Dodaj do ulubionych

Do trzech razy Kia

02.02.06, 21:47
Nie iwem jak to jest w przypadku dwoch pozostalych modeli ,a Carnival to wg
mnie byla jedna wielka porazka
w 3-letnim ,fakt dosyc intensywnie eksploatowanym pojezdzie bylo tyle rzeczy
do wymainy,ze bardziej oplacalo sie go sprzedac za 2/3 ceny niz wymieniac to
wszystko
Obserwuj wątek
    • kokotopuk Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 01:52
      taa, mój kuzyn też się tak buja, co wsiadzię to coś się psuje, zupełnie jak w
      alfach!:) >>
      • kubaszyn Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 08:54
        kokotopuk napisał:

> taa, mój kuzyn też się tak buja, co wsiadzię to coś się psuje, zupełnie jak w
        > alfach!:) >>

chłopaku - alfą to Ty jeździłeś? Coś nie wydaje mi się. Albo taką po trzech
        dzwonach i z 15 letnią historią...
    • dunczyk1960 Re: Do trzech razy Kila 03.02.06, 09:30
      .. "raz Kila - zawsze Kila" !!!
      • unterseeboot Re: Do trzech razy Kila 03.02.06, 10:04
        jak kiła to mogiła -
    • jimmyjazz Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 13:12
      kixx napisał:

> Nie iwem jak to jest w przypadku dwoch pozostalych modeli ,a Carnival to wg
      > mnie byla jedna wielka porazka

Faktycznie ten model to dramat. No ale teraz Kia mocno walczy o zmianę
      wizerunku i może coś się zmieni na lepsze. Obecna Kia Rio wygląda dużo lepiej
      od poprzedniczki. Zobaczymy.
    • callafior Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 14:58
      Sorento - wygląda całkiem, całkiem, ale kto dałby tyle kasy za "kitajca". Ja
      rozumiem, żeby kupić coś koreańskiego z segmentu B czy nawet C, tak do 50 tys.
      Ale żeby wydawać ponad 100 tys na koreańskiego SUV'a?
      • pejtere Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 18:14
        przeciez te auta w ogole nie maja zadnego charakteru, podobnie jak almera itp.
        a w dodatku sie sypia i traca na wartosci w oszalamiajacym tempie...naprawde
        sie czasem dziwie, czemu w PL taki chlam sie sprzedaje...lepiej "zaoszczedzic"
        10% przy zakupie, ale ciagle jezdzic do serwisu i stracic znacznie wiecej przy
        odsprzedazy??? nie sadze
        • jadar62 Re: Do trzech razy Kia 03.02.06, 19:46
          Carnival owszem same problemy, ale nie slyszalem jeszcze, aby ktos mial
          problemy z Sorento.
    • unterseeboot trzeba zadać pytanie - kto i dlaczego kupuje te 04.02.06, 11:08
      koreańskie buble.
      więc nabywają je osoby które wogóle sie nie znają na motoryzacji i kazdy
      samochód traktują jednakowo - czyli tym i tamtym dojadę do punktu B.

dodatkowo ich argumentem jest to iż uwazają je ich samochodu <kia> nie kradną i
      mogą spać spokojnie...

i są to również osoby które nie pzrywiązują zadnej wagi do jakości wykonia ,
      nowinek technicznych - bezpieczeństwa.....

ale cóż takich ludzi nigdy nie brakuje i skupują te samochody....

a niech tracą .... głupich nie sieją....
      • jadar62 Re: trzeba zadać pytanie - kto i dlaczego kupuje 04.02.06, 12:47
        Ten co nie ma pojecia nich nie wychyla nosa ponad stol.
        • wowo5 Re: trzeba zadać pytanie - kto i dlaczego kupuje 04.02.06, 16:14
          Odkad Kia zostala przejeta przez Hyundaia jakosc zaczela sie poprawiac. Do
          czolowki Kii jeszcze wiele brakuje ale przyklad Hyundaia pokazuje, ze znaczna
          poprawa jakosci jest mozliwa. Z drugiej strony niezwykle ciezko jest zmienic
          raz wyrobiona kiepska opinie wsrod klientow. Dobry przyklad to Alfa, Opel i
          Ford, ktore w przeszlosci dopuscily do obnizenia jakosci i nawet teraz gdy
          jakosc sie poprawila wiele osob wciaz uwaza, ze to sa awaryjne auta.
          • jadar62 Re: trzeba zadać pytanie - kto i dlaczego kupuje 04.02.06, 22:25
            Pytanie nasuwa sie samo, czy placimy za samochod czy za opinie o nim? Nie jest
            latwo dokonac wyboru gdy ma sie wydac ponad 100 tys, no bo co powie sasiad. Ale
            jezeli ktos nie zwraca na to uwagi i kieruje sie wlasnym zdrowym rozsadkiem to
            wybor moze byc zgola inny.
            • unterseeboot i wg mnie sie tu mylisz 05.02.06, 12:16
              mając wydac 100tyś za samochód żądasz czegoś co ma namiastkę prestizu- marka...
              a takowego nie mają auta koreańskie.
              zresztą chyba niema koreańca za tą sumę....

łatwo jest komuś zarzucić kupowanie dobrego samochodu w celu "pokazania"
              sąsiadowi total bez sensu.....
              • jadar62 Re: i wg mnie sie tu mylisz 05.02.06, 14:51
                KIA Sorento od 130 tys
                Opirus ceny podobne,
                Hyundai Terracan od 130 tys
                Moze jeszcze Sonata nie sprawdzalem
                Tych samochodow nie kupuje sie dla prestizu przynajmniej w Polsce. W Korei sa
                postrzegane inaczej. A dlaczego kupuja Polacy? Bo sa w rozsadnej cenie w
                stosunku do konkurencji ktora ma prestiz, co jak napisalem jest zalezne od
                kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka