrod nich wraki ale wczesniej bylo jeszcze gorzej, jezdzily stare zdezelowane polonezy fiaty maluchy golfy kadety z poczatku lat produkcji,co druga taksowka to mercedes 123 wiec do tego co jest teraz i tak jest postep a roznica jest taka ze jest znacznie wiecej samochodow i moze dlatego tak to wszystkim rzuca sie w oczy.Rynek uzywanych musi byc wolny bo znowu dojdzie do tego ze u nas samochody sa kilkakrotnie drozsze niz na zachodzie. Jak liberalizm to wszedzie a nie tam gdzie pasuje. Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 08.12.05, 12:38 waskes29 napisał: > A kto tak napisal? Jak to ko napisał??? Jakub. Oto cytat: " Panie i Panowie! Graty to mielismy na drogach do 1 maja 2004. Teraz mamy to na co nas stac. Nikogo nie przekonam ze 16 letni Nissan jest lepszy od 70% nowych samochodow, ale sprobuje..." A myslisz ze przed wczesniej nie bylo wrakow ktore > zostawialy 4 slady? Bylo i to jeszcze wiecej I zgoda , więc nie wracajmy do tamtych czasów a gosć który jezdzi Golfem II za 1500E niech napisze że jezdzi takim bo groszem nie śmierdzi ( albo niech nie pisze nic ) ale niech nie piep...y że kupił cos takiego bo ma wolny wybór i reszte chce zainwestować w cos innego. To nie wolny wybór z jego strony tylko przymus bo na nic lepszego ( w tym na nowe Tico ) go poprostu nie stać. Link Zgłoś
jakubg23 Re: Fala gratów nadal rośnie 12.12.05, 15:18 Nie wkladaj drogi panie habudzik w moje usta niczego czego nie napisale i nie naciagaj moich wypowiedzi do swoich pogladow. Inwestowanie w telewizor???? Czy jestes niespelna rozumy czy tylko tak udajesz? Inwestycja to cos co ma przyniesc zysk, jesli masz pomysl jak zarobic na telewizorze za 25k PLNów to mów, moze to wykorzystam! Skoro jest tak zle i niebezpiecznie wedlug ciebie to zapytam, jak ma byc? Zamykamy znowu granice? Pozdrawiam, Jakub Link Zgłoś
waskes29 Re: Fala gratów nadal rośnie 12.12.05, 15:27 jakubg23 napisał: > Skoro jest tak zle i niebezpiecznie wedlug ciebie to zapytam, jak ma byc? > Zamykamy znowu granice? > Tak jest, po czym idziemy demonstrowac za liberalnym kierunkiem w gospodarce. Link Zgłoś
ss85 Re: Fala gratów nadal rośnie 16.12.05, 10:05 Ale jest to związane ze starzeniem się maluchów i polonezów, a nie importem z zachodu. No, ewentualnie z tym, że jak ktoś tanio kupi zachodnią furę to może go nie być stać na jej utrzymanie. Dawniej każdy kupował to, na czego utrzymanie było go stać, a teraz jest to czasem trochę na wyrost, vide: 19-latek w BMW, które jest jego rówieśnikiem, a wymaga kosztownej obsługi(i np. na opony już nie starcza). Ale same auta nie są problemem, tylko ludzie. Link Zgłoś
dunczyk1960 Re: Fala gratów nadal rośnie 16.12.05, 10:29 Ale w Deutschland i w Denemark ilosc gratow spadla,schrotty narzekaja na brak surowca wtornego . Link Zgłoś
habudzik Re: Fala gratów nadal rośnie 16.12.05, 10:46 dunczyk1960 napisał: > Ale w Deutschland i w Denemark ilosc gratow spadla,schrotty narzekaja na brak > surowca wtornego . No to gdzie lezy prawda ? Skoro w Niemczech i Dunii gratów jest mniej a do nas są sprowadzane super wypasione bryki po 30 tys. bezwypadkowe , garazowane , zadbane , własciciel niepalący , po niepowodzi i z mikro przebiegiem poprostu "igła" to gdzie sie te Duńskie i Niemieckie graty podziały ???? Link Zgłoś
xystos Re: Fala gratów nadal rośnie 16.12.05, 10:52 habudzik napisał: gdzie sie te Duńskie i Niemieckie graty podziały ???? ... retoryczne pytanie ale dobre. Link Zgłoś