Dodaj do ulubionych

UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa

25.04.06, 17:53
Około godziny 17:10 bylem świadkiem takiego zdarzenia.

Samochody wolno jadą (korek) , zjazd z wiaduktu na Marsa w stronę skrzyżowania z chełmżyśką. Po prawej stronie chodnikiem idzie
dres (ok 20 lat), jasne krótkie włosy (farbowane), jasna kurtka, biało -pomarańczowa.

Nagle otwiera drzwi stojącego obok samochodu (czarny Saab kombi) i wyciąga plecak jakiejś kobiety, i spokojnie truchtem sobie
odbiega w przeciwnym kierunku. Prosto na schody prowadzące pod wiadkukt.

Nie widziałem aby ktoś zareagował, samochody zaczeły poruszać się dalej, nie wiem jak to się potoczyło.
Ale na tamtych terenach jest wiele kryjówek, różnych starych budynków, więc i tak pewnie nikt go by nie złapał.

Jeśli czyta to ktoś z policji to proszę was zróbcie jutro tam zasadzkę, obserwujcie przystanek autobusowy przed wiadkuktem (przy
skrzyżowaniu z płowiecką).
Bo pamiętam że ten złodziej stał wcześniej na tym przystanku, z kimś rozmawiał i później ruszył na łowy, czyli szedł chodnikiem
(na Marsa) wzdłuż sznuru samochodów i pewnie wypatrywał swoją ofiarę.

Takie zuchwałe kradzieże obserwowałem też w innych miejscach, i zawsze okradali w ten sam sposób, kilka dni zrzędu w tym samym
miejscu!!! bo nikt sie tego nie spodziewa. Jestem na 70% przekonany że jutro sytuacja może się powtórzyć, może np. zamiast tego
blondasa będzie inny koleś.
Obserwuj wątek
    • mechanior Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 17:57
      the.watcher napisał:
      >może np. zamiast tego
      > blondasa będzie inny koleś.
      I własnie dlatego nie zrobia zasadzki, bo to bez sensu skoro zlapia jednego to
      zaraz przyjdzie drugi.
      • the.watcher Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 18:10
        w kazdym razie jutro biorę aparat fotograficzny, tak na wszelki wypadek.
        • kodem_pl Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 20:07
          Zeby mieli co krasc Tobie? Poloz go dobrze widocznego na siedzeniu...

Sorry za czarny humor;-)
    • habu.dzik Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 18:14
      a jutro przefarbuje wlosy i i tak mni nie znajdziesz!
    • jasiek-23 Jestem prawie z policji... 25.04.06, 18:16
      Ale tak naprawde z Milicji Obywatelskiej (MO).Zapewnij środki na paliwo i
      serwis radiowozu ,łączność radiowa tez kosztuje,zapłac pensje funkcjonariuszom
      a na koniec daj na dobry obiad i jeszcze jakies piwo i wysyłam ludzi jutro z
      rana.
      St.sierż.sztab.Jasiek-23
      • the.watcher Re: Jestem prawie z policji... 25.04.06, 18:46
        Panie sierżancie mam pomysł aby zaoszczędzić czas patroli:

Wystarczy nawiązać współpracę z pobliskimi domostwami, lub firmami bo wiele jest na tamtym odcinku.

Wystarczy postawić u kogoś w oknie kamerę z rejestratorem, i tak zostawić. Poźniej po zdarzeniu mamy ma taśmie nagrany materiał dowodowy.

