Dodaj do ulubionych

Polska cena Corvetty

01.02.06, 13:19
No to z taką ceną przegieli i szybko nie sprzedadzą aut, bo za te piniądze
można miec sportowe auta z prawdziwym zawieszeniem i z jeszcze większą legendą...
Obserwuj wątek
    • jimmyjazz Raczej państwo przegięło 01.02.06, 13:36
      To raczej chciwe państwo przegina. Poprostu auta w Stanach nie są tak
      opodatkowane jak u nas.
    • paul_78 Re: Polska cena Corvetty 01.02.06, 13:53
      Na pocieszenie pozostaje fakt, że u nas i tak nie ma gdzie taką Corvette jeździć.
      • jimmyjazz Re: Polska cena Corvetty 01.02.06, 14:00
        paul_78 napisał:

> Na pocieszenie pozostaje fakt, że u nas i tak nie ma gdzie taką Corvette
        > jeździć.

Strasznie sie pocieszyłem :)))
      • blue_miata Re: Polska cena Corvetty 05.02.06, 00:12
        Jest cala masa torow wyscigowych,za $100 mozesz sobie jezdzic caly dzien tak
        szybko jak tylko potrafisz. Jak nie chcesz po torze to SCCA organizuje
        autocrossy prawie co tydzien. Mieszkajac w Chicago, moglbym sie scigac autem
        prawie co tydzien od marca do pazdziernika, w zimie Subaru i tez mniejwiecej co
        dwa tygodnie sa jakies rajdy.
      • fastaxe77 Re: pało78 21.06.06, 00:31
        jesteś scierwojadem
        zajmij sie swoim kotkiem]
        moze TEZ zrobisz kariere
        w polytyce
        prawniczkiem przeciez
        juz jestes...:0
    • xciulx Re: Polska cena Corvetty 02.02.06, 15:38
      hmm, no nie wiem, ja tam brzmienia amerykańskiej v8 nie zamienił bym nawet na
      v12 amg w merolu sl 65
      • robert888 ale banał 02.02.06, 17:32
        rozumiem że gdybyś miał zdecydowac co wolisz dostać: corvettę czy sl65 to w
        ciemno wziąłbyś te amerykańskie tiktaki. Co za determinacja:)
        • xciulx Re: ale banał 02.02.06, 19:33
          pewnie że bym wziął vette. cena jest raczej nieporównywalna :)
      • ms775 Re: Polska cena Corvetty 02.02.06, 17:59
        ja tam za te cene wolalbym s4
        nawet Clarkson go w topgear chwalil
        • radomir996 Re: Polska cena Corvetty 05.02.06, 00:53
          Jedni wola 4 drzwiowego sedana, bo sa wapniakami z duza rodzina, a inni
          czerwona corvette bo przechodza kryzys wieku sredniego, dzieci wyszly z domu a
          zona ich juz dawno zostawila i chca sobie powyrywac troche mlodych lasek. De
          gustibus non disputandum est. Ja bym chetnie jakas uzywana C5 przygarnal.
      • hotrod404 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 12:20
        ja też nie! ale trzeba czym takim pojeździć, żeby zrozumieć! np. Ford F 250
        6.0. to tak jak motocykle i Harley.
    • wielki_czarownik Obłęd 02.02.06, 19:01
      "Jej ceny są tu mocno zróżnicowane: od 79 450 euro w Luksemburgu po 129 960 euro na Malcie."

Niech mi ktoś powie, że to normalne.
    • mati_lecha Re: Polska cena Corvetty 02.02.06, 19:44
      Ale to i tak taniej jak dupowóz typu porsche.
      • ms775 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 06:51
        1. porsche to nie dupowóz
        2. boxter jest w polsce tanszy
        • cracovian Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 07:41
          No wiesz, ale eco Boxstera do Z06 to przeciez skandal zeby porownywac. Z06 to
          piekny i swietnie zrobiony woz z egzotycznymi osiagami, tylko, ze za tyle
          zlotowek to chyba lepiej tramwajem...
          • ms775 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 07:47
            porsche to porsche
            kazdy ma swoje zdanie
            ja wybral bym boxtera s
            moze i jest z sekunde wolniejszy do 100 , ale prowadzi sie o niebo lepiej
            poza tym jest jeszcze s4 - super autko(moje marzenie) , choc tez ciut wolniejsze
            a z amerykanców bardziej przekonuje mnie nowy mustang (sliczny )- powrot do korzeni
            • kajetanb52 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 09:05
              Tylko że nowa Z06 objedzie każde Porsche z wyjątkiem Carrery GT. Na
              Nurburgringu wykręcili nią czas 7:42. Dalej uważasz że się słabo prowadzi ?
            • cracovian Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 17:31
              Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe z roznicy miedzy "normalna" Corvette a Z06,
              ktora ma 505 koni i siedem litrow pojemnosci. To jest klasa sama w sobie:
              www.caranddriver.com/article.asp?section_id=3&article_id=9991
              • ms775 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 18:46
                wielki silnik to nie wszystko
                poza tym z06 do setki 4,3
                a boxters 5,5 przecie pisalem ze sekunda roznicy
                • cracovian Jeszcze raz... 03.02.06, 19:36
                  Widze, ze nadal nie masz pojecia o czym mowisz... Z06 ma 3,7 sekundy do setki.
                  Mowisz ciagle o polowe tanszej C6, ktora jest mniej wiecej na tym samym poziome
                  co 911...

auto.gazeta.pl/auto/1,71361,2460789.html
                  "To popatrz na metkę: 61 450 euro w Niemczech. Ile aut oferuje 400 koni po tej
                  cenie? Nie trzeba żenić się ze śliczną córką Klaasa Zwarta (prócz posagu, tatuś
                  zapewnił jej właściwe geny: 26-letnia Paulien zdobywa laury w wyścigach aut
                  turystycznych), by osiodłać auto, które prócz legendy oferuje też rakietowe
                  przyspieszenia. I naprawdę dorosło do porównania z Porsche.

Poczekać na Z06?

Nieoficjalne informacje o najmocniejszej wersji Corvetty przeciekły do prasy
                  dosłownie kilka dni temu. GM nie chciało ujawniać ich przed planowaną na 2006
                  r. kampanią reklamową. Nie udało się. Ze szczątkowych danych wyłania się obraz
                  samochodu o szokujących wręcz osiągach: siedmiolitrowej pojemności silnik
                  będzie miał 500 KM i 650Nm. To wystarczy, by ważące 1690 kg auto rozpędzać w
                  3,5 s do setki.

Prędkość maksymalną określono na ponad 200 mil/h, co odpowiada 325 km/h.

Czy będzie to najtańsze 500 KM na rynku? I czy spotka się z równie
                  entuzjastycznym przyjęciem jak rozsprzedany na pniu Ford GT?"

5,5 do setki to ma moj GTO - z nim mozesz ewentualnie Boxstera porownac choc
                  osobiscie nigdy takim malym eurosem bym nie chcial jezdzic.
                  • ms775 Re: Jeszcze raz... 04.02.06, 05:14
                    ok masz racje
                    faktycznie z06 to nie c6(ale znalazlem to wczoraj w gazetach)
                    zwracam honor
                    nie siedze tak bardzo w amerykanskiej motoryzacji
                    coz i tak wole porsche (choc sportowe samochody tak bardzo mnie nie rajcują)
                    pozdrawiam
                    p.s. moj ma 12 do setki :( a i tak bym go nie zamienil ani na zo6 ani na 911
                    • cracovian Re: Jeszcze raz... 04.02.06, 06:21
                      OK, dobrze, ze wreszcie zdales sobie sprawe z roznicy co nie znaczy, ze C6 tez
                      nie jest pod kazdym wzgledem super. Z06 ma jedne z najlepszych zawieszen co w
                      polaczeniu ze swoja minimalna waga i jej rozprowadzeniem daje niesamowite
                      osiagi, nie tylko na prostej. Tak jak ktos juz tu powiedzial, Porsche GT da
                      sobie ewentualnie rade, reszta wymieka.

Jaki z Ciebie entuzjasta auto-moto jesli Z06 ani 911 bys nie bral? Moje
                      rodzinne samochody to SUV i samochod coupe z 350 koniami i 4 miejscami, ktory
                      bym zamienil na te powyzej, ale kupic nic innego bym nie chcial dopoki nie
                      podwoje zarobkow...
                      • ms775 Re: Jeszcze raz... 04.02.06, 07:02
                        po prostu mieszkam prawie w lesie
                        autko muislal bym zostawiac na poczatku ulicy u sąsiadow
                        poza tym nie mam demona predkosci i zwylke a3 3.2V6 250km by mi starczylo (na upartego nim pod dom podjade):)
                        • cracovian Re: Jeszcze raz... 04.02.06, 07:43
                          Jesli mieszkasz w lesie to jedyny normalny woz na dojazd to Porsche Cayenne
                          Turbo S. 520 koni, 5,2 do setki - takim wozem to nie tylko na ryby, ale nawet
                          po zakupy nie wstyd pojechac ;-) Smieszy mnie troche to, ze ten niemiecki woz
                          jest ~25% tanszy w USA... ($112.415 vs. 117.573 euro)
            • jackk3 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 18:15
              Zeby wybrac Boxtera... no nie moge! Prowadzi sie lepiej? A potem potem mowisz
              ze b. Ci sie podoba nowy Rustang.
              • ms775 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 18:50
                napisalem ze lepiej sie prowadzi poniewaz
                porsche jechalem w niemczech i jest genialny w prowadzeniu
                z06 nie jezdzilem
                poza tym bardziej mi sie podoba boxter wizualnie
                wiem wiem boxter jest wolniejszy - nie ma to dla mnie znaczenia
                a co do mustanga - nie ma prawa bardziej mi sie podobac niz corvetta ?
                • jackk3 Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 19:09
                  Jak nie jechales to dlaczego twierdzisz ze sie gorzej prowadzi? Wyglad Mustanga
                  to sprawa wzgledna. Poza tym to roznica chyba 2 klas te samochody.
                  • ms775 Re: Polska cena Corvetty 04.02.06, 05:19
                    no dobra
                    wyczytalem ze nie jest z nią tak zle
                    twierdzilem tak bo gdzies mi sie o uszy obilo
                    ale mysle ze porsche prowadzi sie lepiej (raz w zyciu excytowalem sie autkiem sportowym - moze stad moja bezkrytycznosc, a banana na twarzy mialem pol roku po godzinnej jezdzie)
                    a co do mustanga to jeden z najpiekniejszych samochodów swiata i basta(dla mnie - kwestia gustu)
                    • radomir996 Re: Polska cena Corvetty 05.02.06, 01:12
                      ms775 napisał:

> no dobra
                      > wyczytalem ze nie jest z nią tak zle
                      > twierdzilem tak bo gdzies mi sie o uszy obilo
                      > ale mysle ze porsche prowadzi sie lepiej (raz w zyciu excytowalem sie autkiem
                      s
                      > portowym - moze stad moja bezkrytycznosc, a banana na twarzy mialem pol roku
                      po
                      > godzinnej jezdzie)
                      > a co do mustanga to jeden z najpiekniejszych samochodów swiata i basta(dla
                      mnie
                      > - kwestia gustu)

O uszy ci sie zle obilo, juz C5 byla swietnym, naprawde sportowym samochodem i
                      dopiero za dwa razy wieksze pieniadze mozna bylo kupic cokolwiek szybszego tak
                      na prostej jak i w zakretach. W swojej klasie cenowej corvette od 97 roku jest
                      nie do pobicia.
                      Jesli chodzi o mustanga to mialem model z 2000 roku, fajna fura, naprawde
                      pozytywnie wspominam, ale sportowy samochod to jest tylko z wygladu i
                      przyspieszenia na prostej bo w zakretach bylo slabo a to za sprawa plyty
                      podlogowej pochodzacej w prostej lini z auta z konca lat 70 (ford fox), takze
                      jesli chodzi o zawieszenie cos jak Polonez. Nowy Mustang jest na zupelnie nowej
                      plycie podlogowej ale do Corvetty to to wogole nie ma startu, jak juz ktos
                      powiedzial dwie klasy nizej, w najlepszym razie.

Jak ci sie natomiast podoba wyglad nowego mustanga to sobie obadaj nowe Camaro
                      concept i nowego Dodga Challengera.
    • kapitankloss1 Re: Polska cena Corvetty 02.02.06, 19:50
      Hahaha...na malcie jest za 130k euro!!! ...ale placi sie tylko za pierwsze 3
      biegi, bo mala wyspa i do 4-ki bedzie sie juz w morzu :)

Lub, na Malte sa specjalne wersje zeby w kolko jezdzic...dlubniete zawieszenie,
      lepsze opony, napszyklad tylko z lewej :)
    • sajkopatyk Re: Polska cena Corvetty 03.02.06, 15:56
      Chyba specjalnie się robi takie ceny w Polsce ,żeby jak najmniej się
      sprzedawało drogich auto ,bo z zazdrości Polacy by się pozabijali hehe . Co za
      kraj ,co za naród . Nie wiem komu się jeszcze w tym kraju kształcić i rozwijać ?
      • wowo5 Re: Polska cena Corvetty 04.02.06, 21:43
        Z06 osiaga moment obrotowy 637Nm, dla porownania nowe M5 ma tylko 519Nm. Z06 to
        prawdziwa bestia.
        • jackk3 Re: Polska cena Corvetty 05.02.06, 00:38
          Co tu duzo mowiac: jak bym mieszkal w Kaliforni to biore Porsche jak mieszkam w
          Bundes to Corvette.
    • epi78 Re: Polska cena Corvetty 13.02.06, 11:02
      Człowieku czy Ty na głowe upadłeś??!! Za tę cenę auto z więkrzą legendą?? Z
      leprzymi osiągami czy zawiechą??!! Już zwykła Corvette robiła 911 a wersja "Z"
      zmiecie 99% żeźników na polskich drogach do rowu!! I to żeźników za 2-3 razy
      więkrze pieniądze!! Podaj mi przykład fury za tą kase która będzie mnieć więcej
      koni i leprzą zawieche!! O legendzie nie wspommne!! Taki samochód nie morze być
      w cenie passata!
    • izyda12 Re: Polska cena Corvetty 13.02.06, 11:46
      z cena przegieli jak to w eurokomunie ale co do legendy - pieprzysz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka