grzechul3 15.05.06, 13:16 prosze o opinie na temat tych samochodow jestem przed zakupam jednego z tych aut Link Zgłoś Obserwuj wątek
rraaddeekk Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 13:51 To 2 różne klasy. Możesz porównać almerę z megane lub clio z micrą. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 14:17 rraaddeekk napisał: > To 2 różne klasy. > Możesz porównać almerę z megane lub clio z micrą. > możesz porównać co chcesz z czym chcesz. niewyżyty cenzor? miałem almerę 2001, skradzioną po ok. roku, mam clio. uważasz że to nielegalne? Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 15:35 Chodzi mi o to, aby być obiektywnym w porównaniach. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 15:44 wiesz chociaż co to słowo znaczy? w jaki sposób opinia że almera jest w środku równie ciasna jak na kompakt jak clio jak na segment B jest nieobiektywna? możesz porównać rollsa z trabantem, i zobaczyć który daje lepsze value for money. moje clio 1.5dci 82km w wersji privilege kosztowało odrobinę więcej niż benzynowa almera ale jeździ bez porównania lepiej moim subiektywnym zdaniem. ale ja nie porównuję mocno umownych segmentów a sposób w jaki wydałem 52K peelenów. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:05 Muszę przyznać trochę Ci rację. Tylko trochę, bo porównywać należy diesla z dieslem i wersję o podobnym wyposażeniu. Ty porównałeś "gołe" auto z klasy wyżej z dobrze wyposażonym autem klasy niżej. To jest manipulacja! Gdy kupuję samochód to zwracam uwagę na stosunek ceny do jakości, ale porównuję auta o podobnym wyposażeniu. Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:06 sorry za bełkot. Miało być "Muszę przyznać Ci trochę racji" Link Zgłoś
frequentflyer Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:20 wyposażenie było podobne. klima, radio, abs, CZ. nie pamiętam czy almera miała radio z CC czy z CD i nie miała termometru zewnętrznego, ale było porównywalne. a dlaczego diesel z dieslem a nie 52K PLN z 52 K PLN? albo dlaczego nie 90KM i 82 KM przy mniejszej wadze? ciągoty cenzorskie są jednak u ciebie silne ;-( Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:29 Nie przesadzaj z cenzurą. Osobiście dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś przesiada się z klasy S do auta klasy A. Owszem każdy może mieć swoje kryteria. Ktoś może porównywac tylko auta z czerwoną tapicerką nie biorąc pod uwagę innych parametrów i też mu wolno, bo to jego pieniądze i od niego zależy na co je wyda. Jeśli ktoś pyta na forum o zdanie to zalecam (tylko zalecam! nie nakazuję!) porównywać w obrębie tej samej klasy. Link Zgłoś
junkier Re: Nissan Almera 15.05.06, 14:22 Chodzi o nowe czy uzywane? Jesli nowe, to nie ma o czym mowic - przewaga almery jest bezdyskusyjna. Jesli uzywane, to Clio wybrałbym tylko wtedy gdybym miał do wyboru dwa konkretne modele, Clio było po I właścicielu bezwypadkowe i z niewielkim przebiegiem, a almera pofirmowa, bita lub zajeżdżona. Jeśli auta są w porównywalnym stanie techn to almera bije to francuskie cudo na glowe. Chociaż oczywiście szczegółowo sprawdziłbym ją przed kupnem, włącznie z analizą spalin. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:32 grzechul3 napisał: > prosze o opinie na temat tych samochodow jestem przed zakupam jednego z tych > aut Link Zgłoś
frequentflyer Re: Nissan Almera/Renault Clio 15.05.06, 16:33 frequentflyer napisał: > grzechul3 napisał: > > > prosze o opinie na temat tych samochodow jestem przed zakupam jednego z t > ych > > aut nowe czy almera z 1996 a clio z 1999? Link Zgłoś
grzechul3 Re: Nissan Almera/Renault Clio 16.05.06, 08:26 raczej chodzi mi o porownanie o awaryjnosc tych samochodow a do tego nie trzeba tych samych klas.almera 97-98 r i clio 98-99 pozdrawiam. Link Zgłoś