Mogę nawet załatwić pożyczenie takiego rejestratora wraz z kamerą, no ale myślę że Policja ma tego typu sprzęt.
    • wallenrode Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 18:22
      najprostrzą metodą było by chowanie cennych rzeczy <torebki,teczki itp> do
      bagażnika - osobiście mnie nie dotkneło takie przestępstwo ale wolę dmuchać na
      zimne...

nie bagatelny wpływ ma kilka czeynników takich jak:
      -osoba prowadząca pojazd - przeważnie kobieta .
      -marka samochodu
      -pozostawione rzeczy na fotelach/tylnej kanapie...

ja dodam że nalezy się zamykać centralnym zamkiem a w pzrypadku braku
      klimatyzacji nie otwierać okien do końca - pozstawić niezbędną lukę by ciepłe
      powietrze mogło uchodzić....

policja nijak może pomóc gdyż wiadomo że wciąż brakuje patroli a korków jak na
      zawołanie.

cięzko by było stać 2 policjantów przez bite 2-4 godziny niemalże w jednym
      miejscu...

w takiech sytuacjach musimy sami dbać o to by nas nie okradziono...
      • chris62 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 18:36
        Zamknięte szyby ich nie powstrzymuję walą kamolem w szybę porywają łup i w nogi.
        Dziś takie czasy że nastolatki rządzą i nawet jak takiego złapią to wypuszczą to
        biedny dzidziuś nieletni który nie może przecież być karany.
        A jak go broń Boże Pan Policjant uderzy to TV o nadużywaniu władzy głosi itd.
        • derduch Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 19:20
          Bo policjant któru uderzy staje się bandytą i powinien byc karany z podwójna
          surowością, ten kto ma pilnować prawa nie moze go łamac.
          A co do opisanej sytuacji to winny jesteś także Ty sam, dlaczego nie
          zareagowałes? Ok. pół roku temu, jesienią, dokładnie w takiej samej sytuacji
          okradziono kobietę stojąca przedemna w korku na Podskarbińskiej w kierunku
          Grochowskiej, wyskoczyłem z samochodu i odrazu za mną 3 kierowców postapiło tak
          samo, wystarczył jeden ze zdrowym odruchem. Gnój oczywiście zwiał ale torebkę
          zostawił. Psy sami za nas wszystkiego nie załatwią, czasem trzeba samemu tyłek
          ruszyć.
          • atrakcyjny-kazimierz Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 19:27
            Nie każdy ma jak Ty Grzegorzu prawie 2m wzrostu - to budzi respekt ;-)
          • the.watcher Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 25.04.06, 19:27
            ciekawy jestem jakby się sprawy potoczyły gdyby całe zdarzenie miało miejsce w USA.

pewnie dres po przebiegnięcu 10 metrów padłby na chodnik z podziurawiony od kul..
          • emes-nju Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 12:34
            derduch napisał:

> A co do opisanej sytuacji to winny jesteś także Ty sam, dlaczego nie
            > zareagowałes? Ok. pół roku temu, jesienią, dokładnie w takiej samej sytuacji
            > okradziono kobietę stojąca przedemna w korku na Podskarbińskiej w kierunku
            > Grochowskiej, wyskoczyłem z samochodu i odrazu za mną 3 kierowców postapiło
            > tak samo

Tez kiedys tak zrobilem. Nie dosc, ze tylko mi chcialo sie zadek ruszyc, to jeszcze, po nieskutecznej interwencji (zanim sie czlowiek powypina i wygramoli...), zadalem sobie trud pomyslenia czy przypadkiem nie zostawilem auta na pastwe czekajacego na to drugiego zlodzieja :-) Moi starzy czesto tlumacza na policji - okazuje sie, ze coraz czesciej zlodzieje robia drobna kradziez, zeby w czasie wyniklego zamieszania (jezeli wyniknie...) ukrasc samochod.

W opisywanym przypadku nie mogloby to miec miejsca bo byl korek. Ale na swiatlach warto uwazac...
      • kodem_pl Matko boska... 25.04.06, 20:09
        Jak czytam takie rady to mnie wuj strzela. Nie dlatego, ze sa bez sensu.
        Przeciwnie... dlatego, ze ktos doprowadzil spoleczenstwo do takiego stanu, ze
        porzadni obywatele musza sie zastanawiac jak dodatkowo zabezpieczac rzeczy
        lezace PRZY NICH, W ICH aucie...
        • ktosiek33 Re: Matko boska... 25.04.06, 20:42
          Dobrze sie pohamowales i tak ogolnie napisales. Gdyby przyszlo Ci do glowy
          uszczegolowic to "ktos" to polecam lekture:

fakty.interia.pl/news?inf=741786
          :-)
          • kodem_pl Re: Matko boska... 25.04.06, 23:44
            Ostatnie osoby ktore winie za obecna sytuacje to oni... Nie mialem przyjemnosci
            glosowania na PiS, ale nie dziwie sie niektorym, ze tak glosowali... wszak to
            wlasnie oni obiecali najpowazniejsze zabranie sie za sprawe.
            • wallenrode Re: Matko boska... 26.04.06, 08:35
              a co ma do tego pis ????

czy gdyby rządziła po czy lsd czy inni nie było by tych kradziezy??

głupi jesteś ?
        • 2pac8 Re: Matko boska... 25.04.06, 21:11
          > dlatego, ze ktos doprowadzil spoleczenstwo do takiego stanu,

jeśli społeczeństwo żyje w strachu to nie ma obawy że podniesie rękę na władzę. Zastraszone społeczeńswo jest łatwiejsze i podatniejsze na kontrolę i sterowanie. Dlatego "Państwo" celowo utrzymuje poziom przetępczości na pewnym poziomie.
          Jest to bardzo proste, bo zależy tylko od środków które się przeznacza na Policję.

Są to tzw. "nie pisane prawa" zarządzania społeczeńswem stosowane w wielu krajach, od zarania dziejów.
          • kodem_pl Re: Matko boska... 25.04.06, 23:46
            Cos w tym jest, jednak ja bedac politykiem wolalbym zapewnic jakas przynajmniej
            poprawe bezpieczenstwa, rozbudowe drog i cos jeszcze i odejsc moze znienawidzony
            ale z czystym sumieniem... a jak dobrze pojdzie nazwany przez historie jako ten,
            ktory zastal Polske rozje****, a zostawil zautostradowana, bezpieczna, nie zas
            jak jego poprzednicy - wyru****.
            • emes-nju Re: Matko boska... 26.04.06, 12:42
              kodem_pl napisał:

> Cos w tym jest, jednak ja bedac politykiem wolalbym zapewnic jakas
              > przynajmniej poprawe bezpieczenstwa, rozbudowe drog i cos jeszcze i odejsc
              > moze znienawidzony ale z czystym sumieniem...

Odszedlbys szybciej niz Ci sie zdaje. Najlepiej sprzedaje sie strach przed przestepczoscia i bieda (z towarzyszaca jej obawa o zdrowie). Stad sukcesy takich hoksztaplerow jak pisiorki. Obiecuja, ze beda walczyc z przestepczoscia i bieda, a ludzie w to wierza, bo bardzo chca wierzyc. Potem oczywiscie nic sie nie robi w celu ograniczenia przestepczosci i biedy bo... straciloby sie elektorat! Ten schemat dziala w Polsce niezmiennie od kilkunastu lat. Kazda nowa waaadza obiecuje jakis magiczne sztuczki, a sytuacja przecietnego obywatela oscyluje wokol stanu zwanego nedza - raz jest lepiej, raz gorzej.
      • greenblack Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 14:07
        > najprostrzą metodą było by chowanie cennych rzeczy

Gó..! Najprostszą metodą jest publiczna egzekucja strzałem w potylicę i
        zostawianie ich w rynsztokach, aż się roztopią, ku przestrodze.
        • skyddad Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 14:11
          Mnie sie wydaje ze poprawa jakosci zycia,tzn praca godziwie platna spowodowala
          by znormalnienie spoleczenstwa.Zakazami nakazami i wiezieniami i palami nikt
          jeszcze dobrobytu nie zalozyl.
          Pzdr.Sky.
          • wallenrode Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 14:23
            a znajdź kraj gdzie nie ma złodziei , przestępstw itp...

nawet w bogatych krajach są i będą takie osobniki ....

a żalenie się na pis , pokazuje głupotę i naiwność autora!!!!!

przecież ile musiało by być policjantów by niemalże co skrzyżowanie
            było "bezpieczne"..... trochę logiki....

co 10-20 obywatel musiałby być policjantem !!!!!!!!!!!!

• greenblack Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 14:24
            A u was zabili premiera i ministrę w biały dzień, mimo rozbudowanego socjalu.
    • mati_lecha Na policję zadzwoń. 25.04.06, 23:12
      Myślisz ,że ktoś z policji to przeczyta?
      • the.watcher Re: Zadzwoniłem 26.04.06, 09:12
        Dzisiaj rano dodzwoniłem się do komendy rejonowej i wszystko opisałem, to co widziałem.

Mieli też zgłoszenia od innych ludzi. Ten złodziej wcześniej stał na przystanku autobusowym i z kimś rozmawiał.
        W pobliżu są kamery, więc całkiem możliwe że są nagrani. Mam nadzieję , że uda sie ich namierzyć.
        • mati_lecha No to dobrze. 26.04.06, 15:26
    • frax1 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 01:41
      Moi kumple jakiś czas temu (rok czy 2 lata temu) w tej właśnie okolicy gonili
      gościa co ukradł kobiecie w aucie przed nimi torebke. A i trucht to to nie był
      gość spierniczał jak oszalały, niestety te pare sekund na wyjście z auta dały mu
      szanse...
      Pozdrawiam
    • dr.wal2 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 09:11
      the.watcher napisał:

Samochody wolno jadą (korek) ,
      Nagle otwiera drzwi stojącego obok samochodu (czarny Saab kombi) i wyciąga plec
      ak jakiejś kobiety, i spokojnie truchtem sobie
      odbiega w przeciwnym kierunku.

nalezalo by zrobic pulapki na takich drani-teczka/plecak/kamera nafaszerowana
      ladunkiem wybuchowym,-zlodzij robi podrywke i nagle wybucha,oczywiscie ladunek
      sterowany radiem - az sie zlodziej oddali od innych ludzi

kilka takich wybuchowych incydentow i nawet Rudy Julek na emeryture by poszedl-
      przestalby krasc !
    • dr.wal2 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 09:13
      do konca lat ´80-tych podobny bandytyz byl w Rio de Jenerio - powstaly
      tzw. "patrole smierci" ,prywatne osoby przez dwa deccenia odstrzelily wiekszosc
      bondzirow - obecnie nawet w favelas cicho siedza.
      • izyda1000 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 17:26
        bzdura - przestepczosc rosnie z roku na roku
    • punter Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 19:09
      1/ znikoma szkodliwość społeczna
      2/ ta babka z saaba należy pewnie do układu, który wzbogacił się kosztem
      zwykłychl ludzi więc nie ma co żałować
      3/ Piskorski rąbnął kilka tysięcy razy wiecej i co ?? i nic
      • izyda6666 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 26.04.06, 20:18
        1) nie
        2) i 3) tak :)
        • jasiek-23 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 27.04.06, 09:16
          Etam .Piskorski to kryształ ,przecież jest z PO .A PO-wiadomo-same kryształy...
          • marogn Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 27.04.06, 10:43
            piskorski dzięki bogu nie jest już z PO, od wczoraj dokładnie
            • wallenrode [...] 27.04.06, 11:10
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • izyda1000 Re: UWAGA!! Napad na wiadukcie Marsa, W-wa 27.04.06, 13:59
                buahhahaa, waluś to ty zajadłym antysemitą jesteś - ale bardziej z tych
                PISuarowych czy radiomaryjnych??? buahhahahahahhahaaaaaaaaaaaaa, ale kretyn....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka