motorynek 02.05.06, 08:34 Czym wyczyścić takie czarne kropki z asfaltu. Nie wiem gdzie się ochlapałem. Lakier srebrny metalik. Link Zgłoś Obserwuj wątek
jan.kowalski.1960 Re: plamki z asfaltu 02.05.06, 09:10 jezeli niemasz nafty - zmyj ON puzniej lekko ciepla woda Link Zgłoś
deflekt0r dokladnie, nafta ale nie bezposrednio na plamki. 02.05.06, 16:35 i pozniej wypoleruj jakas dobra pasta najlepiej zeby miala troche barwnika do Twojego lakieru. Jak kolor wyblaknie w co raczej watpie to uzyj pasty lub "kredki" Link Zgłoś
blond_inka zmywacz do paznokci... 02.05.06, 17:46 Ja te paskudne czarne plamki zawsze zmywam zmywaczem do paznokci, potem splukuje woda i po krzyq:) Link Zgłoś
jan.kowalski.1960 Re: zmywacz do paznokci... 02.05.06, 22:17 blond_inka napisała: Ja te paskudne czarne plamki zawsze zmywam zmywaczem do paznokci, potem splukuje woda i po krzyq:) jezeli zmywacz do pazurkow jest bez acetonu - jest ok , w przeciwnym razie tragedia dla lakieru i portfela wost turtle z pigmentem jest ok ale nie na lakier po przejsciach - dobry do dluzszego utrzymania niuansu-zeby zbyt szybko nie zmatowial zwlaszcza czerwone i niebieskie lakiery matowieja szybciej tzn na tych kolorach widac mat najbardziej Link Zgłoś
devote Re: zmywacz do paznokci... 02.05.06, 23:21 zmywac czyms tlustym nafta lub ON podobno zwykle maslo skutkuje ale nie prubowalem Link Zgłoś
etom Re: zmywacz do paznokci... 04.05.06, 18:04 speedofsound napisał: > czy alufelgom też to pomoże? Jezeli to czarne swinstwo :-) nie wzera sie jakos w felgi (tego nie wiem) to oczywiscie ze da sie maslem 9tluszczem)wyczyscic. Link Zgłoś
rombik11 Re: zmywacz do paznokci... 05.05.06, 14:55 jest taki srodek TAR remover(taki w niebieskiej butelce producenta nie pamietam) mam i jestem zadowolony dziala na wszystko a przy okazji zabezpiecza lakier( zawiera substancje podobne do tych ktore sa w mazidlach do polerowania lakieru). dobrze sciera osady i te czarne plamki ze smoly czy asfaltu.polecam Link Zgłoś